Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
"de ha ott jókat írnak róla, máris megyek megerõsítésért 😊"

Ott jokat irnak rola az ujregek, a site uzemeltetoje meg egesz veletlenul Crafter forgalmazo. 😄

Egy ideig latogattam a forumukat, aztan tobbek kozott ezert hagytam ott...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Nem, nem ott, de ha ott jókat írnak róla, máris megyek megerõsítésért 😊
Viccen kívül, miért, neked más a véleményed? Vagy csak csipkelõdsz?

Üdv:

Kiwicake

tigeroo
kell az a 2 magas hang is, de ez jó, köszi 😊
AtomHeart
"a külföldi vélemények alapján nagyon jók"

Fogadni mernek, hogy ezt a guitars.co.uk foruman olvastad! <#vigyor3>

@gvik: köszönöm az újabb választ és az ötleteket. Azért nézegettem a Craftereket, mert bár a külföldi vélemények alapján nagyon jók, itthon még nem nagyon ismerik õket, ezért különlegesnek számítanak, én meg egy igazi individualista vagyok, ráadásul tombol bennem a kalandvágy 😊.

Talán még lesz valaki, aki játszott már Crafter gitáron, és elmondja a véleményét. Addig pedig én is a tettek mezejére lépek és kipróbálok egy-kettõt. Szerencsére Bp-en több helyen is árulják õket.
Aztán majd beszámolok, hátha másnak is hasznos lehet.

Üdv:

Kiwicake

vagy csinálhatod így is:
B --4-3
G --x-x
D --6-5
A --6-5
E --4-3

Ezt vagy ujjal pengeted, vagy fogsz egy barrét mutató ujjal, A-D húrt gyûrûs és kisujjal fogod, középsõvel meg tompítod a G húrt.
Az alsó A#és D# hang is kell vagy csak a lefogott hangok?
Ha utóbbi akkor:
G--87
D--65
A--65
E--43
tigeroo
D#
A#
F#
C#
G#
C#

hangolásban ezt:

0 0
0 0
9 8
7 6
7 6
7 6

hogy oldanátok meg standard hangolásban, capoval meglehet? vagy hangolni kell mindenképpen? (bocsi, ritmusgitározom pár hete de nemértek ehhez
esetleg milyen akkorddal tudnám kiváltani? Fdúr transzponálva, vagy valami ilyesmire tippelek)
Ja, oks akkor már értem, kísérethez mindenképp dreadnought, éneket sokkal jobban kiegészíti. Én pont ének nélkül használom az enyémet hasonló stílusra.
Auditorium/concert testformát akartam ajánlani (az gyakorlatilag jumbo kicsiben) ének nélkülihez, Cort ndx20 vagy ndx50, meg a takamine-ok jók még (ja és persze álmaim gitárja, egy Taylor). Ezekkel mondjuk az a baj, hogy a kis testméret miatt nagyon halkak, úgyhogy élõben vagy mikrofonozás ami nagyon macerás, vagy elektroakusztikusat veszel, ami meg jócskán megdobja az árat.
De dreadnought-okban abszolút nem vagyok otthon, mivel az nálam automatikusan kiesik a látókörbõl. Arra vigyáz, hogy mindenképpen tömör fedlapos legyen, többet nem tudok mondani, majd hátha lesz valaki, aki jobban ért a témához.
@Gvik -- Köszi a választ -- Amúgy (khm, kis túlzással...) énekelek is, szóval végül is kísérem magam, csak nem sikálva, hanem négyujjas, bontott pengetéssel. Ami nagyon bevált, az a Samick OM8CE gitárom, ami kisebb testû, Orchestra formájú modell, tömör cédrus fedlappal és (laminált) rózsafa kávával és háttal. Nagyon-nagyon finom, szép hangja van.

