Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fülüke
Üdv!

Van egy kis problémám az Adobe Premiere 6.5-el.
Betöltöm a videót, behúzom a bal oldali képernyõre, aztán lehúzom a videósávba, renderelem, de nem játsza le a jobb oldali monitor. Esetleg kodek hiba, (a bedigitalizált videó .AVI formátum) vagy nem vettem valamit figyelembe?<#help><#help><#help>

De k*rvajó géped van istenem....

Sziasztok.Lehet hogy vissza kellett volna olvasnom, de tán így egyszerübb. Olyan prg-t keresek amiben az avi file-t és a hangfile-t(waw vagy mp3) összerakhatom. Premier tudja ezt? Köszi elõre is.
Milyen kiterjesztésû videót próbálsz meg beimportálni?Nem MPEG-2 véletlenül?

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy mitõl lehet az,ha behúzok egy filmet Premiere-be,és le szeretném játszani,hogy megkeressem a "kivágandó" jelenetet,akkor lejátszásnál az idõt tökéletesen mutatja,a kép olyan lassan megy hogy pl a 80. percnél mutatja ami az elsõ perc lenne...ja és a hangot jól tempóba játsza,de össze vissza ugrál az idõben. Mitõl lehet ez? És mivel lehetne megoldani a problémát?
Nagyon új vagyok még Premiere-ben...
Elõre köszi a segítséget!
Gyöször
Köszi ffdshow bevált.

Dübörög a 965ös x4

Gerygrey
Ha fent van FFDshow, azzal tudsz h.264-be tömöríteni Virtualdubbal. Viszont én inkább a DV (vagy ha sok helyed van: uncompressed) AVI formátumot javaslom, mert ha vágás elõtt az eleve tömörített videót újratömöríted, akkor romlik a minõsége.
Gyöször
Nekem egy olyan bajom van, hogy szedett vedett anyagokból kellenne összevágnom egy videót, és mikor elõkészítem a nyersanyagot szeretném H.264 be tömöríteni, mert csak ezzel mûködik jól a premiere-m. Van külsõ encoderem, de pld virtualdubból nem tudok H.264be tömöríteni? Létezik ennek ingyenes megoldása?
Elõbb jártam utána, hogy a virtualdubban hangnak ki tudjam választani a lame mp3 codecet, az bekerült az audiokodekek közé. De a h.264et sehogy nem tudom berakni, nem tudok ilyen ingyenes telepítõt letölteni.

Dübörög a 965ös x4

Ha a pixel aspect ratiot megfelelõen adod meg,(16:9-nél 1,422) akkor jól kellene kimentenie. Viszont valóban hozzátartozik, ha MOV-ba akarod elmenteni, a QuickTime player valamiért nem akarja normálisan lejátszani a nem 1:1 pixel aránnyal készített videókat.
Még egy tanács: én is szenvedtem már 16:9-es videóval...az Istenért nem akarta a Media Player a megfelelõ aránnyal lejátszani, aztán megpróbáltam egy másik playerben (Power DVD), és ott tökéletes volt.

sznus
Nincs mit. És bocsi, hogy nem tudok teljes "mellhosszal" segíteni. 😄
Wikinél jobban én se tudom leírni: ITT hogy melyik micsoda. Általában attól is függ, hogy hova lesz szánva az anyag. Valahol ez kell, valahol az. Én upperfield anyagokkal dolgozok, de csak azért mert így "kérik".

A field Type nál mire érdemes rakni -lower first- , -upper first- vagy -progressive- ?
Most találtam egy olyan beállítást ,hogy windows media ba exportálom így kicsia file méret az arány is megmarad csak viszonylag sokat veszít a minõségébõl a többi beállításnál tényleg mindent kiprobáltam és nem tudom mi lehet a baj..Ja és köszi hogy segítessz elég macerás vagyok..😛
Próbálkozok vele tovább😄 már két dálutánom ráment..xD
sznus
De... encoder-re gondoltam, csak nemfigyelek. 😄 Felesleges küldenem beállítást, mert nem dolgoztam még igazi szélesvásznú anyaggal. Csak 4:3-assal, amibõl fekete "kerettel" csináltam szélesvásznút, de attól még a projekt 4:3-as. A lényeg, hogy az átkódolás elõtt nézd végig az értékeket, mert gondolom, hogy valami arány v. felbontás érték megváltozik amikor a presetet belövöd.

