Alkohol-, Drogfüggõség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mit lehet tenni ezellen?!
Hallottam arról a tablettáról, hogyha ráiszol; rosszul leszel. Jobbról még nem hallottam, hogyha az illetõ nem megy el elvonóra, mert idegbeteg mellé és rá is szedi a nyugtatókat...
Beteg ez! <#szomoru1>#szomoru1>
És igen, lehet, hogy a gyenge jellem öröklõdik. Szóval lényegében hajlam és fogékonyság kérdése az, hogy valaki függõ lesz.
Az viszont tény, hogy elég sokan nem csak 1-2 korsót isznak. Szerintem tudni kell a határt tartani, és akkor nem gáz. Van aki jobban bírja. A függõség sem azért alakul ki, mert biológia, meg blabla, hanem mert valaki fogékony rá, gyenge jellemû, vagy hasonlók, aztán beleesik a csapdába. Kimászni nehezebb már, mert az viszont biológia...
Szóval a fogyasztók majdnem 12%-a legalább 7 korsónyit ledönt egy szokványos alkalommal. <#guluszem1>#guluszem1>
Kíváncsi lennék, hogy ezek mindennap mennyit isznak? Errõl is van esetleg diagram vagy valami felmérés?
Jól látszik, hogy a 18-25 év körüliek 7%-a majdnem minden nap iszik alkoholt. Az eggyel idõsebb korosztálynál ez a csoport már 13% <#wilting>#wilting>
Átküldtem haveroknak is, hátha miénk lesz a LOKI jegy.
Ha valaki munka után minden nap a kocsmába megy és ott elég sokat iszik, az már alkoholizmus szerintem... :)
Szerintem az az ember az alkoholista, aki minden pénzét piára költi, nem tud nélküle meglenni, és ha nem kap piát, hiányzik neki.
amúgymeg... ameddig az én por fogyasztásom nem árt a körülöttemlévõknek, addig sztem nem vagyok rosszabb ember /sõt/ mint az a jópár seggarc, aki a pofámba füstöl /amitõl büdös a ruhám + passive dohányos leszek.../
szóval errõl ennyit!
én nem ártok másnak... max magamnak... azzal, amit én választottam... de, hogy más faszkalap szokása miatt hány ezren halnak meg évente passzív dohányosként tüdõrákban.... az egy elgondolkodtató kérdéskör...
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
ha illegális a drog: akkor egyértelmû törvénybe ütközik bármiféle vele kapcsolatos tevékenység, drogbárók/maffiák alakulnak ki, stb.
ha legális: minden kis hülye drogozna mert az jó....
piára sincs, aki nem tud mértéket tartani idõvel rába**ik, ha tiltólistán lenne, akkor sokan halnának meg a sufniban pancsolt cuccoktól.
dohányárú az még érdekesebb téma, ott is a mértéktartás lenne célszerû, csak a nikotinfüggõség az nagyon hamar kialakul. viszont ha ezt tiltanák, akkor más egyéb dohányáruk is tiltólistára kerülnének, amik igazából lényegében eltérnek a sima cigarettától.
Megoldást azonban nem nagyon tudok, és ahogy olvasgattam a dologról, nálam ilyen téren sokkal tapasztaltabb emberek sem jutnak ötrõl hatra.
- Bundesliga Fan
ömmmmm
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
azóta nem ivott :D
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
Sajnos neki tenyleg nincs mas szorakozasa a kocsmazas helyett.
A haziorvosomat kellene megkerdezni.Vannak meg a kulonbozo segely telok
hatha ott is tud vki segiteni.
Resurrection!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Van a kornyezetemben egy alkoholista ember,szeretnek neki segiteni leszokni.
Sajnos nem nagyon talaltam temaba vago honlapot.Tud vki segiteni?
engem gyíkká változtatott de már elmúlt
A világ kormányainak vissza kell szorítaniuk a drogfogyasztáshoz kapcsolódó helyi bûncselekményeket és szigorúan kell ellenõrizniük a szintetikus kábítószerek elõállításához használt vegyi anyagok forgalmazását - derül ki az ENSZ kábítószer-ellenõrzõ szervének (INCB) 2003-as jelentésébõl.
