7098
  • Athem
    kellenek hozzá ezek a programok is:MSTS Patch 1.8.0521 v. újabb, valamint a Newroads_v40_MSTS1,és az xtracks 3.2 programok kellenek neki.
  • ladisz70
    Sziasztok felraktam a Nyugat-dunántult de nem müködik,híbát irki betöltéskor
  • NoZoli
    Még nem látod tisztán a képet. Először is, le kell szögezni, hogy a magyar TS-társadalom pusztán jószándékból, hobbiból készít bármit is a játékhoz. Ezért, máris nem lehet egy "gyárhoz" hasonlítani őket. A gondok pedig onnan kezdődnek, hogy egyesek nem tisztelik azt, hogy mások a teljes szabadidejüket beleölve, építenek egy gyönyörű modellt, vagy átfestenek, az idő mellett a nyersanyagot sem kímélve. És hogy miben merül ki ez a tiszteletlenség? Abban, hogy valaki hosszú napokat szenved egy modellel. Mivel gondol másokra is, úgy dönt, hogy elérhetővé teszi mások számára. Aztán, pár napra rá, böngészik a neten és meglátja a saját modelljét egy weblapon és a készítő neve helyén nem az ő neve áll. Egy kis nyomozás után kideríti, hogy valahonnan ismeri a "tolvajt", egy fórumon már beszélgetett is talán vele, de a "tolvaj" részéről általában kimerül a társalgás abban, hogy követelőzik, sürgeti az eredeti modellek készítőit (ahogyan thomasthomas is írta). Szerinted, ezek után még teljes odaadással terjeszti tovább a modelljeit? Hát, nem. Inkább megtartja magának, ő játszik vele és ez a "hálás társadalom" meg nem érdekli.
  • Bagaméry
    Háj! (nem vitatkozom, csak úgy morfondírozom...)
    Ezek szerint alapjában véve presztizs okokból van ez a nagy berágódás!(?) Úgy látszik, hogy az ingyen reklám (a szélesebb körű terjesztés miatt), és a nagyobb népszerűség lehetősége "verte ki a biztosítékot" ezen egyes alkotóknál!
    Ha a TS adatok (szerencsére még...) ingyenesen elérhetők, akkor hogy a bánatban lehet azért megorrolni bárkire is, hogy egy adott alkotó művét terjeszti és tovább népszerüsíti....
    Ha egy ilyen érzékeny alkotó egy másik helyen találkozik a (szerinte) saját művével - ahol nem Ő van megjelölve szerzőként -, akkor nem elég az, ha felhívja az idegen tollakkal ékeskedő figyelmét; "Hékás ez az én művem, ezért alkotónak a magadé helyett az ÉN nevemet írd be! - vagy letiltatom a honlapodat!"
    Csak zárójelben jegyzem meg; mi lenne a világgal, ha a hamisítványok hatására az eredeti gyárak hasonló okok miatt bezárnának....???!!!
  • thomasthomas
    Nem akarok, erről nagyobb vitát nyitni, de mivel korában történtek hasonló esetek, ezért nem szeretném én sehova sem feltölteni. Namost, csak hogy pár példát említsek: Zsoltee-nak rengetek taurus-a van, nem beszélve az általa készített terehvagonoktól kezdve az általa készített Gigantokig. Hogy miért nem elérhető, csak csekély mennyiségük (még az oldala bezárása előtti állapotról beszélek)? Mert egyesek megkérdezés nélkül terjesztették munkáit (töltötték fel oldalaikra, fájlmegosztókra), és annyira elterjedtek, hogy több helyen már a szerzőjét sem ismerték. Egyesek mivel nem találtak szerzőt, így felhasználták a benne lévő képanyagokat, és saját átfestésként kiadtak nem egy cuccot. Miután ezt Zsoltee is megtudta, (nem is beszélve arról, hogy egyesek sürgették, hogy mikor lesz már kész ez..?, Mikor lesz már kész az..?) éppen ezért döntött úgy, hogy munkájának igen nagy részét nem osztja meg nekünk, csakis a közeli ismerőseinek.(Ez teljesen érthető.)
    A sajnálatos az, hogy ez már megtörtént Vonderrel is, és még több átfestéseket készítő felhasználókkal is.(Megjegyzem nem egy ember hagyta már éppen emiatt ezt az egész TS-t) Ezek után, én nem vagyok hajlandó bárki más munkáját engedélye nélkül felhasználni, és nyilvánosan megosztani.
    (Azok, akik eme rossz dolgokat tették, általába teljesen el lettek üldözve marci fórumáról. És mivel miattuk több letöltést beszüntettek, így mások is megutálták őket.)
  • gabi89
    Látom zajlik az élet ekkora marhaságot na mindegy.Igaz nem ismerek minden előzményt de mindenki meghülyül ebben az országban.
    Jadro oldala ->

