Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balidani
a vorsonok (lehet hogy nem mind) nagyon könnyûek, nekem idegesítõen is. lehet hogy ha mas gitárod lesz furának tartod a súlyát...

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Match
Kezdõ gitárnak?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Helló!
Szeretnék venni egy elektromos gitárt. itt
Vorson G-1 (TMK-2)-ot4
Ismeri valaki ezt a márkát???Tudna tanácsot adni??

Lacee
régebben volt belinkelve egy video, amin Frusciante mutogatta végig az Under the Bridge gitármenetét. most nem találom a youtube-on, nincs meg valakinek esetleg?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

McGrady
vagy zúzzá <#hehe>

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Talán ideges vagy? Szúúúzááá...
Kösz a nyugtató választ! 😄
Match
Hidd el, hogy az ide látogatók javarésze látta az elsõt is.

Úgylátom te vagy itt az agy! Szerinted azért írom be, hogy mindenki válaszoljon? Mert én úgy gondolom, minél többen látják, annál nagyobb az esélye, hogy valaki tud segíteni. De egyesek ezt nehezen fogják fel...
mumpic
Oldal alján rendelés. Potom 3500 Ft 😛
Amúgy meg szerinted a "Valaki nemtudna kisegíteni Ákos - Idelenn idegen címû számának a tabjával?" kérdésre mindannyian írjuk be hogy nem, nem tudunk segíteni?

Na akkor megint, hátha:
Valaki nemtudna kisegíteni Ákos - Idelenn idegen tabjával?
thnx..
Bangyee
Én most a legutóbbi szóló albumát szedtem le, cirka 23 szám mindjárt jól meg is hallgatom.
Amúgy Soulseeken megtalálod a Fríkkicsünt is... <#nezze>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
Hát jah....eklundh bácsi tud ámde nagyon.
Van neki egy zenekara, aminek a neve Freak Kitchen.
na azt amikor leszedtem (már nincs meg, és azóta se tudok letölteni) néztem rendesen...
3-an vannak a zenekarba, tehát eklundh énekel gitározik.
Akkora rock n rollt nyomnak hogy leszedi a fejed 😄 Eklundhnak meg olyan hangja van hogy hajjaj.

Kurvajó zene.

Bangyee
Mattias Eklundh
Szerintem fantasztikus az ember érdemes utánanézni a többi videójának. Nagyon innovatív és egyedi stílusú emberke.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hát csak úgy eszembe jutott ez a jimi hendrix dolog... valamelyik elszállt száma végén össze-vissza fújja a furuját, kb mint én 4 évesen, amikor óvónéni mondta a kedves szülõknek, hogy vegyenek furulyát a gyereknek, és az én szüleim voltak olyan naívak, hogy megtették. Na de a vicces, hogy a lemezborítón is rajta van, hogy jimi hendrix, furulya...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Bangyee
Alapvetõen kétféle rendszer van: egy rögzítésû vagy két rögzítésû.
Elõbbibe tartoznak a "vintage" rendszerek amik pl stratokon vannak, ezek a leghajlamosabbak az elhangolódásra. Akadnak még egyéb egyrögzítéses megoldások, pl wilkinson féle csapágyas móka, ami talán a robosztusabb kiképzés miatt valamivel elõnyösebb hangolás terén. De mindkét esetben a lényeg, hogy a húrok vége csak a tremolóban van rögzülve, másik végüket a hangolókulcsok tartják. Ép ezért a hangolók minõségén múlik, hogy mennyire tartja a hangolást a cucc. Satus hangoló kulcsok alkalmazásakor javul a helyzet, mert ezeknél jóval kevesebb menetben is elég feltekerni a húrt a csonkokra (hisz a lock rögzíti a húrvéget, és csak annyit tekerünk fel, hogy behangoljunk) így a menetek nyúlása - mozgolódása kevésbé befolyásolja a hangolás pontosságát. (ezért érdemes sima kulcsoknál is a minél kevesebb menetszámra törekedni, persze ésszerû határokon belül)

A kétrögzítéses, avagy double locking rendszert ugye FloydRosenak szokás becézni. Az elsõ rögzítési pont a tremolónál van kis satukkal. A második rögzítés pedig a szemöldöknél (nut) a fej és nyak találkozásánál leszorító satukkal. És végül a hangolókulcsok, melyeknek ezúttal nincs szerepük a hangtartásban, hisz a felsõ satu fogja helyettük a húrokat. Egy satu, két satu, közte húr, nem mozdulhat sehova, bombabiztos. Majdnem. Azért a tremolón található finomhangolók ha gyatrák, akkor engedhetnek a nagy nyüstölésnek, de még ígyis jóval biztosabb a hangolástartás, mint az egypontos rendszerek többségénél.

