3752
PC-s vágás és home video
-
A timeline képkockáinak méretét hogy lehet nagyobbra venni?
Az időosztás állításának mi a hotkey e? A megszokott + - t próbáltam de az itt nem működik, ill néztem a hotkey menüben a timeline ban de nem találtam ilyen parancsot :(
-
ggffyy #831 Felraktam az Adobe Premiere Pro 1.5-öst, de nem működik. Azt írja ki, hogy az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc000001d). A konfigurációm: AMD 1,3GHz, 256Mb RAM, GeForce Ti4200 64Mb. WinXP van felrakva 1-es servis pack-kal. Próbáltam más gépeken is, ezeken gond nélkül működött. Mit tanácsoltok? -
#830 Operating System error xxx? (OS) ez bizony instabil vagy nem megfelelő operációs rendszerre utal.
unable to launch.... nem tallálja azaz képtelen elindítani a "D" meghajtóról a tcwi.exe file-t. Bár nekem 6.5 alatt ilyen nincs, de itt valami futtatási gond lehet. -
#829 Hát lehet hogy nem ártana egy Windows újratelepítés NTFS fájlrendszerrel. -
porcaro #828 Na azt hiszm ez a hibaüzenet: Bár még nem otthon tettem újra hanem a munkahelyi gépem 98-asán, de itt is volt egy hibaüzenet. Talán ez volt az:
unable to launch D:\...\...\Adobe\TCW\tcwi.exe
The returned error was -1. -
Csoma22 #827 Could not complete the last command because: OS err (OSErr, -16033)
ez tudjátok minek a hibaüzenete?
ezt irja encodolás közepénn ... de vajon miééért ! ? -
Csoma22 #826 na halióó!
Letöltöm a adobe pro v1,5 öt mert a premier pro v7,0 át használom
a hiba hogy leáll encodolás dvd re közben mai napig is fennt áll!! pedig nyomok neki rendering woirk areát meg minden de semmi felénél leakad mindig ugyanott kizárva ezzel a túlmelegedés vagy a hibás frame problémát!
Készen vagyok ettől a szartól ugyhogy feltelepítem ezt az ujabb verziót ha lejött végre és majd meglátjuk azzal mi lesz!!! mert itt már megállt a tudomány ...
-
porcaro #825 Ok ma vagy holnap este 7-8 felé megpróbálom leuninstallálni, feltenni és felírni a hibaüzenetet. Köszi -
drob #824 nekem is heppciáskodott a gép (újraindult), de win telepítés után megszünt
ha ráérsz akkor lehet megérné még 1 telepítés (mondjuk nekem nem peremier alatt csinálta ezt, az futott rendesen, studio9 alatt startolt állandóan) -
#823 próbáljuk meg a hibaüzenettel akkor, az is egy támpont! -
porcaro #822 Az a baj, hogy már újraraktam. Azért tettem újra mert akkor meg olyanokat csinált, hogy preview közben magától újraindult a gép és az már azért eléggé gáz szerintem. Na szóval más megoldás kellene, mert tényleg 3 hete mindent újratelepítettem. Még a Windowst is. Azt esetleg talán megcsinálhatnám, ha ez segítene, hogy leszedem a Premiere-t és újra felteszem. Aztán azt a kis hibaüzenetet amit kiír (gondolom valamilyen fájlt nem talál) leírom nektek, hátha valakinek megvan. -
#821 Ez a legundokabb hiba. Még nálam is full, hibamentes telepítésnél, néha 12 óra folyamatos munka után, főleg így két monitoros üzemmódban megjelenik mint egy mumus és ha nem mentettem lehet kezdeni előről. Rettegek tőle én is.
Nekem egy újra indítás megoldja a problémákat, de nálad lekellene szedni az egészet és újból telepíteni. De szerintem plusz egy regiszter tisztítás sem lenne felesleges. -
porcaro #820 Lehet, hogy meg van a bibi! Kitöröltem az összes preview-t. És nyomtam egy Work area-t, nem sima Preview-ot. Mindig leáll már néhány perc után és ezt írja ki:
"A program (premiere.exe) hibákat generált és a windows be fogja zárni. A programot újra kell majd índítani. Hibanapló készül".
