3752
PC-s vágás és home video
  • drob
    küld el nekem postán megcsinálom Neked :)
  • drob
    a gépedből csak 512 ramcsi hiányzik, amúgy jó lenne :)
  • porcaro
    Köszi ezt már rég olvastam és szinte ezekre magától is rájöttem, de azért köszi :)
  • porcaro
    Hát ez van, mit csináljak? Sajnálom, hogy nem vettem még asztali DVD lejátszót :)). Elnézést érte. A gépem se a legjobb így a következő videók szerkesztését nem is ezzel fogom csinálni. Pont ezért akartam egy kis időre kazettán tárolni a megvágott videót, hogy később bármikor kiírjam azt egy másik géppel ahogy akarom. Tervbe van véve egy Mac powerbook vásárlása. Bár gondolom ez se a legjobb erre, de ez meg a munkámhoz kell, úgyhogy úgy kell használnom amin van, hogy a kecske is jól lkjon és a káposzta is megmaradjon.
  • Csoma22
    :) nekem p4 3ghz 512 ram dualban 400mhz ati radeon 9600pro
    faszom még :( egy cu zalmant is vettem erre a gekó prescottra de ez melegszik mint az állat !!!
    Nem tom szóval csak lefagy ! export dvd nél egyszerűen megáll félúton de csak a porogi minden más megy csak azt veszem észre hogy egyszer csak cpu igénybevétel 100% ról leesik 3 % ra akkor tudom ennek vége!
    és az anyag amit irok cirka 110 perc de igy is ráfér simán egy dvd re irja is hogy 4,28giga ami kell neki!
    szóval nem lehet itten gond! csak nem vágom miért áll le ugyanott gondoltam a túl melegedésre de mindíg ugyanott melegedik ? naaaaa ne mááár :)
    szóval lehet bepróbálom et a encore dvd adobe cuccost de hát ki kellene irnia adobe premiernek is dvd re nem ? a fene vigye már el ezetet!!! segitsetek emberek :))))) mert már pisztolyon gondolkozom meg aranygolyón!!! :)
  • alph4
    Ez egy ördögi kör! Ha belekezdtél ebbe a digitális videózásba tisztába kellett volna lenni a dolgokkal, mert hár ugye nem elég hogy van egy kamerád amivel megcsináltad a felvételeket! Ehhez még kell egy erős számítógép, amivel megszerkeszted a videót, aztán még egy DVD-író (mert hát csak erre érdemes archiválni)! És ha kész is a DVD, akkor valamin csak meg kell nézni, és hát gépen nem a legjobb, szóval lehet menni a bolta egy aszatli lejátszóért...
  • drob
    bocsi 6.0 ...
  • drob
    6.5-ről van egy leírás itt
  • porcaro
    Szia!
    Az aktív Recordingot azt hisem néha bejelöltem néha nem , nem vettem észre, hogy ez számiít (hiszen kézzel is el tudtam indítani.) Amúgy ha jól emlékszem midig valami iylet írt ki: 00 00 10 00.
    Hát ez az, hogy nem találtam meg sehogysem a SONY DCR-TRV-33-at csak egy 330-as végződésűt így azt állítottam be sajnos. Nagyjából annak a paraméterei hasonlók szerintem.
    A gépem kiépítését az előbb részleteztem. A kábrl meg a kemera tutira jó.
    Igazából max 4 gigám lenne még encodolni. Szerinted mennyire veszt a minőségéből ha ezt választom. DVD íróm sajna nincs, meg szülőknek lenne ajándékba így elég nekik, ha megmarad DV kazettán aztán arról játszom le a TV-n. Így nem foglal helyet a vinyón és majd egyszer ha lesz helyem meg DVD írom akkor visszajátszom és kiírom ahogy csak akarom.
    Azért viszont ha segítenél abban, (ha ez egy megoldás) hogy leírod, hogy hogyan lehet ezt a sok vagdalt fájlt egyesíteni a timeline-on azt megköszönném. Amúgy jó a progit, szeretem, csak mindig valami hülye hiba lelassít amíg rá nem jövök az okára :)
    Ja zöld csík, szerintem ott van pl. ahol felíratoztam. Két zöld egymás alatt, kicsit elcsúsztatva, tehát nem pontosan egymás alatt. van ahol csak világos van, van ahol sötétebb. Majd esetleg az otthoni gépemen csinálom egy Print Screent ha el nem felejtem. Na ezeknél a pontoknál szokott megállni a kiírás.
    Üdv
  • porcaro
    Szia! Persze Aviban és PAL-ban dolgoztam. A gépem tényleg gyengébb a mai gépekénél de azért leírom, remélem nem köeztek meg érte. Ezt a gépet már nem szeretném fejleszteni, úgyhogy ha lehet más tanácsokat várok :)
    P3 900 MHz, 512 SD RAM, 64 MB-os ATA RADEON 9200-as videókártya (vinyók, sajnos FAT32-re formatálva, mint utólag kiderítettem) Szóval elég gagyi, de meg kell próbálnom a szarból várat építeni, hiszen eddig nem ütköztem ennek akadályába.
    Köszi
    Ha tényleg gyengébb a gépem akkor nicsn semmi més értelmes megoldás?
  • tsyl
    Ja kihagytam a zöldcsíkos jelenséget.
    Tény, hogy renderelés után zöldre vált a piros csík.
    A sötétebb zöldet hol látod? Valamelyik videó sávon?
  • tsyl
    Reinstall. Olyan nincs hogy lefagy. Egyzserűen ne szabad lefagynia. (hacsak nem melegszik túl valamelyik része a hardwernek.)
  • tsyl
    No ez nekem való kérdés.(szintén Win2000 és 6.5)
    Először is idéznék a "bibliából" :

