3752
PC-s vágás és home video
-
Vannak olyan kameráink ( Sony DSR PD 170 ) amik csak miniDV szalagokat tudnak "megenni" amik nem túl sokáig használhatóak.
Próbáltam Sony, Panasonic, TDK márkákat de egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
A panasonic régen (kb 3 éve) elég stabil kazettákat gyártott a mostaniak pedig folyamatosan kép és hanghibákat generálnak már 1 használatkor is.
A DVmagnóink és a kamerák voltak éves szervízben ahol megtisztították az olvasófejeket, az nem okozhat gondot.
Az lenne a kérdés hogy ti melyik miniDV kazettát ajánljátok, van e olyan gyártó aki bevállt mrt én már nem nagyon bízok semelyikben sem
Előre is kösz. -
kormen #3391 Amit rá akarsz tenni a szemre azt rakd egy külön szekvenciára az legyen a video1 sávon a video2 sávra tedd az alakját amit megrajzolhatsz photoshopba vagy a premierebe csinálsz egy black video-t majd erre egy render circle-t amit deformálsz a scale-k beállításával szem alakúra.A video1-es sávra rakd fel a Track Matte Key-t a Matte-t állítsd be a Video 2-re és vagy kell reverse vagy nem abba sose vagyok biztos. Aztán ezt a szekvenciát rárakod a másikra beállítod az opacity-t meg a dissolv-ot és kész is.
-
Iam The Ghost #3390 De nem akarom, hogy a szem maga hiányozzon, csak a kép legyen benne. Magyarán egyszerűen csak rátenném egyik képet a másikra, lekicsinyíteném, aztán a képen levenném az opacity-t és mondjuk dissolve módba állítanám. Ez így működne is, csak ott van a képnek a többi része, sarkai, amit nem tudok eltüntetni. De ennél a jelenetnél még megoldhatom Photoshopal, nem kell mozognia, csak gondoltam van valami jobb módszer, egy elipszis kijelölés vagy ilyesmi.
Próbáltam AE-el is, de azt nem ismerem igazán és elég nehézkesen megy a használata, amit lehet PP-vel végeznék. -
kormen #3389 Minek ehhez after effect a premierebe úgy hívják track mate és szépen át lyukasztja a dolgokat azaz maszkolja- kivétel akkor amikor mondjuk követ is kell, mert akkor kell az after effect motion trackje- és alá rakod a másikat.
Az ember rajzol egy szem kinézetű maszkot aztán kész.
-
Iam The Ghost #3388 Na és most közben lenne még egy kérdésem.
AE-ben próbálkozom egy alakzat kivágásával, maszkolással. Elég pöcsölös feladat, de kezdek belejönni, azonban most a keyframekkel lenne gondom. 2 keyframe között van 1 hely, tehát oda nem csináltam külön egy framet (ott az alakzat nem mozdult, nem kellett ott állítgatni). Azonban a 2 keyframe között időben a beállított pontok (amik körülrajzolják az alakzatot) elmozdulnak. Ez ugyebár azért van, hogy a mozgást fentartsa, tehát az 1. keyframe pontjai "elindulnak" a 2. keyframe felé, a kettőjük közötti résben. Na ezt hogyan tudnám beállítani, hogy ne mozogjanak el? Próbáltam érthető magyarázni, aki csinált már ilyet az remélem tud segíteni. -
Iam The Ghost #3387 Hi,
most egy nem túl bonyolult dologról kérdeznék, amit biztos egyszerű megcsinálni, de sehogysem akar sikerülni a dolog. Tulajdonképpen egy kép a képben megoldásról lenne szó: egy karakter szemében szeretnék megjeleníteni egy másik képet. Csakhogy a szem ugyebár egy kerek alakú szerv, így a benne megjelenített képet is valahogy úgy kéne formálni, le kéne vágni a széleit, csak nem tudom hogyan lehetne. Próbáltam összejátszani az After Effects-el, abban maszkolással egy elipszis kerettel kijelöltem az adott területet, de a többi része a képnek feketévé válik és azt is megjeleníti, így ugyanúgy nem tudom beilleszteni. Ennél a résznél még esetleg meg tudom azt csinálni, hogy az adott jelenetről csinálok egy képet, aztán Photoshopban megszerkesztem, de szeretnék erre valami jobb megoldást, mert mi van, ha egy mozgó jelenetet használnék fel ugyanígy...
Előre is köszi! -
twine #3386 Sziasztok!
Adott az "aláírásnál" látható config! Ezen most CS3 premiere-el "bütykölök"! (+ némi AE)
Megérkezett a Win7 prof. 64bites verziója! LAssan-lassan ha lesz időm energiám és a gépnek is "üresjárata",,,szeretnék oprendszert cserélni!
