Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne törõdj az ilyenekkel, majd ha kikerülnek az életbe és maguktól el kell érni valamit akkor megtanulják megbecsülni azt ami van. Vagy éhenhalnak.
Azt én is bírom az osztálytársaimnak az iPhoneja amikor megkérdme h miért van szügsége erre a telefonra nem tudja a választ...
csak a gizdulás miatt kell, viszont kint az USÁban meg a takarítónõknek is az van, és ott használják is az emberek... pl a Siri itthon használhatatlan..
(nem mintha nekem nem iPhoneom lenne, deén használom munkára, és késõbb is ezt szeretném tanulni(OSX és iOS fejlesztés)
az fontos nekem ha kapok egy mailt akkor azonnal tudjak válaszolni, vagy a suliban bekapcsolom otthon a gépet, és elkezdem kirenderelni a videót, h mire hazaérek kész legyen.
az is látszik hogy a szülõk veszik meg a gyereknek a telefont, mert pl az egyik osztájtársam kedden kapta meg az újat, és csapkodja meg dobálja meg minden.
És az a legszebb hogy amikor megveszem az újat, akkor jönnek oda irigykedni hogy az õ "szar" 4S-ük már elavult és neki is kéne új..
Nekem mióta meg van az új szeptember óta egy darab karc nincs rajta.. de ha megnézed a régebbi telefonjaimat, akkor még a 3GS is tiszta karcmentes a 4 meg a 4S úgy néz ki mintha most bontották volna ki....
és ez felbasz h én melózok, és úgy veszem meg a cuccaim, erre jön egy hülyegyerek, és anyuci megvette az iphonet amit üt vág, meg hozza gitárórára a vacsiúj GLP-t, és az az elsõ, hogy hozzábassza az asztalhoz ahogy veszi ki a tokból.... én 1 évet melóztam azért, hogy megvegyem a goldiemat, ami az elsõ új gitárom volt, és ha valaki hozzányúl letöröm a kezét...
csak a gizdulás miatt kell, viszont kint az USÁban meg a takarítónõknek is az van, és ott használják is az emberek... pl a Siri itthon használhatatlan..
(nem mintha nekem nem iPhoneom lenne, deén használom munkára, és késõbb is ezt szeretném tanulni(OSX és iOS fejlesztés)
az fontos nekem ha kapok egy mailt akkor azonnal tudjak válaszolni, vagy a suliban bekapcsolom otthon a gépet, és elkezdem kirenderelni a videót, h mire hazaérek kész legyen.
az is látszik hogy a szülõk veszik meg a gyereknek a telefont, mert pl az egyik osztájtársam kedden kapta meg az újat, és csapkodja meg dobálja meg minden.
És az a legszebb hogy amikor megveszem az újat, akkor jönnek oda irigykedni hogy az õ "szar" 4S-ük már elavult és neki is kéne új..
Nekem mióta meg van az új szeptember óta egy darab karc nincs rajta.. de ha megnézed a régebbi telefonjaimat, akkor még a 3GS is tiszta karcmentes a 4 meg a 4S úgy néz ki mintha most bontották volna ki....
és ez felbasz h én melózok, és úgy veszem meg a cuccaim, erre jön egy hülyegyerek, és anyuci megvette az iphonet amit üt vág, meg hozza gitárórára a vacsiúj GLP-t, és az az elsõ, hogy hozzábassza az asztalhoz ahogy veszi ki a tokból.... én 1 évet melóztam azért, hogy megvegyem a goldiemat, ami az elsõ új gitárom volt, és ha valaki hozzányúl letöröm a kezét...
Hjah énis inkább gyûjtögettem több mint 1 évig, de megérte, már csak ránézni is öröm arra az egy gitárra😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Ezt mondom én is😊
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
100K az a Vintage az szerintem sem rossz amúgy. Vintage nekem is volt van benne anyag rendesen, nekem azzal hanglókulcsokkal és hidal volt probléma.