esetleg nem tudnál megdobni egy beállítással ami neked mûködött ha lehet quicktime ban kéne kimenteni ha jól emlékszem haverom mondta hogy quicktime-ban sorenson 3 al csináljam de nagyon sokat ront a minõségen meg össze is húzza akármit is állítok 😞 nem tudom hogy én vagyok e csak ilyen béna.. Mondjuk premiere pro hoz annyira nem értek inkább after effects hez😛.. eddig 2.0 ás prremiere prom volt azzal már tudtam szépen kimenteni de ezzel nem akar sikerülni
õõ Encore ba?😮 nem encoder re gondolsz?😊am köszi most próbálgatom
sznus
Akkor a renderelési beállításoknál kellene körülnézni. Mert mielõtt az Encore-ba kerül a cucc, addig még lehet állítani mindenen. Gondolom nem szélesvásznú képarány van megadva, azért húzza szét. Preset-ek között kell nézelõdni, aztán még ráállítani manuálisan értékeket (ha szükéges).

Ja és annyit elfelejtettem leírni, hogy amíg szerkesztem és renderelem rendes 16:9 es képarányban látom és csak a kirenderelt file lesz ilyen"nyomi"
Sziasztok!
Egy elég nagy problémám van Adobe Premiere Pro CS4 ben.
Egyszerûen nem találok olyan render beállítást amivel ne pixelesedne a video vagy a képarányok ne nyomódjanak össze. 16:9 es dv pal projekt ben dolgozok egy Adobe After Effectsbõl kirenderelt videóval a 16:9 es képarányból legtöbbször 4:3 asat csinál ami idegesítõ képnyúlással jár valaki tudna nekem mondani egy olyan render beállítást amivel szinte minõség romlás nélkül tudnék kiexportálni egy video file-t?
Elõre is köszi.
Márk
BarGab85
Ezt az x-tools-t használom én is de a premierhez nem szedtem patcheket.
Holnap meg is nézem hátha az a gond.

Kösz a segítséget

sznus
Ja és a legújabb patchek is legyenek meg a Premiere-hez. Sajnos a régi verziók még nem frissítik magukat automatikusan. A CS4 már nyivákol, ha van frissítés.

sznus
Persze, nem is fog az 1.5-höz készített Matrox cucc menni, ha 2-es Premi van fennt. Javaslom, hogy szedd le a legújabb X-tools-t INNEN.

BarGab85
az 1.5 öshöz való matrox szoftverek nem is mûködnek akadásmentesen úgyhogy vissza pakoltam a 2.0-s hoz valót

BarGab85
Amikor legutoljára installáltam akkor lefutott és nem emlékszem hogy hibát írt volna ki.
Még nem néztem meg, hogy hol kell újra lefuttatni.

Már arra is gondoltam hogy a matrox kártyához 1.5 premierhez való szoftvereket adtak és leszedtem a Matrox oldaláról a 2.0-hoz való csomagot. hátha az a hibás?

sznus
Igen, hosszú munkánál gázos tud lenni a pluszmunka (amit a programok hülyeségei okoznak.) Kolléga tegnap pl. egy sima egymásba fade-elõs effektel szenvedett, mert a progi nem úgy csinálta, ahogy kellett volna...

A tesztre emlékszel, ami elsõ indításkor lemegy? Ami vizsgálja a csúszást? Azzal mi van?

BarGab85
Mindig a premier-el digizek mert kell az interjú-bevágásokhoz a tc.
Lehet megpróbálom a matrox media tools-t hátha nekem meg az mûködik 😄

megpróbálom újrakonfigolni hátha megjavul, bár csinálja már vagy egy éve.
6-8 havonta újrapakolok mindent. minden progi eredeti.

Eddig nem nagyon zavart mert nem vágtam csak közvetítéseket ott meg 1-x 2-x szinkronizáltam a hangot és kész de most megkaptam a híradót ami 8-10 anyag és megszólalónként húzogatni 16 framet elég macerás.

sznus
A Matrox Media Tools-on keresztül írod be? Mert ha igen akkor az lehet a gond, nekem is volt vele problémám. Az ok számomra ismeretlen.

Próbáld meg az anyagot a Premiere saját "beíróján" keresztül csinálni, ami F5-el jön elõ. Ha ott is rosszalkodik nem tudok rá mit mondani sajnos.

