3752
PC-s vágás és home video
  • Daniel19
    http://www.interbook.hu/index.php?op=termek_reszletes&termek_id=12814&fokat=1&talalatvissza=1
  • Daniel19
    Sziasztok!

Valakinek megvan ez a könyv bescannerelve, vagy valamilyen más formában?

[URL=http://www.interbook.hu/index.php?op=termek_reszletes&termek_id=12814&fokat=1&talalatvissza=1[/URL]

Nagyon-nagyon érdekelne!

Bízom benne, hogy tudtok segíteni!

Várom válaszaitokat!
  • Gerygrey
    Az AVI az nem formátum, hanem konténer, lehet benne ezermillió formátumú videó. Codec pack-ok valóban felejtősek, össze tud zuhanni tőlük a rendszer, inkább konvertálj át mindent FFMPEG-gel (ez egy parancssoros konvertáló, de van hozzá kismillió frontend, javaslom hogy itt nézz körül.)
  • Gerygrey
    Nálam ilyet divx-szel szokott csinálni, ha divx filből akarok vágni akkor virtualdubbal áttolom uncompressed AVI + PCM hang kombinációjába.

Digitalizálni pedig DV AVI formátumba érdemes, azt szereti a Premi.
  • kormen
    Azt látom, hogy az Ulead Video Studio-val csináltad, azt a progit nem ismerem több választásod van vagy ott beállítod, hogy ne tömörítetten digizen azaz az avi semmilyen divxes hókuszpokot ne tartalmazzon illetve a felbontás is jó legyen, mert ez a 320x240 édes kevés bár nem tudom, hova kerül a film és internetre vagy dvdre, mert akkor ajánlom a 720x576-ot. A másik, hogy marad a 320x240, de akkor a premierebe egy saját project típust kell létrehozni ami ilyen felbontású azaz 320x240.

A másik rosszul emlékeztem az enter ebben az esetbe nem jó. A timeline menübe van egy olyan, hogy 'Render Work Area' azt kell. Ugyanis a képet amit küldtél azon látszik, hogy a Monitor window-n van egy X ez azt jelenti, hogy nem a valóságos képet látod a másik a timeline windownál van egy sárga vonal a tetején ez a work area jele ez alatt van egy piros ez azt jelenti, hogy azoknál a részeknél renderelni kell preview-hoz is.

Remélem így már érthető.

Üdv
  • Fülüke
    Rendereltem, de nem mutatja, de nem ezzel a programmal digitalizáltam be.
  • kormen
    Milyen fajta avi, mert a divx-es avit jobb ha elfelejted. Azt nem szereti.
  • kormen
    A bedigitalizálásnál az avi-nak kicsi a felbontása én úgy látom, hogy 320x240.
    Azt nem tudom, hogy a projected milyen felbontással van,mert ha nagyobb akkor minden képkockát renderelnie kell ezért előtte az enter gombot kell megnyomni és utána már látni is fogod.

• Bólem
    avit próbáltam meg,kéne vmi codec pack? azt olvastam hogy a premiere elvileg tartalmazza a codeceket amire szüksége van,és hogy nem ajánlott mást másolni fel....
    ötlet erre?
  • kormen
    Igen a premiere tudja ezt és egy kicsivel többet is. :D
  • Fülüke
    Üdv!

