Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Akkor lenyugodtam, hogy nem kell jogdíjért pereskednem 😄
Ha nagyon nem megy már eq-val a dolog, akkor próbálkozz kompresszorral vagy mondjuk jó lehet még a BBE Sonic Maximizer vagy a Steinberg Magneto.
Majd megkeresem annak a számnak a beállításait, amirõl most szó volt és bepostolom ide.

Hell boy
Igen arra gondoltam de közbe meghallgattam megin és nem ugyanaz de vannak kísértetiesen hasonló témák benne. És amikor megnéztem a videót egybõl beugrott hogy ez a zene tök olyan mint ha te csináltad volna, még a gitár hangzás is. Jah télleg azt még akartam kérdezni hogy a gitárhangokat hogyan tudom teltebbre csinálni?

fotókon, koncert videókon, klippekbe mindenhol az LTD-t láttam eddig nála nem értem a lapjukon mér írnak Gibsont.

Balidani
az explorerek gyönyörûek, ha egyszer lesz pénzem veszek egy gibbont öreg koromban. <#vigyor> ezzel töltöm majd nyugdíjas napjaim, ha addig nem cseszem el az életem

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Hellhammer
Ismerem a Ghost Rider filmeket, régebben nézegettem 😊 Azért az érdekes lenne, ha az a zene lenne benne amit csináltam 😄 (erre gondoltál?)

Érdekes a Jesper gitárja téma, az In Flames lapján az van írva, hogy kizárólag Gibson Voodoo-t használ, aztán a koncert fotókon meg egy LTD EX-400 lóg a nyakában 😊 Amúgy nem vészesen dárga az a gitár, bár a 140e-es keret felett van. Annyiért én egy Epiphone Explorer-t vennék, ha már ilyen forma gitár kellene.

Bangyee
Hangmester fórumon árul egy srác 140ért fekete Jacksont, floyddal, és Dimarzio pickupokkal - kissé viseltes, de garantáltan oltárit szól. 😉

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
Ehh....kicsit szétcsúsztak...de gondolom mindenki felismeri melyik melyik 😊

A jacksonnál színtõl függõen megy az ára felfelé 230 ezerig 😊
csak a sima egyszínûek kerülnek 134-be.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Hello!

Ahogy néztem ez a Jesper fiú esp ex-en tolja. Abból elérhetõ áron LTD-t veszel max, de én inkább lebeszélnélek róla. EX-50 és EX-400 megfordult a kezembe...a dizájnon kívül szinte semmi különbség nincs (ragasztott nyak ide vagy oda).
Ibanezrõl nem szólok mert leugatnak 😊
Esetleg 140 ezerért egy epi explorer?

Vagy ha már jackson, akkor egy DK2 japán gyártmányú szintén 140 körül mozog:

Tudom ajánlani még az LTD EC szériát. próbáltam ec50-et, és ec300-at, sztem megérik az árukat.

Hell boy
Jesper tudomásom szerint LTD-n jáccik nem Gibsonon, de a gibson gitárok nem igazán a 100-150ezres kategóriába mozognak hanem jóval afelett. Még az is kérdés hogy ennyi pénz van szánva csak a gitárra vagy még ebbõl kellene erõsítõt meg esetleg torzítót/effektet kihozni?

Hellosztok!

Éppen gitárvétel elõtt állok, és a szüleim hajlandók kb 100-150 ezer közötti összeget rááldozni a gitárra, és nem szeretném elkapkodni hanem egy jó hangzású jó gitárt szeretnék venni. Ami tetszik az pl. az olyan Ibanez vagy Jackson féle gitárok, és azok a Gibsonok pl. amin In Flames-ben Jesper játszik. Valamivel jobban tetszenek az Ibanez gitárok de egy oylan "jesper féle" gitárt mindneképpen ki szeretnék próbálni de mo-n egy boltban sem láttam és használtcuccoknál sem találtam. Lehet cska nem ekrestem eléggé....van aki tudna segíteni, és adni személyes tanácsot hogy ennyi pénzbõl hol és milyen gitárt venne? Kössz.
Hell boy
Hellhammer: Ismered a ghost rider motoros filmeket? a 3. részébe benne van az a szám ami az oldaladon is ki van rakva asszem a 4. Ti csináltátok neki a zenét vagy lenyúlták tõletek vagy mi?

Balidani
amúgy egyik gitáron selyem lakkozás van és a sok támasztás miatt ( régebben csináltam) kifényesedett a lakk 😊 faszán néz ki

Lacee
gyors, "tekerõs" játék. wiki

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

"shredes témákhoz" azok milyenek ?

Balidani
anchoringnak hívják ha támasztassz, mindenki mond mindent van aki szerint nagyon rossz van aki szerint lehet így is jól gitároni, áll. Petrucci is támaszt. Egy biztos a shredes témákhoz nem támaszthatsz.

Hellhammer
Az aktív elektronikához még 1 kis infó: mivel felerõsíti a jelet, ezért a pickup-ba nem kell olyan erõs mágnes. Emiatt a húrokat sokkal közelebb lehet engedni a hangszedõhöz mint a passzív hangszedõknél (amúgy azért gáz, ha túl közel van a húr a hangszedõhöz, mert a hangszedõben lévõ mágnes mágneses terében rezgõ húr mozgását csillapítja, néha hullámzó hangerõsséget is tud produkálni ez a hatás).
A frekiátvitele is sokkal egyenletesebb, nem nagyon függ a tekercseléstõl, kábelezéstõl, erõsítõ bementi illesztésétõl, hogy milyen hangja van. Van aki szereti, van aki nem 😊

Hell boy
<#duhos2><#vigyor>

Legközelebb csendbe maradok<#szomoru1>

Match
- Mehet az 18V-ról is 😊
- A pickup egy elõerõsítõvel van megtámogatva, és nem az elemmel 😊
- az elõerõsítõ van megtámogatva az elemmel

McGrady
hát
azért ezzel vitatkoznék...ha jól látom Steve Lukather is aktív elektronikát használ, mégsem metálarc :-)

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Annyiban külömbözik a passzívtól hogy egy 9Vos elemmel van megtámogatva a hangszedõ ezáltal még nagyobb a kimeneti jelszint és brutálabb a hangja torzított csatornán. Azoknak elõnyös akik metált játszanak abból is a durvább fajtát.

Rockshow

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

McGrady
hello
tud valaki mondani pár mondatot az aktív elektronikáról? nem nagyon ismerem, jó lenne valami képet alkotni róla...

Kuss!-magyarázta.

mindegy hogy valaki pengetésnél támaszt 2-3 ujjaval a testen, vagy a tobbi ujjat behajtja? elõnyõk/hátrányok?

Ja király film!!Meg vannak jó zenéik is! De hol lehet csináltatni akkor vami ilyesmit ja😄

Galy
Tenacious D fent van blogmusikon, egész album, rulez! 😊
Tenacious D - The Pick of Destiny

Trailer (klip):
http://www.youtube.com/watch?v=LKZtW8xLNVk

Lacee
milyen film? linket! 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

olyan nekem is kell 😄 nagy film 😄

Hell boy
Pick of Destiny-t én is kééérek 😄 de nem ilyen utángyártott kínait hanem eredetit sátán fogból <#vigyor>

Count Adyn
Ilyet szeretnél?😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hi!
Tud valaki olyan oldalt vagy boltot,ahol lehet egyedi pengetõket csináltatni???

Balidani
olyan mintha jobbkezesként balos gitáron kezdenéd és ballal pengetnél.
így utólag fura lenne de biztos csak az számít amit megszoksz

McGrady
öhm, én nem a gitár szempontjából néztem a dolgot, hanem a zenész szempontjából...hogy baj-e az ha balkezes vagy és jobbkezes gitárt használsz jobbosként. :-) így tiszta?

Kuss!-magyarázta.

