7098
  • Bagaméry
    Az a baj, hogy a kép feltöltést nem lehet próbálgatni. Mert ha jól csinálom akkor úgy is sikerül, ha nem akkor meg valami baromság jelenik meg a fórumban - amit utána nem lehet már törölni...
    [IMG]G:\Games\Train Simulator\0Mentett képek\scrgrb0.jpg[/IMG]
  • kitt2000
    Szeretném megkérdezni hogy aki a képet a FRARS JPG programmal használja annak nem jelez hibát(elmosodik a kép és sistereg)
    Kiprobáltam a nélkűl is akkor már jó volt csak képet nem lehet késziteni akkor!
    Esetleg valaki tud ajánlani egy másik kép készitött és belinkelné nekem?

További képsorokal 3 feladatott még nem sikerűlt megcsinálni még sehogy se megy de a 4 feladatott viszont sikerűlt megcsinálni csak akkor több képsorazatott kell belinkelnem mert(akkor nem lehet megérteni!)
  • kitt2000
    Szia.
    Én a képeket a FRARS -sal készitem JPG képel!
    http://kepfeltolto.hu/
    én ide szoktam feltölteni a képet JPG-t
    Probáld meg igy!
    Készitsél képet ami JPG-s
    Nevezd át mert nem tölti fel a képfeltöltö!
    A belinkelt képfeltöltötnél be teszed majd feltöltés a kép DIRET linket leni kell az SG képbeszúrását megnyomni de elöbb töröld ki a HTTP:// majd aszt másold be !
    Ha jó csináltad akkor a kép megjelenik!

Valaszolva a kérdésedre tudom hogy van átlátszó monitor de ez jobban látszik!
    Képernyö felbontást probáltam de nem birja állandoan hibát észlelt!
  • Bagaméry
    A "kép feltöltése" sem működik!!??...
  • Bagaméry
    Csá He!
    A kitt2000 képei majdnem tetszenek, csak nagyobb képernyőfelbontásban jobban érvényesülne a lényeg! Ilyen felbontásban zavaróan nagyok a feliratok. Az 1.8...-as paths átlátszó pályamonitort is ad...
    Egyébként hogyan kell a képeket feltenni - a "kép beszúrása" funkcióval eddig még nekem nem sikerült!?[IMG]http://G:\Games\Train Simulator\0Mentett képek\scrgrb3.jpg[/IMG] (vagy mégis)
  • kitt2000
    Sziasztok.
    Sajnos ezzel még nem ért vége a feladatnak úgy hogy onnan folytatom ahonan abba hagytam!
    Folyt köv!

Az elözö kép sorozatból maradt.Bükkváraljára érkezek!

Itt újabb feladatott kapunk!

a hozott személykocsikat félre kellhuznunk a 8 vágányra!

indulás a teherudvara érkezve!

kontinerkocsik felvétele,tolatása a csonk fellé!

a csonk elött fogad az üzenet!

kontinerkocsik lerakása!

papirgyár vágányra érkezés,kocsik felvételle!

papirgyár 2 vágányra érkezés és az űzenet(tolatni kell a kocsikat mert csak ott enged be!)!

lecsatlakozik a kocsikat majd ahol elindultál a kocsikal köröljársz és visza érkezzel a 1 személy vágányra az irodához üzenet de ez már a következö 3 felesdat sor! vége!!!
    Itt van egy kis baj hogy a 3-4-el! Csak félig sikerűlt megoldani a 4-est a 3 meg ne sikerűl mert a váltó nem enged be !(váltok ne engedik megcsinálni!!)
    De ha kiváncsi vagytok a 3-ra akkor tehetek fel képet de eszt nem sikerűlt végig vinni!!
  • Tescobetyár
    Szép estét........

