138
Beszéljünk nyíltan a szenvedélybetegségekről.
-
#98 kérj orvosi segítséget, mert ha nagyon gázosan függő akkor segítség nélkül nem fog menni. -
#97 Segitsegre lenne szuksegem.
Van a kornyezetemben egy alkoholista ember,szeretnek neki segiteni leszokni.
Sajnos nem nagyon talaltam temaba vago honlapot.Tud vki segiteni?
-
#96 hála az égnak h. csak a szintetikus cucc ellen akar fellépni -
Cat #95 Az ENSZ fellép a szintetikus kábítószerek ellen
A világ kormányainak vissza kell szorítaniuk a drogfogyasztáshoz kapcsolódó helyi bűncselekményeket és szigorúan kell ellenőrizniük a szintetikus kábítószerek előállításához használt vegyi anyagok forgalmazását - derül ki az ENSZ kábítószer-ellenőrző szervének (INCB) 2003-as jelentéséből.
A kábítószergyártáshoz használt vegyi anyagok forgalmának szigorú ellenőrzésére és a drogfogyasztással kapcsolatos helyi bűnözés visszaszorítására szólította fel 2003-as jelentésében a világ kormányait az ENSZ kábítószer-ellenőrző szerve, az INCB (International Narcotics Controll Board). A szervezet idén kiemelten vizsgálta a kábítószerekkel való visszaélés és az erőszakos bűncselekmények kapcsolatát és megállapította, hogy a kormányoknak a nemzetközi drogkereskedelem mellett nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk a kábítószerekkel kapcsolatos helyi, kisközösségi bűnözés visszaszorítására is, mert ezek komoly hatással vannak a lakosság életszínvonalára és biztonságérzetére.
Nincs közvetlen összefüggés a drogozás és az erőszakos bűncselekmények között
A jelentés szerint félrevezető lenne azt állítani, hogy ok-okozati összefüggés van az erőszak és a kábítószerfogyasztás között annak ellenére, hogy néhány drogfüggő valóban erőszakos bűncselekményekre vetemedik, hogy beszerezze napi kábítószeradagját és egyes drogfajták erőszakos cselekedeteket válthatnak ki használóikból. A kábítószerfogyasztáshoz általában kisstílű, erőszakmentes bűncselekmények kapcsolódnak.
Könnyen áldozattá válnak a drogfogyasztók
A kábítószerfogyasztók gyakran a terjesztők - és nem egyszer a bűnüldöző szervek - áldozataivá válnak, mert gyakran fordulnak meg olyan környezetben, ahol a drogterjesztés miatt szinte megszokottak az erőszakos bűncselekmények. A drogfogyasztó nők jobban ki vannak téve a szexuális erőszak veszélyének. Az ENSZ szervezete felszólította a kormányokat, hogy olyan kábítószer-ellenes politikát folytassanak, amely egyszerre épül a megelőzésre, a szociális és gazdasági intézkedésekre valamint a bűnüldözésre.
Ellenőrizni kell a vegyi anyagok forgalmazását
Az INCB szerint oda kell figyelni arra, hogy a tűcsere-programok, drogbelövő állomások és más ártalomcsökkentő programok ne serkentsék a drogfogyasztást. Miközben az ópiát-termelés növekszik, számos országban hiány van legális, gyógyászati célra használt kábítószerekből, elsősorban morfiumból. Az INCB szerint ennek az az oka, hogy az egészségügy pénzhiánnyal küzd és a szigorú szabályozás miatt nehéz hozzájutni a szerekhez, amelyekhez egyébként negatív megítélés is kapcsolódik. A szervezet azt szeretné elérni, hogy szigorúan ellenőrizzék a szintetikus kábítószerek gyártásához használt vegyi anyagok forgalmazását, mert a szintetikus drogok a megfelelő anyagok és laboratórium birtokában bárhol könnyen és nagy mennyisében gyárthatók. Egy kilogramm szintetikus kábítószer eladásának profitjából (a haszon 3-4000 százalékos!) már felszerelhető egy laboratórium.
