Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

milyen ibanezed van?

Bangyee
Végülis félig vicc volt, azért raktam idézõjelbe, mert abból a szempontból semmi speckó, hogy csak a pickupok lettek cserélve, viszont az tény hogy egy db eredeti hangszedõje sem maradt... 😊 De kilátásban van egy hangolókulcskészlet csere (puszta szükségszerûségbõl, mivel jelenleg kissé felemás...) és így már elég sok "idegen anyag" lesz a kicsikében.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

"szétmoddolt"? ezalatt mit értessz?

Bangyee
Jól van de elõtteegyeztessünk hogy ki milyen színben veszi... há nehogymá egyforma gityónk legyen!<#idiota>
Amúgy nemhinném hogy mostanság új gityót vennék, jól elvagyok a "szétmoddolt" ibimmel is. 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
nekem is 😛 Ha lesz pézem, sztem ezek közül veszek hangszert...

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Hú az a Yamaha KIB<#idiota><#idiota><#idiota>UL tetszik!

Ezak a Cortok meg elképesztõek, nemtom hogy csinálják... seggberúgják a piac szabályait! 😄

Negyedáron adnak egy 450ezres ESP-vel csontra megyegyezõ specifikációjú gitárt... kiváncsi vagyok milyen hallható hangzásbeli különbségek lennének...

Bangyee
Bravó! Naon kira! Akkora Dark Tranquillty/Soilwork fíling szól ki belõle teljesen beflesseltem hogy valami kiadatlan számukat hallgatom. 😄
A minõség sztem teljesen élvezhetõ, ahhoz képest hogy háztáji. Kicsit dobozhangú a gitár, de egyébként rendben volt.

milyen torzítást használsz?

Hellhammer
Nekem tetszik. Nekem teljesen norvég fílingje van. El is képzeltem rá a vokált magamban: a gyors reszelõs részeknél ami 0:50-nél is kezd, jó kis károgós valami, aztán 1:16-tól szoprán nõi ének, ami mellé 1:30-nál kórusban bejön hörgés és aztán így tovább ismételve ahogy jönnek ezek a témák 😊
A gitárhangzás sztem nem rossz, ha ilyesmi stílusra gondoltál, ahhoz sztem ilyen kell, bár kicsit lehetne testesebb. A bsszuson érzõdik nagyon, hogy nem gitárral lett játszva, nemtom hogy csináltad, ha valami midis vsti-vel, akkor poróbáld meg, hogy a midi szerkesztõben kisebbre veszed a hangok intenzitását így nem lesz meg a hang elején az a kattogós attack (nem ugrik be a neve, a midi hang hangereje lenne). Kicsit variálni is lehet vele, hogy ne legyen nagyon gépi érzete.

Hell boy
Elkészültem nagyjából egy felvétellel amit szeretnék megosztani veletek. Sem minõségben sem zeneileg nem nagy durranás de hát vhol el kell kezdeni.

Innen letölthetõ(rapidshare letöltés: oldal alján Free gomb aztán biztonsági kód beírása és download)

még bõven lehetne rajta javítani.. egyelõre itt tartok vele. várok véleményeket.

McGrady
(tévedtem, Petának nem olyanja van 😄)

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Az leginkább egy Squire standard strato lesz, fat vagy sima verzsün, igény szerint. Vagy egy árban lévõ Cort, bár nemtom az olcsóbbak mennyire zsirak...
Esetleg egy Vintage SG az még ebben az árban van.
Vagy használtan valami, csak ahhoz szakértõ ismerõs nemárt.

Mrena
Én is most akarok venni gitárt vamikor!!
De nekem nemfog telni egy ilyen cort-ra, sajna😞
Nekem is adjatok tippet egy olyan 50-60 közötti áron kiráyl gitárt!

Match
Nah tehát...
Úton van belém a dupla kv-m (se veled, sem nélküleeeed) úgyhogy tudok érdemben hozzászólni a témához 😄

#20211 McGardy: Végre valaki egyetért velem 😊

Cortok közül egy 90 valahány ezreset próbáltam az eldorado-ban (70 valamennyi talán a mezzo-ba).
Ennyiért kurvajó gitár...a floydot nem tudtam tesztelni, de a nyak, bundozás, minden fasza volt, kényelmes, masszív gityó. A hangja mondjuk nem a legjobb, de 70 ezres kategóriában megállja a helyét.

Csaba007: JS-20-on játszottam...háááááát, jacksonok jó gityók, de az valahogy nem fogott meg. Nem mondom hogy szar, de annyiért pl a fentebb említett cort-ot is megvehetnéd, és nem mondhatod hogy szarabbul néz ki 😊

Valahogy így nézett ki, csak sötétzöldbe..pontosan nem tudom milyen volt..