Mágnessalagra való visszaírás DV eszköz vezérésével:
    Aduk ki a File->Export Timeline->Export to tape parancsot.(a kamera VCR állásában)
    Jelöljük meg az Activate Recording Deck négyzetet, hogy a Premier vezérelhesse eszközünket. A Movie Start Delay és a Preroll mezőkben adjunk meg egy értéket a szerkesztett anyag(mozi) elindulásához és ahhoz, hogy a konstans szalagsebesség beállásához biztosítsuk a szükséges időt (ez néhány másodperc is lehet) OK után elindul a műsor szalagra történő kiírása.

(A print to video opciót általában kézi indítású analóg magnókhoz használják)

Ha nem működik akkor a kérdések:
    Kamerád tipusa?
    Megtaláltad a "device controllnál" a kamera tipusát?

Mp3-al nekem is voltak gondjaim, (és csak Wav vagy Wma file-okat tudtam használni)de az egy nem megfelelő Codek pack telepítése miatt történt.(mint nagy nehezen kiderült)
    Az hogy a hangod vagy nevezzük szinkronnak csúszik, szerintem a konfig lassúsága. Vagy kevés hozzá a géped, vagy valami hardwer ludas benne.
    Milyen kiépítésű géped van?
    Az hogy leáll a felvétel kiíráskor ilyet én még nem tapasztaltam. HA a FireWire kártya tutira jó a DV kábellel együtt(a kábel nem törött, nem kontakt hibás), akkor én kipróbálnám egy másik kamerával is(ha teheted), biztos ami biztos alapon. (Kameráknál is előfordulhatnak ilyen jellegű hibák és akkor lehet visszavinni üzletbe)
    Végül, de nem utólsó sorban, miért nem használod a 6.5 Encoderét? Az a 70 perc video High bitrate-el sem foglalna többet 4 gigánál és kiírva DVD-re nincs kinlódás vele.
  • alph4
    Jó lett volna ha leírod hogy milyen formátumban mentetted el! (Remélem te is PAL jelrendeszert használsz, mert nemrég szívott itt egy gyerek hogy NTSC-re volt állítva! :D)
    De ahogy elnézem inkább a géppel lehet valami! Leírnád a géped paramétereit?
    Mert arra nyanakszom, hogy kicsit gyengébb, mert akkor ez a hiba fő forrása.
  • Csoma22
    Helló !
    srácok dvd encodolás lefagy felénél azt kalács mit javsoltok ? re isntall vagy ez tényleg alapvető probléma
  • porcaro
    Sziasztok!

