3752
PC-s vágás és home video
-
#1432 az a baj hogy a DVnél nem lehet állítani és a szélsevásznu filmjeimet ezért Video for Windoson csinálom és ez rossz nincs olyan hogy legjobb minőség és tudok szélesvásznut csinálni egyébként a 3d maxban teljes tömörítetlen filmeket mentek ki ezért is van hogy nagy a mérete nem a hossz miatt mert van codek microsoft vid1 vid2 stb. de a teljes tömörítettlen a legjobb és hogy mondtad a premiereben a DV a legjobb csak mostmár az a baj hogy nem tudom a szélességet beállítani:DDD boccs ha félreértettelek megin de ebben kezdő vok naon:D a filmvágás nem az erősségem:D meg -
#1431 Igen azt tudom én is 6 sáv és oda berakom a hangokat és a Audionál vannak az effektek hogy mejik szójjon a sobwofer a center left righet stb.... de ez elvileg így van de gyakorlatban nnem tudom ezt megcsináli mert nemtudom mien formátumot használjak ehhez de azért kössz -
#1430 nem azt irtam, hogy a DVavi nem lehet nagyob 720 x 576 nal (azt nem tudom), hanem azt, hogy a DVD szabvany annyi
ha 5,1 hangot akarsz ahol terbeli hang van, akkor 6 hangsav kell, ami kulonalo, kulonben csak stereot fogsz hallani haturol is. ezt meg be lehet alitani stereo hangnal is, hoy hatso hangfalaf is szoljanak. tehat 5.1 hangot nem egyszeru csinalni -
drob #1429 csinál széleset is, de akkor azt kell beállítani neki. sőtt az animációt is szélesre (tv szabványra) kell renderelned.
5.1-re ezt találtam Neked: Ha 5.1-es AC3-at akarsz, próbáld ki a Besweet nevű progit. Pici, ingyenes, és ami a legfontosabb, müködik! Ha nem szereted a parancssorból futatható progikat, lehet hozzá találni GUI-t is!
-
#1428 Az animáció nem rogramozva van:D az is képkockánlént van kitöltve és abból lesz film a DV avi meg 720x576ot tud csak????? mert én 1024x400as felbontásban mentem ki a filmeket és már rég töltöttem premierrel de úgy emléxem hogy a szélesvásznuból csinál nekem 720ast..... vagy rosszul emlékszem?:D -
#1427 kevered az animacio es a filmf fogalmakat
az animaciot szerintem egy progi csinalja amit beprogramoztal
film az kepkockankent lejacva van.
tahat az animaciot amit csinalsz annak a merete az osszetetsegetol fugg
a filmnek a merete a bitratetol fugg. 720 x 576 a PAL szabvany, ilyet tudsz DVDre irni, hogy meg is tudd nezni. -
#1426 Elmagyarázom a 10gb-t:
3D studioval dolgozom megcsinálok egy animációt és ha sok fa meg üveg meg köd van benne az miatt nagyobb lesz a film mennyisége nekem van olyan is 5 másodpoerces film 2GB nos ebből sok van összevágom a filmeket és a premiere lecsökkenti a film nagyságát mert ront a kép és hangminőségén utána meg jön a DvD író ami színtén ront a hang és képminőségén remélem mostmár érted de ha nem akkor ejtsük a témát:D
és mondod a DV avit akkor mond a beállításait hogy mit kelll beállítanom és ugye automata a pixel??? és ha essetleg tudsz az 5.1es hangokra mondani vmit azt megköszönném hogy milyren hangformátumokat tudnék használni ahhoz hogy mondjuk egy robbanás a hátsó hangszórókból jön mert eddig mindig Stereo volt
előre is kössz -
drob #1425 még 1
ha 4:3-ba lett felvéve az anyag, soha nem lesz tökéletes 16:9 kép -
drob #1424 nem értem most mi ez a 10Gb-ból 10Mb, meg 5Mb .... valami nem stimmel, a 10Gb az majdnem 1 óra anyag, majd 1 órából nem tudol 10Mb-ot csinálni szerintem...
Az hogy a dv avi lett a legszarabb minőség, azt megint nem értem mivel a dv avi az veszteségmentes "tömörítés" tehát ez a lehető legjobb "tömörítés manapság ...., eleve dv aviként digitalizálsz kamerából vagy valamilyen szallagról .... -
#1423 most biztos hogy nem:D mert a legújjabbat még készítem eddig a caractereket készítem most éppen egy farkaskutyával vok elfoglalva menj a 3ds max részbe ott láthatod milyen csak sajna még plüs drótosítanom kell meg hátrahajtani a szőrzetet de a forma kezd jó lenni -
#1422 Milyen filmeket készítesz, esetleg tudsz mutatni egyet? -
#1421 Ugye a premier kitölti nekem a 10GB-t 10MBbe rossz minőségbe utána a hab a tortán hogy a Nero következik ami 10MBből csinál nekem 5 MB-t mindig azon gondolkozom hogyan fog ráférni az adatmennyiség erre meg mikor ki akarom írni látom hogy egy DvD-t ott fogok elbaszni mert a hatalmas filmből lett valami kilobájtos valami (ez már minőség):DDDDDDD -
#1420 Igen Michrosoft DV AVI
ez az amire gondoltál...? itt nem tudom a pixelt beállítani me alaból 720x576on van de asszem ez automatán beállítja ha szélesvásznú filmet csinálok mindig 1024x400as filmeket készítek ez pont jó méret nem darabosodik nem kicsi de olyat is csinál hogy szélesvásznuból csinál nekem középre egy 720ast vagy annál kissebet a premiere nagyon jó filmvágó de eggyszerűen nem tudok vele tisztességesen menteni:((( -
#1419 Azt tudom én is hogy vannak jobb progik menükészítéshez:D de azt már nem hogy hol tudok hozzájutni.... egyébként pont a dv-avi volt ami a legszarabb minőségben ment ki
-
drob #1418 akkor csinálsz a projektből dv-avit és néróval menüzöd, de szerintem vannak jobb progik menühöz mint a nero. javaslat: mint előző hozzászólásomban kicsit menjél visszafelé a topicban ... -
drob #1417 nem, ezzel csak sima dvd tudol készíteni, menüre ha adobenel akarsz maradni akkor Encore DVD a megoldás, ha nem, akkor sok lehetséges alternatíva van, olvass kicsit vissza és megtalálod ... -
#1416 Ezzel a progival meglehet csinálni azt, hogy több avi-t rárakok és annak csinálok menüt? -
#1415 álltalában Avi-ban mentem ki és utána DvDre írom ki csak csináok hozzá menüt
Neroval -
drob #1414 Nem írtad milyen célra kell, vcd, svcd, dvd, esetleg netre valahová, vagy ...??
