3752
PC-s vágás és home video
-
burnrex #3432 After Effects a válasz. -
drob #3431 Próbáld meg az Edius-t ha mp4-el dolgozol...
Premit csak sd-re használok, mp4-et (full hd) pedig Ediusal vágom. -
twine #3430 Szia!
Köszönöm a választ...Azért még őrlődöm...
A quad proc megvan, a 64bites OEM Win7 prof. ott pihen a dobozába már másfél hónapja, és várja a telepítést, a HDD-ket meg majdnem ugy használom ahogy irtad....Afterhez sosem lesz elég a gépem annyit nem ruházok be, mert annak a világ összes RAM-ja nem elég.... :)
Sd-ben eddig hiba nélkül tudtam dolgozni, viszont mostanában egyre sűrübben kell MP4-es kiterjesztésű HD anyagokkal dolgoznom,(igazi szívás, de sajnos ebben a formátumban kapom a nyersanyagot) amivel már odáig eljutottam hogy a premiere legalább eszi, viszont amint két sávon(PiP vagy hasonlók) kezdenék el dolgozni, olyan akadást, recegést produkál hogy el sem hiszem....
Reméltem hátha az Nvidiával ki tudom küszöbölni, vagy legalábbis a Badaboom-al percek alatt átkonvertálni valami premiere álltal is fogyasztható formátumba...Az Ati AVIvo video konverterét évek óta probálom munkára birni, de különböző konfigokon, különböző vga-kal is ugyanazt csinálja, ha álitok a bitrátán majdnem mindegy milyen formátumnál kifagy....nem tudom használni....
Ezt a nyomorult MP4-et meg a Power Director-ral, vágtam meg legutóbb, mert az hiba nélkül kezeli, de hát ugye szerintem mindenki látta már milyen jellegű progiról beszélünk...Nekem a szőr ál fel tőle a karomon,,
(De legalább meg tudtam vele csinálni amit kellet)
Most hoyg minden bánatomat elsírtam, csak az marad hogy elnézést kérjek a hosszura nyult hsz-ért!
Üdv -
tomek44 #3429 Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogyha zöldhátteret használok, de nem a teljes képernyőn, csak egy részén, és mindemellett még mozog a kaera, akkor hogyan tudom rögzíteni a zöldháttér helyére beszúrt képet, vagy videót,? Mit ha egy nagy tv lenne a háttér. Remélem érthető voltam? :-) -
#3428 Az a gond ezzel a Cuda technológiával hogy gyakorlatban nem működik, kb hype csak az egész. Akkor inkább hagyd meg a mostani ati-dat ha csak nincs pénzed drága quadro kártyára.
Nagyobb teljesítmény akarsz elérni, akkor használj legalább 3 külön winyót: -amin van a win64+program, ahol dolgozol, és ahová renderelsz.
+ vegyél több Ramot: 8-12GB
+ Egy Quadro Intel Proci is jól jön.
-
twine #3427 Köszönöm a segítséget,,,,
Más esetleg aki ehez még hozzá tud tenni valamit? -
#3426 Tudomásom szerint talán már a 8-as szériától kezdve lehet használni a vga-s gyorsítást.
CS5-nél csak annyit kell tenned (azon kívül, hogy gondolom be kell benne ezt kapcsolni) hogy beszerzed mindig a legújabb Forceware drivert, mert a most legfrissebben is van valamilyen CS5-hoz grafikus gyorsítási javítás. -
twine #3425 Sziasztok!
Hardver ügyben szeretném a hozzáértők segítségét kérni!
Böngészem a netet, de egyértelmű válszt nem láttam eddig még sehol!
Kérdezném hogy cs4,és ha tudjuk előre cs5-nél befogható e a munkára a GTX260 Vga? A CS5 weblapjain a legkisseb VGA a GTX285 illetve az "uj" Quadro család! Ezek nekem árban már mind magasan vannak! Ati (5770) VGA-m van pillanatnyilag intel CPU val, és ez igy ebben a formában nem támogatja az ATI Stream technológiát,,,,azaz nem lehet a VGA-t befogni rendernél.....
Mivel már nem vagy csak nagyon keveset és ritkán játszom, igy az elsődleges cél a Premiere, másodsorban Az AFter gyorsítása volna...
Tehát a CUDA technológia megmutatkozik sebességben egy GTX260-nál is, vagy azt el lehet felejteni, és alsó hangon a GTX285 ami szóba jöhet?
Köszönettel
üdv -
#3424 Megoldódott rendereléssel Enter billenytyű. Köszönöm. -
#3423 Kipróbálom, köszönöm. -
#3422 lehet hogy nem támogatott codec-kel van az avi tömörítve (ha egyáltalán avi)
A timelineon van piros csík a bevágott videó fölött?
ha van akkor ki kell renderelni (enter vagy numerikus "0") ha jól tudom.