Jó kis feladat lehet.......köszi hogy bemutatod nekünk....Várjuk többi munkáról is a képsorozatokat..
  • kuzco007
    köszi szépen:)
  • kitt2000
    A képek a Jászkisér-Nagybereg 3.0 pályán készűlt
    Amit innen tudol letölteni!
    http://jadro.yofej.hu/downloads.php?cat_id=3
    A feladatott amit én játszok az innen!
    http://zsigis.extra.hu/download.php?list.7
    telepitése:
    Kell a Fő pálya majd a feladatot kell telepiteni!
  • kitt2000
    Mármit amit én csináltam képeket?
  • kuzco007
    ez mikor lesz letölthető?:)
  • Yoda001
    egyik sem hiányzik
  • kitt2000
    Arra lennék kiváncsi hogy hány képet lehet a fórumra feltölteni mert ahogy lásátok több kép kocka hiányzik?
  • kitt2000
    sziasztok.
    Új képel jeletkezek a tolatás szeremeseinek!
    Ez a 2 feladatunk!

a feladatunk!

az 1 vágányról átálunk a 10 vágányra!

a 10 vágányra megérkezés,csatlakozás!

a 10 vágányról elindulva a 9 vágány váltohoz!

a 9 vágányra viszatolása!

a következö feladatunk!

a átállás a kocsikra!

a rátolatás pilanatta és az űzenet!

ez már úton vagyunk Bűkkváraljára találkozás egy személy majd tehervonatal!

Bűkkváralja elött kapott űzenet!
    Sajnos a megérkezésre nem jutott kép mert hibát észlelt a játék de majd pótolom!
    Bocs a sok képért de igyis válogatnom kelett mert akkor még több lenne!
    Ha van rá érdeklödö akkor további képeket is készitek a következö feladatokból de még nem sikerűlt mindet meg csinálnom!!!
  • Tescobetyár
    Nagy a csönd a fórumon....Szép napot mindenkinek.
  • Tescobetyár
    Szép napot mindenkinek.....
    - Nézzed meg hogy a keresett file ott van-e az adott helyen.Ha nincs akkor tedd fel újra az acthu villany-t.De figyelj arra hogy másképp lesz a neve amint kicsomagolod..Van még egy olyan nevű mappa de csak az (acthu_villany) nevű mappa legyen Trainse-ben...És ha így van akkor kell keresni hogy éppen melyik mozdonyt keresi...Da van hozzá leírás is...Ha vissza olvasol pár oldalt akkor le van vezetve a telepítés folyamata.Ha követed akkor nem lehet baj....Na szép napot...
  • coolcar
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Amikor elindítom a pályát ezt írja ki és kilép: A train-database olvasása sikertelen Fájl: Trains\Trainset\acthu_villany\acthu_v43-1010.eng