Akár hogy volt beállítva kicsit mindig zörgött.
Akár hogy volt beállítva kicsit mindig zörgött.
Természetesen mindenki olyat vessz amilyet lehetõségei engednek.
Amit írtam az személyes tapasztalat, én is próbáltam olyat venni ami nekem jó és mindig volt valami ami még se olyan volt mint gondoltam.
Így most csak 1 gitárom van, de azt ha kézbe veszem akkor minden a helyén van és boldog vagyok vele😊 Sokkba került, legalábbis nekem 270K az sok, de semmi pénzért nem válnék meg tõle.
Amit írtam az személyes tapasztalat, én is próbáltam olyat venni ami nekem jó és mindig volt valami ami még se olyan volt mint gondoltam.
Így most csak 1 gitárom van, de azt ha kézbe veszem akkor minden a helyén van és boldog vagyok vele😊 Sokkba került, legalábbis nekem 270K az sok, de semmi pénzért nem válnék meg tõle.
És akkor akinek nincs rögtön fél millió forintja az ne is akarjon LP-t? Sõt akkor már semmilyen gitárt mert az olcsó mindig szar? Tudom, hogy nem kapok Gibson-t 100k-ért, és nem is azt akarok, nem a legjobb gitárt keresem, hanem ebben az árkategóriában egy jó LP-t.
Nem arra írtam konkrétan, hogy te milyen gitárt keresel.
Én sajnos úgy vettem észre ha jó gitárt akarsz, akkor bizony zsebbe nyúlós a történet. Nagyon ritkán fordul elõ az olcsó de szuper jó kategória. Ha jó LP szeretnél akkor Gibsont kell venni, azokból sem az alap modelleket, sajnos ez van. Lehet használtan is venni de jó Gibson használtan is drága, sõt drágább sokszor mint az új.
Én sajnos úgy vettem észre ha jó gitárt akarsz, akkor bizony zsebbe nyúlós a történet. Nagyon ritkán fordul elõ az olcsó de szuper jó kategória. Ha jó LP szeretnél akkor Gibsont kell venni, azokból sem az alap modelleket, sajnos ez van. Lehet használtan is venni de jó Gibson használtan is drága, sõt drágább sokszor mint az új.
De nem értem akkor most minek írtál, én LP-t keresek mahagóni testtel és jávor fedlappal, ilyen nincs másik ennyiért. Superstratot én is találtam, de superstratból pont nem mahagóni kéne...
Arra irtam, kinek milyen gitár tetszik.
Nekem super start forma Schecter van ami amúgy mahagóni test, rendes jávor fedlap(kb. 3/4". De szerintem ettõl még nem LP.😊
Nekem super start forma Schecter van ami amúgy mahagóni test, rendes jávor fedlap(kb. 3/4". De szerintem ettõl még nem LP.😊
Azon a 2 gitáron túl is van meg igen sok jó, sõt jobb gitár.
Egyéni preferencia, hogy kinek milyen gitár tetszik.😊
Csak halkan megjegyzem, örülnék ha a zsidózást abba hagynátok, nincs szükség ebben a topikban erre, köszönöm.
Egyéni preferencia, hogy kinek milyen gitár tetszik.😊
Csak halkan megjegyzem, örülnék ha a zsidózást abba hagynátok, nincs szükség ebben a topikban erre, köszönöm.
de igen így megy..
az RFT csövekrõl is régebben nyitott valami fasz egy topikot az interneten, amiben el kezdte dicsérni a régi gagyi RFT elõfok csöveket, hogy milyen szép hangja van gitár erõsítõkben, eredetileg olcsó gagyi cucc volt, mert torzított alapon, és mert szinezte a hangot meg levágta a magas hangok egy részét is, ami szintén jót tesz a gitárnak.. aztán mindenki egyre jobban elkezdte dícsérni ezeket a gagyi csöveket, most meg ott tartunk, hogy drágább az aranynál is, és ölik egymást az emberek érte az ebayen =(
De nem szóltam róla semmit.. inkább vegyetek ti is olcsó de nagyon jó minõségû új gyártású Tung Sol csöveket..ezek szerintem a legjobb hangú csövek az újabban gyártottak között..