De itt van pl ez:

Vérbeli metálgitár. EMG HZ-k, azok szvsz jól szólnak, ha passzív, akkor is. 79 ruppó.

Marha kíváncsi lennék erre:

Mondjuk ez már 174 ezer, és még nincs rajta original floyd, de külön öröm hogy nem 81/81 EMG-t pakolnak bele, hanem 81/85-öt 😊
Mondjuk nekem aztán oly mindegy, nem szeretem az EMG-ket, de ebbõl már volt elég vita itt.

Tehát szvsz a jacksont kerüld.
Az ibanezt is.
Lentebb volt egy csomó jó tipp.

befejeztem 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

"GYöööngyvirááágos kééékibolyaaaaaaa....."

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
írjatok rám holnap reggel hogy reagáljak, mert részeg leszek/vagyok 😄

Hellhammer
Nekem valahogy nem tûnt zavaróan vaskosnak az LP nyak (régebben Epi LP-m volt). Volt Gibson SG is a kezemben, de sajna csak 10 perc erejéig, de ahogy próbáltam, az sem tûnt vastagnak. Bár a Squier nyaka valamivel vékonyabb, de nekem totál kényelmetlen volt. Meg még régebben próbáltam valami Strato gitárt (nem emélkszem már milyen gyártmány volt, az is lehet, hogy Fender 😊) annak meg ívelt volt a fogólapja, na az nagyon gáz volt számomra. A mostani gitárom nyaka kurva vékony és bár nagyon kényelmesnek tûnik, viszont hosszú távon mégis mintha jobban fáradna rajta a kezem, mert talán valahogy erõsebben szorítom vagy mi.

Lacee
menj el a boltba és próbáld ki, nézd meg õket közelrõl! amelyik jobban tetszik, az lesz a nyerõ.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Ibanez GRG 170DX BK
Jackson JS-20 Dinky BK
Na jólvan mostmár ez a kettõ közül veszem valamelyiket😊!!
Tudásban és hangzásban melyik a nyerõ?? (Ez az uccsó kérdés már😄)
Mindent kösszz

Balidani
a legfontosabb a jó gitáros 😄

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

barnie1990
Nem a gitáron,hanem a torzításon múlik a hang.De jó gitár nélkül nincs jó hang se!

Zene nélkül mit érek én?

Bangyee
Hát vintagebõl leginkább az SG és LP remaket árulják itthon, ezekután könnyebb elképzelni, hogy mit értettem vaskos nyak alatt...
GRG nyaka meg csak ilyen fél miliméterekkel tér el a "nagy" ibik nyakától (wizard stb) nem igazán számottevõ az. De ennyi léért a Cort tényleg jobb lenne.

Hellhammer
Nem ismerem a Vintage gitárokat, de azért a Squier-eknek sem túl vékony a nyakuk. Az Ibanez-nek tetszik amúgy a nyaka (annak elleneére, hogy abszolút nem szeretem a márkát 😊). Bár csak 2 félét próbáltam egy FM520-at és egy RG320-at- Kicsit más a nyakuk, de majdnem egyforma. Mondjuk azt nemtom, hogy a 100e alatti gitárjaiknak is ugyanilyen nyakuk van-e.
Régebben mikor ugyanígy gitárválasztásról volt szó, már nemtom kinek ajánlottam Cort-ot. Még mindig tartom ezt az álláspontot 😊 Csaba írtad, hogy 70-et szánnál rá, de ha hozzátennél még egy kicsit (olyan 10-et) akkor sztem egy Cort EVL K4 BKS vagy Z4 BKS nem lenne rossz vétel (kinézetre sem szarok, sõt).

Még filózok de valszeg a Ibanez lesz mert annak tökre bejön az alakja!Ez jó lenne sum 41 számokhoz?? Vagy esetleg még a Squire!

Bangyee
A vintagek tényleg jók, csak nem mindenkinek jön be a vaskos nyakuk.

Csaba: Squire stratoból meg esetleg érdemes a fat verziót venni, hogy sokoldalúbb legyen, illetve jobban passzoljon a választott zenei irányodhoz (sum41 stb..)

Corték meg nemtom hogy csinálják, hogy ilyen olcsók, de tutter olyat vennék ha kéne új gityó. 😉 Azért érdemes azokat is jól átnézni, fõleg a nyakat,a bundozást.

McGrady
jah, Artistot is 100 valahány körül lehet kifogni, ammeg jó gitár nagyon :-)
Én mostanában Yamahákon agyalok, meg Corton, a 100 körüli kategórián, olvastam róluk kritikát, biztatónak tûnnek, lehet valamikor ki kéne próbálni :-)

Kuss!-magyarázta.