Itt egy nagy kérdés, remélem tud valaki kimerítően segíteni. :))

Lenne egy óriási problémám, remélem tud valaki kimerítő választ adni a következő jelenségre.
    Win 2000-et használok, így nem a Premiere pro-t, hanem a 6.5-öt tettem fel. Amúgy teljesen elég arra amire használom.
    Első nagy gondom az volt, (de már megoldódott, de azért leírom), hogy azokat a jelenetek amiket lelasítottam pl. 46%-ra és alá tettem egy "jó minőségű" mp3-at, azoknál, igaz ez, hogy már kb. a 30. percnél volt, de elment a vágási pont a hangtól olyan formában, hogy a kép az nem ugrott viszont a hang minden egyes lejátszás során vagy ugyanott vagy máshol, de ugrott, egy ütemet kétszer ismételt stb... Így ha pl. ütemre vágtam jelenetet, akkor az szétszaródott. Kb. több hétbe tellett mire megálmodtam a megoldást. Waw-ba tettem Cubas-sel az mp3-at azóta nem ugrik sehol.
    2. probléma amit még nem oldottam meg:
    Kész az anyag 9 db avi fájból összevágva, feliratozva, mp3-al és waw-okkal ellátva a timeline-on. Mivel nincs helyem a vinyón így a készterméket nem tudom mégegyszer eltárolni avi-ban. Még jobban meg ne akarom tömöríteni. Most írtam volna vissza a mini DV kamerám kazijára az Export to tape-el. De kb. a 6-7. percnél sajnos leáll, nem a kijátszás, hanem a felvétel. (kék képet mutat a kamera lcd-je, meg a hang is megszűnik). Eközben a monitor megy tovább, igaz hang nélkül és szaggatva. Ezt eljátszottam már vagy 10-szer, de mindig bekövetkezett ez a pillanat sajnos. Észrevettem, hogy ami timeline-on renderelés előtt piros volt az ugye zöld lett. De van még ott a zöld alatt még egy kicsit sötétebb zöld csík is az se tudom mit jelent. A legtöbbször ennél fagy ki, ez biztos mert leellőriztem. Biztos sokat vágtam meg erölködik a gépem. A Capture-ölésnél soha nem volt még hasonl problémám. Szóval nem megy ki. Pedig addig nem akarom tömörítgetni az egészet amíg nem hallom, hogy a kiírt kazettás anyag megszólal jól pl. egy sima tévén. Lehet, hogy kéne egy vinyó, amire export to movie-znám a legjobb minőségben és azt a fájl húznám be újra a timelinra és akkor talán nem lenne annyi információ. DE az egész 70 perc amúgy. Kazettán LP-ben simán elraktároztam volna, gondolom nem probléma ha LP-ben veném fel. De a vinyón az majdnem 20 Giga lenne.
    Régen sokat cubaseztem. ott volt lehetőség arra, hogy a Timeline-on a vagdalt részeket egyberagasszam ezáltal is csökkentve agép munkáját. Ebbe a klipvágásokon kívül nem találtam semmilyen "ragacsot". Tudja egyáltalán ezt?

Tegnap újra próbálkoztam vele, hogy kiírom kazira az anyagot. Kitaláltam, hogy mivel a kamera kijelzője amikor leáll akkor kék lesz, a rögzítés és a prewiew is megy tovább, így gondoltam segítenem kéne a kamerára eső realtime rögzítésen úgy, hogy kikapcsoltam a realtime kijelzést a kamerán. Ezáltal csak a képet és a hangot láttam már csak a kijelzőn a sok felesleges szöveg és paraméter helyett. Így nagyon boldog voltam, mert így sikerült egészen kb 50 percig rögzítenem amikor szintén bejött a kék képernyő és azt hittem szívinfarktust kapok már megint. Ja és visszahalgattam, ahol nemsokszor, de egyszer-kétszer előfordult, hogy a hang akadt, vagy kimaradt. Olyat produkált mint amikor capture-léskor ugrana egy kocka. Ennyi...
    Remélem valakinek van erre épeszű magyarázata.
    Amúgy két módszert próbáltam, minkettőnél ugyanaz lett a vége sajnos. Egyik a hagyományos lejátszás melletti rögzítés, a másik meg a fekete képet mutató monitoros Export to tape. Mi a különbség a két kijátszás között? Szerintem semmi.
    Köszi előre is.