az RFT csövekrõl is régebben nyitott valami fasz egy topikot az interneten, amiben el kezdte dicsérni a régi gagyi RFT elõfok csöveket, hogy milyen szép hangja van gitár erõsítõkben, eredetileg olcsó gagyi cucc volt, mert torzított alapon, és mert szinezte a hangot meg levágta a magas hangok egy részét is, ami szintén jót tesz a gitárnak.. aztán mindenki egyre jobban elkezdte dícsérni ezeket a gagyi csöveket, most meg ott tartunk, hogy drágább az aranynál is, és ölik egymást az emberek érte az ebayen =(
De nem szóltam róla semmit.. inkább vegyetek ti is olcsó de nagyon jó minõségû új gyártású Tung Sol csöveket..ezek szerintem a legjobb hangú csövek az újabban gyártottak között..
Viszont ha ennyire jók azok a Vintage gitárok, akkor egyezzünk meg abban vele kapcsolatban, hogy az elsõ szabály az, hogy nem beszélünk a Vintage gitárokról, és nem nyitunk róla topikot..
hogy ne verjük fel ezeknek a gitároknak az árát, mert ha nem korrekt az én lp-m sem, akkor kuka, és venni szeretnék én is magamnak egy igazi LP gitárt. Anélkül nem élet az élet.
Két gitár kell mindenképp.. egy igazi legendás strato, és egy igazi legendás LP, a többi csak dísz
hogy ne verjük fel ezeknek a gitároknak az árát, mert ha nem korrekt az én lp-m sem, akkor kuka, és venni szeretnék én is magamnak egy igazi LP gitárt. Anélkül nem élet az élet.
Két gitár kell mindenképp.. egy igazi legendás strato, és egy igazi legendás LP, a többi csak dísz
Hát igen, viszont nekem ez a Vintage AFD egyre jobban tetszik, szerintem jól hozza a LP hangzást, valószínûleg meg fogom venni ha lesz rá pénzem vagy találok használtan olcsóbban😊
Bizony erre.. =(
A két fa kombinációja adja azt a csodaszép hangot, egy alnico 2 es moderált tekercselésû szedõvel "a dinamika miatt".
A mahagóni önmagában csak egy muddy, kásás, mélysúlyos élettelen hangot ad..fõleg mahagóni nyakkal lp ben..
A jávor fa önmagában..meg max csak egy stratóhoz illene jól.. az is egy lelketlen fülsértõ magashangon vinnyogna..aminek nincsenek méllyei sehogy sem..
De viszont a kettõ megfelelõ arányú keverése..az az igazi LP
és én úgy gondolom, hogy ha egy ilyen formályú gitárban nincs meg ez a két fa a megfelelõ módon összerakva..a forma ellenére nem szabadna Les Paul cimkével ellátni ezeket a gitárokat..
Így csak kibasznak magukkal, becsapják a világot, és becstelenül becsapják szegény Les Paul bácsit is aki meg most biztos foroghat a sírjában.
Remélem a következõ halottak napján feltámad és lezúzza az arcokat ott az epinél, meg az összes többi kapzsi hazug pénzgyárban, akik visszaéltek az õ nevével. =(
A két fa kombinációja adja azt a csodaszép hangot, egy alnico 2 es moderált tekercselésû szedõvel "a dinamika miatt".
A mahagóni önmagában csak egy muddy, kásás, mélysúlyos élettelen hangot ad..fõleg mahagóni nyakkal lp ben..
A jávor fa önmagában..meg max csak egy stratóhoz illene jól.. az is egy lelketlen fülsértõ magashangon vinnyogna..aminek nincsenek méllyei sehogy sem..
