Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balidani
mellesleg amit leírtam #19426-ben, az már nem aktuális. megvettük a gitárt és szerintem kiváló darab

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

gyanítom a Johnson Stratocastert összetévesztették a Baltimore Telecasterrel...

Johnson EMG pedig igenis létezik! :-DDD

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bangyee
Pfhuáh miaz hogy 3 pickup, nameg miaz hogy Johnson EMG... Atyaég, ez ilyesmit 5km-es sugárban kerülni. Szerintem is akkusztikussal kezdj egyébként.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Balidani
ennyiért félnék gitárt venni... bár azt mondják rossz gitár nincs csak rossz gitáros, nem túl jó ha mire kicsit jobban gitározol érezni fogod hogy kéne egy jobb gitár és újra gyûjthetsz egy jobbra. nem akarsz akusztikuson elkezdeni?

hi all!

Még új vagyok itt, szeretnék megtanulni gitározni ki is néztem egy gitárt mi a véleményetek? Ha nem éri meg akkor valami hasonló árba tudnátok ajánlani valamit?
gitár
Bangyee
Jah korrektnek tûnik. Max ha valami nem stimmel beállíttatod szervízbe. Amúgy a minap haverral kerestünk neki ebben az árkategóriában gityót. Próbáltunk Vintage SG-t meg egy másikat aminke még a nevét se sikerült megjegyezni (Eko talán) végül egy Ibanez GAX70 lett a nyertes. És mindezt azért mondtam el, mert most jöttem rá, hogy kb nem lennék képes játszani ilyen vaskosnyakú SG/LesPaul gityón, annyira hozzászktam a vékony nyakhoz... a GAX-nak jó nyaka volt, azért is választotta azt haverom.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
Korrekt kis gitár! Nyugodtan vedd meg.
A legkönnyebb ha a kezedbe veszed és próbálsz rajta fogdosni valami (mintha tudnál 😄).
Ha kényelmes: <#eljen>
Ha nem: <#levele>

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Sziazósztok!

véleméneket, esetleg tapasztalatokat szeretnékk kérni ezzel a gitárral kapcsolatban.... életem elsõ elektromos gitárját veszem, légyszíves segítsetek, milyen szempontokra figyeljek... nagyon szépen köszönöm! =)

\"Zene nélkül lehet élni, de nincs értelme...\"

Bangyee
Amúgy egy elektroakkusztikusnak minek 10w gyakorló erõsítõ? Ekkora testnél kb a magától hangosabb a gityó, mint kierõsítve 😄

Bangyee
Énis vettem minap egy set Elixirt, és valóban fasza soundot csinál. Teccik! 😊

Hívd fel a magyarországi forgalmazót. Jobbat nem tudok, én sem találtam semmit.klikk forgalmazó
Balidani
sziasztok valakinek van tapasztalata Aria ASP-100CE N típusu gitárról?

Hell boy
igen de ez ilyen lebutított változat, az eredetibe EMG aktív hangszedõk locking floyd rose tremolo meg egyéb finomságok vanna. csak sehol nem lelek árat. mindössze a honlapjukon van csak róla info de ár ott sincs
honlap

Ez egy gitárpack : 65000 körül van az ára.
1db gitár
1db gitártáska
1db gitárheveder
1db poszter
pengetõk
Kép:

Bangyee
20ezerért nincs azaz isten, hogy megbízható gitárt kapj. Nem nagy móka ám óránként hangolni.

Hello! A segítségeteket kérném. Szeretnék venni egy SX EAG kit1-es elektroakusztikus gitárt, (40E Ft), és a véleményeteket szeretném kérni a gitárról, és a márkéról (megéri, nem éri...)

Tulajdonságok:
Fenyõ elõlap,Basswood oldal és hátlap,Nato nyak fogólap és húrláb,Diecast króm
hangolókulcs,Szín: Natural.
Tartozékok:
10wattos gyakorló erõsítõ,kábel,Capo,húrtekerõ,6 x
pengetõ,pánt,puhatok.