• alph4
    Nekem nem is ilyen van! :DDDDDDD
  • drob
    ezt hátha megnyitja ...
    ha mégsem akkor: http://www.ebolt.hu/product91940.html
  • drob
    itt van magyarul
  • alph4
    Pedig megnyitja! (Egy elég hosszú lapot kellene beadnia, teli infóval)
  • Gladiator
    itt nincs semmi. legalábbis nekem semmi kamerával kapcsolatosat nem nyitott meg
  • alph4
    Itt megtalálod a kamerám tulajdonságait részletesen! (Másfél éve vettem)
  • Gladiator
  • tsyl
    A kamerádnak biztos van "DV In"-je is? Mert ismerősöm pld. nem hallgatott a jó tanácsra és megvett egy mini DV-set, amelyiken csak out volt!
  • alph4
    Na elmentem és vettem egy SCART OUT csatlakozót, de még most sincs semmi... :(
    Lehet a kamera nem tud váltani?!
  • alph4
    Már megbocsáss, de ez a Premiere-hez tartozik! Mert azzal szeretném majd megszerkeszteni a videót, de előbb azt valahogyan fel kell rakni a gépre....
  • drob
    Bocs: "NE OFF-oljatok már! Ez az Adobe Premiere topik!!!" akkor most itt premierről van szó v. sem? az egész egy nagy zárójelbe ...
  • zakika
    nekem alithato van
  • tsyl
    Ja még a Scarthoz.
    Általában egy irányúak szoktak lenni. vagy out vagy in. Nekem is a videómhoz anno, bvennem kellett két irányút, amit nem kellett dugdosni!
  • tsyl
    Az lesz az a gomb, de még elfelejtettem, hogy a DV port is állítást igényelhet. (in/out vagy aut.)
  • alph4
    Nálam is van egy Display gomb, ami arra szólgál hogy az LCD kijelett "dolgokat" (idő stb) eltüntesse. Nem találtam eddig sajna ilyen funkciót, de előveszem mindjárt a kézikönyvet. A SCART csatlakozó meg gyári és arra szolgál hogy TV-n visszalehessen nézni a rögzített felvételt, szóval nem tudom hogy az a csatlakozó jó-e rögzítésre is.
  • zakika
    megkerestem a demot, remelem mukodni is fog
    csak 2 - 3 percet akarok igy torzitani

ha a 850 proci egy orat 8-9 orat csinalta, akkor a 2,8 cerka 3 ora latt talan megeszi :) a vagasokat es a konvertalast
  • tsyl
    Nekem Sony van, de az edit nálam a következőképen működik:
    (Az odáig ok, hogy be van dugva a jack-dugó a kamera video/in-out részébe.
    A kamerát VCR állásba teszem és ebbe az üzemmódban van egy olyan kapcsolóm, hogy Edit/Display (neked lehet hogy csak Display van feltüntetve. Ha ezt benyomod, akkor látnod kell a bejövő képet. (Persze pld. nálam is a menüben állítani lehet hogy a video jel in vagy out vagy automata legyen) Így a displayről simán digitalizál mindent, még az elektronikus másolásvédelemmel ellátott VHS jel sem gond. Ha így sem megy, akkor szerintem a Scartnál van valami bibi, én is vettem már olyan Scart aljzatott (szerelve) ami nem jól volt bekötve.
  • tsyl
    Premier alá "régi-film" plugin:
    az egyszerűbb : agedfilm (így keres rá a neten)
    az összetettebb: BigFx-FilmFx 2.35
    Itt aztán a kép ugrálástól kezdve a karcolásokig mindent tudsz állítani, bár rendereléskor igen szépen leterheli a procit.
  • Csoma22
    Asszem zsolti miatt megtartom a kamerát :)
    megnyitotta nekem a fény kapuját :) :) :)
  • drob
    már bocsi, de én mondtam hogy átmentem, nem tehetek róla hogy azt is le kell írni hol van ...
  • alph4
    NE OFF-oljatok már! Ez az Adobe Premiere topik!!!
  • drob
    Pinnacle Studio 9
    :)
  • zakika
    hol van?
  • drob
    ezzel a témával átmentem a studió topicba...