De viszont a kettõ megfelelõ arányú keverése..az az igazi LP
és én úgy gondolom, hogy ha egy ilyen formályú gitárban nincs meg ez a két fa a megfelelõ módon összerakva..a forma ellenére nem szabadna Les Paul cimkével ellátni ezeket a gitárokat..
Így csak kibasznak magukkal, becsapják a világot, és becstelenül becsapják szegény Les Paul bácsit is aki meg most biztos foroghat a sírjában.
Remélem a következõ halottak napján feltámad és lezúzza az arcokat ott az epinél, meg az összes többi kapzsi hazug pénzgyárban, akik visszaéltek az õ nevével. =(
"Featuring a solid mahogany single cutaway body with a genuine carved maple cap and flame maple veneer top", ezt írják az AFD-rõl, illetve még a Cort CR280-hoz is ez van írva, más LP-t nem találtam ilyen árban aminek jávor fedlapja lenne, és ez gáz mert erre a fakombinációra épül a LP=/
Az a legdurvább amikor csóró, szakadt 20 éves de márkás rongyokban látok kis gizda gyerekeket akiknek kajára nincs pénzük.. el vannak hanyagolva, de az új ötös Iphone van mittom én melyik most a legújabb az ott lóg a nyakában mint a karácsonyfa dísz.. Na baz..
még erre is rá tudja vanni a zs*idó tõke az embereket, hogy csak elõbb költsön a nagyvállalatok profitja érdekében, és aztán csak saját magára.
Emlékszem még arra az idõre amikor a média úgy behülyítette az embereket, hogy mindenki a nyakába hordta a telefonját, mindenkinek ott lógott a 3210.. meg az akkori LCD soros kijelzõs ericsonok az emberek nyakába..
már akkor is.. ránéztem a majmokra és az agyam el is dobta az ékszíjjat.
nagyot csalódtam az emberekben, és rájöttem, hogy mi tényleg majmok vagyunk
az egyik majom utánozza a másikat..
ahogy amerikába szokás mondani
Monkey See, Monkey Do
még erre is rá tudja vanni a zs*idó tõke az embereket, hogy csak elõbb költsön a nagyvállalatok profitja érdekében, és aztán csak saját magára.
Emlékszem még arra az idõre amikor a média úgy behülyítette az embereket, hogy mindenki a nyakába hordta a telefonját, mindenkinek ott lógott a 3210.. meg az akkori LCD soros kijelzõs ericsonok az emberek nyakába..
már akkor is.. ránéztem a majmokra és az agyam el is dobta az ékszíjjat.
nagyot csalódtam az emberekben, és rájöttem, hogy mi tényleg majmok vagyunk
az egyik majom utánozza a másikat..
ahogy amerikába szokás mondani
Monkey See, Monkey Do
Akkor beszélheted le õket mindenrõl, mindenki ezt csinálja, nézd meg a Cort megrendezett gyárlátogatós videóját, ott is ez a 2mm-es fedlap van a gitárokon😊 Bár epi nagyon szemét mert kihangsúlyozza hogy AAA minõségû jávor top van a Standard PlusTopon, csak ez nem valami jó, mivel egy AAA matricát fizetsz meg:S Epibõl talán csak a Tribute Plus-nak van rendes jávor fedlapja(de hivatalos adat nincs róla, ugyanaz van odaírva, mint a matricás LP-khez, viszont egy videóban egy belsõ ember azt mondta hogy rendes vastagságú fedlap van rajta). Egyedül talán Vintage tett még mostanában is rendes fedlapot a gitárjaira, csak az a baj, hogy ahogy nõnek a cégek és jönnek a zsidó befektetõk, úgy egyre inkább a pénzre mennek, és utána egy jó minõségû hangszereket gyártó cégbõl rövidesen csak egy újabb tucatgitárt gyártó cég lesz=/
Igen.. rákeresel és ott is mindenhol az interneten a szar áltudományos marketing szövegeket látod, ami ugyan úgy hülyének nézi az embereket.
