3856
Starcraft
  • grizzly21
    sztem teljesen jókat mondtál:)

egyébként mostanában divat, ha olyan a pálya, hogy az első pylont már rögtön ugy veszed hogy lezárd majd a egy GW-el meg Forge-al a bejáratot a mainre+expre. Tehát ennek a BOja valami olyasmi, hogy 8/9 pylon, utána pedig sok lehetőség közül választhatsz, érdemes figyelni hogy a zerg mikor rakta le a pool-t és aszerint:
    -rögtön exp, ha későn (utána forge és gw)
    -ha korán akkor pedig forge és GW, ezek után 1 cannon és 1 zealot, amivel már igy teljesen lezárod a lingek utját, utána pedig az exp. Itt arra kell vigyázni hogy a cannon belül legyen, tehát elérje a lingeket, ha elkezdik csapkodni a falad, de a lingek nem érik el. Ezután tekkelsz először Sgate, majd revó és ha összegyül belül esetleg néhány unit ami nem fér ki akkor a falat is meg lehet bontani
  • Spica
    hmm na de rush idején még nincs mindkettő kész, jó esetben két cannon vagy egy zila áll szemben 6 linggel. választani kell:

gw esetében mindenképpen olyan helyen kell védekezni lingek ellen, ahol nem lehet jól kihasználni a lingek gyorsaságát, vagyis rámpán, hídon, bánya közelében stb. továbbá a helyet tovább érdemes csökkenteni a pylon és a gw megfelelő elhelyezésével. ezután két zilával és 3-4 próbbal simán lehet fogni egy lingrusht csak mindig figyelni kell a zila életét, mert őt nem vesztheted el. egy zilottal sem lehetetlen a dolog, csak jobban kell kezelni szegénykét.

forge esetében meg arra kell figyelni, hogy a cannák (max 2-3) lefogják a védeni kivánt területet. kicsit veszélyes a távoli feljáróba / szűkületbe cannonozni egyből, mert vesztesz ezzel jópár másodpercet. a cannonok ugyan halálbiztos védelmet adnak a lingrush ellen, de nagyon költséges az eféle védekezés ezért jó ha ezt egyesíted egy earlyexppel vagy egy gw előtti sunyi-fegyverupgrade-del (hatásos!):)

nekem továbbá néha bejön a gw + battery kezdés is, ekkor az első gw-t hamar kell lerakni, hogy legyen ideje elkészülnie a batterynek, előnye természetesen, hogy könnyebb lefolytatni a csatát (1 zilával és pár próbbal)ha fel tudod tölteni a zila pajzsát :)

elvileg az is lehetséges, hogy zealotot és cannát se veszel, hanem csak a batteryben bízol és/vagy a próbokkal szétlökögeted a lingeket a gather parancssal és közben attackolsz. bár ezt mint újoncnak nem javaslom, mert kell egy kis ügyesség hozzá. viszont előbb lesz pénzed 2ik gw-re vagy cybcore-ra, amivel előnyt csináltál, tetemeset.