Acthu - game over?
    Az ActHU csomagok átmenetileg nem letölthetők. TS berkeken belüli zavargások miatt pár alkotó visszalépett és bezárta oldalát. Munkáik kiadási engedélyeit visszavonták. Az ActHU csomagok mint tudjátok különböző modellezők, átfestők munkáit tartalmazzák. Természetesen az ő engedélyükkel és beleegyezésükkel. A kialakult helyzet miatt át kell alakítani a csomagok tartalmát. Leggyorsabb az volt ha most leveszem őket. Egyelőre nem tudok többet mondani a jövőről, mert át kell nézni hogy mi az ami maradhat és a kieső járművek pótlásáról is gondoskodni kell. Ezek értékelése után jöhet az átalakítás. Szóval egyelőre ez a helyzet. Jelzem ha lesz változás. További információk a fórumban.

Még jó,hogy meg van mind :D
  • Bagaméry
    TOM!!! ha mindenki ennyire ragaszkodna a szabályokhoz, akkor nagyon sok embernek nem működne (többek között) még a számítógépe sem.....! - a TS-éről már nem is szólva... - ez csak egy egyszerű vélemény, megjegyzés (és nem kötözködésképpen mondom....)
  • thomasthomas
    Internetre nem kaptam engedélyt a közzétételhez. Vegyél fel msnen.
  • Krapo
    Én azért össze gyűjteném :) ! betudod linkelni ?
  • thomasthomas
    Meg. De szerintem azért nem kell annyira félni ettől a lappbezárásoktól, illetve a letöltésmegvonásoktól, mert ez nem fog több hónapig tartani szerintem..Még 1 hónapig se.
  • Krapo
    Hali ! bocsi hogy kéregetek de próbálom összegyűjteni a járműparkot még mielőtt az összes oldal bezár :S ! M47 hez cab - sound ja meg van vkinek ?
  • Athem
    lehet tervez valamit még azon kívűl?
  • thomasthomas
    Olyat igen. De te pályákat említettél.
  • Intercity
    Hát de saját pályákat pl észak- Balaton ilyeneket csak föltehetek! ;)
  • thomasthomas
    Mint az előző üzenetemben is írtam: Most azok, akik bezárták oldalaikat szinte biztosan nem fognak neked ilyet engedélyezni. A legtöbb pályát pedig idáig sem lehetett interneten terjeszteni.
  • Intercity
    Meg találtam régen egy olyan Taurust, amihez nem kell Bin Patch.
  • Intercity
    Nekem van egy csomó olyan mozdonyom, vagonom stb. amiket a bezárt oldalakról régebben letöltöttem. + még 1-2 olyan mozdony meg vagon van nekem amiket nagyon nehezen lehet elérni. Majd ha lesz időm, akkor csinálok egy nagyon jó oldalt, ahol minden fönt lesz. Vagonok, mozdonyok, meg minden más... Pályák is lesznek fent.
  • thomasthomas
    Hát megnehezedett a dolgunk, de járműcsomagot - engedély nélkül - nem mellékelhetünk. Ráadásul most azok, akik bezárták oldalaikat, biztosan nem fogják ezt engedélyezni.
  • Athem
    Nekem csak az elmúlt 3 hónapban h vissza tértem a TS-hez lett 2,5gigányi új mozdonyom melyet azon oldalakról is szedtem le amelyeket most bizonytalan ideig bezártak, és remélem nem kell olyasmivel szembesülni, ez ez végleges marad :(
  • Bagaméry
