Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koppernikusz
Azt hittem csak az UMS nem szereti az Xvidet ( ott kétmenetest nem tudok vele csinálni ) itt az egymenetessel is bajvan 😞
DivX 5.x kétmenetest viszi?
WMV kizárva.

[ helikopter ]

oké, mondtam h. este van 😊
a .wmv az jó, viszonlag kicsi a méret és szép a kép ...

alph4
XviD-be nekem sem igazán szereti!
Szerintem inkább ments le Windows Media Format (WMV) formátumba!
Vagy esetleg DivX, de annál viszont mindent jól be kell állítagni!

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

alph4
Te most ezt mire írtad?! Nem programot kért hogy ajánl, hanem formátumot... 😄DDD

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

na, most nem jól értelmeztem, éjjel van .... 😊

premiere pro, studio9, ulead 8

Koppernikusz
nekem lenne még kérdésem .. 😊
Xvid be próbáltam volna a vágott anyagot le renderelni, de nem tudta megcsinálni 😞
Ha az xvid nem jó, akkor mit ajánlotok?

[ helikopter ]

alph4
Rakd be ide helyette a kérdést, aztán majd meglátjuk... 😊

ha van nete (mailcím az van <#vigyor4> ), akkor írjon ide bátran...
ha tudunk, segítünk 😊

Amse
Hi!
Ha valaki nagyon segítõkész az megkeresné 1 ismerõsöm és segítene neki pár dologban?itt a címe: [email protected]
thx

Nekem meg 2 giga van, tehát nem tudhatom mit csinálhat 512-nél

légyszi irjamár le valki a lépéseket amit csinál export dvd nél miket állitotok hátha nálam el van valmi állítva köszi
nekem 1 giga rammal is azt irja recording error ...
ujrateszema windowstot hátha már az alapoknál haélott ez a dolog ...
alph4
Nekem is 512 van és elég neki bõven! Amióta felraktam az 1.5-t egyszer sem volt semmi gondom, minden tökéletesen mûködik 😊))

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Ha azt mondja biztos igazan van..., próbáld ki ha belerakol még 512-t akkor mit csinál, ha jó lesz, kell bele még egy kis agy... (szerintem)

helllo feltettem a 1,5 verziót mert ez már közli az emberrel hogy mivan.
Szóval kiirja encodolás közben hogy Out of memory miatt encore error...
ezzel miet tegyek ? dehát bazzeg 512 memorim van akkor meg milyen out 😊 help <#falbav>
passz 😞(

Koppernikusz
köszi sikerült felnagyítani a bélyegképeket!
a másikdra rájöttem, hogy magyar-angol billentyû nem volt átváltva és a "üó" vel lehet zoomolni.

még egy problémám lenne, hogy a monitor ablakban a videónak a képe nem jelenik meg ( sequence ), a hangja viszont megy.. így:kep

[ helikopter ]

a 2. kérdésed nem értem 😞

a timeline-ok el vannak választva egy vékony vonallal, erre a vonalra menjél rá a video felíratnál és megjelenik egy egyenlõségjel fel-le mutató nyilakkal, akkor bal egér és húzhatod felfele ...

Koppernikusz

A timeline képkockáinak méretét hogy lehet nagyobbra venni?

Az idõosztás állításának mi a hotkey e? A megszokott + - t próbáltam de az itt nem mûködik, ill néztem a hotkey menüben a timeline ban de nem találtam ilyen parancsot 😞

[ helikopter ]

Felraktam az Adobe Premiere Pro 1.5-öst, de nem mûködik. Azt írja ki, hogy az alkalmazás inicializálása nem megfelelõ (0xc000001d). A konfigurációm: AMD 1,3GHz, 256Mb RAM, GeForce Ti4200 64Mb. WinXP van felrakva 1-es servis pack-kal. Próbáltam más gépeken is, ezeken gond nélkül mûködött. Mit tanácsoltok?
tsyl
Operating System error xxx? (OS) ez bizony instabil vagy nem megfelelõ operációs rendszerre utal.
unable to launch.... nem tallálja azaz képtelen elindítani a "D" meghajtóról a tcwi.exe file-t. Bár nekem 6.5 alatt ilyen nincs, de itt valami futtatási gond lehet.

alph4
Hát lehet hogy nem ártana egy Windows újratelepítés NTFS fájlrendszerrel.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Na azt hiszm ez a hibaüzenet: Bár még nem otthon tettem újra hanem a munkahelyi gépem 98-asán, de itt is volt egy hibaüzenet. Talán ez volt az:

unable to launch D:\...\...\Adobe\TCW\tcwi.exe

The returned error was -1.
Could not complete the last command because: OS err (OSErr, -16033)
ez tudjátok minek a hibaüzenete?
ezt irja encodolás közepénn ... de vajon miééért ! ?
na halióó!
Letöltöm a adobe pro v1,5 öt mert a premier pro v7,0 át használom
a hiba hogy leáll encodolás dvd re közben mai napig is fennt áll!! pedig nyomok neki rendering woirk areát meg minden de semmi felénél leakad mindig ugyanott kizárva ezzel a túlmelegedés vagy a hibás frame problémát!
Készen vagyok ettõl a szartól ugyhogy feltelepítem ezt az ujabb verziót ha lejött végre és majd meglátjuk azzal mi lesz!!! mert itt már megállt a tudomány ...
<#mf3>
Ok ma vagy holnap este 7-8 felé megpróbálom leuninstallálni, feltenni és felírni a hibaüzenetet. Köszi
nekem is heppciáskodott a gép (újraindult), de win telepítés után megszünt
ha ráérsz akkor lehet megérné még 1 telepítés (mondjuk nekem nem peremier alatt csinálta ezt, az futott rendesen, studio9 alatt startolt állandóan)

tsyl
próbáljuk meg a hibaüzenettel akkor, az is egy támpont!