Vagy megpróbálhatod átkonvertálni DVavi-ba azt biztos kezeli. Canopus procoder megfelelő progi hozzá (nekem is itt ajánlották)vagy a TMPGEnc Xpress.
-
#3421 Sziasztok Premiere cs3-at használok, és olyan problémám lenne, hogy ha kivágom a jelenetet amit bele szeretnék tenni a videóba, majd elindítom, hogy lássam az addig elkészült munkát, akkor a videó szaggat, mi lehet a gond? Gépem megvan hozzá. -
DobsaIstvan #3420 ok. bocsánat!!! De azért köszönöm !!!! -
Hzsolesz #3419 Először is: After Effects topic
Másodszor: azt a kismilliomszor emlegetett hangot csak renderelés után tudod kicsalni belőle. [Numerikus "0"] -
DobsaIstvan #3418 Sziasztok valaki tudna segíteni nekem, hogy az After Effects CS4-ben miért nincs hang?? Fontos lenne előre is nagyon köszönöm!! -
kormen #3417 Küldtem neked privátüzenet még tegnap.
-
drob #3416 position és rotate keyframekkel meg lehet oldani, kicsit babrás, de afterben sem lesz könnyebb... -
csocsi75 #3415 Matrox RTX 100 Xtreme pro + Adobe Premier 1,5 , Encore 1,5 Audition 1,5 jogtiszta szoftverekkel eladó. [email protected] -
twine #3414 Köszönöm,,,gondoltam valaki egy "csodát" letesz az orrom elé :)
De inkább csak "költői" volt a kérdés/kérés mert sajnos tisztában voltam vele hogy mit kérek :( ami egyébként is leginkább talán after-es meló mintsem premieres....Na nem baj majd estére valamit kitalálok :)
Köszönöm neked is.... -
#3413 Egyszerűen nem bírod. Itt minden összetett effectet te magadnak kell megcsinálni. -
twine #3412 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni...(utálom igy kezdeni, de ha lehet minnél sürgősebben) A terv az volna hogy a képernyőn megjelenő betűk( képek) úgy "mozogjanak" ki a képből mintha falavelek volnának, azaz a mozgásuk hasonlitson a falevelek (papírlapok) mozgására, miközben a szél megmozdítja(elfújja) őket!.....
A teljes téma az volna, hogy jobról balra elmegy egy hang, ami megmozditja a képernyőn látható szöveget, és ha lehet betűnként ki is fujja a képből...
Hogyan lehetne ezt a lehető legegyszerűbben megoldani? köszönettel....
-
Lumpy85 #3411 Hzsolesz köszi a segítséget
uj bajom van :( az hogy be captire-ztam egy 1080i hdv anyagot capture megtörtént minden okkés, windowsba lejátszva minden okkés de amint beimportálom premierbe cs3 azonnal elég komoly hangcsúszás van :( miért?? gépem megfelleő nemértem :( -
doch #3410 ja és még annyi, hogy a premierben a hangsáv is néma. -
doch #3409 hello!
ma hozzájutottam mp4 formátumú hd videoanyaghoz, amit meg kellene vágnom. hd-vel még nem volt dolgom, az elején egyből akadt is 1-2 kisebb gond. az egyik, hogy amikor megnyitom vlc-ben az mp4et, nem akad a video, meg semmi, csak rendszeresen, mindegyik fájlnál a második beletekeréskor kilép a vlc.
premierben létrehoztam egy HDV 720p25 projectet. amikor a timeline-ra behuzott snittet renderelem, lejátszáskor a program ablakban a kép zölden villog.(renderelés előtt nincs villogás) a kiexportált .m2v-ben ez a villogás nem látható, a vlc minden gond nélkül, szépen lejátssza a videot.
vajon miért villog zölden a premierben?
a nyersanyag:
Type: MPEG Movie
Image Size: 1280 x 720
Pixel Depth: 1280
Frame Rate: 50,00
Source Audio Format: 48000 Hz - compressed - Stereo
Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo
Average Data Rate: 4,3 MB / second
Pixel Aspect Ratio: 1,0
25fps vs. 50fps lehet vajon a gond?
a segítséget előre is köszönöm! -
#3408 Sziasztok! Egy olyan érdekelne hogy nem e tudja valaki, hogy telepítettem egy crackelt adobe premiere cs4 et és ez magába tartalmazza az encore cs4et. A premier tökéletesen müködik miután patcheltem a dll filet és a serialt beirtam. Az encore pedig a licence expired hibaüzenettel jelentkezik. Az update sem segített. És külön pedig nem lehet telepíteni! Hogyan lehetne müködésre birni? Melyik filet kéne patchelni hogy a serialt ehhez külön belehessen irni..? -
drob #3407 Nemtom, nem ismerem, pontosabban nem olvastam még róla csak felületes dolgokat. Így viszont nem tudok véleményt nyilvánítani... :) -
csocsi75 #3406 Hoppá! Azt nem, csodálom, hogy meg vagy elégedve! Gratula hozzá! Mit szólsz a Sony ax2000-hez? -
drob #3405 PMW-EX1 -
Hzsolesz #3404 Field Ordernél azt add meg, hogy "Progressiv". -
csocsi75 #3403 Szia grob!