De az amerikai folk image miatt szeretnék egy Dreadnoughtot is. Volt már effajta gitárom, egy Cort Earth 70E NS, szerettem is, csak eladtam, mert továbbléptem. Volt Jumbo testûm is (Cort CJ5X), na, olyat nem szeretnék még egyszer, mert nagynak és kényelmetlennek találtam. De egy szép Dreadnoughtnak örülnék megint 😊

Üdv:

Kiwicake

Én mindenhol azt olvastam, hogy dreadnought-testû gitárok énekkísérethez jók, mert a testforma miatt mély és magas kiemelésük van. Fingerstyle játékhoz meg jumbo, grand auditorium, auditorium stb testforma a jó, mert annak természetes középkiemelése van, ami így pont helyettesíti az ének tartományt.
Fehercsoki
Rendben már csak hónapok kérdése és meglesz rá a pénz😄

AtomHeart
Ha sikerul beszerezned egyet, a kovetkezo hurcserenel ha elhozod BP-n, osszehasonlithatjuk az std gibbommal! <#awink>

tenkenorman
Elhúnyt egy kollégánk. Liviczki Roland, az Agregátor zenekar basszusgitárosa. Legyen neki könnyû a föld!

http://www.tenke.hu

Sziasztok!

Fingerstyle amerikai folko játszom akusztikus gitáron. 100 ezer forint alatt keresek valami egyedi, izgalmas és jól kidolgozott Dreadnought-testû gitárt. Megakadt a szemem a Crafter különbözõ modelljein, amiket a Musicminutes árul (D7/N, D8/N, GA6, MD42 stb.), és az a kérdésem, hogy vannak-e közöttetek olyanok, akiknek van személyes tapasztalata ezekkel a gitárokkal. Tetszik, hogy nem egy mindennapi márka, és a leírások alapján jól összerakott hangszernek tûnnek.

Mivel én négyujjas, bontott pengetéssel játszom, fontos lenne a finom, részletezõ hang és a kényelmes játszhatóság. Örömmel venném, ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait, ha vannak.

Köszi, üdv:

Kiwicake

Fehercsoki
Linkelne valaki egyet? Ebayen nem találtam megfelelõt.

Fehercsoki
Egyébként akkor simán ki lehetne cserélni az alnico 2 mágnest egy kerámiamágnesre? A mágnes is szabvány méretû?

fecska
Az pont a magneskulonbseg mert a alnico 2 sokkal melegebb kerekebb hangot ad nagy kozepekkel es melyekkel az a5 pedig csilingelobb magasakal van es egy picit agresszivebb a hangja

Fehercsoki
Hát nekem annyira a mágneskülönbség sem tûnt fel, szinte mindenhol ugyanolyannak éreztem a hangzást, csak a legelsõ torzított felvételnél(rögtön az clean után) tûnt úgy hogy a vintagenél több a mély. Amúgy szerintem nagyon jó hangjuk van ezeknek a pickupoknak, hiába "csak" utánzatok. Meg hát sokszor a nem annyira neves pickup gyártók is nagyon jó pickupokat készítenek.

fecska
De a Gibsonba alnico 5 van az tuti a vintagebe meg valami ilyen SD slash utanzat nem tudom hogy milyen magnes van benne de szerintem valami alnico 2 (ugye slashnek i az van) de azert lehet hallani a hangjan...
Az utanzatot a hangszedire irtam nem a magnesre 😄

nincs olyan, hogy alnico 5 meg alnico 2 utánzatok..
ezek mágnesek a tekercs alatt, és egyébként nagyon olcsó mágnesek, darabja kb 2 dollár az ebayen, érdemes settet venni, amiben van alnico 2, 3, 5, 8 és egy ceramic mágnes, így lehet próbálgatni õket.
Én nemsokára veszek majd az új jacksonomba egy sh-5 custom szedõt, amit majd átalakítok egy alnico 8 mágnessel

fecska
azert nagyon hallatszik az alnico V vs alnico 2 (utánzat)
ezt minimum ugyan olyan pickuppal kellett volna csinálnia...

Na, akkor úgy tûnik, csak a Fenderre háklis a fülem, Gibsonra annyira nem. most így újrahallgatva szerintem a Gibsonnak sokkal átlagosabb hangja van mint a vintage-nak, azt jobban lehet alakítgatni késõbb effektekkel meg ilyenek. Vintage meg élõbe, keverés nélkül mutat több "dögöt" talán szvsz.
Fehercsoki
Tehát a megoldás alapján az elsõ a Gibson a második pedig a Vintage. Cleanen én nem éreztem sok különbséget, torzítva a 2. jobban tetszett, több benne a mély.