Az a baj, hogy már újraraktam. Azért tettem újra mert akkor meg olyanokat csinált, hogy preview közben magától újraindult a gép és az már azért eléggé gáz szerintem. Na szóval más megoldás kellene, mert tényleg 3 hete mindent újratelepítettem. Még a Windowst is. Azt esetleg talán megcsinálhatnám, ha ez segítene, hogy leszedem a Premiere-t és újra felteszem. Aztán azt a kis hibaüzenetet amit kiír (gondolom valamilyen fájlt nem talál) leírom nektek, hátha valakinek megvan.
tsyl
Ez a legundokabb hiba. Még nálam is full, hibamentes telepítésnél, néha 12 óra folyamatos munka után, fõleg így két monitoros üzemmódban megjelenik mint egy mumus és ha nem mentettem lehet kezdeni elõrõl. Rettegek tõle én is.
Nekem egy újra indítás megoldja a problémákat, de nálad lekellene szedni az egészet és újból telepíteni. De szerintem plusz egy regiszter tisztítás sem lenne felesleges.

Lehet, hogy meg van a bibi! Kitöröltem az összes preview-t. És nyomtam egy Work area-t, nem sima Preview-ot. Mindig leáll már néhány perc után és ezt írja ki:

"A program (premiere.exe) hibákat generált és a windows be fogja zárni. A programot újra kell majd índítani. Hibanapló készül".

Most beugrott, hogy a program telepítésénél a végén kaptam egy "aprócska" hibaüzenetet, hogy valami hiányzik vagy nem tudott valamit telepíteni. Ezek szerint ez mégsem volt olyan aprócska. 😊)
Mit lehet tenni? Mit csináljak? Help továbbra is 😊)
Jó éjt
tsyl
Újra renderelésnél elvileg mindennek "úgy" kell mûködnie. Max. frissíti vagy adott esetben javíthatja a gondokat. Attól ne félj hogy elszáll az anyag.
Az audió kihúzása nem rossz ötlet. Próbáld meg. Elõtte viszont, hogy ne keljen újból vagdosni (ha még sem ez a gond) mentsd el csak az audió sávot, így azt már egy az egyben vissza tudod alá pakolni. A géped miatt ne aggódj, nem terheli meg semmi plusszal.

Csoma:
Ha elõtte kiadsz egy renderel work areát, akkor is kiakad?
-Ha kiakad, akkor ott kiírja a hibás pontot.
-Ha végig csinálja, akkor meg nem szabad az encodernek kilöknie.
-Ha mégis kilöki, akkor már tényleg valami program telepítési gond, (esetleg codek ütközés) jöhet szóba.
Az anyag amit kiakarsz küldeni sima Dv avi?

<#violent><#lookaround>
Helló megpróbáltam simán export to adobe media enco al kiirni mpg2 be ezt a szart! és az sem megy mert kiirja adobe premier pro faild to return video frame. cancelling the operation. 😞 gondolom ezért akad meg a dvd re exportálásnál is! hogyan lehetne letesztelni vagy rájönni melyik framnél akad el? hmmm? Nincs valami ötletetek? kellene a help mert ezt pénzért csinálom azt már itt eszik a fejemet 😊 jajajajaaj 😊 meg fognak ölni !
Oké: ha a Preview dirbõl kitörlöm az összes sok fájlt ami benne van akkor ugye még egy újra rendereléssel minden ugyanúgy fog elvileg mûködni? (Nem akarom elszarni az egészet még véletlenül sem.) Köszi
Amúgy van mégegy ötletem talán nekem is: Pl. az egyik helyen ott van épp a világos zöld csík ahol az audiót mp3-at felvagdostam. Nem azért mert hozzányultam volna, csak megkerestem az ütem elejét és ehhez illesztettem a videó vágási pontjának helyét. Ez jól látszik az egyik képen amúgy. Mi lenne, ha letörölném a vagdosottakat és kihúznám eredeti méretben az egészet, tehát megszüntetném ezeket a vonalkákat az mp3-ból? Ezek hatással vannak a memóriára (gépigényre), vagy semmit sem jelentenek hiszen ez csak egy megjelenés ami abszolút nem befolyásol semmit?
Üdv és köszi mindent
tsyl
Ja, még gyorsan annyit:
Én a következõt próbálnám ki:
Kérj egy másnéven való mentést, úgy hogy az összes összetevõt is mentse el másik helyre, utána próbálj egy totál renderelést kérni.
Én most hírtelen arra tudok gondolni, hogy valamelyik összetevõd megsérült vagy hiányzik fizikailag a vincsirõl. A program pedig (mivel hogy preview fileokban tárolta az információt) onna dolgozik. Kiírásnál viszont beleütközik esetleg a sérült vagy nem létezõ részbe és akkor leakad.
Vagy kered meg a preview dir-t, és egyszerûen törülj ki mindent belõle és csináltasd meg mégegyszer vele. És elméletileg a renderelés közben kikellene ugrania a hibának.