Tehát nagyvonalakban ennyi amennyit én errõl tudok, aztán lehet hogy vannak kivételek, sõt fokozatok az egyes kategóriákon belül (a PRS egyrögzítésû tremolókról az a hír járja, hogy szintén remekül tartják a hangolást, persze locking kulcsok segítségével).

Hell boy
Kérhetnék egy kis összefoglalót a tremolo rendszerekrõl? hogy melyik az amelyik nagyon szar melyik az amelyiket ha nyúzom se hangolódik el a gityó.

Bangyee
Ibanezzel az a baj, a 100ezer alatti gityóik nagyon gyenge minõségûek. Egy srácnak a másik fórumon pl MEGZÖLDÜLT egy helyen a GRX ibijének a nyaka, mert nem volt rendesen megszáradva a fa. Nem egy helyrõl hallani megvetemedett, elrepedt testû olcsó ("GIO") ibikrõl... ezek óriási hibák, amiket nem szabadna megengednie magának egy ekkora gyártónak, még az olcsó modelleknél sem. Mert az "oké", hogy gyengébb minõségû alkatrészeket használnak, spórolnak, de a megbízhatatlanság az aza hibakategória, aminek kizárását már egy 25ezerf orintos akkusztikus gitárnál is joggal elvár az ember...

én nem azért mondtam hogy istenítsem Herman li-t ..és nem azért mondtam .. mind1 csak én ugytudom ezen nyomul .. haggyuk is ...
Lacee
miért, mi a baj az ibanezzel, a személyes szimpátiákat leszámítva?
nekem ibanez as73-as gittyóm van, a semihollow kategóriában szerintem simán jobb az epiphone-nél pl.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Hell boy
Na igen de Herman Li nem 55ezres Ibanezen tolja 😄 ez kb olyan mint hogy Schumaher is vezet autót egy ferrarit te meg veszel egy trabit mert hát az is autó 😄 de ne nagyon dícsérd az Ibanezt mert Match kolléga leint a pályáról <#vigyor>

hehe <#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1> iiiigen ?😄😄😄 ezt nem is tudtam 😄 😄😄😄
Haziba: vegyél furulyát is, a Jimi Hendrix azon is tolta... 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hy all most ujra jelentkezem 😄 mostmár figyelgetem a Forumot ... háth mi is történt?😛 😄😄😄 vettem 55 k ért egy alig használt Indonéziában készült Ibanez Grx 70 eset 😄😄😄 mellékesen Herman li is Ibanezen játszik SZIHORUAN CSAK IBANEZEN . ezt hallottam .. most vettem nemrégiben egy Boss Me 6 os Guitar Effects Pedálgépet 😛 elég durca most pedig ismét gyüjtök egy 60 w os Combóra 😄 most kez összeállni a hangcuc ...de msot egy kölcsön Combón nyomom 15 wattos Gm 108 as Behinger ... ami egy szett része 😊 a hangszedõkrõl annyit hogy Ibanez hangszedõk .. bõvebbet nemtudok ...amugy hangológépet szerintetek érdemes venni?...
http://steampunkworkshop.com/steampunk-strat.shtml

Hellhammer
Itt van a 2 gitár, csak hogy lehessen látni, hogy kb. milyen elképzelésem volt az átalakításról (na meg, hogy kicsit demózzak is 😄 - pár hónapig megvolt mindkettõ, aztán sikerült eladnom a régit). A jobboldaliból szerettem volna olyasmit, mint a baloldali.

Hellhammer
😊
Én régebben leveleztem velük, mert ugyanígy "tuningolni" akartam a gitáromat. Át akartam festetni a testet és a nyakon a berakásokat kicserélni. A festésnél jutottunk annyira, hogy amit kitaláltam az olyan 50-60e Ft alaphangon. Ezután a berakásokról már szó sem esett érdemben, mert ott már nagyon sokmindenre kell figyelni, szal el kellett volna vinnem a gitárt (ja meg az árra annyit mondtak, hogy többszöröse a festésének).
Emellé jött még az az elképzelésem, hogy EMG hangszedõ szettet rakatok bele, lecserélem a húrlábat meg nut-ot Gibson által gyártottra, a hangolókulcsokat meg Grover-re. A festéssel (berakások cseréje nélkül), pickup és hardware cserével ott lettem volna, hogy kb. 130-140e Ft-ot költök a gitáromra.
Ekkor leültem és átgondoltam, hogy egy 60-70e Ft-ot érõ gitárra érdemes-e ennyi pénzt költeni 😄 Arra a megállapításra jutottam, hogy nem nagyon, mert hiába tuningolom fel a gityót, attól az még csak egy Epiphone marad, ha el akarnám adni, akkor nagyot bukok rajta. Szal eladtam a gitárt és vettem egy olyat, ami gyárilag úgy néz ki, olyan fából van, meg olyan hardware van benne amit szeretnék 😄 (mondjuk gondolokozom rajta, hogy a potméterek tekerõit le kéne cserélni ilyenre 😄).