Vajon mi lehet a baj?
  • Bagaméry
    Tehát, ha valaki tudna olyan kiegészítést kreálni a TS-hez ami az adott mentéshez komment fűzési lehetőséget biztosít - extra esetben még a mentett állás miniatűr képét is tárolja, akkor itt lehetne a Kánaán, mivel egy egy adott pályaszakasz ismételten bejárható lenne hosszadalmas keresgélés nélkül is...
    És hogy még kövérebb legyen a lúd, az sem lenne utolsó dolog, ha a hajtani kívánt - kiválasztandó - vonat (mondjuk az editor integrálásával) képe is látható lenne. Erre sincs jelenleg megfelelő lehetőség - némely mozdony ugyan megnézhető, de az összeállított vonat NEM!
  • Bagaméry
    Háj!
    Akkor még egyszer ecsetelem a problémát;
    Nem az act-okkal van bajom, hanem az F2-es mentésekkel. A "Mentett állás betöltése" menüpont alatt található kimentett adatokról csak annyit tudok meg, hogy (a választásom szerint) melyik pályán voltam, a vonaton a menetidő szerint hány óra volt, és a mentésem milyen napi dátum szerint történt. És se jobb gombbal, sem egyéb módon nem kapok több infót; milyen vonattal mentem, a mentéskor HOL voltam, melyik irányba mentem... Így ezek a mentések csak arra jók, hogy vonatozás közben biztonsági célból készüljenek, hogy így a legutolsó mentés után a játékot folytatni lehessen. Ha egy-egy pályaszakaszt netán újból meg akarunk tenni akkor kockás füzetbe kell adminisztrálni az adott mentés bővebb információit!?, hiszen csak ismételtet beolvasásokkal lehet megállapítani a mentés paramétereit...
  • nagykispeter
    Van egy olyan program hogy Train store.
    Azzal kell indítani a játékot és ki kell választani az actot amivel épp játszani akarsz és az összeszedi a hozzávaló cuccot!
  • Bagaméry
    Háj!
    Akkor egy kis infokiegészítés; A futás minőségét elég sok minden fefolyásolja. Nyilvánvalóan függ először is a számítógép "combosságától", az adattároló (winyó, pendrájv...)olvasási sebességétől...
    A hosszabb teszteléskor kiderült, hogy még a futtatott vonat összeállításától, -fajtájától IS. Ennek az is a magyarázata, hogy különböző gördülőállomány (mozdony(ok), vagonok) különböző méretű (minőségű) adatok beolvasását igénylik a futás közben. Az igényesebb megjelenéshez több adat, jobb minőségű (nagyomm méretű .wav) hangok is párosulnak amik óhatatlanul növelik a beolvasási időt - ezzel a futás megtorpanásának hosszát.
    A MSTS "bootolásának" idejét viszont jelentősen befolyásolja a feltelepített pályák mennyisége, mivel a játék indulásakor a program MINDEN! adatot ellenőriz!!! Pl.: ha egy CONSISTS-ban olyan vonat van leírva amelyik a TRAINSET-ok között nem szerepel, akkor mindenképpen hibajelzést kapunk - még akkor is, ha azzal a vonattal nem is szándékoztunk "utazni". A vonatozás gyorsabb indulásához - és talán az akadozásmentesebb vonatozáshoz két fő szabályt szükséges figyelembe venni:
    1. A ROUTES-ban csak az az egy pálya legyen amivel éppen játszani akarunk - mint ahogy ezt már mások is megjegyezték. Az éppen játékon kívüli pályákat MOVE-oljuk át pl egy ROUTES-X nevű mappába - amit ugyanazon a winyón és célszerűen a MSTS főmappái közt célszerű elhelyezni.
    2. Ha van elég nagy winyónk - ami manapság már elég jutányos áron beszerezhető - akkor annyi MSTS "klón" másolatot készítsünk - különböző mappaneveken - amennyi útvonalat éppen szándékozunk külön-külön bejárni. A "train.exe" parancsikonokat pedig kihelyezzük az ASZTAL-ra...
    Végezetül egy probléma: a mentett játékállapot nem tartalmaz semmilyen információt a mentésről (vonat összeállítása, konkrét útvonal...stb). Az idő is csak a menetidőre vonatkozik és nem a kimentés idejére, így lényegében fogalmam sincs, hogy egy adott mentésnek mik az ismérvei.
    Létezik valamilyen megoldás - a kockás füzeten kívül - amivel komment fűzhető a mentéshez???...
    A pendrájvos vonatozáshoz annyi helyesbítés tartozik, hogy a közlekedési viszonyok nem rosszabbak a winyós használathoz képest - természetesen ehhez egy kissé élénkebb adatforgalmú pendrájv is kell...
    egyébként tapasztalatom szerint Vista-, ill. Win7 alatt töredezettségmentesebben mennek a vonatok pendrájvról...