Az tuti, hogy elsõ indításkor teszteli a cuccot gép, ahol pont azt vizsgálja, hogy van e hang csúszás... ez egy 5 perces teszt. Lehet, hogy ez nem futott le anno rendesen. Az nem rémlik sajnos, hogy hogy lehet azt újra lefuttatni.

BarGab85
Üdv!
Adobe premiere pro 2.0-val dolgozom matrox rtx100 kártyával.
MiniDV és DV kazettáról ha digitalizálok akkor minden avi file hangján a progi csúsztat 16 képkockát.

Mi lehet ennek az oka?

WinXP pro 32.bit kodekekbõl csak a divix, xvid és ac3 vann fenn meg egy quick time.
Volt többször win reinstall és a hiba állandó.

Elõre is kösz a segítséget!

Küldtem privit.Remélem segít!

Broafka
gyerekek segítsetek légyszíves, hogyan tudom megcsinálni a Dallas-os effectet, úgyhogy mozogjanak a vonalak, mint az intróban? és a ferde vonalat hogy tudom megcsinálni ahogyan a szereplõk bemutatásánál van, nagyon fontos lenne, elõre is köszi

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

sparrow35
CSAK az Adobe Media Encoder CS4-et használjátok a nyers DV avi létrehozására más formátumból ha premierrel akartok vágni, nekem más program miatt több óra munkám veszett el.

I want to be a mighty pirate ever!

sparrow35
Üdv! Adobe Premierehez szeretnék DV avi formátumra konvertálni videofileokat, ehhez milyen progi a legjobb, és pontosan melyik beállításokkal? Én is találtam ilyen progikat, de kimondottan Premiere-el mûködõ beállításokra lenne szükségem.

I want to be a mighty pirate ever!

engem most az edius szivet ilyennel, premi azért nem, mert 1.5 nem kezeli a hd-t fõleg nem az xdcam-ot 😊
Nem piros, hanem olyan mikor szalagon drop van.
Nem mindig csinálja, de ha újra exportálom akkor már jó szokott lenni.
Ami még érdekes, hogy lcd, van hiba, hagyományos tv-n viszont nincs. <#szomoru1>

Mekkora sz.r már...ha MPEG-2-vel dolgoztok, nektek nem dobál bele random módon 1-2 percenként tökig piros képkockákat 1 frame hosszan? Nálam nem az elsõ alkalom már, és most tudatosult bennem, hogy nem a kamera csinálja.

Megoldottam, Utánanéztem, násik fórumon írták hogy az Ace mega Codec egyik codecje, letiltottam és már tökéletesen fut mind2.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Gyöször
Sziasztok! Kezdõ vagyok ebben a premiere-ben, mindig ilyen 1 zenére vágdostam össze a motoros dolgaikból videókat. Saját canon digitális fényképezõm videóit gond nélkül vitte.
Most megkértek, hogy egy verseny videóanyagját vágjam össze, de a premiere nem hajlandó megenni semmilyen nyersanyagot.
A gépem core2duo e6320 2,4 gHz-re húzva, 2 giga ram, geforce 8600Gt 512 Mb videókártya.
A nyersanyagok: egyik Hi8as kamerán jött, én digiztem be, azt hiszem mpeg formátumra.
valamint van 3db DVD formátumú anyagom, amiket feldarabolgattam és többféle formátumba tömörítettem, divx xvid mpeg stb
Most tettem újra az XP SP3at, direk a meló céljából, nem tettem fel semmit, csak a premiere CS4et. Most se viszi semelyik formatumot. Amelyiket beolvassa, állókép mellett csak a hangját hallom. Akármilyen rövid videóról lenne szó. Ha renderelem a timeline-t akkor se. (meghát 1 percenként nem renderelhetem le.)
Kérdezném, hogy milyen kodekeket tegyek fel és mibe tömörítsem a nyersanyagom?

Dübörög a 965ös x4

Hát nekem lövésem sincs. De ha mind a 2 verziónál rakoncátlankodik, akkor valami nagyon nem tetszik neki. Egyébként, ha originál, megvásárolt progiról van szó, akkor az Adobe support, lehet, hogy 1 napon belül megoldaná a problémád.