én évek óta abban a hiedelemben éltem hogy ez apiknek igazi jávor fedlapjuk van..
erre most kibújik a szög..és így visszagondolva, évek teltek el és nem figyelmeztetett eddig senki, hogy átbaszás van.. tehát így behülyítették a népet mert eddig ezek szerint mindenki ezt a hazugságot hitte el..
rohadék geci episek.. visszakérem a gitáromat ami kölcsön van most adva.. rögtön szedem szét és ha nincs otta jávor fedlap..adom el a fenébe és kuka..
és ezen túl mindenkit erõsen lebeszélek az apirõl
én évek óta abban a hiedelemben éltem hogy ez apiknek igazi jávor fedlapjuk van..
erre most kibújik a szög..és így visszagondolva, évek teltek el és nem figyelmeztetett eddig senki, hogy átbaszás van.. tehát így behülyítették a népet mert eddig ezek szerint mindenki ezt a hazugságot hitte el..
rohadék geci episek.. visszakérem a gitáromat ami kölcsön van most adva.. rögtön szedem szét és ha nincs otta jávor fedlap..adom el a fenébe és kuka..
és ezen túl mindenkit erõsen lebeszélek az apirõl
Hát pedig ez van, kõkemény kapitalizmus zsidókkal a vezetõi pozíciókban... Nem lesz sosem vége, az emberek buták, és megkapják ettõl a kortól a boldogság illúzióját, mert miután 3 havi fizetésükbõl megveszik a legújabb iphonet boldognak érzik magukat a sok átbaszós marketing miatt, ha meg utána nincs mit enni az biztos valaki másnak a hibája. De egyébként ha az emberek egyszer meg is unnák ezt és azt mondanák hogy nem veszik meg a zsidó nagyvállalatok termékeit akkor indítanának egy újabb háborút, hogy megint olyan legyen a világ, amiben sokat lehet keresni...
Az itt a probléma, hogy csak annyi van odaírva(PlusTopnál pl.), hogy jávor fedlap, ami igaz is, csak azt nem írják oda, hogy ez gyakorlatban egy 2mm vastagságú fát jelent ami csak a kinézet miatt van ott, a többihez meg nem is írják oda a fedlapot. Az ilyen hialuronsavakra meg rá lehet keresni googlen.
és még régebben volt idõ amikor a zenék önmagukért a szórakoztatásért születtek és nem pénzcsinálásért..
amikor még a hangszereket szintén a szórakoztatásért csinálták, és büszkék voltak a mesterek az elkészült darabjaikra..
amikor meg leo fender, Les paul még jó hangszereket akart csinálni, és jó gitárokat is csináltak.. aztán valami történt és már nem hangszereket csináltak, hanem milliókat..
amióta így elpénzesedett a világunk egyre kevésbé tudok örülni õszintén valaminek is. Alig jön ki ritkán valami értékes, egyedi zene az ipari gyártószalagról.. és még azon is erõsen érezni a marketingesek mûvi beavatkozását.. útálok ebben a korban élni
=(
amikor még a hangszereket szintén a szórakoztatásért csinálták, és büszkék voltak a mesterek az elkészült darabjaikra..
amikor meg leo fender, Les paul még jó hangszereket akart csinálni, és jó gitárokat is csináltak.. aztán valami történt és már nem hangszereket csináltak, hanem milliókat..
amióta így elpénzesedett a világunk egyre kevésbé tudok örülni õszintén valaminek is. Alig jön ki ritkán valami értékes, egyedi zene az ipari gyártószalagról.. és még azon is erõsen érezni a marketingesek mûvi beavatkozását.. útálok ebben a korban élni
=(
Azz..
elég nagy pofátlanság.. amit úgy hívunk hogy marketing.