Ha netre akkor .wmv a legjobb, igaz nagyobb lesz a mérete mint egy divixesnek de jobb. Tömörítésről volt szó korábban is már ... -
#1413 Mivel senki nem válaszol még1szer megképrdem pls vki segítsen:
hogyan tudok az Adobe Premiere Professionalban normális filmet kitölteni???? mert 10Gbs filmekből 10Mbs filmeket csinál rossz minőségben egyyszer sikerült de az akadt és a szineket kivonta a képekből azaz néhány kép nagyon jó minőségü volt néhány meg ilyen 10 színből álló piros sárga stb..... -
kerek2 #1412 Koszi, ertem, azert ha valaki rajon, akkor engem meg mindig erdekel a dolog:) -
#1411 ATI 9600 Pro van nekem is, es csak egyszer probalkoztam kitenni TVre, de azzal is elvotam egy ideig -
drob #1410 valami olyan van nekem is, de meg sem próbáltam azzal, nekem az gyerekjáték ... :( -
kerek2 #1409 ATI 9600 videokarim van, az a baj, hogy mar az osszes variaciot vegigprobalgattam, azt hiszem. A legkezenfekvobb a szinhaz mod, de avval se mukodik. -
drob #1408 hát nemtom, könnyen lehet hogy a vid.kari nem kompatibilis a premierrel. próbálkozzál a beállításoknál háta sikererül megértetni hogy tv-n akarod nézni a szerkesztés alatt lévő projektet. amúgy van ilyen én is azt használom ... -
#1407 na erre en is kivancsi vagyok -
kerek2 #1406 hello!valaki tud segiteni?Premieret hasznalok, es a tv-t rakotottem a videokarimra, beallitottam, hogy minden video elinduljon full kepernyon ha a monitoron inditom valami lejatszo progiban.
Es azt szeretnem, hogy ha szerkesztek premiereben, akkor a tvn lassam, full kepernyon, ha elinditom a videot amit epp vagok.
Tudom, hogy lehet, mert mar lattam igy mukodo gepet, de nem tudom beallitani.
elore is koszonom a valaszokat!
-
#1405 aha van. küldjem el mail-ben vagy adsz MSN-t és ott.
[utóbbi jobb lenne neki mert van pár kérdése AE-el kapcsban ami ott gyorsabb lenne] -
WPMaster #1404 Mér neked van hozzá? nekem nincs. Én a RealViz oldaláról töltöttem le egy tutort ami ráadásul nem is müxik. De már sikerült vele belassítanom egy videót persze még nem tökéletes de már alakul. -
#1403 neked is van hozzá hogyan kezdjünk hozzá tutorial? -
WPMaster #1402 nekem is lejött a Retimer 2.5 de még használható dolgot nem tuttam vele csinálni. -
#1401 Van egy béna kérdésem:
Csúcs kezdő vok ezen a téren mert animációs filmeket készítek és az Adobe Premiere Professionallal vágom össze... Nos a gondom az hogy ilyen 10GB-os filmekből csinál nekem 10MB-os filmet nagyon jól össze lehet benne vágni a filmeket de nem tudom jó minőségben kitölteni eggyszer sikerült de az akadt és több képnél volt az hogy ugrált és a színeket kivonta belőle pl mikor egy JPG képet a legkevesebb színnel mentjük ki ilyen csúcsrossz minőségü.
Milyen fajtát javasoltok mivel töltsem ki hogy nagyon jó minőségü éles kép ne pedig homályos elmosódott kép legyen a másik a hang de azt már meg se merem kérdezni:DD az 5.1es hangok be tudom állítani de nem tudom használni sehol...
remélem vkinek van ötlete....
Előre is köszi! -
#1400 erre majd azután tudok válaszolni hogy kipróbáltam. és az nem ma lesz szetm vagy max a késő esti órákban. -
#1399 hasznos? valóban érzékelhető a különbség? -
#1398 Sikerült letöltenem a Realviz ReTimer 2.5-t. Töltsem fel vhová hogy ti is le tudjátok szedni? -
#1397 köszi akkor megnézem közelebbről az aftert -
#1396 az a demo -
#1395 köszönöm! -
drob #1394 projekt ablak, effects, video effects -
#1393 És ezt hol találom?