Fehercsoki

Elnézést, hülye voltam, meg kellett volna nézni elõször a felhsználó többi videóját...
Na jó, de a megoldás? Nállam 2,1,2,2; viszont ezt tetszési index szerint írom, hogy melyiknek tetszett jobban a hangja.... Nem lennék szomorú, ha kijönne eredménynek, hogy egy vintage-hnagot jobban szeretek mint egy sokszázezres Gibsont/Fendert.
Fehercsoki
Szerintem kifejezetten jó hangja van a chambered testû LP-knek, amúgy szerintem nincs igazi LP hangzás, illetve ha már az "igazit" keressük akkor az csak is a PAF lehet, de nem sok értelme van, úgyis mindenki mást preferál, és mindegyik elég LPs hangzású.

AtomHeart
Nehany random gondolat:

- mindket hangzassal megelegednek
- en tobb clean, effekt nelkuli peldara lettem volna kivancsi, es konnyebb lett volna az osszehasonlitas, ha max 15 masodpercenkent valtott volna a ketto kozott
- meg kene egyeznunk az "igazi LP hangzas" definiciojaban. Milyen pickup? PAF? 490/498T? Burstbucker? Milyen nyak-test? Sokan fujjolnak a 2008 utani konnyitett standard testre, es elvileg a ket osszehasonlitott gitar kozul a Vintage-ben van tobb "anyag"

Count Adyn
Szerintem a második, valahogy erõteljesebbnek hangzik 😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Fehercsoki
Na melyik a Gibson és melyik a Vintage AFD?

AtomHeart
Gyanus az a 105$ szallitas, gondolom ez szetszedve jott ki..? Normalis futarceggel nem lehet olcsobb 150-nel, ha profi minosegu tokban kuldik, es meg igy is pozdorjava torik sokszor, ha nem csomagoljak megfeleloen.

AtomHeart
AFAn kivul meg lesz egy 10%-os vam, es ha igazan szerencseje van, mindkettot a magyarorszagi uj ertek szerint szamitjak!

=(

Fehercsoki
Így meg fizetheted rá a 27% áfát.(még a szállításra is) Ebbõl élnek nem fogják átengedni a csomagod ingyen.

persze, aztán meg lenyúltad volna magadnak, nem úgy volt, hogy te is akarsz egy ilyen jacksont?
Múltkor ezen vesztünk össze, hogy meg akartad venni elõlem az elsõt, de aztán megigérted, hogy nekem is lehet ilyen gitárom, és nem fogod felvásárolni elõlem õket.

fecska
El tudtam volnia hozatni ajandekkent es akk tuti nem cseszegetnek a vamon maskor ilyenkor szoljatok nyugodtan es megoldjuk 😉

most jön amcsiból egy jackson DKMGT.. karácsonyra .
105 dollár volt a szállítás költség =(
Ez szerintetek korrekt ár?
Mondtam, hogy szedje szét a gitárt.. szedje le a nyakát, és tegye külön, és írja rá a csomagra, hogy "used guitar parts"
A vámnál csaknem fognak nagyon megvágni.. remélem simán átengedik.

fecska
Afrancbaaa mirol maradtam le megint 😄
BTW: nekem is keresztbe van a ket szoro kotve (v30,greenback) es az egyik v30 van mikrofonozva
Egyebkent varom mar h visszamenjek hianyzik a sok cuccom 😞

fecska
Nem adom el oket itt sorakoznak szepen sorban 😄

fecska
Nem kell 17 vagyok
Nem vagyunk gazdagok csak ismerek nehany programozasi nyelvet meg elvileg ugyesen vagok videot es ezzel eleg jo penzt keresek es ugye nekem nem kell a rezsivel kajaval meg ilyenekkel torodnom arra koltom amire akarom 😄

Hecker007
És akkor most itt be is lehet fejezni a vitatkozást, politizálást, marketingfogások boncolgatását, zsidózást és minden egyéb ilyen dolgot. Ha valakinek problémája van a másikkal beszéljék meg privátban! De kéretik a topikot nem szétcseszni!!! Ha ez nem fejezõdik be akkor a flémkeltõk nem fognak ide írni egy darabig. A másik szándékos cseszegetésébõl meg kezd elegem lenni nagyon, az ebbõl keletkezõ tényleg felesleges hozzászólásokból meg még inkább!!!

igen de én szeretném hogy külön külön is tudjam használni a két fajtát.. biztos sokszor fogom használni külön csak vintage szórókat, és külön trash féle metálhoz a t-75 ösöket is amiknek scooped, középkivágott hangjuk van egy kissé.