A kábítószergyártáshoz használt vegyi anyagok forgalmának szigorú ellenõrzésére és a drogfogyasztással kapcsolatos helyi bûnözés visszaszorítására szólította fel 2003-as jelentésében a világ kormányait az ENSZ kábítószer-ellenõrzõ szerve, az INCB (International Narcotics Controll Board). A szervezet idén kiemelten vizsgálta a kábítószerekkel való visszaélés és az erõszakos bûncselekmények kapcsolatát és megállapította, hogy a kormányoknak a nemzetközi drogkereskedelem mellett nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk a kábítószerekkel kapcsolatos helyi, kisközösségi bûnözés visszaszorítására is, mert ezek komoly hatással vannak a lakosság életszínvonalára és biztonságérzetére.
Nincs közvetlen összefüggés a drogozás és az erõszakos bûncselekmények között
A jelentés szerint félrevezetõ lenne azt állítani, hogy ok-okozati összefüggés van az erõszak és a kábítószerfogyasztás között annak ellenére, hogy néhány drogfüggõ valóban erõszakos bûncselekményekre vetemedik, hogy beszerezze napi kábítószeradagját és egyes drogfajták erõszakos cselekedeteket válthatnak ki használóikból. A kábítószerfogyasztáshoz általában kisstílû, erõszakmentes bûncselekmények kapcsolódnak.
Könnyen áldozattá válnak a drogfogyasztók
A kábítószerfogyasztók gyakran a terjesztõk - és nem egyszer a bûnüldözõ szervek - áldozataivá válnak, mert gyakran fordulnak meg olyan környezetben, ahol a drogterjesztés miatt szinte megszokottak az erõszakos bûncselekmények. A drogfogyasztó nõk jobban ki vannak téve a szexuális erõszak veszélyének. Az ENSZ szervezete felszólította a kormányokat, hogy olyan kábítószer-ellenes politikát folytassanak, amely egyszerre épül a megelõzésre, a szociális és gazdasági intézkedésekre valamint a bûnüldözésre.
Ellenõrizni kell a vegyi anyagok forgalmazását
Az INCB szerint oda kell figyelni arra, hogy a tûcsere-programok, drogbelövõ állomások és más ártalomcsökkentõ programok ne serkentsék a drogfogyasztást. Miközben az ópiát-termelés növekszik, számos országban hiány van legális, gyógyászati célra használt kábítószerekbõl, elsõsorban morfiumból. Az INCB szerint ennek az az oka, hogy az egészségügy pénzhiánnyal küzd és a szigorú szabályozás miatt nehéz hozzájutni a szerekhez, amelyekhez egyébként negatív megítélés is kapcsolódik. A szervezet azt szeretné elérni, hogy szigorúan ellenõrizzék a szintetikus kábítószerek gyártásához használt vegyi anyagok forgalmazását, mert a szintetikus drogok a megfelelõ anyagok és laboratórium birtokában bárhol könnyen és nagy mennyisében gyárthatók. Egy kilogramm szintetikus kábítószer eladásának profitjából (a haszon 3-4000 százalékos!) már felszerelhetõ egy laboratórium.
Európában készül a legtöbb amfetaminszármazék
Továbbra is Európában gyártják a legtöbb amfetamin alapú stimulánst. Ázsiával és a latin-amerikai országokkal szemben, ahol a stimulánsok helyi fogyasztásra készülnek, az Európában gyártott és fõként Hollandián át terjesztett speed és ecstasy a világ minden tájára eljut. Az afganisztáni ópiumtermelés rekordszintû növekedése a közeljövõben Kelet-Európában növelni fogja a heroinfogyasztást és megfordíthatja a csökkenõ nyugat-európai tendenciát. Észak-Amerika után továbbra is Európa a kokain fõ felvevõpiaca. A balti államok és Oroszország intravénás kábítószer-használói között ijesztõen sok a HIV-fertõzött. A szervezet aggódik amiatt, hogy néhány nyugat-európai állam könnyûdrogokkal kapcsolatos megengedõ politikája alááshatja a globális drogellenes harc sikerét. A kontinensen a kannabisz a legelterjedtebb kábítószer.