Most beugrott, hogy a program telepítésénél a végén kaptam egy "aprócska" hibaüzenetet, hogy valami hiányzik vagy nem tudott valamit telepíteni. Ezek szerint ez mégsem volt olyan aprócska. :))
Mit lehet tenni? Mit csináljak? Help továbbra is :))
Jó éjt -
#819 Újra renderelésnél elvileg mindennek "úgy" kell működnie. Max. frissíti vagy adott esetben javíthatja a gondokat. Attól ne félj hogy elszáll az anyag.
Az audió kihúzása nem rossz ötlet. Próbáld meg. Előtte viszont, hogy ne keljen újból vagdosni (ha még sem ez a gond) mentsd el csak az audió sávot, így azt már egy az egyben vissza tudod alá pakolni. A géped miatt ne aggódj, nem terheli meg semmi plusszal.
Csoma:
Ha előtte kiadsz egy renderel work areát, akkor is kiakad?
-Ha kiakad, akkor ott kiírja a hibás pontot.
-Ha végig csinálja, akkor meg nem szabad az encodernek kilöknie.
-Ha mégis kilöki, akkor már tényleg valami program telepítési gond, (esetleg codek ütközés) jöhet szóba.
Az anyag amit kiakarsz küldeni sima Dv avi? -
Csoma22 #818 -
Csoma22 #817 Helló megpróbáltam simán export to adobe media enco al kiirni mpg2 be ezt a szart! és az sem megy mert kiirja adobe premier pro faild to return video frame. cancelling the operation. :( gondolom ezért akad meg a dvd re exportálásnál is! hogyan lehetne letesztelni vagy rájönni melyik framnél akad el? hmmm? Nincs valami ötletetek? kellene a help mert ezt pénzért csinálom azt már itt eszik a fejemet :) jajajajaaj :) meg fognak ölni ! -
porcaro #816 Oké: ha a Preview dirből kitörlöm az összes sok fájlt ami benne van akkor ugye még egy újra rendereléssel minden ugyanúgy fog elvileg működni? (Nem akarom elszarni az egészet még véletlenül sem.) Köszi
Amúgy van mégegy ötletem talán nekem is: Pl. az egyik helyen ott van épp a világos zöld csík ahol az audiót mp3-at felvagdostam. Nem azért mert hozzányultam volna, csak megkerestem az ütem elejét és ehhez illesztettem a videó vágási pontjának helyét. Ez jól látszik az egyik képen amúgy. Mi lenne, ha letörölném a vagdosottakat és kihúznám eredeti méretben az egészet, tehát megszüntetném ezeket a vonalkákat az mp3-ból? Ezek hatással vannak a memóriára (gépigényre), vagy semmit sem jelentenek hiszen ez csak egy megjelenés ami abszolút nem befolyásol semmit?
Üdv és köszi mindent -
#815 Ja, még gyorsan annyit:
Én a következőt próbálnám ki:
Kérj egy másnéven való mentést, úgy hogy az összes összetevőt is mentse el másik helyre, utána próbálj egy totál renderelést kérni.
Én most hírtelen arra tudok gondolni, hogy valamelyik összetevőd megsérült vagy hiányzik fizikailag a vincsiről. A program pedig (mivel hogy preview fileokban tárolta az információt) onna dolgozik. Kiírásnál viszont beleütközik esetleg a sérült vagy nem létező részbe és akkor leakad.
Vagy kered meg a preview dir-t, és egyszerűen törülj ki mindent belőle és csináltasd meg mégegyszer vele. És elméletileg a renderelés közben kikellene ugrania a hibának.
-
#814 Most már kapisgálom a jelenséget:)
Ezzel kapcsolatban inkább idézek:
"A timeline ablakban dolgozva hamar feltünik, hogy az újabb verzióban még fokozottabb szerepet kaptak a szinek. Így pld. egy csatolt(linkelt) videoklip kép-és hangsávja is zöldszínű.Ha ezt a kapcsolatot a klip kijelölése után a Clip->Unlink Audio and Video parancsával fellazítjuk, akkor a klip videosávja sárga, audiosávja pedig kék lesz.
A Timeline ablak legtetején levő munkaterületet jelző sárga csík alatt az új verzióban egy keskeny ún. preview terület is található. Ha a preview-csík üres, akkor ezen terület alatti video- és audiósávokban levő anyag valós időben lejátszható. Esetenként azonban ebben a csíkban is megjelenhetnek különböző színű vonaldarabkák. A sárga alatti piros csík azt jelzi, hogy az adott szegmens previewja még nem lesz valós, a programtól a lejátszás előtt egy renderelést kell kérnünk....az ilyen újraszámoltatások után ún. previewfile-ok keletkeznek. Ha a sárga munkaterület-jelző csík alatt a preview-sávban a csík zöld színű, ez azt jelenti, hogy a renderelést(valamikor előbb) már elvégeztük, a program megtalálta a szakaszra elkészített preview file-t.(tehát az újólagos rendereléshez szükséges időt ilyenkor megspórólhatjuk).