Van egy kis problémám az Adobe Premiere 6.5-el.
    Betöltöm a videót, behúzom a bal oldali képernyőre, aztán lehúzom a videósávba, renderelem, de nem játsza le a jobb oldali monitor. Esetleg kodek hiba, (a bedigitalizált videó .AVI formátum) vagy nem vettem valamit figyelembe?
  • talpi
    Sziasztok.Lehet hogy vissza kellett volna olvasnom, de tán így egyszerübb. Olyan prg-t keresek amiben az avi file-t és a hangfile-t(waw vagy mp3) összerakhatom. Premier tudja ezt? Köszi előre is.
  • Hzsolesz
    Milyen kiterjesztésű videót próbálsz meg beimportálni?Nem MPEG-2 véletlenül?
  • Bólem
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne,hogy mitől lehet az,ha behúzok egy filmet Premiere-be,és le szeretném játszani,hogy megkeressem a "kivágandó" jelenetet,akkor lejátszásnál az időt tökéletesen mutatja,a kép olyan lassan megy hogy pl a 80. percnél mutatja ami az első perc lenne...ja és a hangot jól tempóba játsza,de össze vissza ugrál az időben. Mitől lehet ez? És mivel lehetne megoldani a problémát?
    Nagyon új vagyok még Premiere-ben...
    Előre köszi a segítséget!
  • Gyöször
    Köszi ffdshow bevált.
  • Gerygrey
    Ha fent van FFDshow, azzal tudsz h.264-be tömöríteni Virtualdubbal. Viszont én inkább a DV (vagy ha sok helyed van: uncompressed) AVI formátumot javaslom, mert ha vágás előtt az eleve tömörített videót újratömöríted, akkor romlik a minősége.
  • Gyöször
    Nekem egy olyan bajom van, hogy szedett vedett anyagokból kellenne összevágnom egy videót, és mikor előkészítem a nyersanyagot szeretném H.264 be tömöríteni, mert csak ezzel működik jól a premiere-m. Van külső encoderem, de pld virtualdubból nem tudok H.264be tömöríteni? Létezik ennek ingyenes megoldása?
    Előbb jártam utána, hogy a virtualdubban hangnak ki tudjam választani a lame mp3 codecet, az bekerült az audiokodekek közé. De a h.264et sehogy nem tudom berakni, nem tudok ilyen ingyenes telepítőt letölteni.
  • Hzsolesz
    Ha a pixel aspect ratiot megfelelően adod meg,(16:9-nél 1,422) akkor jól kellene kimentenie. Viszont valóban hozzátartozik, ha MOV-ba akarod elmenteni, a QuickTime player valamiért nem akarja normálisan lejátszani a nem 1:1 pixel aránnyal készített videókat.
    Még egy tanács: én is szenvedtem már 16:9-es videóval...az Istenért nem akarta a Media Player a megfelelő aránnyal lejátszani, aztán megpróbáltam egy másik playerben (Power DVD), és ott tökéletes volt.
  • sznus
    Nincs mit. És bocsi, hogy nem tudok teljes "mellhosszal" segíteni. :D
    Wikinél jobban én se tudom leírni: ITT hogy melyik micsoda. Általában attól is függ, hogy hova lesz szánva az anyag. Valahol ez kell, valahol az. Én upperfield anyagokkal dolgozok, de csak azért mert így "kérik".
  • rakimaki
    A field Type nál mire érdemes rakni -lower first- , -upper first- vagy -progressive- ?
  • rakimaki
    Most találtam egy olyan beállítást ,hogy windows media ba exportálom így kicsia file méret az arány is megmarad csak viszonylag sokat veszít a minőségéből a többi beállításnál tényleg mindent kiprobáltam és nem tudom mi lehet a baj..Ja és köszi hogy segítessz elég macerás vagyok..:P
    Próbálkozok vele tovább:D már két dálutánom ráment..xD
  • sznus
    De... encoder-re gondoltam, csak nemfigyelek. :D Felesleges küldenem beállítást, mert nem dolgoztam még igazi szélesvásznú anyaggal. Csak 4:3-assal, amiből fekete "kerettel" csináltam szélesvásznút, de attól még a projekt 4:3-as. A lényeg, hogy az átkódolás előtt nézd végig az értékeket, mert gondolom, hogy valami arány v. felbontás érték megváltozik amikor a presetet belövöd.
  • rakimaki
    esetleg nem tudnál megdobni egy beállítással ami neked működött ha lehet quicktime ban kéne kimenteni ha jól emlékszem haverom mondta hogy quicktime-ban sorenson 3 al csináljam de nagyon sokat ront a minőségen meg össze is húzza akármit is állítok :( nem tudom hogy én vagyok e csak ilyen béna.. Mondjuk premiere pro hoz annyira nem értek inkább after effects hez:P.. eddig 2.0 ás prremiere prom volt azzal már tudtam szépen kimenteni de ezzel nem akar sikerülni
  • rakimaki
    őő Encore ba?:O nem encoder re gondolsz?:)am köszi most próbálgatom
  • sznus
    Akkor a renderelési beállításoknál kellene körülnézni. Mert mielőtt az Encore-ba kerül a cucc, addig még lehet állítani mindenen. Gondolom nem szélesvásznú képarány van megadva, azért húzza szét. Preset-ek között kell nézelődni, aztán még ráállítani manuálisan értékeket (ha szükéges).
  • rakimaki
    Ja és annyit elfelejtettem leírni, hogy amíg szerkesztem és renderelem rendes 16:9 es képarányban látom és csak a kirenderelt file lesz ilyen"nyomi"
  • rakimaki
    Sziasztok!
    Egy elég nagy problémám van Adobe Premiere Pro CS4 ben.
    Egyszerűen nem találok olyan render beállítást amivel ne pixelesedne a video vagy a képarányok ne nyomódjanak össze. 16:9 es dv pal projekt ben dolgozok egy Adobe After Effectsből kirenderelt videóval a 16:9 es képarányból legtöbbször 4:3 asat csinál ami idegesítő képnyúlással jár valaki tudna nekem mondani egy olyan render beállítást amivel szinte minőség romlás nélkül tudnék kiexportálni egy video file-t?
    Előre is köszi.
    Márk
  • BarGab85
    Ezt az x-tools-t használom én is de a premierhez nem szedtem patcheket.
    Holnap meg is nézem hátha az a gond.