Európában készül a legtöbb amfetaminszármazék
Továbbra is Európában gyártják a legtöbb amfetamin alapú stimulánst. Ázsiával és a latin-amerikai országokkal szemben, ahol a stimulánsok helyi fogyasztásra készülnek, az Európában gyártott és főként Hollandián át terjesztett speed és ecstasy a világ minden tájára eljut. Az afganisztáni ópiumtermelés rekordszintű növekedése a közeljövőben Kelet-Európában növelni fogja a heroinfogyasztást és megfordíthatja a csökkenő nyugat-európai tendenciát. Észak-Amerika után továbbra is Európa a kokain fő felvevőpiaca. A balti államok és Oroszország intravénás kábítószer-használói között ijesztően sok a HIV-fertőzött. A szervezet aggódik amiatt, hogy néhány nyugat-európai állam könnyűdrogokkal kapcsolatos megengedő politikája alááshatja a globális drogellenes harc sikerét. A kontinensen a kannabisz a legelterjedtebb kábítószer.
Élelmiszer helyett marihuánát termelnek a szudáni földművesek
Afrikában marihuánából termelnek és fogyasztanak a legtöbbet, az európai kannabisz 60-70 százaléka Marokkóból származik. Jelzésértékű, hogy néhány országban élelmiszerhiányt okozott, hogy a földművesek a haszonnövények helyett a jövedelmezőbb kannabisztermesztésre tértek át. Az amfetaminfogyasztás Afrika déli, keleti és nyugati részére jellemző, kokaint a legtöbben a nagy csempészútvonalak mentén (Angolában, Nigériában, a Dél-afrikai Köztársaságban) és a nagyvárosokban használnak. Az olyan háborús övezetekben, mint a Közép-afrikai Köztársaság, Elefántcsontpart vagy Líbia, a lázadók és bűnöző csoportok kábítószerkereskedelemből fedezik a fegyverkezés költségeit.
Egyesült Államok: sok a gyógyszeres eset
Az Egyesült Államok és Mexikó együttműködésének köszönhetően számos nagybani kábítószerterjesztőt sikerült letartóztatni. Az országba egyre tisztább heroint csempésznek, a belélegzéssel történő fogyasztás miatt ez növelheti a heroinfogyasztást a középosztálybeli amerikaiak körében. Az on-line gyógyszertárak térhódítása miatt egyre nő a receptre kapható gyógyszerekkel való visszaélés: 1995 és 2002 között 163 százalékkal nőtt azoknak az eseteknek a száma, amelyeknél orvosi beavatkozásra volt szükség valamilyen nyugtató vagy fájdalomcsillapító túlfogyasztása miatt. Közép-Amerikában és a karibi térségben a drogkereskedelem és az ehhez kapcsolódó bűnözés olyan mértéket ölt, hogy az már a gazdasági, politikai és társadalmi fejlődést is hátráltatja.
Dél-Amerika: gazdasági alternatíva kell a drogtermelés helyett
A kábítószerek elleni harcot nehezíti, hogy sok helyen az embereknek megélhetési forrást jelent a drogtermelés, különösen kokacserje-ültetvényeken dolgozó bolíviai, kolumbiai és perui földművesek körében. Az ENSZ már kidolgozott olyan terveket, amelyek alternatívát kínálnak a helyieknek a kokatermesztéssel szemben, ezek sikere azonban attól függ, mennyire lehetnek tartósak.
Ázsia egészében csökkent, Afganisztában viszont rekordot döntött az ópiumtermelés
Ázsia országaiban a kormányzati erőfeszítéseknek köszönhetően jelentősen csökkent az ópiumtermelés, a metamfetamin (speed) szállítmányok több mint kétharmadát azonban Kelet-és Délkelet-Ázsibában foglalják le. Japánban, Thaiföldön és Koreában a metamfetamin, Kínában a heroin a legelterjedtebb drog. A jelentés külön kiemeli Afganisztánt, ahol az elmúlt két évben rekordokat döntött az ópiumtermelés, sőt, a termelők kétharmada egy felmérés szerint növelni szeretné a kibocsátást a jövőben. Az afganisztáni és pakisztáni ópiátszármazékok az Irán-Törökország útvonalon kívül ma már Közép-Ázsián és Oroszországon keresztül is bejutnak Európába. Az INCB elmarasztalta Türkmenisztánt, mert a hatóságok nem vettek részt a helyi kábítószerellenes kezdeményezésben, ami a kábítószer-gyártáshoz (jelen esetben a heroin készítéséhez) használt vegyi anyagok szigorú ellenőrzését jelenti. A dél-ázsiai országok hatóságai szerint a helyi terroristacsoportok legfőbb bevételi forrása a kábítószer-kereskedelem.