Milyen kártyás kamerád van amivel meg vagy elégedve? Én most nézegetem őket és jól jönne pár tipp. -
pepemovies #3402 hello mindenki
cs4 verzióba miért lett kiszedve az exportnál a deinterlace jelölőnégyzet? hol tudom ezt a deinterlace elvégezni mert ha nem jelölöm be akkor csíkos a kép:(
köszönöm a választ
és még annyi hogy szerintetek érdemes venni kimondottan hd felvételekhez készíült dv szalagot? 1080i tud a kamerám jobb lesz a minősége ha erre a speciális hd dv kazira veszem? vagy ugyan olyan mintha a simára venném?? -
Hzsolesz #3401 A VOB fájl-t egyszerűen nevezd át MPG kiterjesztésre. Ugyanis ez egy MPEG-2 fájl. Ha így sem eszi meg, akkor tuti biztos a trial verzió lesz a hibás. -
#3400 sajnos nem megy így sem. az lesz, hogy nero-ban átkonvertálok minden egyes jelenetet és onnan importálom. úgyis csak egyszeri használatra kell a program. (egy videó összeállítására)
másik kérdésem: hogyan tudom beállítani az a videó effektet amit ráraktam, hogy az egy jelenet részben mennyi ideig tartson? -
#3399 köszi a tippet, meg fogom próbálni.
[apro]kamera meg ingyen volt (ajándék). :D -
#3398 Nekem tök simán megnyitja a vob fájlokat. Trial-al lesz gond, frissítsd ha lehetséges. Ha nem jó akkor próbált átkonvertálni pl mpeg2-be a dvdt(Any DVD Converter-el).Ha veszteségmentesen akarod akkor minden beállítást original-ra és videó bitrátának 9000. Egyébként nem szerencsés már kész forrásból szerkeszteni, akik ilyen kamerát vesznek azok nem akarnak semmit se utólag csinálni vele. -
#3397 Sziasztok!
Letöltöttem egy CS 4-es trial verziót, de már ott elakadok mikor importálni akarom a file-t. A file .vob kiterjesztésű, de ezt nem ismeri fel a program, pedig a help-jében benne van a vob típusú file támogatása is.
erről a kameráról lenne szó.
file->import->ott minden file-t mutasson->katt a .vob file-ra. így próbáltam importálni.
előre is köszönöm a segítséget! -
#3396 kb 3 éve dolgozom(-tam) ezekkel a kamerákkal van melette egy pd250-es ami miniDV és DV csalagokat is fogad. Ahhoz szinte csak DV-t használunk.
Van olyan sony DV kazi amit az elődöm vett 3,5-4 éve és még mindig nincs hibája mintha csak most bontottam volna.
Ami a kamerákat illeti szerintem nem lesz váltás. Még egy komolyabb premier és hozzá illeszkedő kártya is messze van sajnos.
-
drob #3395 Mikor még kazettáztam (vx2100) tdk kazikat vettem 90%-ban 10% pedig maxel volt, a többi gyártónál hibák sorozata volt a felvételen. Csak érdekességképpen, kolléga szintén vx-el csak sony kazikat használt :)
Ma már nem kazizok, minden kártyára megy. Volt is fejtörés kamera csere előtt, hogy hová-merre lépjek, végül nem bántam meg, alapjában véve a nyersanyag tárolása nem kerül több vinyón mintha kazin lenne, csak egyszerre kell sokat kiadni :) -
#3394 Kösz a választ!
Nekem az utóbbi 6 hónapban vett Panasonic-okkal csak gondom volt.
A TDK-k váltak be a legjobban, szerintem most is azt fogok venni. Gondoltam hátha van olyan gyártó aki elkerülte a figyelmem és jobb mint a többi.
Az lenne a legjobb ha minden kameránk nagyDV kazikkal menne és akkor nincs gond mert azok évekig bírják, nehezebben koszolódik, strapabíróbb.
-
Hzsolesz #3393 Mi is Panasonic-ot és TDK-t használunk, de semmi baj nincs velük...eddig.