Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Amúgy nemhinném hogy mostanság új gityót vennék, jól elvagyok a "szétmoddolt" ibimmel is. 😄
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Ezak a Cortok meg elképesztõek, nemtom hogy csinálják... seggberúgják a piac szabályait! 😄
Negyedáron adnak egy 450ezres ESP-vel csontra megyegyezõ specifikációjú gitárt... kiváncsi vagyok milyen hallható hangzásbeli különbségek lennének...
A minõség sztem teljesen élvezhetõ, ahhoz képest hogy háztáji. Kicsit dobozhangú a gitár, de egyébként rendben volt.
A gitárhangzás sztem nem rossz, ha ilyesmi stílusra gondoltál, ahhoz sztem ilyen kell, bár kicsit lehetne testesebb. A bsszuson érzõdik nagyon, hogy nem gitárral lett játszva, nemtom hogy csináltad, ha valami midis vsti-vel, akkor poróbáld meg, hogy a midi szerkesztõben kisebbre veszed a hangok intenzitását így nem lesz meg a hang elején az a kattogós attack (nem ugrik be a neve, a midi hang hangereje lenne). Kicsit variálni is lehet vele, hogy ne legyen nagyon gépi érzete.
Innen letölthetõ(rapidshare letöltés: oldal alján Free gomb aztán biztonsági kód beírása és download)
még bõven lehetne rajta javítani.. egyelõre itt tartok vele. várok véleményeket.
Esetleg egy Vintage SG az még ebben az árban van.
Vagy használtan valami, csak ahhoz szakértõ ismerõs nemárt.
De nekem nemfog telni egy ilyen cort-ra, sajna😞
Nekem is adjatok tippet egy olyan 50-60 közötti áron kiráyl gitárt!
Úton van belém a dupla kv-m (se veled, sem nélküleeeed) úgyhogy tudok érdemben hozzászólni a témához 😄
#20211 McGardy: Végre valaki egyetért velem 😊
Cortok közül egy 90 valahány ezreset próbáltam az eldorado-ban (70 valamennyi talán a mezzo-ba).
Ennyiért kurvajó gitár...a floydot nem tudtam tesztelni, de a nyak, bundozás, minden fasza volt, kényelmes, masszív gityó. A hangja mondjuk nem a legjobb, de 70 ezres kategóriában megállja a helyét.
Csaba007: JS-20-on játszottam...háááááát, jacksonok jó gityók, de az valahogy nem fogott meg. Nem mondom hogy szar, de annyiért pl a fentebb említett cort-ot is megvehetnéd, és nem mondhatod hogy szarabbul néz ki 😊
Valahogy így nézett ki, csak sötétzöldbe..pontosan nem tudom milyen volt..
De itt van pl ez:
Vérbeli metálgitár. EMG HZ-k, azok szvsz jól szólnak, ha passzív, akkor is. 79 ruppó.
Marha kíváncsi lennék erre:
Mondjuk ez már 174 ezer, és még nincs rajta original floyd, de külön öröm hogy nem 81/81 EMG-t pakolnak bele, hanem 81/85-öt 😊
Mondjuk nekem aztán oly mindegy, nem szeretem az EMG-ket, de ebbõl már volt elég vita itt.
Tehát szvsz a jacksont kerüld.
Az ibanezt is.
Lentebb volt egy csomó jó tipp.
befejeztem 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Jackson JS-20 Dinky BK
Na jólvan mostmár ez a kettõ közül veszem valamelyiket😊!!
Tudásban és hangzásban melyik a nyerõ?? (Ez az uccsó kérdés már😄)
Mindent kösszz
Zene nélkül mit érek én?
GRG nyaka meg csak ilyen fél miliméterekkel tér el a "nagy" ibik nyakától (wizard stb) nem igazán számottevõ az. De ennyi léért a Cort tényleg jobb lenne.
Régebben mikor ugyanígy gitárválasztásról volt szó, már nemtom kinek ajánlottam Cort-ot. Még mindig tartom ezt az álláspontot 😊 Csaba írtad, hogy 70-et szánnál rá, de ha hozzátennél még egy kicsit (olyan 10-et) akkor sztem egy Cort EVL K4 BKS vagy Z4 BKS nem lenne rossz vétel (kinézetre sem szarok, sõt).
Csaba: Squire stratoból meg esetleg érdemes a fat verziót venni, hogy sokoldalúbb legyen, illetve jobban passzoljon a választott zenei irányodhoz (sum41 stb..)
Corték meg nemtom hogy csinálják, hogy ilyen olcsók, de tutter olyat vennék ha kéne új gityó. 😉 Azért érdemes azokat is jól átnézni, fõleg a nyakat,a bundozást.
Én mostanában Yamahákon agyalok, meg Corton, a 100 körüli kategórián, olvastam róluk kritikát, biztatónak tûnnek, lehet valamikor ki kéne próbálni :-)
Kuss!-magyarázta.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Kuss!-magyarázta.
vagy Satriani papa bemutatója 😊
Squier,Jackson,Ibanez,Vorson.
Ha fõként metálkodni szeretnél akkor a Jackson-t válaszd.
Fender Squier STD Fat Strat RW BKM
Ibanez GRG 170DX BK
Jackson JS-20 Dinky BK
Vorson G-1 (TMC-1)
Egy sorrendet állítsatok fel! kösszzzz
(tehát Vai-os dolgokat nem fogsz tudni vele,de pl.Hendrixet simán)
Szerintem teljesen korrektek a Sqierek,
a 80as évekbeli szériák ráadásul simán lealázzák a mai standard Fendereket is.
Ha nem lenne tremolós, akkor benne lenne a nevében hogy hardtail.
Amúgy megéri...pöpec kis tanulógitár.
egy ilyenre szeretnék beruházni nyár végén, mi a véleményetek a gitárrol? megéri? jah meg hogy ez tudomásotok szerint tremolós vagy nem? mert aképen van tremolorol szó a leirásban nicns :S
egyébként nem értem miért van de egy mostani felvételemmel tök sokat szarakodtam az eq-val meg a hangzással de mégis ugyanúgy doboz hangzást érzem ki belõle. :/
De egy kezdõnek a kezébe adhatsz egy 1 millás floydos gitárt hogy húrozd át, így is úgy is szenvedni fog vele...
Ebbõl kell hogy kijöjjön a gitár és kész, vagy pedig ebbõl kéne gitár, 2 ládás marshall torony meg 20 kiló kispedál?
Szvsz egy squier standard fat strat megfelelõ...55 ezer, ha nagyon szopni akarsz a floyd-al, akkor showmaster.
Túl drágát ne vegyél kezdõnek, mert ha megunod, szar lesz eladni.
És mit ajánlotok???