Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy kis problémám az Adobe Premiere 6.5-el.
Betöltöm a videót, behúzom a bal oldali képernyõre, aztán lehúzom a videósávba, renderelem, de nem játsza le a jobb oldali monitor. Esetleg kodek hiba, (a bedigitalizált videó .AVI formátum) vagy nem vettem valamit figyelembe?<#help>#help><#help>#help><#help>#help>

De k*rvajó géped van istenem....
Olyan kérdésem lenne,hogy mitõl lehet az,ha behúzok egy filmet Premiere-be,és le szeretném játszani,hogy megkeressem a "kivágandó" jelenetet,akkor lejátszásnál az idõt tökéletesen mutatja,a kép olyan lassan megy hogy pl a 80. percnél mutatja ami az elsõ perc lenne...ja és a hangot jól tempóba játsza,de össze vissza ugrál az idõben. Mitõl lehet ez? És mivel lehetne megoldani a problémát?
Nagyon új vagyok még Premiere-ben...
Elõre köszi a segítséget!
Elõbb jártam utána, hogy a virtualdubban hangnak ki tudjam választani a lame mp3 codecet, az bekerült az audiokodekek közé. De a h.264et sehogy nem tudom berakni, nem tudok ilyen ingyenes telepítõt letölteni.
Dübörög a 965ös x4
Még egy tanács: én is szenvedtem már 16:9-es videóval...az Istenért nem akarta a Media Player a megfelelõ aránnyal lejátszani, aztán megpróbáltam egy másik playerben (Power DVD), és ott tökéletes volt.
Wikinél jobban én se tudom leírni: ITT hogy melyik micsoda. Általában attól is függ, hogy hova lesz szánva az anyag. Valahol ez kell, valahol az. Én upperfield anyagokkal dolgozok, de csak azért mert így "kérik".
Próbálkozok vele tovább😄 már két dálutánom ráment..xD
Egy elég nagy problémám van Adobe Premiere Pro CS4 ben.
Egyszerûen nem találok olyan render beállítást amivel ne pixelesedne a video vagy a képarányok ne nyomódjanak össze. 16:9 es dv pal projekt ben dolgozok egy Adobe After Effectsbõl kirenderelt videóval a 16:9 es képarányból legtöbbször 4:3 asat csinál ami idegesítõ képnyúlással jár valaki tudna nekem mondani egy olyan render beállítást amivel szinte minõség romlás nélkül tudnék kiexportálni egy video file-t?
Elõre is köszi.
Márk
Holnap meg is nézem hátha az a gond.
Kösz a segítséget
Még nem néztem meg, hogy hol kell újra lefuttatni.
Már arra is gondoltam hogy a matrox kártyához 1.5 premierhez való szoftvereket adtak és leszedtem a Matrox oldaláról a 2.0-hoz való csomagot. hátha az a hibás?
A tesztre emlékszel, ami elsõ indításkor lemegy? Ami vizsgálja a csúszást? Azzal mi van?
Lehet megpróbálom a matrox media tools-t hátha nekem meg az mûködik 😄
megpróbálom újrakonfigolni hátha megjavul, bár csinálja már vagy egy éve.
6-8 havonta újrapakolok mindent. minden progi eredeti.
Eddig nem nagyon zavart mert nem vágtam csak közvetítéseket ott meg 1-x 2-x szinkronizáltam a hangot és kész de most megkaptam a híradót ami 8-10 anyag és megszólalónként húzogatni 16 framet elég macerás.
Próbáld meg az anyagot a Premiere saját "beíróján" keresztül csinálni, ami F5-el jön elõ. Ha ott is rosszalkodik nem tudok rá mit mondani sajnos.
Az tuti, hogy elsõ indításkor teszteli a cuccot gép, ahol pont azt vizsgálja, hogy van e hang csúszás... ez egy 5 perces teszt. Lehet, hogy ez nem futott le anno rendesen. Az nem rémlik sajnos, hogy hogy lehet azt újra lefuttatni.
Adobe premiere pro 2.0-val dolgozom matrox rtx100 kártyával.
MiniDV és DV kazettáról ha digitalizálok akkor minden avi file hangján a progi csúsztat 16 képkockát.
Mi lehet ennek az oka?
WinXP pro 32.bit kodekekbõl csak a divix, xvid és ac3 vann fenn meg egy quick time.
Volt többször win reinstall és a hiba állandó.
Elõre is kösz a segítséget!
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
I want to be a mighty pirate ever!
I want to be a mighty pirate ever!
Nem piros, hanem olyan mikor szalagon drop van.
Nem mindig csinálja, de ha újra exportálom akkor már jó szokott lenni.
Ami még érdekes, hogy lcd, van hiba, hagyományos tv-n viszont nincs. <#szomoru1>#szomoru1>
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
Most megkértek, hogy egy verseny videóanyagját vágjam össze, de a premiere nem hajlandó megenni semmilyen nyersanyagot.
A gépem core2duo e6320 2,4 gHz-re húzva, 2 giga ram, geforce 8600Gt 512 Mb videókártya.
A nyersanyagok: egyik Hi8as kamerán jött, én digiztem be, azt hiszem mpeg formátumra.
valamint van 3db DVD formátumú anyagom, amiket feldarabolgattam és többféle formátumba tömörítettem, divx xvid mpeg stb
Most tettem újra az XP SP3at, direk a meló céljából, nem tettem fel semmit, csak a premiere CS4et. Most se viszi semelyik formatumot. Amelyiket beolvassa, állókép mellett csak a hangját hallom. Akármilyen rövid videóról lenne szó. Ha renderelem a timeline-t akkor se. (meghát 1 percenként nem renderelhetem le.)
Kérdezném, hogy milyen kodekeket tegyek fel és mibe tömörítsem a nyersanyagom?
Dübörög a 965ös x4
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
Temészetesen ha gondod van premivel összefogunk és segítünk. 😊)
Valamint, ha esetleg elakadnék, írhatna hozzá vki egy kis helpet is, kösz elõre is.
Szeretném megkérdezni hogy használ e valaki CS4-et windows7-el(32bit),,,,mûködik e rendesen? Illetve ami már a szemtelenebbik kérdés,hogy ha "disabler"-el telepítem akkor frissíti e magát a progi? Bízom benne érthetõ a kérdés a virágnyelv ellenére...
Köszönettel
üdv
twine
Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD
A három videót három egymás fölötti track-ekre teszed
Az alsóból levágsz (crop effect) jobbról 66 százalékot, a középsõbõl jobbról-balról 33-33 százalékot, a fölsõbõl pedig balról 66 százalékot.
Ezt aztán lehet animálni is, meg el is forgathatod õket hogy ferde legyen, innentõl fantázia kérdése 😊
Ilyen Dallas-os intro effectet hogy lehet csinálni? hogy ilyen ferde vonalakkal el van választva? Amikor a szereplõket mutatják be.
köszi
CS3-ban csak ki kellett jelölni a videósávot a timeline elején, és oda illesztette be.Ötlet?