Moderátor figyelmébe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Kérjük törölni a következõ
topic-ból a #3791-et!

Büntipont nem kell az illetõnek, már megbánta bûnét! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Rímfaragás
153-as hozzászólást kéretik törölni, meg a kommenteket is lehet. Köszi

War. War never changes.

BIG Money7
08:34 hayabusa18: www.sanyilap.try.hu
08:35 hayabusa18: ha csjaozási tippeket akartok,vagy esetleg telefonhoz kellene valamilyen cucc akkor menjetek a www.sanyilap.try.hu weboldala

zultan
Hali
Ebben a topicban a #22239-es hozzászólásomat lécci töröljétek már mert rosszul linkeltem...

Köszi

Pff

akyyy
picsába full elbasztam ááá :CCC valaki segítsen és törölje le a topik CSS-jét

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

nf1
ha a te topicod akkor miért az van ott hogy 'Házigazda: ivjoe' ???? (bár ahogy nézem az adatlapodon benne van hogy te nyitottad)

akyyy
hm nem kell asszem megvana megoldás😊

akyyy

párduc
Üdv Mindenkinek!

Kérdésem, hogy miért nem lehet a saját SG.fórumomra képet berakni? és amit már rég felpakoltam miért nem látszik?

miért nem mükszik ez: http://sgtagok.srv.hu/

OrioN the S
sztem a mostanival semmi baj :\ már megszokta mindenki... mindenki tudja mit szabad mit nem.. aki meg nem tudja az megtudja 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

mrzed001
Hogy hova való azt a jelenlegi szabályozás tartalmazza:
A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni
Természetesen moderátori engedelmeddel át tehetem a Mi kellene az SG-nek? topikba is (jó hogy újra megnyítottad mellesleg 😊 )

Építõ hozzászólás remélem érkezik hozzá, ha nem 1 hét múlva elküldöm St-nek mint a megkérdezett forumozók által érdemben nem kifogásolt javaslat (aztán jó kérdés hogy mennyire fog örülni neki, hogy nem neki kell újraírni és modernizálni a már rég elavult és a valóságtól messze-messze járó Moderálási elveket)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Pheel
Na akkor, hogy legyen még egy építõ hozzászólás a birtokodban: ez az egész nem ide való, hanem a Mi kellene az SG-nek? topikba.
mrzed001
"- a moderátorok egy szabálysértésért csak egyszer büntethetnek"

szép is lenne az összes idióta elszabadulna.....
volt már jópár példa rá hogy vérpistike kapott mondjuk 2 pontot egy ocsmány képért erre még 20 helyre berakta.....

Hát, elnézést a stílusomért, de akkor mégegyszer SZÁJBARÁGÓSAN megpróbálom leírni, azaz egy büntetését (azt írta józsika misikének hogy a k-rva annyát) csak egyszer kapjon büntetést egy moditól, ne párhuzamosan vagy egymást követõen adjon 1-1 modi 1-1 büntetést nekie. Ez sztem totál ésszerû, ha 120-al lefotóznak + megállítanak sem 2 büntetést postáznak részedre.

Az más kérdés, hogy ha ismét elköveti a szabálysértést, akkor ugyebár megint jár neki a büntetés 😛 (ez annnnyira triviális, hogy term. le sem írtam)

Na eddig volt 0,5 építõ, és egy érdemben nem értékelhetõ hozzászólás.
Egyéb esetleg tényleges hozzászólás valakitõl ????
Esetleg valamelyik pont, vagy pontozással kapcsolatban ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Alapvetõen túl bonyolult (képtelenség mindenre emlékezni).
Ööööööö <#fejvakaras> összesen talán 2 (azaz kettõ) ponttal több a MINDENKIRE vonatkozó szabályok, mint a jelenlegi. Nem olyan sok az 😊 ezeket meg ugyebár eddig is minden modi ismerte és betartotta (na persze 😛)

Ezenkívül elsõ ránézésre is túl sokat kell válogatni-másolgatni az indoklásoknál
Miértis? Esetleg kifejtenéd bõvebben?
Hja, hogy meg is kell indokolni azt a büntetést, és nem csak bevágni mint eddig, hogy "Spammeltél vaze" ... ez ugyebár a MINIMUM lenne

Kb 5x addig tartana egy intézkedés, mint most
Ha eleve _OLVASOD_ amiért bevágsz neki egy büntit, akkor meddig is tartana az a CTRL-C -> CTRL-V ??