A világoszöld színű csík az audió, a sötétzöld a video-preview file-ok meglétét jelzi..."
Nos, hírtelen ennyi, mert le kell adnom egy határidős melót nem sokára.
Majd később jövök vissza!
-
#813 Én 1.5 Pro-t használok, aminek teljesen máshogy néz ki a grafikus felülete, úgyhogy nem tudok segíteni. -
porcaro #812 Hálás köszönet, kicsit már fáradt voltam, ráadásul most modemmel neteztem így nem volt kedvem kísérletezni.
Várom a lehetséges magyarázatokat a rejtélyes zöld csíkra :) -
#811 Akkor berakom helyetted! Katt a képre ha nagyban akarod meglesni :)))
-
porcaro #810 Na most már feladom. Nekem nem látszik ez így se. Holnap még próbálkozok. Jó éjt. -
porcaro #809 És akkor végre remélem már helyesen ez az egész kóceráj :)
NAGYKÉP1
NAGYKÉP2 -
porcaro #808 Na látod, ez engem is jól megszívatott. Úgyhogy most beteszem mégegyszer. (Ezen érdemes lenne változtatni kedves szerkesztők!)
Kép1
Kép2 -
porcaro #807 Szia! Itt az a bizonyos zöld csík! :) Ennyire bonyolult képfeltöltési rendszert még soha sem láttam.
és
-
#806 Elképzelni eltudom, csak nem értem a miértjért:) Próbáltam különböző "őrült-ötletekkel" megterhelni a timeline-t, de még extra hosszú renderelési idő mellett sem hajlandó más zöld megjelenni. Szóval most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a jelenségre.
Apropó, azt próbáltad már hogy kérsz egy "Render Work Area-t", akkor is kiakad?
Tapasztalatom szerint, a 6.5 feliratozó modulja elég stabil (egy monitoros üzemmódban), itt nekem ha voltak gondok, akkor inkább logó(kép file-ok) beillesztésekor (pld: háttérnek, vagy maszknak) néha-néha meg-meg zakkant. De olyankor vagy a méret, vagy a file tipusával voltak gondok...
Szóval, csak próbáld meg valahogy azt a Screen copy-t.
Addig meg kitartás, mert előbb vagy utóbbúgy is megoldjuk a problémát:) És ebből mindenki tanul...
-
porcaro #805 Szia, sajnos ismét nem tudom megmutatni a screent de remélem mielőbb sikerül. De pont olyan amilyen a tiéd, csak képzeld el, hogy a zöld csík alatt, egy ugyanolyan vastag (magas) más színű zöld is van. Pont elfér a neked most ugye üres, szürke üresség helyén. Nem pont a normál zöld alatt van, hanem össze vissza, nagyjából ott ahol pl. egy felirat beúszik. Érdekes, hogy még senki nem találkozott vele eddig.... -
#804 így már látszik is -
#803 sajnálom, hogy nem akar működni a dolog nálad. Meg ez a zöld csíkos dolog. Csak kéne látni egy screent tőled, hogy mi is az a világosabb és sötétebb. Én most próbálgattam, de egyfajta zöldet látok csak.
-
porcaro #802 A másik amit az előbb kihagytam az alapban így áll: 0 0 10 0. Ennek nem tudom, hogy mi a szerepe. -
porcaro #801 Szia!
