Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
http://www.youtube.com/watch?v=J4Im9kDRhFg
http://www.youtube.com/watch?v=3Hwlt9zm5SU
http://www.youtube.com/watch?v=6ycsj1-YHXQ
Asszem az 1.-2. videóknál nem kéne azzal kezdeni a tanulást nem?
3. vidinél meg azért nem olyan rosszul szól a BC Rich Warlock bár sztem nem olyan jó a hangja...
4. Vidinél meg jó hangja van a Charvel-nak
Szerintetek jók a Charvel-ek?
Voltál is nálunk gitározni, a praksi tesója vagyok 😄
általában a balkezes az LH mint left handed.
de a balkezes gitárt már képrõl is felismered, hisz pont fordítottja a jobbkezesnek.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Balkezes?
Fender SQ.Bullet Strat.BLK 5395
mikor jártál nála?
ezek szerint földik vagyunk😛
Szerintem nem az, bár attól még lehet.
ezt azoknak rakom be akik csak az MTV-bõl ismerik a RHCP és azt hiszik hogy amit a rádióba nyomnak azt tudják csak,meg tinipopcsapat meg ilyenek😊
csak erõs idegzetûeknek,bár szerintem nem vészes
azért az egy kezemen össze bírnám számolni hogy az ismertebb gitárosok közül ki nyomja ezzel a "koszos" Hendrixes tónussal és stílussal
na ha már chili akkor itt van John-ak egyik szólóalbumáról egy szám(egyik kedvencem)
a közepe felé van egy viszonylag hosszú szóló rész és erre nekem még régebben a tanárom azt mondta hogy tuti impro bár olyan felépítettnek hangzik.
mondjuk el tudom képzelni mert többször olvastam róla hogy ritkán tervezi meg a dolgokat ami éppen akkor jön annak ott kell lennie😛
el tudom képzelni fõleg hogy minden koncertfelvételük megvan és egyformán én még nem hallodtam a különbözõ slágereiket eljátszani
amúgy jók a szólóalbumai,lehet válogatni nincs sok csak 11 és jövõre jön az új 12-ik😊+ a chili albumok
és még "csak" 36 éves...
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Zene nélkül mit érek én?
szintén gyakoroltam anno ezt a számot,akkordfogás és hummer/pull of gyakorlásra tökéletes(metálosok kerüljék)
amúgy ez egy érdekes szám mert sima akkorozással is el lehet játszani de ahogy Fru kitalálta és feljátszotta ezt anno úgy nem egyszerû eljátszani(12 éves kisgyereknek sikerült,pedig a fa*ba se volt még akkor)
az biztos hogy más technikai felkészültséget igényel mint mondjuk egy gyors szóló vagy zúzás.
ez a funky ritmusolás egy külön stílus,nekem ez a fajta gityózás jön be
olyan játékos😛
Zene nélkül mit érek én?
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
gondolom ezeknek más dolguk sincs csak a szárazfán prüttyögni
nembaj,szerdán levizsgázok aztán remélem belõlem is gitármûvészt farag az idõ😮
Na ez nem semmi,ezt az intrót gyakoroltam egy pár napig de úgy bedurrant a kezem mint az állat.
El is ment tõle a kedvem,pedig egyszerûnek látszik de nem az😞
Ez a kisgyerek meg egész jól nyomja,biztos valami japó robot😛
Amúgy RHCP-Snow c. szám intója ez
Ami a dob szétválasztást illeti nem igazán sikerült azzal a módszerrel amit írtál, végülis egy bonyolulttabb de kézenfekvõ módszerrel sikerült megoldani, aztán majd talán rájövök mit rontottam el.
Hellhammer neked van ami ötleted mivel lehet csinálni olyan effektet a szintire ami abba a klippbe van? (#20299)
Ja meg nem akartam belebonyolódni túlságosan és lusta is vagyok 😊 (ja meg az ezdrummer csak 8 kimenetre tudja kiküldeni a hangot, ebbõl 5 sáv csak tam lenne ha külön akarnám szedni, szal spórolni kell).
Ja Hellboy: ha külön akarod a dobrészeket, akkor nem kell külön bepötyögni a dobot, jó az egyben úgy ahogy van. Az ezdrummer mixerének van egy olyan része, hogy output. Oda kattntva meg tudod adni, hogy melyik sávon küldje ki az adott dobcucc hangját, aztán a rögzítõ progiban meg létrehozol több sávot, és azoknak a bemeneteknek meg elméletileg meg tudod adni, hogy a vsti hangszer melyik kimeneti csatornája legyen (szal pl. kiküldöd a pergõt az ezdrummerbõl a trk2-re, akkor a sávon a bemenetnek a vsti hangszer 2. csatiját adod meg).
Olyan nagy különbséget nem lehet hallani sztem, az elõfok mintha kicsit visszább venné a csilingelést és olyan mintha alapból egy kevéske kompresszor lenne rátéve (az elektroncsõ miatt lehet ez úgy gondolom). A végén a Cemetary Gates riffnél mintha egy kicsit vaskosabb lenne a gitár az elõfokkal, de lehet, hogy csak bedumálom magamnak, hogy azért mégsem hiába vettem meg a cuccot 😊
a tamokat hogyhogy nem külön szoktad eq-zni?