Punker
"- a moderátorok egy szabálysértésért csak egyszer büntethetnek"

szép is lenne az összes idióta elszabadulna.....
volt már jópár példa rá hogy vérpistike kapott mondjuk 2 pontot egy ocsmány képért erre még 20 helyre berakta.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
és azt hiszi hogy a moderátorok is 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

te nagyon unatkozhatsz.

Punker
"- a moderátor olyan mint egy fórum házigazda, tehát feladata az általa látogatott topikokban hozzászólásaival a topik témájának követése, illetve amennyiben a topik nagyon elment a topik témájától, a beszélgetés visszaterelése az eredeti témába."

aha persze, mit szedtél be? ha ilyen jó látomásokat okoz kérek én is.....

Pheel
Alapvetõen túl bonyolult (képtelenség mindenre emlékezni). Ezenkívül elsõ ránézésre is túl sokat kell válogatni-másolgatni az indoklásoknál. Kb 5x addig tartana egy intézkedés, mint most. Nem, nem fogok vitatkozni, nincs rá idõm.
mrzed001
Nos kedd van, és ahogy ígértem elkészült egy 1.0 alfa változata, hogy én mit tartanék elfogadhatónak mint moderálási elvek.
Ez természetesen közel sem végleges, SÕT éppen hogy a komoly régóta jelenlévõ profi modik lennének képesek kiegészíteni, helyenként saját tapasztalataik alapján.
Szóval ez egy alap amirõl lehet vitatkozni és lehet módosítani

Moderálási alapelveink

Az SG fórumai moderálva vannak, ezt a jogot a szerkesztõség fenntartja, a fórumok szereplõi ezt az elvet elfogadják. A szabályok betartása mindenkire nézve kötelezõek, betartatása a moderátorok feladata.

A moderátorok szerkesztési, törlési, tématörlési és büntetési jogkörökkel vannak felruházva. Munkájukat a szerkesztõség felkérése alapján szabadidejükben, a közösségi munka keretein belül végzik. A munkájukat kötelesek pártatlanul, és személyes indíttatások nélkül végezni.
A moderátorok által adható büntetések:
- semmi <->, nem büntethetõ
- privát üzenetben figyelmeztetés , vagy topikon belüli figyelmeztetés (melynek pontosan tartalmaznia kell, hogy kit és miért figyelmeztet, általánosítás tilos)
- büntetõpontok <1-4 pont>
- ideiglenes 1 hetes kitiltása a felhasználónak
- végleges kitiltása a felhasználónak

A moderátorok a büntetéseket a következõ irányelvek alapján kötelesek kiróni, ettõl egyedi megitélésük szerint csak komolyan indokolt esetben térhetnek el.
A moderátornak figyelembe kell vennie a büntetés kiszabásakor az elkövetõ hozzáállását (jóhiszemû/rosszhiszemû) illetve tapasztalatát (kezdõ: <1 éves reg és/vagy <1000 hozzászólás), ezen felül más mérlegelendõje nincs (pl: hogy milyen hangnemben válaszolt az illetõ a büntetésre privát).
Egyértelmûen jóhiszemû (nem tudta, elnézést kér,...) elkövetõ esetén a moderátor a büntetés legenyhébb változatát kell hogy válassza, míg kezdõ esetén az adható büntetés körülbelüli "felét" köteles adni (ez alól csak az álreg/duplareg/reklámreg megszüntetése kivétel, melyek azonnali -t kapnak)
A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott, fórumonként megtalálható "Moderátor figyelmébe" topikokba lehet beírni (amely fórumban történt az eset), más helyekrõl törlésre kerülnek.

MINDENKIRE vonatkozó szabályok, és azok megszegéséért adható alap és enyhített :

Témák (topikok) törlése:

- Törlésre kerülnek azok az újonnan létrehozott témák, amelyek az adott fórum témájától jelentõsen eltérnek: <1 pont>; jóhiszemû:
- Hasonló tartalmú/címû téma már létezése esetén: egyértelmûen létezik, sõt írt is eredetibe user: ❤️ pont>; nem írt eredetibe, nem kereste <2 pont>; nem egyértelmûen fedi egymást a két téma
- Nem a téma tartalmára vonatkozó cím, illetve semmitmondó cím esetén: rosszindulatú: <1 pont>, jóindulatú:

Témák zárolása:
- amennyiben egy témába már csak témától eltérõ hozzászólások érkeznek a téma zárolható.