Ausztráliában a marihuána a legelterjedtebb szer, folyamatosan nő az amfetamin és kokainfogyasztás, az erélyes hatósági fellépésnek köszönhetően viszont egyre nehezebb heroinhoz jutni. -
#94 bazz -
#93 Nem egészséges, kurvára próbára teszi a szervezetet én csak annyit mondtam, h nem ettől lesz csontritkulásod. -
#91 a holland gombatea is csak gaz de hazavág rendesen. -
szando #88 tabit én sosem próbálnám... hála isten nem érzem úgy, hogy szükségem lenne rá és nem is járok ilyen társaságba. azoknak viszont, akik igen, sztem ma már nagyon nehéz megállniuk, tul. képpen nem hiszem, hogy ellen is akarnak állni... szóval sztem minden a neveltetésen és a felvilágosításon múlik... meg a szerencsén -
selwik #86 Akkor folytasd tovább egészséggel:)) Ettő' nől az embör. :D -
#85 Ja, állítólag egézsgéges is, sok benne a C vitamin. -
#84 Én 3 darabtól 5 órán keresztül teljesen kész voltam, de még 10 óra múlva is csak lebegtek a kezeim :). 15 órával később kezdtem érezni az éhséget. Nekem semmi kellemetlenségem nem volt ex másnapján, teljesen jól éreztem magam.
NEM lesz csontritkulásod tőle mert az amfetaminok NEM lépnek reakcióba a kálciummal!
Álneves -
#83 ez egyetlen egy, de aki partyzik és így partizik az nem egyet eszik meg vagyis ez az időintervallum nől (nem arányosan) -
#82 órákig (2-4) amit érzel de a pupilláid 5-6 óráig is ki lehet tágulva -
#81 már a bogyonak? -
#80 meddig tart a hatása KB? -
#79 nem pisálnék be, csak unalmas lenne :) -
#78 nem neked ment, hanem akinek irtad :)) -
#77 akkor reteszeld el az ajtódat csak ne fejeltsd el hogy vigyél be bilit :) -
#76 Na ne mondd:) -
#75 speedtől meg bogyotol kihullik a fogad meg eltörik a csontod, persze intenziv használat mellettt... -
#74 nem birod ki otthon, én legalábbis nem birnám ki egy helyben, totál bekattansz, ki ne probáld otthon, meg egyébként se :) -
#72 Büszke vagyk rá ! -
#71 Szép gyerek! -
-He only loves X-
-
#69 A bogyoval csak sajat magad csapod be...
Ha meg akarsz errol bizonyosodni, probald ki otthon!
Dobj be egy xet, netezz, flesselj ra es gyere le rola.
De vegig a szobadba maradj! Ra fogsz jonni, hogy sokkal tobb szar erzest valt ki beloled, mint jot.
Nalam kb. 2ora jo vs. 1 nap kidogles
Fontos, hogy otthon, nyugodt korulmenyek kozt tegyel probat! -
#68 az volt még az első képen -
#67 Ez 1 csaj. -
#66 tökéletesen -
#65 fú vazze, ezek amúgy is rondák voltak, hát még így -
#64 Szerintem a Downward Spiral cím nagyon idellő. -
#63 yonkison sem -
#62 ez a yonkis-on is rajtavolt és ott drogot írtak :D -
#61 A rottenen nem szoktak lenni kamu képek..
Egyébként az első csaj átváltozása a legdurvább. -
#60 gecc ha ez igazi akkor télleg durva :P -
#59 huuh :)) nem gyenge és szerintem ez "Csak" piált -
#58 Ne drogozzá, mer ilyen leszel:
-
#56 cucc, ex egy csomo mindent kivon a szervezetbol. pl fogakbol magneziumot, ami mar nem fog visszamenni. ezert sargul meg, meg gyakran kihullik a kemeny exesek foga. Herkanal ugyanez. Csontokbol kiveszi a kalciumot ami megint nagyon nehezen megy vissza. Es nem az van mint amit a sajto beszel, hogy beveszed meghalsz/kozponti idegrendszerre hat/stb., hanem eleg osszetett sokfajta karos hatasa van -
#55 thx :D -
#54 a picsába
nagyon király a logód :D -
#53 Helyhez köthető?