Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Johnson EMG pedig igenis létezik! :-DDD
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Még új vagyok itt, szeretnék megtanulni gitározni ki is néztem egy gitárt mi a véleményetek? Ha nem éri meg akkor valami hasonló árba tudnátok ajánlani valamit?
gitár
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
A legkönnyebb ha a kezedbe veszed és próbálsz rajta fogdosni valami (mintha tudnál 😄).
Ha kényelmes: <#eljen>#eljen>
Ha nem: <#levele>#levele>
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
véleméneket, esetleg tapasztalatokat szeretnékk kérni ezzel a gitárral kapcsolatban.... életem elsõ elektromos gitárját veszem, légyszíves segítsetek, milyen szempontokra figyeljek... nagyon szépen köszönöm! =)
\"Zene nélkül lehet élni, de nincs értelme...\"
honlap
1db gitár
1db gitártáska
1db gitárheveder
1db poszter
pengetõk

Tulajdonságok:
Fenyõ elõlap,Basswood oldal és hátlap,Nato nyak fogólap és húrláb,Diecast króm
hangolókulcs,Szín: Natural.
Tartozékok:
10wattos gyakorló erõsítõ,kábel,Capo,húrtekerõ,6 x
pengetõ,pánt,puhatok.
Elõre is köszi a választ!
Ennyire szar a gyári húr,vagy csak úgy magától elszakadnak egy idõ után?Most akkor hogy van ez?
Zene nélkül mit érek én?
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
ja, és magyar ;-)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Egy oldalon legalább 1 kezdõ kér tanácsot gitárvásárlás ügyében, tehát ha a fenti oldalkiválasztó segítségével mondjuk az 5. vagy a 10. oldalra lapozol, és olvasgatsz egészen idáig, akkor hasznos infókkal gazdagodhatsz.
Egyébként a johnson, squier (standard), cort gitárok között nézz szét ha elektromost akarsz,
yamaha, esetlegesen johnson (persze ezer jó márka van még, de ezt a 2-t találtam a hangszeraruhaz.hu-n hirtelen) ha akusztiust,
ha pedig nylon húrost akarsz akkor nem nagyon tudok segíteni, abba majd az ahhoz értõk.
ricsi00:
Én is azt mondanám, hogy elõször vegyél egy gitárt. Aztán vagy mész tanárhoz, vagy valami gitározni tudó haver megmutogatja az alapokat, vagy veszel gitár oktató könyvet/dvd-t, vagy neten keresel gitárokító cuccokat (esetleg fórumokon teszel fel hülye kérdéseket <#vigyor1>#vigyor1>).
Elsõsorban vegyél egy gitárt.
Az Art Tube MP-t már ajánlották többen, az késõbb is jó lehet + eladható ... még gondolkodom rajta 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
A Behringer cuccai vannak ilyen alsóbb kategóriában 10-12e Ft körül lehet kapni vagy DI20 vagy DI100 nevû DI box-ot.
Az elõerõsítõre más fórumon szintén Behringer cuccot ajánlottak nagyon, ár/érték arányban nagyon jónak mondták. Ez a MIC100-as. Ez rendes csöves elõerõsítõ, állítólag elég szép hangja van. Másik hasonlóan jó véleményeket kapott cucc az Art Tube MP, ez is csöves elõerõsítõ. Ezeknek az ára 15e Ft körül van.
Ajánljatok nekem valami DI box-ot, esetlegesen elõerõsitõt, amivel illeszthetem a gitáromat a PC-mhez. (Amatõrség van 😊 ) Jelszó: kõccsíghatékonyság!
A probléma:
Audigy2-es kártyám van, XP alatt, line in-re kötve használtam a gitárt, gyakrolni, tanulni bõven elég volt ... váltottam Vista-ra és valamiért halkabb ... elég alacson a bemenõ jel ... Mic bemeneten ok, de az olyan tudománytalan, ráadásul kellene a miki másra ...
Mivel olyan messze vagyok a professzionális felhasználástól mint Makó Jeruzsálemtõl, kellene nekem valamilyen egyszerû és olcsú megoldás, amit meg tudok venni (az elkészités nem jó, 5 különbözõ kollégámat kértem meg hogy épitsenek nekem elõerõsitõt, mind meg is igérte, nem is bonyolult, mind az 5 legalább 4 hónapja készül ... nekem pedig sem idõm, sem felszerelésem nincs, hogy elkészitsem ...)
Szóval ha van valami ötletetek, vagy bevált olcsó elõreõsitõ vagy DI box, ne habozzatok, ajánljatok valamit!
Elõre is köszi!
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Tanultam elektronikát de sosem voltam nagy elektronikai guru, szal ha valaki jobban ért hozzá, az szakszerûbben el tudja magyarázni ezt (sõt lehet, hogy nem is jó amit írok 😊), de azért kell 2 erõsítõ fokozat, mert azt a kis jelszintet, amit a gitár vagy mikrofon lead elég problémás lenne akkora teljesítményre növelni, ami meghajt egy hangszórót. Az elõfok erõsítõ felnyomja olyan szintre a jelet, amivel a végfok erõsítõ már jelentõs torzítás és zaj nélkül tud dolgozni, valamint elektronikusan is megfelelõen van illesztve a kimenete a végfok bemenetéhez (a hangszer impedanciája nem megfelelõ a végfok bemenetének ha jól tudom). Emellett az elõfok erõsítõben vannak a hangszínt állító potméterek és kondik, a végfok csak "simán" erõsít, ideális esetben már nem nyúl bele a hangképbe (ez mondjuk néha nem igaz, a régebbi Marshall fejek pont akkor szólnak a legszebben, mikor seggre ki van hajtva, mert olyankor már a végfokerõsítõ csövei is rendesen meg vannak hajtva és azok is belerakják a magukét a hangba - tranzisztoros erõsítõknél meg pont ilyenkor jöhet be nem kívánt torzítás a végfok részérõl).
jó tudom hülye vagyok.. de érdekel, és nem tudok kit mást zaklatni a hülye kérdéseimmel.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Vegyél msn-re nyugodtan 😊 Az adatlapomon lévõ email címmel vagyok (mondjuk email-re nem használom már, mert a mailbox elérte a tûréshatárt a spam/normál levél arány terén)
Amúgy sokan azért szeretik a csöves erõsítõket, mert teltebb/melegebb hangot adnak, mint a tranzisztoros erõsítõk. Sokkal több a felharmonikus a hangjukban, illetve a félvezetõkkel elõállíthatatlan (csak szimulálható) túlvezérléses torzítás.
Hátránya az ára, illetve az, hogy sokkal több odafigyelést és gondozást igényel, mint egy tranzisztoros erõsítõ, a csöveket idpnként cserélni kell mert elhasználódnak. Az is hátrány lehet még, hogy kis hangerõn nem adják azt a hangot amiért szeretik az emberek, azaz meg kell hajtani, hogy jól szóljon - otthoni, szobai környezetben nem igazán használható, bár vannak olyan cuccok (powerbreak), amikkel mûterhelést lehet adni a kimenetre, így feltekerve is még "szoba szinten" marad a hangerõ.