• NoZoli
    Lehet, hogy már régen volt töredezettségmentesítve a merevlemez... :D
  • Tescobetyár
    Szép estét..Nem semmi....? És ez hogy lehet?...
  • Bagaméry
    Háj!
    Bámíly' meglepő és hihetetlen, de azt tapasztalom - immáron fél órája -, hogy pendrájvról simábban megy a TS, mint winyóról!(?)...
  • Bagaméry
    Az a "Fő, hogy utazunk" - ahogy annak idején Cirinke mondta...
  • Bagaméry
    Bocsika, a Bakony2 van az 30-40%-os kiépítettségű is - most már elég szép tájakon járok a BO-BO-val...
  • NoZoli
    Minden activity részei a ".pat" fájlok. Ezek tartalmazzák a vezetett és az AI vonatok útvonalát.
    A NyuDu-projekt eredetileg is a Bp-Székesfehérvár szakaszt tartalmazta volna. A Szentgotthárd-Szombathely-Győr vonal már inkább Alpokalja-Kisalföld, mint Dunántúl.
    A Bakony 2 előreláthatólag már ilyen béta is marad, akárcsak a NyuDu. Mindkettőnek leállt a fejlesztése.
  • Bagaméry
    Megint csak köszi, de azt hittem,hogy a NyuDu csak activity ezért még nem bontottam ki a .zip-et. Most már minden a helyén van, csak azt hiányolom,hogy a Nyugat Dunántúlban jelenleg csak BpDéli-Székesfehérvár vonal található (talán a béta verzió miatt). Én egyébként a nyugati vonalnak a Szentgotthárd-Szombathely-Győr szakaszt gondoltam volna...
    Apropos béta; a Bakony2 még NAGYON béta, mivel csak vonatozni lehet a pályákon, de a tereptárgyak meglehetősen hiányosak - kb. 10%-os csak a kiépítettség...
  • NoZoli
    A #1529-ben, a második linkben lévő activity a NyuDu-hoz van, a path fájlok könnyen kinyerhetőek belőle.
    A kamera viselkedése valószínűleg a kameranézet-bővítés feltelepítése miatt van.
  • Bagaméry
    Korábban - a különböző javítások és kiegészítések telepítése előtt - az alagút bejárata után a mozdony automatikusan kabinnézetre váltott, majd az alagútból kilépve - szintén automatikusan - visszaváltott az alagút előtti kameraképre.
    Most az alagútnak nem a járható részét látom, hanem a "föld belsejét", majd utána - az alagútból kilépve - meglehetősen madártávlatból látható ismét a vonat. Ez csak nálam van így, vagy tényleg valami nem stimmel?...
  • Bagaméry
    #1529: Nagyon KÖSZIKE a Bakony2 PATH-okat!, meg a többi hasznos infót
    Nem vagyok telhetetlen, de a Nyugat Dunántúli pályákhoz is keresnél PATH-okat (én még eddig nem találtam - sőt már azt sem tudom, hogy honnan töltöttem le...)
    Most már "csak" vonatokat kell szerkeszteni a barangoláshoz...
  • joco22
    ha valakinek még nincs meg a mávos flirt és akit érdekel innen le tudja szedni vezető állást hangot tartalmaz megy egy con fájlt: http://www.davevasut.extra.hu/
  • NoZoli
    Na, keresgéltem neked egy kicsit:
    Bakony 2 - PATH
    4215 sz. vonat Deli- ig vissza egy Martoni vonat. (Ez egy activity. Ha csak útvonalat akarsz, akkor elég a ".pat" fájlokat a "Paths"-ba másolni)
    Jó vonatozást!
  • Bagaméry
    Hááát beleolvastam a megjelölt irodalomba, de azt hiszem ógörögül könnyebb megtanulni mint .pat-ot szerkeszteni (főleg nulla gyakorlattal) - azért majd talán megpróbálom, vagy kivárom az eredeti "gyártók" kiegészítését...
  • NoZoli
    Hát, ha csinálsz ".pat" fájlt, akkor lehet használni. Ha még nem csináltál sosem ilyet, akkor olvasd el ezt: Az objektum rejtelmei V2.0 - 7. fejezet (34. oldaltól)
  • Bagaméry
    #1525:
    A Bakony2.trk, Nyugat-Dunántúl.trk megvan, tartalmazza a route nevet, de a PATHS mappákban gyakorlatilag .pat fájl NINCS! - így ezeket nem lehet használni?
  • NoZoli
    Az Alföld 4.2-öt veszem példának, mert nekem az van fent. "...\Train Simulator\Routes\Alfold_4\100a-140.trk". Tehát, a pálya ".trk" fájlját kell megnyitni egy szövegszerkesztőben és a "Name ("Alföld 4.2")" sort módosítani, a záró-, és idézőjelek meghagyásával.
    Bakonynál és a NyuDu-nál van legalább egy vezethető útvonal? Tehát, a pálya "Paths" mappájában van valami?
  • Bagaméry
    Háj!
    ? - Hol a bánatban tárolja - ill. honnan veszi a MSTS a ROUTES neveket. A mappa neve nem mérvadó, mivel próbából átneveztem a 120a mappanevet 120_a-ra és így is kiírta az eredeti nevét, ami egyébként is "MÁV 120a Budapest-Szolnok"!
    Egyébként is az a problémám, hogy sikerült rátalálnom a "Bakony2", ill. "Nyugat dunántúl" pályákra. Telepítettem is mindkettőt, de a MSTS menüben nem jelenik meg semmilyen néven! (a szükséges Xtracks és egyéb kellékek is telepítve vannak)...
  • Tescobetyár
    Innen tudod leszedni mstscam11.exe kamera bővítés
    - Jó vonatozást..
  • TitaniumRR #1522
    Honnan lehet letölteni a kamerabővítő csomagot?