Sziasztok! Vissza olvastam nem találtam megoldást ^^ szóval CS3 at elindítom és betöltésnél egybõl a második fájlnál megakad és nem emgy tovább 10 perc 20 perc semmi ok bezárom.... cs4 viszont elindul DE new project kiválasztom a NTSC stb minden ahogy nekem kellene, és ahogy leokézom és elvileg bekellene jönnie a programnak magának a vágó résznek vagy minek nem történik semmi fent a fájl nézet stb megvan de am lent csak nagy szürkeség és a program kifagy, ami a CD hez volt redist ek mind feltettem, de egyiketse tudtam mert már megvan. Légyszíves segítsetek nekem, am mielõtt jönne hogy cs3 cs4 honnét..... van és nem letöltött dologról van szó.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Azért ez nem annyira egyszerû mint ahogy belépsz ide, feldobod, hogy filmet kell vágni a 7végén. Nem úgy mûködik mint az ásó, hogy elõkapjuk a szerszámosból 'oszt nyomjuk az anyaföldbe és forgassuk... 😊

Temészetesen ha gondod van premivel összefogunk és segítünk. 😊)

Ha nem szeretnél nagy melót belefeccelni, akkor Movie Maker. Ha viszont a késõbbiekben is foglalkoznál a mozgoképekkel, akkor Premi.

Hy mindenki! Hétvégéig filmet kellene vágnom, és érdeklõdni szeretnék, melyik progival érdemes, és melyik a legjobb a célra.
Valamint, ha esetleg elakadnék, írhatna hozzá vki egy kis helpet is, kösz elõre is.

Broafka
nem szóltam, megvan

Broafka
én ezt nem értem, régen tudtam... hogyan lehet felgyorsítani a felvételt?

Sziasztok....

Szeretném megkérdezni hogy használ e valaki CS4-et windows7-el(32bit),,,,mûködik e rendesen? Illetve ami már a szemtelenebbik kérdés,hogy ha "disabler"-el telepítem akkor frissíti e magát a progi? Bízom benne érthetõ a kérdés a virágnyelv ellenére...
Köszönettel
üdv
twine

Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD

Broafka
köszönöm, majd este kipróbálom 😊

Gerygrey
Dióhéjban röviden:

A három videót három egymás fölötti track-ekre teszed

Az alsóból levágsz (crop effect) jobbról 66 százalékot, a középsõbõl jobbról-balról 33-33 százalékot, a fölsõbõl pedig balról 66 százalékot.

Ezt aztán lehet animálni is, meg el is forgathatod õket hogy ferde legyen, innentõl fantázia kérdése 😊
Broafka
hali!

Ilyen Dallas-os intro effectet hogy lehet csinálni? hogy ilyen ferde vonalakkal el van választva? Amikor a szereplõket mutatják be.

köszi

Igen, ahogy gyorsan utána olvastam, valószínûleg igazad van. Mindenesetre nem teszi könnyebbé az életünket ez a sok tömörítési lehetõség.

Gerygrey
Nem akarok kötekedni de a H.264 nem Quicktime, hanem H.264 tömörítési forma 😊 A H.264 tömörítésû videót tudod MOV, MPEG-4, AVI stb konténerbe tenni. Az MTS is csak ilyen konténerformátum, amely H.264 kódolású videót tartalmaz.
Hát én ilyen hülyének még nem éreztem magam, mióta premiere-t használok. Akár hogy próbálkozom, nem sikerül. Arra viszont már rájöttem, hogy amelyik sávból másolok, mindig abba is illeszti be...hiába jelölök ki az elején más sávot.

sznus
A trükk csak annyi, hogy mostantól valamiért több sávot is ki lehet jelölni (egyelõre nem tudom mi haszna van). Amikor ki van jelölve akkor nem sötétszürke, hanem világosszürke. Nos a többzsörös kijelölésen belül a legkisebb sorszámú audio illetve videósávra szúrja be az anyagokat, de érdemesebb mindig csak egyet-egyet aktiválni.

Elkezdtem használni a mai napod a CS4-t. Amikor copy-zok egy snittet a timeline-on, és be akarom újból illeszteni, mindig az 1-es videósávba illeszti be nekem. De én nem oda akarnám benyomni, hanem a 2-re vagy 3-ra, mert az 1-es sávon már vannak snittek. Egyszerûen nem találok olyan gyorsbillentyût vagy valamiféle irányított beillesztést, amivel ezt meg tudnám oldani.
CS3-ban csak ki kellett jelölni a videósávot a timeline elején, és oda illesztette be.Ötlet?