A helyett hogy tényleg raknának rá egy igazi jávor fedlapot, ami csak egy kis fa ragasztó meg a fa anyag, ami persze nem egy drága fa a jávor...
a helyett hogy tényleg raknának rá, elég ha azt "marketingelik" ,hogy van rajta..
az majdnem ugyan olyan..és ugyan olyan jól fogynak a gitárok..
aztán meg nem érti szegény gitáros, hogy mért nem tudja kihozni belõle azt a hangot amit úgy szeretne..
A rohadékok..
ez ugyan az amikor a TV reklámban olyat marketingelnek "hazudnak", hogy hialuronsavas ráncfeltöltõ krém...
Na már most aki kicsit is járatos ebben a dologban, az tudja hogy a hialuronsav óriás peptid kötésben lévõ óriás láncmolekulái nem tudnak áthatolni az arcbõr rétegein.. nem tudnak beszívódni
kb olyan mintha egy darab kenyeret, vagy méginkább egy tálnyi kocsonyát próbálnál meg átnyomni a bõrödön.. nem fog sikerülni..
Ez a marketing, és ott vernek át minket ahol csak lehet..
Gyakorlatilag mindentudó nobeldijjas, 200 as IQ jú embereknek kéne hogy legyünk, hogy ne tudjanak átbaszni ezek a szemétládák a palánkon, jöttön lépten nyomon.
Be kéne szüntetni ezt a "szakmát" mert így csak árt az embereknek. =(
elég nagy pofátlanság.. amit úgy hívunk hogy marketing.
A helyett hogy tényleg raknának rá egy igazi jávor fedlapot, ami csak egy kis fa ragasztó meg a fa anyag, ami persze nem egy drága fa a jávor...
a helyett hogy tényleg raknának rá, elég ha azt "marketingelik" ,hogy van rajta..
az majdnem ugyan olyan..és ugyan olyan jól fogynak a gitárok..
aztán meg nem érti szegény gitáros, hogy mért nem tudja kihozni belõle azt a hangot amit úgy szeretne..
A rohadékok..
ez ugyan az amikor a TV reklámban olyat marketingelnek "hazudnak", hogy hialuronsavas ráncfeltöltõ krém...
Na már most aki kicsit is járatos ebben a dologban, az tudja hogy a hialuronsav óriás peptid kötésben lévõ óriás láncmolekulái nem tudnak áthatolni az arcbõr rétegein.. nem tudnak beszívódni
kb olyan mintha egy darab kenyeret, vagy méginkább egy tálnyi kocsonyát próbálnál meg átnyomni a bõrödön.. nem fog sikerülni..
Ez a marketing, és ott vernek át minket ahol csak lehet..
Gyakorlatilag mindentudó nobeldijjas, 200 as IQ jú embereknek kéne hogy legyünk, hogy ne tudjanak átbaszni ezek a szemétládák a palánkon, jöttön lépten nyomon.
Be kéne szüntetni ezt a "szakmát" mert így csak árt az embereknek. =(
Amúgy érdekes, hogy pont az Epiphone spórolja le a jávor fedlapot, fõleg hogy a Gibson gitárok neveit adják a saját gitárjaiknak(Studio,Standard stb) és azokon van fedlap. Elég nagy pofátlanság.
Ha 2000 után vetted akkor maximum egy "matrica" jutott a tiédre is.(ha PlusTop, ha nem az akkor még az sem)
Most mar banom, hogy nem probaltam ki a fekete epimet az IronGear pickupokkal. Azt hittem, hogy javor fedlapja van, de ha a test full mahagoni, akkor lehet, hogy nem a pickupok miatt volt annyira meleg a hangja...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
"Removing the pickups usually lets you see what's what but here the cavities are painted black. Removing some of that paint, however, you can clearly see that the "flame maple" top is a veneer on top of what looks to be an entirely mahogany body, even though the top is a separate piece."
De ismétlem régen még raktak anyagot a gitárokba(mint úgy általában minden másba is), szóval a tiéd valószínûleg rendes fából van. De azért ha ellenõrzöd oszd meg az eredményt légyszives.