Kipróbáltam az összeillesztést 10 percenként. Sajnos az összeillesztések nem zökkenőmentesek, mert a hang és a kép is kiamarad egy fél másodpercre, úgyhogy ez a verzió kilőve. Remélem nem állítottam be valamit rosszul. Ax export timeban két beklikkelhető kocka van: egyik az első (gondolom ez azt jelenti, hogy bekapcsolja e meg kikapcsolja automatikusan e a kamerát, )
Viszont amit észrevettem, hogy azoknál a bizonyos 2. sötétebb vagy éppen világosabb zöld csíkoknál fagy ki az egész. (sajnos nem tudtam elhozni a munkahelyi gépemre a Pritn Sceent, de valószínű el tudod képzelni.) Szerintem ennek már más oka nem lehet, csak a gyenge gépem. Szerinted segít ha beleteszek még 256 SD ramot. Vagy az lótúró? Inkább gondolom a procit kellene növelnem. De sajnos az alaplapba a lehető legnagyobb már benne van sajnos :( -
#800 Nos legfelül az a sárga-csík az ún. "work area". Ezt nagyon pontosan betudod állítani, ha az egérrel kétszer rákattintasz. Ezek után csak ráviszed a kis nyilat és nyomvatartva az egér gombját tetszőleges pontig húzod. Így értelemszerűen a File menü/export/movie parancsra csak az általad kijelölt rész fog kiíródni. Ja FONTOS! Az export movie settings-ben nézd meg hogy a második mezőben a "work area" legyen kiírva!
Meglestem a kamerád paramétereit, szerintem egy és ugyanaz mint az enyém (nekem TRV-355E van csak Digital 8) és én is a 330-as paraméter használom. Device controll 2 módban!)
Szóval ha online-t mutat a beállításnál, akkor vezérelni is kifogástalanul tudnia kell és nem fogod észre venni a következő pld. 10 perc illesztését, mert annyira pontosan összeilleszti neked.
Az Lp módról még mai napig is sokan vitáznak, én állítom, hogy ha saját kamerádban fogod használni a felvételt, akkor nyugodtan használd ezt az üzemmódot. Én hetente 6-7 kazettát használok fel esküvőkhöz és az égvilágon semmi minőségromlást nem tapasztaltam az Sp-hez viszonyítva. Végül is itt már digitális technikáról beszélünk, ez a gond főleg a régi VHS rendszerben jelentett problémát. -
drob #799 "ugyanott fagy le" van ott valami effekt? v. csak sima dv anyag?
próbáld ki azt hogy kivágod a fagyott részt + - 4 perc (előtte is 4, utánna is 4) azt a kicsi filmet renderingezd le, majd azt az anyagot importáld be a 110 perces projektbe, rakd a helyére, ha lahet úgy hogy a régit vedd ki, ne legyen az új filmrészlet alatti timeline sávon másik (a fagyogatós) anyag. ezt a projeket próbáld dvd-re rakni, vagy már nem tudom milyen formátumba akarod tárolni :), tehát abba :) -
Csoma22 #798 nem ntsc re van formázva én tényleg nem étem mi lehet a gubanc :( -
#797 kulonben en is beszatam tegnap
ahelyett hogy kiexportaljam a timelinet atirtam a nyeranyagot (vagyis az avit) igy egyparoras munkam ment karba es mar lassan egy honapja igerem a havernak, hogy megcsinalom... -
#796 nem az a gond, hogy fatra van formatozva? :) igy nem tudja megirni a 4 giganal nagyob fileokat... -
porcaro #795 Nem is mondasz hülyeséget. Nagyon jó ötlet. Erre is gondoltam, bár nem bíztam a folyamatosság megörzésében így meg se próbáltam, de a hétvégén kipróbálom! Megtennéd, hogy nagyon röviden leírod, hogy hogy lehet ezt kivitelezni? Pl. a sárga csíkot hogy lehet úgy pont annaka résznek a végére odailleszteni ahol az első 10 perc után megállt? És meg fog -e állni valóban a kamera annál a résznél és tényleg onnan fog e indulni? Mire vigyázzak?
Illetve a legfontosabb, hogy ha a kamera típusát nem találom mint nár írtam akkor mi a teendő? Hagyjam azon amit kiválasztottam? (lásd régebbi hozzászólásom)
Köszi előre is mindent!
És ugye nem vesztek a minőséggel akkor, ha LP-ben másolom ki?
Bocs a sok hülye kérdést, de ezek megválazolása talán másokat is érinthet a közeljövőben :) -
#794 A timelinon a file-ok egyesítése, annyiból áll, hogy egyszerűen behúzod őket egymás után és export.
Ha továbbra is leáll a videód, akkor próbáld meg, hogy pld. 10 perces részeket jelölsz ki a felső sárga csíkkal, és akkor csak a kijelölt részt fogja kiküldeni a kamera felé. (és ha vezérli a kamerát, akkor elméletileg nem lesz semmi "döccenő" a felvételek folyamatosságában.
-
porcaro #793 :)