na de grizz jobban ért hozzá, majd ő megmondja a frankót :)
  • light00

Az nem volt egyszerü :D
    Srácon azért láttam hogy figyeli a beszélgetésünk, dw azt hittem, a tipikus "a sok hülye computerbuzi már itt is nyomja a hülyeséget". Hát mit ne mondjak, mikor nekiált ö is, nagyon meglepödtem :D
    mondta, mind2öt probálta, de tul késön jöttek, hogy fogná. okoskodtunk próbbal, meg ijenekkel, reméljük hasznát veszi...és persze elirányitottuk ide :)
  • Nuki
    igen más nem-nagyon elképzelhető az idő (és pénz) szegénysége miatt... de ha különösen early rush ellen védekeznél, akkor véleményem szerint csak az egyik megoldást kéne választani a kettő közül...
  • Ry0K3N
    Gateway és Forge
    jó helyre kell rakni a cannonokat és a zeákkal figyelni hogy honnan támadhatnak azerglingek
  • Nuki
    Igen mókás jelenetünk volt ma Bencével :)
    Utazunk nagyban a 62-es villamoson és beszélgettünk... de témánk elsodródott és Starcraftról kezdtünk el beszélgetni. Beszélünk beszélünk, erre egy mellettünk ülő srác megszólít minket, elnézést kér, minden, de szeretne tanácsot kérni hogy blokkoljon egy zergling rusht protossal...
    Bencével kicsit meglepődtünk de megpróbáltunk tanácsot adni a témában, de hát mégis ti vagytok a jobbak :D
    Montuk neki hogy bátran jöjjön ide, itt kicsit többen vannak, és többet is tudnak nálunk... majd meglátjuk, talán már ezt ő is olvassa :DDD
  • Ry0K3N
    Használj hamachit.
    Itt letöltheted.
    Lan-t csinál neten keresztül. És a hamachi kapcsolódás után Lan-ba (UDP) kell kreálnod a gamét.
  • t0ma
    az lenne a kerdesem, hogy ma megoldhato-e az, hogy egy masik varosban elo cimboramma, valamilyen szerver egyutt toljuk SC-t.
    azt tudom, hogy ha eredit lenne a gama, akkor bnet-en lehetne. de igy, hogy crack van?
    az utolso 6-8 oldalt atfutottam, de nem taltam errol infot. esetleg korabbi hsz-ekben van?
  • Ry0K3N
    Mivel még béta.
  • grizzly21
    még csak nem is hallottam rola:) de eleve rossz hogy innen onnan kell letölteni ilyen olyan szarokat, ugye ez a jo konzolban is hogy "plug and play" ahogy te mondtad. csak erre lenne megoldás, csak valahogy balfaszok
  • light00
    akkor is az uj bwlöncser nagyon gáz :P
  • Lammer
    chaos plugin BWLAUNCHERhez? ;)
  • Nuki
    Nuke rush :D
    tetszik az elnevezés
  • Ry0K3N
    Nekem apm és fpplay miatt kell, én még kezdő vagyok
  • grizzly21
    hát nem tudom, igazából semmi értelme nincs is ennek a launchernek egyedül hogy menti a repekben a szöveget, ez az 1 funkcio ami hasznos, de ezt se használom mostanában ugyhogy lehet h le is szokok róla
  • Ry0K3N
    Az igaz, mer régi játék és az eleén nem volt annyira népszerű. akkor ugrott meg igazán mikor WCG-n is szerepelt.
    1.15-re van normális Launcher? Mert én a Betát feltettem de annál semelyik funkció nem működött.
  • grizzly21
    jah, mondjuk aki nem játszott vele még az vagy fiatal vagy amatör.
  • grizzly21
    fasz van ki egyébként az 1.15töl nem menti az autorepeket.
  • Ry0K3N
    Ez csak a StarCraft 2 előzetes miatt van.
    Mióta megvotl a hivatalos bejelentés azóta torrenten is sorba teszik fel az alap StarCraftot és igan szép számban húzzák is lefelé.
    Mindenki aki nem játszott vele kíváncsi milyen volt az első rész.
  • grizzly21
    egyszerüen vannak akiknek nincs rendben az értékrendje. De általában ezek fiatalok, kis hülyegyerekek akik kipróbálják szórakoznak vele, aztán leállnak mert megunják. Ugyanugy nem birom amikor valaki áthuzza az utolso pillanatban a faját
  • csuszi
    :( ugyanez. lábuknál fogva lógatnám fel ezeket a nyomorékokat... aztr hittem sc ben nincs cheat, rep úgyis lebuktatja, erre ugyanaz mint codban.grrrr
    nem bírom felfogni mit élvez valaki ha csalással nywer:(
  • Lammer
    esetleg HASONLO?
  • csuszi
    nem engem, spanomat nyomta le a srác, nuke piros pötty és ghost nélkül ;)
    ari mi?:)
  • Nuki
    szerintem nem létezik ilyen :)
    mégis mit találtál?
  • csuszi
    nade vazzeg...nem azt kérdeztem hogy létezik e cheat:) az volt éspont...hanem hogy hova küldjem a repet, és kinél jelentsem fel (régen volt ilyen)...
  • haxoror
    thx!
  • Nuki
    ja a .net keretrendszert tapasztaltuk xD
  • light00
    mi ez a starcraft-fanatika mostanában? ti értitek ezt?

()
  • Lammer
    Old executables 1.15ig

Bwlauncher - .NET keretrendszer kell hozza!!44!!!44

• haxoror
    "old executable" replay trükköt mondd el plz!
  • Lammer
    Do'ribe'bito"l kernem szepen a 3 kedvenc mapot, ize marcsak 2ot... a paranoidon kivul44!!4!
  • Lammer
    esakkor segitek nektek...
    azok mar nem csiiitek, hanem kemeny hackek... esigen van koztuk fizetos premium hack! (durva, mi?)
  • grizzly21
    sajna müködnek, természetesen nem a chatbe beirt kodok, hanem progikkal komolyabb cheatek, olyat már csináltak ellenem is. 2 perc után lerusholtak ultraliskekkel, jött vagy egy tucat.
  • Nuki
    pont ezért ajánlottak föl érte egy eredeti cédékulcsot
  • light00
    hüha
    én eddig ugy tudtam, hogy multiban nem is lehet csitelni. O:
    (legalábbis nekem nem ment xD)
    nem, szerintem multiban nem müködnek a kodok.
  • csuszi
    hi all
    valaki nem tudja hogy miva akkor ha az ember fia csitet kap el?
    latszik a replayen is
    regen mintha ellehetett volna kuldeni egy cimre,ahol ha ugy dontenek hogy jaja cheat akko a cd keyt lenyomjak... letezik ez meg? vagy valami mas tortenet az esetre?
  • Nuki
    nem is kértél :P
    átjössz megnézed :D meg mesélek, de mikor volt az...
    jó mondjuk kértek néha 1000 szavas esszét!!4 angolul (ofkorsz, angliában vagyunk) az állatkertekről, meg szerepük abban hogy túléljenek egyes állatfajok, meg ehhez hasonló étvágygerjesztő kis témák... szóval nem mondhatnám hogy mindig unatkoztunk :D
  • light00
    látom szorgalmasan tanultatok ti is Angliában :D
    mint ahogy az elvárhato volt XD
    (nemis mutattál még ingeles képeket :P)
  • Nuki
    csakmert...
    stim pack
    szembe beadva... xD
    ...most vettem észre angliai termésem egy részét képek formájában
  • light00
    inkább hugycsöbe...az a tuti.
    bin ladenék is arra esküsznek