De ismétlem régen még raktak anyagot a gitárokba(mint úgy általában minden másba is), szóval a tiéd valószínûleg rendes fából van. De azért ha ellenõrzöd oszd meg az eredményt légyszives.
Standard fedlap nélkül, PlusTop most csak egy furnérlappal.(hsz-ekben írják, és azt is, hogy régen még rendes jávor fedlap volt rajta, szóval a tiéden jó eséllyel az van, én csak a mai állapotokra értettem, hogy általában az egész jávor fedlap átbaszás mert csak matrica) Egyébként szerintem ne add el, nem kapnál érte valami sokat és jobb mint a mai gitárok, sokat kéne még hozzátenned az árhoz hogy rendes LP-d legyen.(mondjuk 100k körül ez a Vintage AFD jó vételnek tûnik)
Ha lesz türelmeme ellenõrizni fogom a szedõnél.. ha kell lekaparom róla a festéket is, de olyan nincs hogy átbasztak az epiphonnnál.
Ha ez igaz.. én fogom ezt a szart és adom elfele..kb mennyit lehet érte kapni?
és veszek rajta egy igazi gitárt..
Egy igazi jó hangú LP minden féle képpen kell a gyüjteményembe..
Ha ez igaz.. én fogom ezt a szart és adom elfele..kb mennyit lehet érte kapni?
és veszek rajta egy igazi gitárt..
Egy igazi jó hangú LP minden féle képpen kell a gyüjteményembe..
Ja bocs..nekem standard van.
Ez az..
Epi Les Paul Standard 1993
Azt mondod ez is matricás?

Ez az..
Epi Les Paul Standard 1993
Azt mondod ez is matricás?
Vintagenél így néz ki.
Úgy lehet ellenõrizni hogy kiveszed szépen valamelyik pickupot és ha nincs lefestve a fa akkor látod hogy van jávor fedlap vagy nincs és milyen vastag ha van.
A PlusTopra írtam hogy "matrica", nem kell szó szerint érteni, egy nagyon vékony jávor furnér lap.
Link, Studionak epiphone szerint sincs jávor fedlapja. Lehet hogy régen volt nem tudom...De most nincs.
Ha ez igaz amit írsz..
Akkor ez vérlázító.
Hogy hazudhatnak ekkorát az epiphonennál??
Én eddig azt hittem, hogy rendes jávor fedlapja van a studiomnak.. és szemmel látható a chery burst lakkozás alatt a fa.. mással össze nem téveszthetõ mintázata..azt mondod hogy ez csak matrica?
Akkor ez vérlázító.
Hogy hazudhatnak ekkorát az epiphonennál??
Én eddig azt hittem, hogy rendes jávor fedlapja van a studiomnak.. és szemmel látható a chery burst lakkozás alatt a fa.. mással össze nem téveszthetõ mintázata..azt mondod hogy ez csak matrica?
Ha igazi LP feelingre vagysz, akkor ne szarozz ketes minosegu masolatokkal, inkabb gyujts egy hasznalt Gibson LP Studiora, 160k korul mennek hasznaltan...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Vintage V100 Icon szériának van még garantáltan megfelelõ jávor fedlapja, illetve még a Lemon Drop-nak.
Epiphoneoknak nincs jávor fedlapja sajnos, a studionak egyáltalán nincs, a standardnak sincs, a PlusTopnak egy furnérlap van csak(kvázi egy matrica), az egyetlen Epi LP aminek van jávor fedlapja és közel Gibson vastagságú az a Tribute Plus, de az már 140k. Alnico 2 mágnes van az összes Epi gitárban, szóval nem tudom, hogy mennyi értelme lenne kicserélni egy másikra. (illetve a G-400 Pro-ban van Alnico 5) Az a baj, hogy sokszor azt írják ki egy gitárhoz hogy jávor fedlap, de ez a legtöbb esetben egy furnérlapot/matricát jelent. A legolcsóbb LP aminek rendes vastag fedlapja van az a Vintage V100 AFD amit linkeltem. Persze ha valaki tud valami jó LP-t aminek rendes fedlapja van akkor várom az ötleteket.