Hecker007
én keresztbe tenném bele a szórókat, sok helyen láttam már így, sokkal jobban szól, jobban keveredik a hangjuk, szebb lesz a hangnak az "összképe"

beraktam a két vintage 30 as szórót..
Vigyázni kell a polarításokra, mert ha a két pár hangszoró fordított fázisban mûködik egymással, vagy akár egy is a 4 közül, akkor akár szét is szakadhat..
"amikor az egyik szóró szívja a levegõt, amíg a többi nyomja akkor baj van.."
Mind a négynek ugyan úgy kell mozognia.

Na szóval.. a vintage 30 asoknak kisebb a porvédõ fáziskúpjuk, kb a fele a t 75 höz képest. Viszont hátul a mágnes sokkal vaskosabb, szélesebb, vastagabb, és maga a szóró is hosszabb úgy 2 centivel..

amúgy tegnap vettem két Vintage 30 as hangszorot, most ezeket szerelem be a marshall 412 es ládámba.
Úgy lesz, hogy lesz baloldalt 2 db G12 T-75 ös, jobb oldalt meg 2 db Vintage 30 as. A ládát használhatom monoba, és akkor mind a 4 szoró szól egyszerre, vagy külön külön a vintage és a T-75 ös szórókat is.
Tök jó lesz... Ajánlom másoknak is hogy keverjenek két nagyszerû hangú sugárzót..
Azt várom, hogy dúsabb, vastagabb lesz a hangzás mint külön külön lenne

egy barátomnak van csopakon a balatonnál nyaralójuk, és egy nyáron lementünk és tök kellemes idõt töltöttünk ott, minden idegennel tök jól elvoltunk, senki nem kötött belénk, az idegenek figyeltek egymásra, nem kellett figyelni minden percben, hogy biztonságos e a levegõ.. stb
aztán mikor hazajöttünk, rájöttük azért volt az olyan nagyszerû, mert csopakon nem volt kisebbség, sokkal felszabadultabb volt a hangulat, maga a lét..

tenkenorman
most nézem nyíregyházai vagy. ha nem a fertõdökre, oda fogok költözni. lenyûgözõ a belváros, és kulturáltak az emberek. nem úgy mint tatabányán, ahol ha 11 után úgy döntesz gyalog mész haza, minden sarkon jön a kérdés: tesó ninccsegycigid?😄

amúgy nincs valami eladó cuccod, akár az iphone-ok is. kéne egy indok hogy elmenjek oda úgyis olcsón utazok!

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Suli? Osztalytarsak..? Valahogy idosebbnek kepzeltelek! <#hehe>

Ha nekem lesz kisfiam.. én szeretni fogom, akár hogy viselkedik, és nem úgy fogom pótolni, vagy kimutatni a szeretetet, hogy a törõdés helyett veszek neki minden féle szart, amitõl még ráadásul hamis képzetei lesznek önmagáról, és flegma, másokat lenézõ lesz.
Az a fontos, hogy egy kisgyermek önmaga legyen, minden életkort annak kell megélni ami, csak úgy lehet boldog valaki ha önmaga életét éli, és nem egy elbaszott színjátékot játszik maga és embertársai elõtt.
Ha én mondjuk lenézek másokat, és mostanában oly divatos ego mánia miatt beképzelt leszek, és már már istennek képzelem magam, attól nem leszek jobb ember..az nem én vagyok.. és minden perc amíg úgy élsz, hogy nem önmagad vagy, saját magad felé nem vagy õszinte, kidobott értelmetlen idõ az életedbõl.

Egy olyan ember, aki nincs tisztában önmagával, valós értékeivel, nincsenek gyökerei a személyiségében, nincsenek elvei.. szerepet játszik, egy ilyen ember, könnyen manipulálható, irányítható, illúziókat hajszol és a legjobb állampolgára, alanya ennek a pénzvilágnak amiben élünk, és magunk is árucikkek vagyunk, de sajnos ebben a világban nincs értéke a szeretetnek, és ezért nem is törõdünk egymással... és ha mégis egy kis törõdés, szeretet jelét véled látni, már az is csupán "udvariasságból, a szokás megkívánja..
Pl..amikor az emberek megkérdezik, hogy hogy vagy, vagy miért vagy szomorú.. igazából kurvára nem kiváncsiak rád sokszor.. és le se szarnák ha megdöglenél