Élelmiszer helyett marihuánát termelnek a szudáni földmûvesek
Afrikában marihuánából termelnek és fogyasztanak a legtöbbet, az európai kannabisz 60-70 százaléka Marokkóból származik. Jelzésértékû, hogy néhány országban élelmiszerhiányt okozott, hogy a földmûvesek a haszonnövények helyett a jövedelmezõbb kannabisztermesztésre tértek át. Az amfetaminfogyasztás Afrika déli, keleti és nyugati részére jellemzõ, kokaint a legtöbben a nagy csempészútvonalak mentén (Angolában, Nigériában, a Dél-afrikai Köztársaságban) és a nagyvárosokban használnak. Az olyan háborús övezetekben, mint a Közép-afrikai Köztársaság, Elefántcsontpart vagy Líbia, a lázadók és bûnözõ csoportok kábítószerkereskedelembõl fedezik a fegyverkezés költségeit.
Egyesült Államok: sok a gyógyszeres eset
Az Egyesült Államok és Mexikó együttmûködésének köszönhetõen számos nagybani kábítószerterjesztõt sikerült letartóztatni. Az országba egyre tisztább heroint csempésznek, a belélegzéssel történõ fogyasztás miatt ez növelheti a heroinfogyasztást a középosztálybeli amerikaiak körében. Az on-line gyógyszertárak térhódítása miatt egyre nõ a receptre kapható gyógyszerekkel való visszaélés: 1995 és 2002 között 163 százalékkal nõtt azoknak az eseteknek a száma, amelyeknél orvosi beavatkozásra volt szükség valamilyen nyugtató vagy fájdalomcsillapító túlfogyasztása miatt. Közép-Amerikában és a karibi térségben a drogkereskedelem és az ehhez kapcsolódó bûnözés olyan mértéket ölt, hogy az már a gazdasági, politikai és társadalmi fejlõdést is hátráltatja.
Dél-Amerika: gazdasági alternatíva kell a drogtermelés helyett
A kábítószerek elleni harcot nehezíti, hogy sok helyen az embereknek megélhetési forrást jelent a drogtermelés, különösen kokacserje-ültetvényeken dolgozó bolíviai, kolumbiai és perui földmûvesek körében. Az ENSZ már kidolgozott olyan terveket, amelyek alternatívát kínálnak a helyieknek a kokatermesztéssel szemben, ezek sikere azonban attól függ, mennyire lehetnek tartósak.
Ázsia egészében csökkent, Afganisztában viszont rekordot döntött az ópiumtermelés
Ázsia országaiban a kormányzati erõfeszítéseknek köszönhetõen jelentõsen csökkent az ópiumtermelés, a metamfetamin (speed) szállítmányok több mint kétharmadát azonban Kelet-és Délkelet-Ázsibában foglalják le. Japánban, Thaiföldön és Koreában a metamfetamin, Kínában a heroin a legelterjedtebb drog. A jelentés külön kiemeli Afganisztánt, ahol az elmúlt két évben rekordokat döntött az ópiumtermelés, sõt, a termelõk kétharmada egy felmérés szerint növelni szeretné a kibocsátást a jövõben. Az afganisztáni és pakisztáni ópiátszármazékok az Irán-Törökország útvonalon kívül ma már Közép-Ázsián és Oroszországon keresztül is bejutnak Európába. Az INCB elmarasztalta Türkmenisztánt, mert a hatóságok nem vettek részt a helyi kábítószerellenes kezdeményezésben, ami a kábítószer-gyártáshoz (jelen esetben a heroin készítéséhez) használt vegyi anyagok szigorú ellenõrzését jelenti. A dél-ázsiai országok hatóságai szerint a helyi terroristacsoportok legfõbb bevételi forrása a kábítószer-kereskedelem.
Ausztráliában a marihuána a legelterjedtebb szer, folyamatosan nõ az amfetamin és kokainfogyasztás, az erélyes hatósági fellépésnek köszönhetõen viszont egyre nehezebb heroinhoz jutni.
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
-the invisible-
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof