Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Szeretnék venni egy elektromos gitárt. itt
Vorson G-1 (TMK-2)-ot4
Ismeri valaki ezt a márkát???Tudna tanácsot adni??
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Amúgy meg szerinted a "Valaki nemtudna kisegíteni Ákos - Idelenn idegen címû számának a tabjával?" kérdésre mindannyian írjuk be hogy nem, nem tudunk segíteni?
Valaki nemtudna kisegíteni Ákos - Idelenn idegen tabjával?
thnx..
Amúgy Soulseeken megtalálod a Fríkkicsünt is... <#nezze>#nezze>
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Van neki egy zenekara, aminek a neve Freak Kitchen.
na azt amikor leszedtem (már nincs meg, és azóta se tudok letölteni) néztem rendesen...
3-an vannak a zenekarba, tehát eklundh énekel gitározik.
Akkora rock n rollt nyomnak hogy leszedi a fejed 😄 Eklundhnak meg olyan hangja van hogy hajjaj.
Kurvajó zene.
Szerintem fantasztikus az ember érdemes utánanézni a többi videójának. Nagyon innovatív és egyedi stílusú emberke.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Elõbbibe tartoznak a "vintage" rendszerek amik pl stratokon vannak, ezek a leghajlamosabbak az elhangolódásra. Akadnak még egyéb egyrögzítéses megoldások, pl wilkinson féle csapágyas móka, ami talán a robosztusabb kiképzés miatt valamivel elõnyösebb hangolás terén. De mindkét esetben a lényeg, hogy a húrok vége csak a tremolóban van rögzülve, másik végüket a hangolókulcsok tartják. Ép ezért a hangolók minõségén múlik, hogy mennyire tartja a hangolást a cucc. Satus hangoló kulcsok alkalmazásakor javul a helyzet, mert ezeknél jóval kevesebb menetben is elég feltekerni a húrt a csonkokra (hisz a lock rögzíti a húrvéget, és csak annyit tekerünk fel, hogy behangoljunk) így a menetek nyúlása - mozgolódása kevésbé befolyásolja a hangolás pontosságát. (ezért érdemes sima kulcsoknál is a minél kevesebb menetszámra törekedni, persze ésszerû határokon belül)
A kétrögzítéses, avagy double locking rendszert ugye FloydRosenak szokás becézni. Az elsõ rögzítési pont a tremolónál van kis satukkal. A második rögzítés pedig a szemöldöknél (nut) a fej és nyak találkozásánál leszorító satukkal. És végül a hangolókulcsok, melyeknek ezúttal nincs szerepük a hangtartásban, hisz a felsõ satu fogja helyettük a húrokat. Egy satu, két satu, közte húr, nem mozdulhat sehova, bombabiztos. Majdnem. Azért a tremolón található finomhangolók ha gyatrák, akkor engedhetnek a nagy nyüstölésnek, de még ígyis jóval biztosabb a hangolástartás, mint az egypontos rendszerek többségénél.
Tehát nagyvonalakban ennyi amennyit én errõl tudok, aztán lehet hogy vannak kivételek, sõt fokozatok az egyes kategóriákon belül (a PRS egyrögzítésû tremolókról az a hír járja, hogy szintén remekül tartják a hangolást, persze locking kulcsok segítségével).
nekem ibanez as73-as gittyóm van, a semihollow kategóriában szerintem simán jobb az epiphone-nél pl.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Én régebben leveleztem velük, mert ugyanígy "tuningolni" akartam a gitáromat. Át akartam festetni a testet és a nyakon a berakásokat kicserélni. A festésnél jutottunk annyira, hogy amit kitaláltam az olyan 50-60e Ft alaphangon. Ezután a berakásokról már szó sem esett érdemben, mert ott már nagyon sokmindenre kell figyelni, szal el kellett volna vinnem a gitárt (ja meg az árra annyit mondtak, hogy többszöröse a festésének).
Emellé jött még az az elképzelésem, hogy EMG hangszedõ szettet rakatok bele, lecserélem a húrlábat meg nut-ot Gibson által gyártottra, a hangolókulcsokat meg Grover-re. A festéssel (berakások cseréje nélkül), pickup és hardware cserével ott lettem volna, hogy kb. 130-140e Ft-ot költök a gitáromra.
Ekkor leültem és átgondoltam, hogy egy 60-70e Ft-ot érõ gitárra érdemes-e ennyi pénzt költeni 😄 Arra a megállapításra jutottam, hogy nem nagyon, mert hiába tuningolom fel a gityót, attól az még csak egy Epiphone marad, ha el akarnám adni, akkor nagyot bukok rajta. Szal eladtam a gitárt és vettem egy olyat, ami gyárilag úgy néz ki, olyan fából van, meg olyan hardware van benne amit szeretnék 😄 (mondjuk gondolokozom rajta, hogy a potméterek tekerõit le kéne cserélni ilyenre 😄).
1 milla alatt lesz valószínû...
pfuuuuu 😄😄😄😄😄
En hamarosan tervezem a gitar vasarlast es rockot szeretnek majd jastzani.Akusztikus gitarra gondoltam. Megmondana valaki milyen gitart vegyek(mit ajanlotok, jo minosegu kenyelmes) es ha tudnatok mondani egy helyet ahol gitarokat tuningolnak fel vizualisan megkoszonnem. 😊
Tuningolas alatt ugy ertem mint a pimp my ride-ban az auto diszites, vagy mint ha rendelesre kernel gitart, amit kersze benne lesz. Ha tudtok egy helyet ahol lehet maris rendelesre kerni, hogy gyoníoru sajat izlesem szerint kidiszitett megkoszonnem 😊
...for eg. u say \"n00bx0rz3rz0r jajajjajajjajajaajjajajajjja\" after u shot 20 arrow into an AFK player... DividedByZero LvL3x Rouge [SH][L2] *818*GyaMoltalan [BF2142]
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Egy kismarosi fiatalokból álló (14-16) (nemrég alakult) zenekar Metál stílusú zenéhez énekes keres saját számok már vannak (csak alapok, gitár, dob). Akit érdekel az írjon. E- mail cím: [email protected] MSN: [email protected]
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Azért remélem holnap petruccsiék majd minimum CD-minõségben játszanak. 😄
Régen mintha a gitárosokról láttam volna videókat...de nem vagyok benne biztos.
Mindenesetre az elég pofátlan dolog, hogy felgyorsítják a felvételt, és még képesek belerakni a klipbe a képet is felgyorsítva (ráadásul úgy, hogy a vak is látja).
Én meg higyjem el hogy a fizika határait súrolja a csávó olyan gyorsan játszik...na persze.
Vagy valami ilyesmi...
köszi elõre is
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
szabad a gazda, mire kell figyelni? <#confused>#confused>