3752
PC-s vágás és home video
  • rizzo131
    hali hogy tudom elmenteni ugy a videót hogy az a menü ott maradjon a vidin?
  • DobsaIstvan
  • PrisonMan
  • Hzsolesz
  • alph4
    Itt van a te segítséged.
  • rizzo131
    valaki segítene van ugye ijen menü amit berakok de utánna nem lehet ugy elmenteni hogy pl:kiírom és úgy jácca le hogy a menü-t behozza?
    nem rég keztem el ezzel a progival és erre kéne segítség
  • PrisonMan
    Köszi szépen neked is! Így már vágom a témát. Ha le is vág valamit a TV az Action safe-en kívüli részből az még mindig nem olyan gáz, mintha ott maradna szélen egy fekete csík. THX
  • kormen
    A belsőt hívják 'Title safe'-nek azon belül kell maradni a szöveggel ha jót akarsz, mert azon kivűl torzít és nem biztos, hogy olvasható bár szerintem ez a régi crt-k esetébe volt igaz, a mai lcd és plazmák esetébe szerintem ilyen nincs főleg a HD ready-s tévék esetébe. A külsőt hívják 'Action Safe'-nek azon kivüli rész nem biztos, hogy látszani fog, de akár látható is lehet. Ebből a konklúzió: szöveget csak a legbelsőbe és a teljesre széthúzni a képet azaz az Action Safe zonán túlra. Mert, hogy nézki ha szélén fekete csík van, mert közbe váltasz mondjuk tv-t és az megjeleníti.
  • PrisonMan
    Köszi a gyors választ! Ezt a levágás - nem levágás dolgot még nem értem teljesen. Szóval egy normál LCD tévé nem vészesen de levág a szélekből, de fekete csíkot nem okoz felül-oldalt ugye?
    Régi tévéknél mi a helyzet ezzel? Ott gondolom azért már sokkal torzul a kép. Projektorral gépről kivetítve meg semmi gáz nincs, mert ott a gépen lévő minőségi képet látjuk.

Beillesztek pár képet, erről kb-ra meg tudod mondani hogy s mint?

Az a biztos, ha mindig a legbelső safe margóban maradunk igaz? Ott a felirat is fog látszódni minden tévén? A kilógó részeket pedig tévétől függően vágja le?
    Akkor nyugodtan kihúzhatom a képet teljes szerkesztőrészbe, de ha feliratot akarok az maradtjon tutira safe-ben? Vagy érdemes mindent a safe-ek között szerkeszteni és már akkor az exportált MP4 gépen nem fog olyan jól kinézni (fekete felül-oldal) bármilyen tévén jól mutat: pl rendesen széthúzza az LCD és régiek is fel tudják dolgozni?
  • alph4
    Én is H.264-el tömörítem a HD-s felvételeim és tárolom gépen. (majd ha lesz bray író kiírom)
    720p-be szoktam általában kimenteni 7500 kbps bitrátával, 1080p nél 9000 kbps, ugyanúgy mp4-be. Nem LCD tévén levág a kép széleiből minden esetben, vagy kinyújtja picit és nem látszik. DE ezzel semmi gond, kb észre sem lehet venni, ha ember nem felíratoz a szélére stb. Ezért kell bentébb de ezt Premiereben mutatja is ugye.

DVD készítéshez ajánlom a ConvertXtoDVD-t, kicsi program és szinte minden formátumot át tud alakítani. 16:9es felvételeknél automatikusan átállítja az aspect ratiot.

Kipróbáltam vagy 10 dvd készítőt nekem ez vált be legjobban, sok nem támogatja a különböző formátumokat holott a termék honlapján meg fel van tüntetvehiába volt amivel szebb, 16:9es menüt is lehetett csinálni, illetve volt több sablon. Másnál meg pl beállítások hiányoztak.

Még pár ismertebb, ha más is ki akarsz probálni
    Corel DVD MovieFactory Pro 7, CyberLink PowerProducer Ultra, van még a Roxio-nak is programja, csak az már összetettebb videó vágó funkciókat is tartalmaz.
  • PrisonMan
    Hali, most kezdtem el az Adobe Premiere CS4 progit probálgatni vágás céljából. Letöltöttem pár 720p-s BluRay film sample-jét (.mkv-ban) és mivel ezt nem engedi importálni, átkonvertáltam .MP4 fájlá GOTSent programmal. Ezzekkel elkezdtem gyakorolgatni, és az lenne a kérdésem, hogy mivel/hogyan lenne legjobban érdemes exportálni? A minőség megtartása a lényeg! 1280x720
    Néztem ezeket a H.264 és H.264 BluRay formátumokat. Nagyon faja módon mentenek. ---> Gépen jól mutat nagyon a Widescreen 16:9 720p de mivel a safe margókat nem vettem figyelembe félek hogy sima tévén valami gebasz lesz, levág a képből stb. Tapasztalat? Számít valamit a safe margó TV-n?