Elõre is köszi a választ!
Hell boy
Nem tudjátok hogy a Kerry King Signature B.C Rich Warlock gitár milyen árba lehet?

ez: kép

jah elnéztem én 19-ért láttam
Mr_no_NaMe
Én nemtudom te ezt hol nézed, de a Codában 18ér hozzádvágják. Havernak ilyen volt. Nem annyira rossz kezdésnek.
hali megint én találtam egy gitárt ami tetszik ez a neve: Baltimore Stratocaster BSB (BS-2-S😎 és 29 rongyért vesztegetik. A kérdés az az hogy ehhez vagy bármely más gitárhoz mit adnak??
Elõrébb már jó párszor leírtuk. Ennyire szar a gyári húr!! Kukába vele. 1200-1300 forintért már kapsz elég jó húrt. Ha már gitárt vettél, erre ne sajnáld a pénzt.
barnie1990
Az normális,hogy egy hónap se telt el,de már 2 húrom elszakadt?
Ennyire szar a gyári húr,vagy csak úgy magától elszakadnak egy idõ után?Most akkor hogy van ez?

Zene nélkül mit érek én?

Hát, ha arra a két nagyobb méretû belsõ kulcsnyílású csavarra gondolsz, akkor azt mikor tekergeted a híd gitár testéhez mért magasságát állítod. Ez így nem zöröghet! Viszont ha túl alacsonyra állítod, zöröghetnek a húrok a bundokon, beleüthetnek a húrok a pickupba, de zöröghet a rugó is, ami a tremolós hidat feszíti. Ezt ha megfordítod a gitárt és az alján található nagyobb mûanyag lapot lecsavarozod, meg tudod nézni mizújs a rugóknál. Mielõtt belecsapnál, állítsd be rendesen a híd (tremoló) magasságát.
Froopy

Jobb szélen az a 2😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Bangyee
Milyen csavarokat húzol meg pontosan?

Froopy
Egy kis segítség kellene, megint😊 A strat-om a hárlábnál szépen zörög tremolózás után... Tehát meghúzom a csavarokat, és már minden OK. Ez így rendben van, vagy megint vigyem vissza a boltba?😄 (Az eldorádóban nem állították be a nyakát, mielött megvettem... Többet próbáltam, kb. 3-4-et ugyan abból, azok teljesen jók voltak (Cort G200). A vásárlás napján nem próbáltam ki, és itt a remek példa arra, hogy feltétlenül ki kell próbálni😊)

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Behringer helyett inkább OneWay-t, az aktív DI-Boxuk bruttó 12 300 Ft.
ja, és magyar ;-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

köcce
Match
Visszaolvasás...
Egy oldalon legalább 1 kezdõ kér tanácsot gitárvásárlás ügyében, tehát ha a fenti oldalkiválasztó segítségével mondjuk az 5. vagy a 10. oldalra lapozol, és olvasgatsz egészen idáig, akkor hasznos infókkal gazdagodhatsz.

Egyébként a johnson, squier (standard), cort gitárok között nézz szét ha elektromost akarsz,
yamaha, esetlegesen johnson (persze ezer jó márka van még, de ezt a 2-t találtam a hangszeraruhaz.hu-n hirtelen) ha akusztiust,
ha pedig nylon húrost akarsz akkor nem nagyon tudok segíteni, abba majd az ahhoz értõk.

ez match-nek szólt
milyen segítõkész vagy esetleg elmondanád hogy molyen gitártr javasolsz mert mint ahogy mondtam fogalmam sincs hogy álljak neki
Hellhammer
Most néztem a leírását az Art Tube MP-nek és az van írva, hogy lehet DI box-nak is használni, szal lehet, hogy jobb vétel mint egy sima DI box, mert azt ugye nem nagyon tudod elõfokként hajtani 😊

ricsi00:
Én is azt mondanám, hogy elõször vegyél egy gitárt. Aztán vagy mész tanárhoz, vagy valami gitározni tudó haver megmutogatja az alapokat, vagy veszel gitár oktató könyvet/dvd-t, vagy neten keresel gitárokító cuccokat (esetleg fórumokon teszel fel hülye kérdéseket <#vigyor1>).