Bangyee
Ja amúgy meg bemész pl a nagy Eldorádóba, felcaplatsz az emeltre végigpróbálod az 50ezer Ft feletti fémhúros akkusztikusokat és azt választod amelyik bejött, mert azoknak a minõségével nem lesz gubanc.

Bangyee
Na és milyen felnit képzeltél a cuccra? A 19" momo sport most akciós... 😄

Match
www.vintage52.hu

1 milla alatt lesz valószínû...

Hát én sajnos nemtudok gitár tuningolásban segíteni...
pfuuuuu 😄😄😄😄😄
Enosh Chan
Sziasztok!

En hamarosan tervezem a gitar vasarlast es rockot szeretnek majd jastzani.Akusztikus gitarra gondoltam. Megmondana valaki milyen gitart vegyek(mit ajanlotok, jo minosegu kenyelmes) es ha tudnatok mondani egy helyet ahol gitarokat tuningolnak fel vizualisan megkoszonnem. 😊

Tuningolas alatt ugy ertem mint a pimp my ride-ban az auto diszites, vagy mint ha rendelesre kernel gitart, amit kersze benne lesz. Ha tudtok egy helyet ahol lehet maris rendelesre kerni, hogy gyoníoru sajat izlesem szerint kidiszitett megkoszonnem 😊

...for eg. u say \"n00bx0rz3rz0r jajajjajajjajajaajjajajajjja\" after u shot 20 arrow into an AFK player... DividedByZero LvL3x Rouge [SH][L2] *818*GyaMoltalan [BF2142]

mumpic
Miért van az hogy a youtube mostanában szaraxik nekem?? Van hogy csak félig tölti be a videót, és aztán többet nem, van hogy el sem kezdi letölteni. Deep shit.

John Cena
lehet és ez a Dragonforce gitárosa amilyen videót kültem😊

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Valaki nemtudna kisegíteni Ákos - Idelenn idegen címû számának a tabjával? lécci 😄
Ron Ragm
Hasonlókkal mi is szarakodtunk próbák alatt a számok közti szünetekben, a mi kedvenc favoritunk az R2D2 volt

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Szerintetek lehet ilyet csinálni gitárral????
Herman Li

Nem teljesen a topic témájához tartozik, de én mégis berakom.

Egy kismarosi fiatalokból álló (14-16) (nemrég alakult) zenekar Metál stílusú zenéhez énekes keres saját számok már vannak (csak alapok, gitár, dob). Akit érdekel az írjon. E- mail cím: [email protected] MSN: [email protected]
az Omega csinálja, szal nem lesz gond :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hell boy
ezen a videón például jól játszák és az eredeti sebességbe.

Christiansen
Parasztvakító bandák megérdemlik😄

Bangyee
Hát jah, inkább múlik majd a hangosításon, mintsem, hogy milyen formában vannak ép... 😊

mumpic
ja hát ez mindennapos 😄
Azért remélem holnap petruccsiék majd minimum CD-minõségben játszanak. 😄

Match
jah, az tény hogy tudnak, legalább is úgy emléxem.
Régen mintha a gitárosokról láttam volna videókat...de nem vagyok benne biztos.

Mindenesetre az elég pofátlan dolog, hogy felgyorsítják a felvételt, és még képesek belerakni a klipbe a képet is felgyorsítva (ráadásul úgy, hogy a vak is látja).
Én meg higyjem el hogy a fizika határait súrolja a csávó olyan gyorsan játszik...na persze.

Hell boy
mondjuk a felvétel is elég pocsék

Hell boy
hátúgytûnik nem live band. de ettõl függetlenül tudnak.

Match
Talán hogy végig tele van mellényúlásokkal, elhalt hangokkal, hamis futamokkal, ráadásul még nem is azt próbálja játszani ami a klipbe van?
Vagy valami ilyesmi...

tudtok nekem mondani jó hangszerüzletet pesten, ahol megbízhatóak, és van normális elektro-akusztikushoz húruk?

köszi elõre is

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

mumpic
asszem fáradt vagyok most, de nem értem..
szabad a gazda, mire kell figyelni? <#confused>

Bangyee
Hát ez katasztrófális... xD Szörnyûek a szólórészek, totál hamisak...