    A problémák ellenére szerencse, hogy vannak egyéb helyek, ahol a vonatozáshoz szükséges járművek (még) elérhetők (VM15, VMW....), ha nem is extra kivitelben.... Legfeljebb a activityk megfogalmazásakor a járművek letöltési helyét is meg kell adni (vagy a járműcsomagot is mellékelni kell...)
    Jelenlegi tapasztalatom szerint a pályák még elérhetők - a HTSC-n legalább is ma ezt tapasztaltam...
    LETÖLTENI, LETÖLTENI amíg lehet..... (hogy aztán majd egymást elláthassuk a szükséges adatokkal - ha már más lehetőség nem marad)
    A TS-nek - így, vagy úgy - működnie kell!!!!
  • Bagaméry
    Háj!
    Most MI Vaaan? Kimaradtam valamiből? Ki ugatott, meg mibe, meg miért?
    Milyen események kavarták fel az iszapot???
    (Vonder! halvány lila gőzöm sincs az előzményekről...., meg kik vannak a (milyen) változások útjában.....???????)
    Véleményem szerint ez az egész "haragszomrád" éppen olyan, mint a vasútassztrájk! - ahol az utazóközönség szív a mások problémája miatt..... (hát végül ez is VASÚT......)
  • Krapo
    Hello szia a vonalról nem tudok info-t de a Kandó-t itt megtalálod!
  • Willenbrock
    A Budapest-Győr fővonal az nem lesz megcsinálva?V-40-es Kandó van a játékhoz?
  • Krapo
    Köszönöm !
  • thomasthomas
    Magyarán így ugrott rengeteg dízeles jármű, és igen sok villanymozdony. A marci fórumán már statáriumot vezettek be. Mi jöhet még ezekután?

Idézem Vonder hozzászólását marci fórumáról:
    "Sziasztok!

Úgy gondolom fordulóponthoz értünk!
    Az elmúlt idők eseményei, a MSTS berkein belül dúló ellentétek olyan helyzetbe hoztak minket, hogy el kell dönteni hogyan tovább!?
    Ez a kérdés feltevődött nem sokkal ezelőtt, mely a fórum egy új légkörbe helyezésénél, szakmaibbá tételénél indulna el.
    Ez szükségessé tette a sok nem oda illő tartalom és az elmúlt idők igencsak visszataszító vitahadjáratai.
    Úgy láttam elindul valami változás, de minden változás szele képes ugyanazt a port felkavarni, és így nem lehet és nem is tud ez tovább működni!
    Kiállunk Zsoltee mellett és támogatjuk! Ez nem a seggnyalásról szól, hanem arról, hogy a fórum egy olyan élhető környezet legyen, ahova mindenki szívesen bejár, kérdez, válaszol és hozzátesz egy szeletet a közös hobbinkhoz.
    Ezért a letöltéseink, illetve az oldalak tartalma BIZONYTALAN IDEIG nem lesznek elérhetők! Mindenki tudja mi az előzmény, miért kell ehhez folyamodni. A dolgok addig nem fognak megváltozni, amíg az olyanok, akik a változás útjában vannak, nem tesznek le arról, hogy örökké keresztbe tesznek, állandóan beleugatnak, kötekednek.
    Mi is vagyunk valakik és legyen már szavunk, ez nem mehet így tovább, nem lehet így dolgozni!!!
    Gondolkodjatok el, hogy ez mire jó, kinek jó és ha látjuk azt, hogy van értelme, akkor lesz folytatás, ha nem, akkor elhallgatunk.