Lacee
például amint mondtam, az én ibanez as73-asommal semmi gáz nincsen, kategóriájában nagyon jó. igaz, a 100e-t hozta.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Balidani
ha van 70ezred csak gitárra akkor vintaget vegyél szerintem. Eddig mindenki aki írt ról aazt írta hogy 2szer annyit érõ gitárok hangjával vetekszik.

McGrady
az ibanez jó márka, de a 100e alatti gitárjaik nem ajánlatosak, mert gagyik. viszont a felsõkateges ibik beszólnak mind :-) bár minden árban ki lehet fogni jó hangszert, csak érteni kell hozzá meg körülnézni 😊

Kuss!-magyarázta.

Lacee
nem, de úgy tudom, hogy a legtöbb típusra rá lehet tenni utólagosan is.

Mrena
És még hogy ez az Ibanez GRG 170DX Bk milyen zenee játszására jó??? és az ibanez jó márka??

Mrena
És a tremoló minden gitáron van(elektromoson)??

Lacee
tremolónak (más helyeken vibratonak) hívják, egy kis video a használatról:whammy bar

vagy Satriani papa bemutatója 😊

Mrena
A jackson gitárnál az a kar az mit csinál??

Christiansen
Szerintem:
Squier,Jackson,Ibanez,Vorson.
Ha fõként metálkodni szeretnél akkor a Jackson-t válaszd.

John Cena
vagy Ibanez GRG 170DX BK vagy Jackson JS-20 Dinky BK szerintem

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Melyiket a jobb vétel??
Fender Squier STD Fat Strat RW BKM
Ibanez GRG 170DX BK
Jackson JS-20 Dinky BK
Vorson G-1 (TMC-1)
Egy sorrendet állítsatok fel! kösszzzz

Christiansen
Frankó gityó, és igen,vintage-style tremolós
(tehát Vai-os dolgokat nem fogsz tudni vele,de pl.Hendrixet simán)

Szerintem teljesen korrektek a Sqierek,
a 80as évekbeli szériák ráadásul simán lealázzák a mai standard Fendereket is.

Match
A standard strat vintage tremolós (6 csavaros).

Ha nem lenne tremolós, akkor benne lenne a nevében hogy hardtail.

Amúgy megéri...pöpec kis tanulógitár.

http://www.codahangszer.hu/index.php?content=showstuff.php&termekID=729

egy ilyenre szeretnék beruházni nyár végén, mi a véleményetek a gitárrol? megéri? jah meg hogy ez tudomásotok szerint tremolós vagy nem? mert aképen van tremolorol szó a leirásban nicns :S
Bangyee
100ezer alatt felejtõs a floyd. Nem is csak azért, mert szar lesz a minõsége, de ha egy olcsó gityóba beleraknak még egy floydot is, el lehet képzelni a maradék anyagpnézbõl mire tellett a gyárnak hogy öszedobja a gityót...

Hell boy
Hát hiába próbálkozok. a Free filternél valahogy mindig túlvezérelt lesz a cucc. az ozone-nál meg megcsinálom azokat a lépéseket amiket ír a helpbe de nem érzek semmi változást. (persze az nem kizárt hogy valamit elcsesztem mert az angol tudásom hagy némi kívánni valót maga után...)

egyébként nem értem miért van de egy mostani felvételemmel tök sokat szarakodtam az eq-val meg a hangzással de mégis ugyanúgy doboz hangzást érzem ki belõle. :/

Match
Olcsókon szar általában.

De egy kezdõnek a kezébe adhatsz egy 1 millás floydos gitárt hogy húrozd át, így is úgy is szenvedni fog vele...

Hell boy
a floyd az alapbólennyire szar vagy csak az ilyen olcsó modelleken? mer nekem is volt a kezembe egy harley benton ami floydos volt és hát csak 2 percenként kellett hangolni...

Match
mármint hogy mondod azt a 60-70 ezret?
Ebbõl kell hogy kijöjjön a gitár és kész, vagy pedig ebbõl kéne gitár, 2 ládás marshall torony meg 20 kiló kispedál?

Szvsz egy squier standard fat strat megfelelõ...55 ezer, ha nagyon szopni akarsz a floyd-al, akkor showmaster.

Túl drágát ne vegyél kezdõnek, mert ha megunod, szar lesz eladni.

Sum 41-os zenét akarunk játszani! 60-70 ezret max szánnék rá!
És mit ajánlotok???

Lacee
egy kis Brian Setzer

jó a gitárja (is) 😊

Balidani
én gyûjtenék egy squierre

Hell boy
Vorsont ne vegyél mer az tüzifa. Milyen stílusú zenét akarsz jáccani majd gitáron és mennyit szánsz rá?