Ezzel egyidőben elgondolkoztam a premire cs4 kipróbálásán! Alább olvastam hogy nem javasolja egyik fórumtárs a váltást,,mivel érdemben nincs előnyea cs3-hoz képest! Rémlik mintha az Adobe "valamelyik" support oldalán irták volna hogy bár nem nativ 64bit-es a cs4 mégis jól "optimalizálták" 64bitre, ezáltal gyorsulhat az alkalmazás 64-bites rendszeren...(Állítólag a cs5 már nativ 64bit lesz!)
A kérdések sorrendben:
-Van ennek valami alapja tényleg, azaz gyorsulhat e a cs4 Win7 64bit. alatt?(vagy pont annyit mint a cs3 esetleg,,azaz semmit?)
-Ati Stream technologiát (plug-in) használ e valaki közületek a cs4-hez....Használható ? Működik rendesen? Esetleg ezt nem lehet cs3-nál hasznosítani?
Valójában hibátlanul működik most is a gép, így csak akkor váltanék "sürgősen", ha némi gyorsulást tudnék elérni az uj "rendszerrel"! Ellenkező esetben egy ideig még azt hiszem pihentetném a polcon az uj oprendszert!
Köszönettel
üdv -
Nekem is volt ilyen gondom pro2.0-val.
Hívd fel az adobe magyarországi Supportját. Nekem 30 perecen belül újra ativálhatóvá tették.
itt vannak a telefonszámok -
tip: Talán az összeset?
-
jochen25 #3383 és hogyan derül ki, hogy melyik codec pack zavarja meg a premiere-t, azaz hogy mit kéne leszedni? Ötletem sincs.... -
tomvader60 #3382 Hali! Elrontottam az Adobe premier pro cs4 aktiválását és hiába teszem újra, azt írja ki, hogy a licenc lejárt. Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet újra nem aktiválttá tenni a programot vagy valahogy kitörölni esetleg a gépről, hogy semmi ne maradjon belőle? Sima uninstall nem segít. Előre is köszi!
-
Hzsolesz #3381 Ilyenkor az első dolog mindig, amire gondolni lehet, hogy fel van rakva egy olyan kodek(pack) - esetleg több -, ami teljesen meghülyíti a programot. -
jochen25 #3380 Sziasztok!
A gondom az,. hogy nemrég telepítettem a premiere CS4-et, és akár behúzok korábbi videót, akár én magam capture-ölöm, nem jelenik meg a videó egyik lejátszó ablakban sem, azaz sem source videóként, sem a már timelime dobott videóként. Teljesen mindegy, hogy milyen a videó formátuma, mérete, avi, mpg, hd, sd, nem megy a kép. A timecode fut, a hang megy, csak a kép nem jelenik meg. Van valakinek ötlete hogy mi lehet ennek az oka? -
Lehet hogy nem a majdnem 10éves software-t kéne feltelepítened :D Ha nem 32bites XP-re raktad akkor már az is lehet egy hibaforrás.
Tényleg, lassan jön a CS5 április/május környékén ami már csak a 64bit-es rendszeren fut majd. RAMból jó lesz összeszedni 8-12 GB-ot a HD szerkesztéshez. -
richezaa #3378 azt elfelejtettem mondani, hogy a gép is újra lett telepítve, hátha így működik, de nem.
-
richezaa #3377 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, Adobe Premiere 6.5-öst használok és a program betöltésekor a Zig Zag elemnél leáll, nem megy tovább. Ilyenkor mi a teendő? Kaptam egy tanácsot, hogy töröljem ki a zigzagot, de így sem működik, így a következő elemnél áll meg a Wind-nél. Remélem tudtok segíteni, mert nagyon fontos lenne. Előre is köszi. -
imp99 #3376 köszönöm a válaszokat! -
Ja és mind2 esetben ugye ki fog/ki kell vágni a képből. (alul-felül értelemszerűen) -
Használj kamera állványt. (1 lábú elég bestof sok helyen, ahol kevés hely/tömeg van.) Plugin-al csak pepecselve, vagy manuálisan lehet kiszedni ha szépen akarod.
2 kérdésre meg google.com. -
kormen #3373 Egyikfelére van egy olyan plugin a premiere-hez hogy 2d3 Steadymove pro az egész jó hatásfokkal üzemel a remegő felvétellel kapcsolatba.
-
imp99 #3372 Szervusztok pár kérdés és előre köszönöm a válaszokat:
Hogyan lehet csökkenteni v. megszüntetni a remegést a videón? (felvételkor remegett a kezem)
Ezek mit jelentenek? (angolul le tudom fordítani csak nem értem mire jó)
-allow interlaced processing
-always deinterlaced
-
NitroNori #3371 Köfi! -
Hzsolesz #3370 A HDV szabvány MPEG-2-ben tárol. -
NitroNori #3369 Sziasztok!