Hozzászólások szerkesztése:
- A moderátor átszerkesztheti azokat a hozzászólásokat, amelyek kirívóan kulturálatlanul lettek megírva, de tartalmaznak a topik témájába tartozó részeket. A szerkesztés a hozzászólás eredeti topik szerinti tartalmát nem érintheti: és/vagy
- Kísérletet tehet a hibás linkek helyreállítására: <->
Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik

Hozzászólások törlése:
- Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas tartalmak hozzászólásokban, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minõsíthetetlen hangnem: Kirívó esetben, azaz amennyiben a felsoroltakból legalább 3 teljesül, vagy egy folytatólagosan 3-4-szer akár egy hozzászóláson belül ❤️ pont>; ha csak 2 teljesül egy hozzászólásban, vagy felindulásból követte el az illetõ <2 pont>; ha csak 1 teljesül 1 hozzászólásban <1 pont> és jóhiszemû a felhasználó és/vagy
- Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások egyike: <-> ; rendszeresen elkövetõknek és/vagy ; rosszhiszemû elkövetõnek <1 pont>
- Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása: rosszhiszemû <1 pont>; jóhiszemû: és/vagy ; idézet belõle a tartalmában lévõ negatívumra való rákérdezés miatt <->
- A kulturált, folyamatos társalgást feltûnõen és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topik hozzászólások egy topikban: egy nap >4 csak offtopik tartalmú hozzászólás esetén <1 pont>; 2-4 ilyen hozzászólás esetén és/vagy
- Céltalanul offtopik vitát szító hozzászólások: rosszhiszemû <1 pont>, jóhiszemû és/vagy
- A szándékosan nagyméretû képek (>1024x768), szövegfájlok (>5K😎 indokolatlan felmásolása ami a rendszer mûködését lényegesen lassítja: rosszhiszemû, illetve figyelmeztetés után ismétlõleges <1 pont>; egyszeri és/vagy
- A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos vélemények, észrevételek nem a fõrumonként megtalálható "Moderátor figyelmébe" topikba írása esetén, illetve nem az illetékes fórum "Moderátor figyelmébe" topikba írása esetén: <1 pont>, jóhiszemû elkövetõ esetén és/vagy
- Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, bármilyen elektronikus kártyaszám/azonosító) engedély nélküli közzététele: <1-4 pont> a sértett megítélése és a közzétett adat érzékenysétõl függõen; kártyaszám esetén azonnali
- Szándékos anyagi haszonszerzést célzó reklám esetén: ❤️ pont>; figyelmeztetést követõ ismételt elkövetéskor ; ezt követõ ismételt elkövetéskor
- Egy termék/szolgáltatás nem értékelõ, hanem reklámozás célzattal tett hozzászólás esetén: <1 pont>

A MODERÁTOROKRA vonatkozó szabályok az elõzõeken felül
- a moderátor olyan mint egy fórum házigazda, tehát feladata az általa látogatott topikokban hozzászólásaival a topik témájának követése, illetve amennyiben a topik nagyon elment a topik témájától, a beszélgetés visszaterelése az eredeti témába.
- a moderátor feladata az indulatok csökkentése a topikokban szépszóval, illetve szabálysértés esetén a fent leírt büntetésekkel.
- a moderátor feladata a szabálysértések büntetése a fent leírt büntetésekkel (amennyiben olyan topikban történik amit látogat, vagy felhívják rá a figyelmét, természetesen nem kötelessége az összes topik tartalmának nyomonkövetése)
- a moderátor a büntetés alkalmával meg kell hogy indololja a büntetést, tehát
- törölt hozzászólás büntetése esetén a szabálysértõ részt idézi a közvetlen szövegkörnyezetével (semmiképpen sem szabad szövegkörnyezetbõl kiragadni részleteket, legalább ha van megelõzõ és követõ 2 sornak/mondatnak szerepelnie kell)
- Topik zárolása esetén utolsó hozzászólóként indokolnia kell döntését
- Topik törlése: a büntetés szövegében meg kell adnia, hogy milyen neve volt a törölt témának, miért lett törölve, illetve ha másik topikba való a téma akkor a másik topik nevét/elérését megadni
- a moderátorok egy szabálysértésért csak egyszer büntethetnek

A házigazdai jogok kiosztásának elvei:
ez jónak tûnik ami most van 😊

Sir Quno Jedi
Ne tudd meg, a klánom SRO-ban perpé politizálástól hangos és egymást ölik! 😄 Szerencsére a klánvezetõ ott is nemtûröm arc etéren, így rend lészen! OSU!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Frank99
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1056166509
innen nem ártana a pol. témájú dumát kivenni.

hogy mostmár a programokkal kapcsolatban is ezekre bukkan az ember, ez már uncsi....

kösz.