Match
meg írni is...na mindegy...

Elsõsorban vegyél egy gitárt.

hello mindenkinek eszembe jutott hogy meg akarok tanúlni gitározni csak fogalmam sincs hogy hogy kezdjem el ezt az egészet van vmi ötlet?
DummyBoy
Köszi!

Az Art Tube MP-t már ajánlották többen, az késõbb is jó lehet + eladható ... még gondolkodom rajta 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hellhammer
DI box az másra is jó, de jó megoldás lehet 😊
A Behringer cuccai vannak ilyen alsóbb kategóriában 10-12e Ft körül lehet kapni vagy DI20 vagy DI100 nevû DI box-ot.
Az elõerõsítõre más fórumon szintén Behringer cuccot ajánlottak nagyon, ár/érték arányban nagyon jónak mondták. Ez a MIC100-as. Ez rendes csöves elõerõsítõ, állítólag elég szép hangja van. Másik hasonlóan jó véleményeket kapott cucc az Art Tube MP, ez is csöves elõerõsítõ. Ezeknek az ára 15e Ft körül van.

DummyBoy
Üdv Mindenkinek!

Ajánljatok nekem valami DI box-ot, esetlegesen elõerõsitõt, amivel illeszthetem a gitáromat a PC-mhez. (Amatõrség van 😊 ) Jelszó: kõccsíghatékonyság!

A probléma:

Audigy2-es kártyám van, XP alatt, line in-re kötve használtam a gitárt, gyakrolni, tanulni bõven elég volt ... váltottam Vista-ra és valamiért halkabb ... elég alacson a bemenõ jel ... Mic bemeneten ok, de az olyan tudománytalan, ráadásul kellene a miki másra ...

Mivel olyan messze vagyok a professzionális felhasználástól mint Makó Jeruzsálemtõl, kellene nekem valamilyen egyszerû és olcsú megoldás, amit meg tudok venni (az elkészités nem jó, 5 különbözõ kollégámat kértem meg hogy épitsenek nekem elõerõsitõt, mind meg is igérte, nem is bonyolult, mind az 5 legalább 4 hónapja készül ... nekem pedig sem idõm, sem felszerelésem nincs, hogy elkészitsem ...)

Szóval ha van valami ötletetek, vagy bevált olcsó elõreõsitõ vagy DI box, ne habozzatok, ajánljatok valamit!

Elõre is köszi!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hellhammer
Igen az két külön erõsítõ. De ne úgy képzeld el, hogy külön is vannak dobozolva, hanem ezek 1 egységet képeznek. Vannak bizonyos esetek amikor fizikailag is külön vannak, de az nem annyira elterjedt megoldás (amikor valaki rack-es elõfokot és végfokot használ külön-külön, vagy egy multieffektet használ elõfoknak és egy akármilyen végfokot - ami akár lehet egy hagyományos gitárerõsítõé is - rak hozzá).
Tanultam elektronikát de sosem voltam nagy elektronikai guru, szal ha valaki jobban ért hozzá, az szakszerûbben el tudja magyarázni ezt (sõt lehet, hogy nem is jó amit írok 😊), de azért kell 2 erõsítõ fokozat, mert azt a kis jelszintet, amit a gitár vagy mikrofon lead elég problémás lenne akkora teljesítményre növelni, ami meghajt egy hangszórót. Az elõfok erõsítõ felnyomja olyan szintre a jelet, amivel a végfok erõsítõ már jelentõs torzítás és zaj nélkül tud dolgozni, valamint elektronikusan is megfelelõen van illesztve a kimenete a végfok bemenetéhez (a hangszer impedanciája nem megfelelõ a végfok bemenetének ha jól tudom). Emellett az elõfok erõsítõben vannak a hangszínt állító potméterek és kondik, a végfok csak "simán" erõsít, ideális esetben már nem nyúl bele a hangképbe (ez mondjuk néha nem igaz, a régebbi Marshall fejek pont akkor szólnak a legszebben, mikor seggre ki van hajtva, mert olyankor már a végfokerõsítõ csövei is rendesen meg vannak hajtva és azok is belerakják a magukét a hangba - tranzisztoros erõsítõknél meg pont ilyenkor jöhet be nem kívánt torzítás a végfok részérõl).