üdv
    vonder&Hoydi"
  • wanlo
    Sőt még az MSTS Repaint Masters oldalak is,mi is a pontos oka ennek?Info valakinek?
  • thomasthomas
    Ráadásul már nemcsak Zsoltee oldala zárt be, hanem Hoydié, és Vonderé is. Az actHu-ról meg nem is beszélve...
  • Athem
    Úgylátom h pont jókor csukódott be a legtöbb olyan oldal ami hasznos lett volna valaha is ezért most az acthu-s csomagok nem elérhetőek valakinek kellene eltudom juttatni bárkinek bármilyen formában nekem megvan!
    M40 hang link
  • Krapo
    sziasztok ! hát ez rossz hír .....
    M40 hez létezik hangcsomag ? és ha igen merre találom valaki linkelné ? azt nagyon meg köszönöm !
  • thomasthomas
    Sajnos rossz bejelentéseket kell közölnöm:
    Az Acthu csomagok innen kezdve nem elérhetők, köszönhetően a Mark_015-Zsoltee vitának. Zsoltee visszavonta az engedélyeket a munkáira, így a csomagok mostantól ebben a formában elérhetetlenek. Zsoltee oldalát bezárta, így már a munkái sem elérhetőek. Mark_015 oldala még megy, én elkezdtem letölteni a munkáit, mert szerintem előreláthatólag az oldalát ő is be fogja zárni.
  • CB Csipi
    Sziasztok!

A Transloc az milyen kiegészítő?

Az egyik act-nál írja a szerző szükséges kiegészítőnek, DE NEM TUDOM LETÖLTENI pedig a link is megvan hozzá...
  • thomasthomas
    Szerintem az index fórumán elég sok mv van. Egyébként mit akarsz megtudni? Talán tudok segíteni

Más: Készítettem a mellékvonalak pályához egy kis Trainset-összeállítást, bár mivel sok jármű nem elérhető, így egy kicsit hiányos. De hátha valaki(k)nek jólesz.
  • Athem
    Ha van mozdonyvezető körünkben kérem jelentkezzen fontos lenne!
  • Deviance95
    HY!
    lenne 1-2 kérdésem...
    1.Az act-ban hogyan birom megcsinálni hogy hanyadik vaágányra érkezzek?
    2.hogy lehet az act-ba megcsinálni hogy jöjjön szembe vonat?
    3.akkor az egész szerelvényt meg kell csinálni ha pl. rákosrendezőn indítok csak a géppel és pl. Bp. angyalföldön akarom felvenni a vagonaokat?
  • Athem
    no az jó lesz :) már várom:)
  • Intercity
    Hát azt ígértem hogy október végére kész lesz a vonal, kész is lett volna, csak egy olyan gondom akadt, hogy elfogytak a tile-ok, és nem tudtam tovább építeni, de sikerült megoldanom. Nem tudok pontos időpontot mondani hogy mikorra lesz kész...
  • Donalds
    Szia Intercity! Kb. mikor adod ki az Észak-Balatont? Már nagyon-nagyon várom.
  • jbal
    Hello!
    Nem tudjátok, hogy egyes mozdonyoknál miért nem ad hangot az éberségi?Mert így be kell nyomni az F5-öt és mindig a lila feliratot kell figyelni.
  • Deviance95
    HY!
    én már rakom is a TS-t mer ezzel tudom legjobban elütni az időt és most ameddig bírja a gép addig rakom a kiegészítőket ha felrakta
  • thomasthomas
    Mint mondtam, külföldi oldalakról letölthető vagonokkal nem foglalkozom, így azok szerzőiről nem tudok semmit se mondani. Amennyiben valamilyen magyar típusúról van szó, írj nyugodtan..