Nézz már utána hogy az epiphone LP studióknak milyen vastag a jávor fedlapja a gibsonokéhoz.. Szerintem az is egy jó gitár.
Meg egy jó tanács.
Ha valaki tényleg nagyon szép hangot szeretne LP gitárhoz, de nem akar drágán hangszedõt venni bele, de keresi azt a szép vastag, selymes magasokkal, és szép meleg hanggal rendelkezõ tónust, annak azt tanácsolom, hogy menjen fel ebayre, és üsse be hogy alnico 2, ez egy ilyen rúdmágnes amit humbuckerekbe lehet rakni, csak annyi az egész, hogy ki kell szedni a hangszedõt a gitárból, még ki se kell heggeszteni, csak megfordítani, és kicserélni alul a rúdmágnest erre az alnico 2 mágnesre. Ilyen alnico 2 mágnes van a drágább vintage hangú seymourukban, mint slash pro szedõk, seth lover 59', és a drága gibson szedõkben is ilyen van.
Szóval melegen ajánlom mindenkinek, igazán akkor lesz a legjobb párosítás, ha egy moderált tekercselésû, kimenõ jelû szedõben csinálod meg a cserét.
Meg egy jó tanács.
Ha valaki tényleg nagyon szép hangot szeretne LP gitárhoz, de nem akar drágán hangszedõt venni bele, de keresi azt a szép vastag, selymes magasokkal, és szép meleg hanggal rendelkezõ tónust, annak azt tanácsolom, hogy menjen fel ebayre, és üsse be hogy alnico 2, ez egy ilyen rúdmágnes amit humbuckerekbe lehet rakni, csak annyi az egész, hogy ki kell szedni a hangszedõt a gitárból, még ki se kell heggeszteni, csak megfordítani, és kicserélni alul a rúdmágnest erre az alnico 2 mágnesre. Ilyen alnico 2 mágnes van a drágább vintage hangú seymourukban, mint slash pro szedõk, seth lover 59', és a drága gibson szedõkben is ilyen van.
Szóval melegen ajánlom mindenkinek, igazán akkor lesz a legjobb párosítás, ha egy moderált tekercselésû, kimenõ jelû szedõben csinálod meg a cserét.
Szóval csak valami jóféle(olcsó) LP-t kéne szereznem, bár még nincs meg rá a pénz, csak szeretném elõre kiválasztani, nehogy az legyen hogy meglesz a pénz és nem tudom hogy mire költsem😄
Igen rájöttem valami Envoyt adnak most, engem nem nagyon érdekel, mert a Voxomban van 6505 modell és annál jobb nekem most biztosan nem kell😊
Videó alapján engem meggyõzött(egyébként nem keresem a Slash féle hangzást, csak mint írtam ennek van rendes jávor fedlapja), meg ott írta is a videó feltöltõje, hogy úgy gondolta hogy majd kicseréli a pickupot csak aztán annyira megtetszett neki a gyári, hogy meghagyta. Gibsonoké elvileg 3/4", Vintageknél csak a Icon szériának meg ennek van fedlapja, de az is hasonló vastagságú.(láttam képet róla)
ez egy peavey bandit.. ilyet nem sûrûn adnak el boltban, mert már kifutott széria, most az újabb transtube cuccok vannak, amik máshogy is néznek ki, és már nem is szólnak olyan jól.. ezek a banditok ritkaságok már
honnan lehet tudni milyen vastag az lp-k fedlapja?
Amúgy ha mondjuk két seymour féle alnico 2 pro slash szedõ lenne benne, azonnal megérné megvenni, amúgy jók szerintem a vintage gityók
Amúgy ha mondjuk két seymour féle alnico 2 pro slash szedõ lenne benne, azonnal megérné megvenni, amúgy jók szerintem a vintage gityók