Kösz a segítséget
  • sznus
    Ja és a legújabb patchek is legyenek meg a Premiere-hez. Sajnos a régi verziók még nem frissítik magukat automatikusan. A CS4 már nyivákol, ha van frissítés.
  • sznus
    Persze, nem is fog az 1.5-höz készített Matrox cucc menni, ha 2-es Premi van fennt. Javaslom, hogy szedd le a legújabb X-tools-t INNEN.
  • BarGab85
    az 1.5 öshöz való matrox szoftverek nem is működnek akadásmentesen úgyhogy vissza pakoltam a 2.0-s hoz valót
  • BarGab85
    Amikor legutoljára installáltam akkor lefutott és nem emlékszem hogy hibát írt volna ki.
    Még nem néztem meg, hogy hol kell újra lefuttatni.

Már arra is gondoltam hogy a matrox kártyához 1.5 premierhez való szoftvereket adtak és leszedtem a Matrox oldaláról a 2.0-hoz való csomagot. hátha az a hibás?
  • sznus
    Igen, hosszú munkánál gázos tud lenni a pluszmunka (amit a programok hülyeségei okoznak.) Kolléga tegnap pl. egy sima egymásba fade-elős effektel szenvedett, mert a progi nem úgy csinálta, ahogy kellett volna...

A tesztre emlékszel, ami első indításkor lemegy? Ami vizsgálja a csúszást? Azzal mi van?
  • BarGab85
    Mindig a premier-el digizek mert kell az interjú-bevágásokhoz a tc.
    Lehet megpróbálom a matrox media tools-t hátha nekem meg az működik :D

megpróbálom újrakonfigolni hátha megjavul, bár csinálja már vagy egy éve.
    6-8 havonta újrapakolok mindent. minden progi eredeti.

Eddig nem nagyon zavart mert nem vágtam csak közvetítéseket ott meg 1-x 2-x szinkronizáltam a hangot és kész de most megkaptam a híradót ami 8-10 anyag és megszólalónként húzogatni 16 framet elég macerás.
  • sznus
    A Matrox Media Tools-on keresztül írod be? Mert ha igen akkor az lehet a gond, nekem is volt vele problémám. Az ok számomra ismeretlen.

Próbáld meg az anyagot a Premiere saját "beíróján" keresztül csinálni, ami F5-el jön elő. Ha ott is rosszalkodik nem tudok rá mit mondani sajnos.

Az tuti, hogy első indításkor teszteli a cuccot gép, ahol pont azt vizsgálja, hogy van e hang csúszás... ez egy 5 perces teszt. Lehet, hogy ez nem futott le anno rendesen. Az nem rémlik sajnos, hogy hogy lehet azt újra lefuttatni.
  • BarGab85
    Üdv!
    Adobe premiere pro 2.0-val dolgozom matrox rtx100 kártyával.
    MiniDV és DV kazettáról ha digitalizálok akkor minden avi file hangján a progi csúsztat 16 képkockát.

Mi lehet ennek az oka?

WinXP pro 32.bit kodekekből csak a divix, xvid és ac3 vann fenn meg egy quick time.
    Volt többször win reinstall és a hiba állandó.

Előre is kösz a segítséget!
  • kormen
    Küldtem privit.Remélem segít!
  • Broafka
    gyerekek segítsetek légyszíves, hogyan tudom megcsinálni a Dallas-os effectet, úgyhogy mozogjanak a vonalak, mint az intróban? és a ferde vonalat hogy tudom megcsinálni ahogyan a szereplők bemutatásánál van, nagyon fontos lenne, előre is köszi
  • sparrow35
    CSAK az Adobe Media Encoder CS4-et használjátok a nyers DV avi létrehozására más formátumból ha premierrel akartok vágni, nekem más program miatt több óra munkám veszett el.
  • sparrow35
    Üdv! Adobe Premierehez szeretnék DV avi formátumra konvertálni videofileokat, ehhez milyen progi a legjobb, és pontosan melyik beállításokkal? Én is találtam ilyen progikat, de kimondottan Premiere-el működő beállításokra lenne szükségem.