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Bangyee: a fade-in az mi pontosan?
A mixeren a hangerõk beállítása meg ilyesmik: shot 1
A 3 kompresszor beállításai (az abalak címében van melyik-melyik): shot 2
Az ezdrummer-ben lévõ mixer beállításai: shot 3
Aztán az EQ beállítások: lábdob, pergõ, tamok, cinek (overhead).
A pergõ eq-jával és kompresszorával sokat baszkódom, valahogy sosem sikerül eltalálnom azt amit szeretnék 😊 Ja és itt van az amiben ilyen beállításokkal van a dob (asszem már linkeltem régebben): klikk. Így most újra meghallgatva pár hónappal a felvétel után, a cinekre raknék még egy kicsit, meg a gitárokat (basszust is) egy kicsit lejjebb venném.
A cinekkel néha bajban vagyok, mert van amikor túl harsányan szól és szinte bántja a fület, van amikor meg totál eltûnik a mixben.
Szal nekem ha megnézed az effect routing ablakot, ott látszik, hogy a directx/vst pluginek mögé van rakva a mixer eq-ja (akárhoy át lehetne rendezni, szal akár az eq-val is kezdõdhetne az egész).
A másik ablakban pedig az effektek vannak, azaz ott lehet állítani, hogy mi legyen pre vagy post effekt. Fõleg az aux send-nél lehet lényeges, meg az olyan effekteknél aminél számíthat a hangerõ, bár még nem nagyon használtam ki az ebben lévõ lehetõségeket, fõképp csak akkor használom, hogy átrendezzem a sorrendet ha a samplitude nem olyan sorrendben rakja be az effekteket ahogy én akarom (sokszor elõfordul).
Kompresszor elé is lehetne rakni eq-t, de akkor azért nem árt tudni mit akar az ember, mert nagyon bele lehet nyúlni, hogy mit csináljon a kompresszor (szal mondjuk ha megvan húzva eq-val a mély, akkor esetleg sokkal többet és erõsebben szól bele a kompresszor, mert nagyobbak lesznek a csúcsok egy mélyben gazdagabb hangszernél/résznél).
A dob beállítások nem nagyon vannak megvariálva ennél a felvételnél, simán ezdrummer, amit aztán csak eq-val piszkáltam meg (meg talán az ezdrummer belsõ mixerét piszkáltam meg). Van amikor baszkódtam vele, hogy külön sávokra kiküldtem az ezdrummer hangját, arról csinálhatok screenshot-ot, nemtom mennyire lesz áttekinthetõ 😊
stúdiómérnök lesz belõle akárki meglássa.<#idiota>#idiota>
Bocs getzi voltam... <#eplus2>#eplus2> tetszik a nóta is ám <#wave>#wave>
más: a belinkelt képeknél a git1, git2nél az az EQ az a sávra van rakva vagy hova? mixer track 2 meg 3 van írva és nem tom eldönteni hogy azok hova lettek pakolva és ha a sávra akkor a kompresszor elé vagy mögé? ill ha rakok be sonic maximizert azt hova érdemes tenni? jah és a dob beállításait nem tudnád felrakni? hirtelen ennyi 😊
Hell boy: ma hirtelen felindulásból vettem egy Mic 100-as elõfokot 😊 Nem vol 200-as raktáron, és ki tudja mikor járok arra legközelebb, szal megvettem a 100-ast. Majd este, vagy holnap délelõtt veszek fel ilyen A/B összehasonlítást az elõfokkal és anélkül. Elsõ kipróbálásra tetszik, aranyosan pislákol benne a csõ, és ha megtekerem a gain-t akkor funkcionálhat ilyen overdriveként is 😊 (bár akkor a kimeneti szintet eléggé vissza kell venni, hogy ne vezérelje túl a hangkártyát)
amúgy ez minek a felvétele volt? így meghallgatás nélkül nem tudok mondani róla semmit
De mi nem jó szted? A felvételben sztem nem hangzik szarul a bassz, mondjuk kompreszorral azért elég rendesen meg van küldve, anélkül tényleg kicsit érdekes 😊
Szal azon a felvételen 2 gitársáv van, majdnem ugyanazt játszottam mindkettõn, a következõ beállítások vannak:
Egyik gitár
Másik gitár
Basszus
Mixer és a master sávon a kompresszor és eq beállítás
Az am-track és az utolsó screenshoton az advanced dynamics a samplitude-hoz adott kompresszorok, mást is lehet használni (a waves rcomp tetszik még nekem, masterhez meg a C4) a beállítások - ratio, treshold, attack stb. - nagyjából ugyanezek. Azaz a treshold-ot úgy szoktam belõni, hogy gitárnál a gain reduction 3 és 6 dB között mozogjon, basszusnál és lábdobnál 10-12 dB környékén.
A BBE Sonic Maximizer ott van a mixerben az insertek között, de nem kapcsoltam be, mert amikor ezt a felvételt csináltam, akkor még nem volt meg a plugin, csak most tettem be kipróbálásra 😊