Lacee
szerintem McGrady nem úgy értette a jobbkezes gitárt, hogy jobbkezesként is használod, hanem fordított húrozással: így csak annyi változik, hogy a potik lentrõl fentre kerülnek.
persze lehet hogy mégsem, de nekem így lenne logikus 😊

McGrady
nem
bár én mondjuk egyáltalán nem agyaltam azon hogy most akkor balkezes vagyok, a gitár meg jobbos, csak örültem hogy van egy gitárom, aztán kûdtem :-))

Kuss!-magyarázta.

Hát nem tom eléggé nehéz lesz megszoknom akkor h nem bal kézzel pengetek😄😄 de majd megkérdem még csermákba hátha vannak balkezes gitárok😄 remélem lesznek

igy van 😄
én is balkezes vagyok, mégis jobbost használok..amugy meg szerintem amilyen gitárt megfogsz életetben elõször, az lesz a "normalis" számodra

Christiansen
Elsõre minden furcsa, még az e-moll is ^^

Nem volt nagyon furcsa elsõnek a jobbkezes gitár?

McGrady
most kezdenéd a gitározást?
mert ha igen, akkor nyugodtan kezdhetsz jobbkezessel is, én is balkezes vagyok de jobbkezesen kezdtem és semmi bajom vele 😊

Kuss!-magyarázta.

De gondolom minden boltban vannak balkezes gitárok, nem?
Vagy max rendelnek pestrõl

Match
Drágábbak...kevesebb balkezes van, kevesebb adható el belõle, és kell neki egy új gyártósor...
Tehát csoda hogy csak pár %-al drágábbak.

Hell boy
én úgy tudom hogy drágábbak mint jobbkezes társaik

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni h a balkezes gitárok olcsóbbak vagy drágábbak???

Rockshow
Én a Cort-okat erõltetném mert ár/érték arányban szerintem ezek a legjobbak, sokkal jobb anyagból vannak és jobb hangszedõkkel szerelik õket, mint hasonló árban a többi márkát! Azt alapvetõen azért el kellene dönteni, hogy termolós vagy fix húrlábas gitárt akarsz, ebben az árkategóriában igazán jó floyd-rose lic. tremoló nem lesz a hangszerben, amit késõbb ki lehet cserélni ha megint összegyûjtesz egy kis pénzt, igazából a tisztességesebb tremolót Cort-ék is csak a 150.000,- feletti gitárokba pakolnak bele! Nekem a fix hidas Cort-ok közül a CORT M600tetszik ami hasonló a CORT KX-1Q-hoz, ez is 82.000,- körül van. Legolcsóbban pedig ITT tudod megvenni, de lehet hogy várni kell rá, ha nincs készleten!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

McGrady
én a Cortot ajánlom, én is Cortot tervezek venni :-) Mostanság nagyon sok pozitívumot írnak róluk

Kuss!-magyarázta.

Match
Én le...a többit érdemes kipróbálni és összehasonlítani.

Szép napot mindenkinek. Gitárvásárlással kapcsolatban lenne szükségem segítségre. 80-85 ropim van a célra.Kezdõ-Haladó szinten vagyok jelenleg egy noname samick-on tolom amit elõttem egy profi használt és télleg jó a hangszer egyetlen gond, hogy folyton elhangolódik és igazából nem nekem való úgyérzem. Amelyeket kinéztem az a Ibanez GRG270, Cort EVL K4, Cort KX-1Q, Schecter OMEN 6. LTD re is gondoltam pontosabban MH-100fm, de semmit nem tudok róla. A GRG 270-est már volt szerencsém kipróbálni és nagyon-nagyon tetszett fogásra, hangzásra mindenre, bár sok negatív hozzászolást láttam, szóval errõl lebeszélnétek? Pénteken megyek kipróbálni mindet, ha esetleg van még olyan modell amit érdemes lenne kipróbálni írjátok le.
Lacee
köszi szépen 😊

kicsit megkésve de itt van😛
under the bridge by JFrusciante😊

Bangyee
SV 470, 1993-as évjárat, hálistennek japó. Használtan vettem amúgy, de jól tartja magát. 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"