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

kulabácsi
itt a 24173-as üzenet reklám....ráadásúl az oldal is szar😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Punker
mondta hogy pár hét csúszás lehet.

Crem

Sikeres feltörés után kiszivárgott a népszerû SG fórum új arculata! A hírt még Kõvári Ádám nem erõsítette meg, de nem is cáfolta!😊

Komolyra fordítva, mivel ezirányú topic be lett zárva, ezért már semmilyen infó nem jön az új design-ról. Akkor ST azt igérte még, hogy szeptemberben kész lesz... Igaz, nem mondta melyik évben de azért bízok benne, hogy az ideire gondolt.😊
Egy-két morzsát igazán dobhatnátok a pórnépnek!😊
Elõre is kösz!!!😊

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Sir Quno Jedi
Áhhh, akkor azért akarnak mindég elhallgattatni! 😄

Pheel
Te a rendszer hangja vagy, nem? ;-)
Sir Quno Jedi
És akkor ÉN mi a manó vagyok-e!

Pheel
Én vagyok a legbársonyosabb tapintású, pihe-puha moderátor. ;-)
hmm te ilyen badside modi vagy ? 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

OrioN the S
eörgs bölcsen szólt a topikod 2. hsz-ében riszpekt

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

nf1
ha nem írsz abba a topicba akkor senkinek nem fog feltünni hogy létezik mivel szinte biztos vagyok benne hogy senkinek sincs a kedvencei között :|

Qwerty4
"AZ NEM TÛNT FEL NEKED, HOGY A GUMINAK IS VAN EHHEZ HASONLÓ TOPIKJA?"
De feltûnt, de nem mindegy hova írom, amikor ide is meg oda is benéztek?

"...persze tudom egyébként teljesen mindegy, mert kb. 5000 % hogy semmi másert nem csinálod mint feltünési viszketegségbõl. De meg is lesz a jutalma."
Nincs feltûnési viszketegségem, csak meg akartam szabadulni ettõl a topictól, mert az a célom hogy többet nem foglalkozom ilyen idiótaságokkal
(Ez lett volna amúgy az utolsó kérésem.)

Qwerty4

tomsolo
AZ NEM TÛNT FEL NEKED, HOGY A GUMINAK IS VAN EHHEZ HASONLÓ TOPIKJA?

...persze tudom egyébként teljesen mindegy, mert kb. 5000 % hogy semmi másert nem csinálod mint feltünési viszketegségbõl. De meg is lesz a jutalma.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Qwerty4
Ha nem akarnák megjavulni akkor most kaptál volna káromkodást, de mivel meg szeretnék nem kapsz, csak nem értem miért kell most szemétkedj...

Qwerty4

Pheel
Qwerty4
Tanultam már, és ha nem vetted volna észre 1 hétig nem voltam itt és ha te nem akarod letörölni majd valaki más megteszi.És befejezheted a beszólogatást is mostmár...

Qwerty4

Pheel
Ne nyüzsögj már annyit! Tanulj inkább, holnaptól iskola!
Qwerty4
Hello!!!
Ezt a szennytopicot szeretném töröltetni, mert már más véleményen vagyok.

Qwerty4

Gabesz amd64
tévedés!van aki igen van aki nem.
Én is kaptam már figyelmeztetést és nem egybõl kaptam a büntit.Nem mint egyesek kapásból büntit osztanak.
Volt már rá példa h ok nélkül kaptam büntit azt hiába magyaráztam meg h nem is az az ok amiért kaptam.😞

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
hiába koptatod a billentyûzetedet úgyse lesz belõle semmi
😞
anno nyitottam egy értelmes topicot(csak néhány 10-en éves széjjel off-olta) szabályokról.(miért hány bünti jár, legyenek kiemelve a szabályok,stb)
Hamar be is zárták,de gondolom én nem csak az off végett zárták be.

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

OrioN the S
olyan nincs

Met
pls vagy valami

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

akyyy
ráadásul érdekes topik...😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

nf1
ahoz házigazdának kell lenned és te még nem lehetsz, nm
(részletek a szabályoknál)

HyperGames
akyyy
úristen, ezek a nevek: pcguru, gamekapocs, gamestar<#wilting><#wilting><#wilting><#bdead>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Hello!

Az a problémám ,hogy mondtam egy nagyon nagyon csúnyát a fórumon, és letiltottak ez már egy plyam fél-haromnegyed hónapja tortént és azt szeretném ,hogy oldkatok már fel végre!!
OrioN the S
:| wow

bazs1
hm, és vajon hogy csinálták?