brutálnagy betûk

kösz szépen az ismertetõt...öhm és akkor a két "fok" az elõ meg vég az két külön erõsítõ? minek kell kettõ?
jó tudom hülye vagyok.. de érdekel, és nem tudok kit mást zaklatni a hülye kérdéseimmel.
Persze. Teljesítményre fizetik. 😊)
Hellhammer
De akkor is rak rá minden nap új húrokat, ha teszem azt a gitáros faszi 2 hétig a kezébe sem veszi azt a gitárt? 😄

😊)
Lacee
valamire költeni kell, ha egyszer nem fogy el kokainra a zseton... 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Bangyee
Láttam Nationelen a RollingStones rioi koncertjérõl a doksi filmet, abban volt, hogy van egy muksi, akinek aza dolga, hogy az egyik gitáros hangszereit ápolja: törölgeti, beállítja és MINDEN NAP ÚJ HÚROKAT RAK RÁJUK! Mondom ez se normális bakker...

Hellhammer
OFF
Vegyél msn-re nyugodtan 😊 Az adatlapomon lévõ email címmel vagyok (mondjuk email-re nem használom már, mert a mailbox elérte a tûréshatárt a spam/normál levél arány terén)

forza milan
Jah Kb...Ebként Hellhammer énse minden nap látok itt normális salgótarjáni egyedet...😄Offért bocs...de ha lehet felveszlek msnre,szokásom ilyen gitáros embereket fveni,föleg ha itteni..persze ha lehet..:$😄

Hellhammer
Elektroncsõ (pl. itt egy 6L6 végfokcsõ képe), a tranzisztor elõdje. Az erõsítõkben általában 2 fokozat van, van egy elõfok meg van egy végfok. Ezekben az erõsítést meg lehet oldani elektroncsövek és tranzisztorok használatával is. Azt, hogy full csöves egy erõsítõ, azt jelenti, hogy az elõfokban és a végfokban is elektroncsövek vannak. Lehet még olyan megoldás, hogy az elõfok csöves, de a végfok tranzisztoros ezt fél-csövesnek vagy elõfok-csövesnek hívják általában (pl. Marshall Valvestate sorozat). Aztán vannak olyan erõsítõk, amik tranzisztorosak bár, de elektronikával szimulálják a csövek hangját (pl. Peavey Bandit).
Amúgy sokan azért szeretik a csöves erõsítõket, mert teltebb/melegebb hangot adnak, mint a tranzisztoros erõsítõk. Sokkal több a felharmonikus a hangjukban, illetve a félvezetõkkel elõállíthatatlan (csak szimulálható) túlvezérléses torzítás.
Hátránya az ára, illetve az, hogy sokkal több odafigyelést és gondozást igényel, mint egy tranzisztoros erõsítõ, a csöveket idpnként cserélni kell mert elhasználódnak. Az is hátrány lehet még, hogy kis hangerõn nem adják azt a hangot amiért szeretik az emberek, azaz meg kell hajtani, hogy jól szóljon - otthoni, szobai környezetben nem igazán használható, bár vannak olyan cuccok (powerbreak), amikkel mûterhelést lehet adni a kimenetre, így feltekerve is még "szoba szinten" marad a hangerõ.