Adobe Premiere elements 8-som van. HDV kameráról szeretnék capture-zni.
Nem találtam avi formátum lehetőséget csak mpeget. HDV-nél nincs értelme az avinak? Az mpeg pontosan milyen mpeg?
-
barcikadh #3368 ez nem MTS hanem MP4. Kormen: végigolvastam, nekem sajna nemműxik az a mód, csak kb 3 percig és max 2videónál, de renderelni vagy kimenteni nem lehet. -
CS4 nálam mindenféle codec nélkül viszi az MTS kiterjesztésű, AVCHD h.264-es fájlokat. Van még valami más codec a gépeden? -
kormen #3366 Ha némileg tudsz englisül:
http://forums.adobe.com/message/2486415#2486415 -
barcikadh #3365 ja és ugyanez win7 és xp alatt -
barcikadh #3364 Hello! Nagy és sürgősen megoldandó problémám van. Van egy GOPRO HD hero kamerám, ami avchd-s mp4-ben rögzít. Premiere cs3 nem veszi be, nem tudja kezelni, eddig oké. CS4 ha beveszi akkor zöld képet lát, vagy egyáltalán semmit. CoreCodec ha fentvan akkor lefagy mikor bemásolnám a cs4-be. Edius látja rendesen, de baromi lassú... Canopus procorder megfagy mikor belemásolnám. Encore cs4 fekete képpel konvertálja. CS3at frissítettem 3.2-re és tettem fel mainconcept mpeg pro hd4-et de a presetek nem nyilnak meg, és ugyanúgy nem tudja olvasni a fileokat, pedig az adobe oldalán ezt írták az avchd vágásához. Más gépemen is így van. Társamnál semmi baj. Valami ötlet? szerződés köt hogy mihamarabb legyen kész videó... :S -
Bocs félreértettem
-
drob #3362 így igaz :) ;) -
drob #3361 hidd el nekem, ezekkel tisztába vagyok :) -
"premi mellett szóéna még, hogy komplett "kóricálás" van a programok között, ami nem elhanyagolható szempont."
Úgy érti, hogy az Adobe programok között van átjárás
-
Az edius és a premier között nem nagyon van "kóricálás" bár lehet hogy az újabbak már tudnak olyat is.
Én rendszeresen szopok amiatt, hogy premier-ben dolgozom a kolega meg ediusban és mindent konvertálgatni kell. Ha át akarok valamit hozni tőle
Nem rossz progi az edius de nekem kicsit kifordított a kezelése a premi-hez képest. Hozzá kell szokni és utánna lehet azzal is pörgősen és pontosan dolgozni. -
drob #3358 "de ott is ott vannak a menük"
igen, így van, ott van(!). programfüggő, hogy hogyan is kell beállítani...
ha van konkrét progi elképzelésed, hogy mivel szeretnél lemezt "karcolni" akkor a válaszok is könnyebbek lesznek, nem felületesek... azt ne várd tőlünk, hogy mindenki mond egy programot és a hozzá tartozó teljes használati utasítást...
tudod: a barátod... -
rizzo131 #3357 ja XD de ott is ott vannak a menük
na mind1 akkor mi a progi teljes neve amivel menü-t lehet csinálni XD? -
drob #3356 bocsi fiúk, hogy eltüntem, de egy ideje ediussal ügyködök, mert 1,5 matrox-al nem eszi a full hd-t :( :)
most vagyok bajba, hogy mivel vágjak tovább, cs3-4 hardverrel, vagy edius és hardver. árban hasonló a 2 progi, premi mellett szóéna még, hogy komplett "kóricálás" van a programok között, ami nem elhanyagolható szempont.
viszont pl a cs3, cs4 encore nem fogadja el az mpg2 (hd) kódolást, újra akarja renderelni.
Miért? -
drob #3355 kiru vagy rizzo nagyon, alakul a helyesírás :)
viszont amit te akarsz azt nem vágóprogival kell megoldani, hanem authoringal, ez a 2 nem ugyanaz, nevében is benne van, te is említetted: "kiírom és úgy jácca le"
kár, hogy felületes tudással, írásképesség hiányával akkora hülyeségeket tudnak írni, kérdezni egyesek, hogy fáj..., na mind1, lényeg ott van a hsz-em elején :) -
kormen #3354
-
Hzsolesz #3353 Nos akkor fussunk neki harmadjára is: milyen menü?
Össze fog ez jönni...érzem!
Múúúkodj!!!