tsyl
Most már kapisgálom a jelenséget😊
Ezzel kapcsolatban inkább idézek:

"A timeline ablakban dolgozva hamar feltünik, hogy az újabb verzióban még fokozottabb szerepet kaptak a szinek. Így pld. egy csatolt(linkelt) videoklip kép-és hangsávja is zöldszínû.Ha ezt a kapcsolatot a klip kijelölése után a Clip->Unlink Audio and Video parancsával fellazítjuk, akkor a klip videosávja sárga, audiosávja pedig kék lesz.
A Timeline ablak legtetején levõ munkaterületet jelzõ sárga csík alatt az új verzióban egy keskeny ún. preview terület is található. Ha a preview-csík üres, akkor ezen terület alatti video- és audiósávokban levõ anyag valós idõben lejátszható. Esetenként azonban ebben a csíkban is megjelenhetnek különbözõ színû vonaldarabkák. A sárga alatti piros csík azt jelzi, hogy az adott szegmens previewja még nem lesz valós, a programtól a lejátszás elõtt egy renderelést kell kérnünk....az ilyen újraszámoltatások után ún. previewfile-ok keletkeznek. Ha a sárga munkaterület-jelzõ csík alatt a preview-sávban a csík zöld színû, ez azt jelenti, hogy a renderelést(valamikor elõbb) már elvégeztük, a program megtalálta a szakaszra elkészített preview file-t.(tehát az újólagos rendereléshez szükséges idõt ilyenkor megspórólhatjuk).
A világoszöld színû csík az audió, a sötétzöld a video-preview file-ok meglétét jelzi..."

Nos, hírtelen ennyi, mert le kell adnom egy határidõs melót nem sokára.
Majd késõbb jövök vissza!

alph4
Én 1.5 Pro-t használok, aminek teljesen máshogy néz ki a grafikus felülete, úgyhogy nem tudok segíteni.

Hálás köszönet, kicsit már fáradt voltam, ráadásul most modemmel neteztem így nem volt kedvem kísérletezni.
Várom a lehetséges magyarázatokat a rejtélyes zöld csíkra 😊
alph4
Akkor berakom helyetted! Katt a képre ha nagyban akarod meglesni 😊))

Na most már feladom. Nekem nem látszik ez így se. Holnap még próbálkozok. Jó éjt.
És akkor végre remélem már helyesen ez az egész kóceráj 😊

NAGYKÉP1
NAGYKÉP2
Na látod, ez engem is jól megszívatott. Úgyhogy most beteszem mégegyszer. (Ezen érdemes lenne változtatni kedves szerkesztõk!)

Kép1
Kép2
Szia! Itt az a bizonyos zöld csík! 😊 Ennyire bonyolult képfeltöltési rendszert még soha sem láttam.

és

tsyl
Elképzelni eltudom, csak nem értem a miértjért😊 Próbáltam különbözõ "õrült-ötletekkel" megterhelni a timeline-t, de még extra hosszú renderelési idõ mellett sem hajlandó más zöld megjelenni. Szóval most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a jelenségre.
Apropó, azt próbáltad már hogy kérsz egy "Render Work Area-t", akkor is kiakad?
Tapasztalatom szerint, a 6.5 feliratozó modulja elég stabil (egy monitoros üzemmódban), itt nekem ha voltak gondok, akkor inkább logó(kép file-ok) beillesztésekor (pld: háttérnek, vagy maszknak) néha-néha meg-meg zakkant. De olyankor vagy a méret, vagy a file tipusával voltak gondok...
Szóval, csak próbáld meg valahogy azt a Screen copy-t.
Addig meg kitartás, mert elõbb vagy utóbbúgy is megoldjuk a problémát😊 És ebbõl mindenki tanul...

Szia, sajnos ismét nem tudom megmutatni a screent de remélem mielõbb sikerül. De pont olyan amilyen a tiéd, csak képzeld el, hogy a zöld csík alatt, egy ugyanolyan vastag (magas) más színû zöld is van. Pont elfér a neked most ugye üres, szürke üresség helyén. Nem pont a normál zöld alatt van, hanem össze vissza, nagyjából ott ahol pl. egy felirat beúszik. Érdekes, hogy még senki nem találkozott vele eddig....
tsyl
tsyl
sajnálom, hogy nem akar mûködni a dolog nálad. Meg ez a zöld csíkos dolog. Csak kéne látni egy screent tõled, hogy mi is az a világosabb és sötétebb. Én most próbálgattam, de egyfajta zöldet látok csak.