Hogy lenne a legérdemesebb exportálni? Jaa és .MP4-be exportálok, hogyan lehet simán kiírni ezt DVD-re?
  • alph4
    "megőrzi a videó legjobb minőségégét" ekkora hülyeséget. (erröl te döntesz exportálásnál, ha pedig nagyon szar vmi abból már sose csinálsz jó minőséget. Amúgy ilyen plugin nincs is http://www.adobe.com/products/plugins/premiere/

Mondjad haverodnak hogyha ennyire nem vágja az alapokat inkább felejtse el ezt a programot illetve a videó készítést. Vagy olvasson Ő utána, de gondolom ennyire nem érdekli már a téma.
  • laknerlorand
    Az a baj, hogy igazából egy haveromnak kéne a válasz, és az ő nevében beszélek, ezért sajnos nem tudok pontos adatokat, de annyit mondott, hogy egy feltört premier pro-t raktak fel, és letöltöttek, hozzá valami mPackot(?), ami arra jó, hogy elvileg megőrzi a videó legjobb minőségét. Lehet hogy ez volt fizetős? A serials.ws-ről le is szedtek egy serial numbert... lehet, hogy így még homályosabbá tettem az egészet. :D Ha valaki mégis tudná a választ, akkor megköszönnénk! :D
  • kormen
    Én is erre gondoltam.
  • Hzsolesz
    Nem használsz véletlenül valamilyen fizetős plug-int? A Premiere nem szokta csak úgy magától felcímkézni a videót.
  • kormen
    Milyen logo?

Nem teljesen tiszta a problémád.
  • laknerlorand
    Lehet, hogy triviális dolgot kérdezek, de valaki megtudná mondani, hogy hogyan tudnám leszedni a Premier Pro CS4 -ben a videó jobb felső sarkából a kis logót? Exportálás után is ott marad... Köszi!
  • DobsaIstvan
    Nagyon szépen köszönöm!!!!! Biztos vagyok benne, hogy sok hasznát veszem majd!!!
  • alph4
    Feltöltöttem ide a pdf-et.
  • DobsaIstvan
    Sziasztok!
    Dobsa Istvánnak hívnak és Kárpátaljáról írok. Nagy örömmel látom, hogy itt sokan otthonvagytok a videos témákban. Éppen ezért szeretném a segítségetek kérni. Zsolti nevezetű felhasználó írta korábban hogy neki megvan az Adobe Premier pro 1.5 kézikönyv pdf.-ben. és azt is h. feltöltené ha kell valakinek. Nagyon megköszönném ha ő vagy valaki akinek van hasonló jellegű anyaga feltöltené vagy eljuttatná hozzám [email protected]. Vagy ha tudtok oktatóvideókat az még jobb lenne. Nagyon érdekel a téma és ezzel szeretnék foglalkozni de Nálunk Ukrajnában nem lehet hozzájutni ilyesmihez és ha igen akkor is kizárólag csak ukránul. Segítségetek előre is nagyonszépen köszönöm!!!
  • BarGab85
    "ha matrox.avi fájlként beimportálok valamit pl. dv-röl, akkor azt nem confirmálja ujra.
    de valamilyen más anyagot importálok be pl. egy másik HDD-röl, akkor azt azonnal el kezdi confirmalni"

A másik anyag is matrox avi? Lehet hogy azért confirmál?
    Ha nem matrox avi akkor át kellene konvertálni.

Támogatott a vga kártya az Adobe által?
    itt utánna tudsz nézni: Itt

Jó a telepítés sorrendje? Én Premiere Pro 2.0 val dolgozom és ott a premiere-t kell hamarabb telepíteni és utánna a matrox cuccokat. Az is lehet az összeakadás oka.

A projekt beállítás is leheta ludas. Matros projektet kedztél vagy standard dv projektet?
  • aeuser
    u.i. nem csak az importálásnál confirmal, hanem természetesen mindig ha kinyitom a project-et!!!
  • aeuser
    Na ujra itt.

szoval kezdem elöröl mert sok a furcsa dolog.
    vettem uj gépet (HP z800) 2 proci, 3 GB ram, nvidia quadro 1800, matrox rt.x2 HD és a premiere cs4-et, igy kompletten.
    már felinstallálták a boltban (XP-re, mert ott állitolag stabilabban fut).
    itthon bekapcsolom, és nemtom hol a bibi, de ha mozgatom a timeline-t akkor szaggatottan, lassan viszi tovább. feltettem a legujabb quadro drivert, semmi változás.

a renderelés jol megy, 8core, itt szerintem valamilyen rossz grafkártya beállitás lehet.

ez lenne a hardware hibám.
    valami ötlet a megoldásra hogy folyékonyan lehessen dolgozni?

most a matroxhoz:

eddig rt.x 100-al dolgoztam, hozzászoktam a rengeteg effecthez.
    jol látom hogy az rtx2-böl kiszedték a legtöbbet?
    lesz még pár kérdésem, nem fogtok unatközni :)

ja az elöbbi problémámhoz, picit precizebben.

ha matrox.avi fájlként beimportálok valamit pl. dv-röl, akkor azt nem confirmálja ujra.
    de valamilyen más anyagot importálok be pl. egy másik HDD-röl, akkor azt azonnal el kezdi confirmalni (ha most van 3-4 orás anyagom, akkor 15-20 percig is eltatrthat ez a procedura.
    nem lehet ezt valahol kikapcsolni?
  • Hzsolesz
    Nem, bocsánat...butaságot írtam, mert akkor meg is kerestetné veled.
  • Hzsolesz
    Azt általában akkor szokta csinálni, ha megváltozik a videófájlnak a helye, elérési útvonala.
  • aeuser
    sziasztok.

miért conformálja (conforming) ujra a hangokat minden egyes inditásnál az premiere cs 4?

• kvsbogre
    felraktam a master collection cs4-et a laptopomra (2 ghz core duo, ati hd 3470 3gb ram, win7), nem akar indulni a premiere, a solidcomposite.aex betöltésénél leáll a progi. tudtok valami megoldást, hogy mi lehet a probléma? előre is köszönöm a válaszokat
  • BarGab85
    Megoldódott a hangcsúszás problémám :D
    lecseréltem minden TDK és Sony kazettát Panasonicra és megszűnt a 16 frame es elcsúszás.
    Nem értem miért de bevált, pedig egy kazetta sem volt idősebb 5 hónaposnál.
  • BarGab85
    ProCoder 3 tökéletesen működik, kösz a válaszokat.
  • Gerygrey
    64 bites a Win7? Azzal sajnos előfordul ilyesmi, én is szoptam vele elég sokat aztán végülis azt a megoldást találtam ki hogy minden forrásfájlt átkonvertálok uncompressed aviba és azzal nincs gond. Mondjuk a terás vinyó nem árt ha van hosszabb projekteknél :)
  • JaSSeR
    a problémám a következő windows7 és premiere cs4, szépen feltelepítettem, de se a vágó ablakba se a másik ablakba nem jelenik meg a kép, hang van, az időt pontosan kijelzi. mi lehet a probléma? codecek nélkül is ezt csinálta és ffdshowal is
  • Hzsolesz
    Most nincs időm kifejteni, de erre a kérdésre egy egyértelmű és határozott nem a válaszom. Sőt vannak olyan funkciók, amik tök jól működtek CS3 alatt, és CS4-ből kivették.
  • BarGab85
    Kösz a gyors választ.
  • Daniel19
    Aki szakavatott a témában, megírhatná, hogy a CS3-hoz képest mennyi újítás van a CS4-ben.

Azt tudom, hogy valamilyen okból a CS4-hez atomerőmű kell, míg a CS3 elmegy gyengébb gépen is gond nélkül, de a funkciókat tekintve van benne valami olyan új dolog, ami miatt megéri váltani?
  • kormen
    A Procoder-hez nem kell kártya. Még akár parancssoros üzemmódba is tud futni akár linux alatt is.

• BarGab85
    A canopus pro corder megy kártya nélkül is?

Az egyik gépünkön edius vágószoftver van és ahhoz van procorder, de macerás a hozzáférés.
    1 gépen van vágva az anyag, 1 másik gépen van konvertálva és egy harmadik gépen van feltöltve netre. Ez alég macerás azért kellene egy külön konvertáló progi hogy 1 számítógépen megoldódjon minden mukafolyamat és ne kelljen a kollegának a többieket zavargatni ha kell neki valami. Tőlem megkapja az avit és jó lenne ha a saját gépén át tudná konvertálni, úgyis ő csinálja a honlapot és a feltöltéseket.
  • slylecz13
    ProCoder 3 (canopus termék)
  • Gebriel
    Bár nem sokat szoktam ide írni da he megtennéd hogy feltöltöd annak nagyon örülnék, és megköszönném.
  • BarGab85
    Kellen egy kis segítség.
    Ajánljatok nekem egy koverter progit ami tud mov-ba konvertálni mert a mostani kb semit sem-ér.
    20-25 perces dv-avi videókat kellene mov-ba lakítani 720X576 felbontással úgy, hogy 200 mega körüli legyen egy file.

nagyjából ez a minőség ideális lenne: link

Előre is köszönöm.
  • alph4
    Nekem az Adobe Premier Pro 1.5 - Tanfolyam a könyvben című van meg, de pdf-ben is fent van gépen, ha nagyon kell feltölthetem. Van benne sok minden, kb 400 oldalnyi.