Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ESP sztem azok jók!!!
Jah meg 100 alul nem kapsz😄

barnie1990
Az ESP gitárokról mi az általános vélemény?Sok együttesben láttam olyat,és nekem is nagyon tetszenek.

Zene nélkül mit érek én?

Ron Ragm
Vastag természetesen, sõt akusztikusnak kemény, persze amit a pénztárca megenged.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

R4VII
Köszönöm a választ!

\"Ha Ábrahám gyermekei lennétek,akkor úgy cselekednétek, ahogy Ábrahám....Ti apátoktól, az ördögtől származtok.\"-János 8 [39,44]

Tokok terén mit ajánlotok?? Vékony, közepes, vastag???

elõször egy kicsit kijavítanálak. felhang, nem félhang. Félhang is van, az a legkisebb lépésköz, kisszekundnyi. Most gondolom nagyon értetlenkedsz ezelõtt, de egy jobb középiskolai énekkönyvbõl megértheted mi ez 😉.
Persze neked a felhang kell, pontosabban hogy tudod elõhozni.
Több féle van: a "természetes"(natural)-t legkönnyebb, legkönnyebben úgy tudod megtenni ha az 5ös vagy 7es érintõhöz gyengéden hozzáérsz nem nyomod le és megpengeted a húrt.
A "mesterséges"(artificial)höz sok gyakorlás kellhet, fõleg gyorsabb játéknál, és ezért azt ajánlom hogy azt hanyagold, míg az alap dolgokat egy bizonyos szinten nem tudod(legalább egy stabil váltottpengetést)
Szóval a recept(legalábbis az én módim): miközben pengetsz, pengetés után egybõl érj hozzá a húrhoz a hüvelykujjaddal. Ehhez az kell hogy a pengetõ hegye alig látszódjon ki, a hüvelykujjad legyen közel a húrhoz.
Rásegíthetsz egy kis csuklómozdulattal is, de könnyen kieshetsz így a ritmusból.
És a legfontosabb: a mesterségest bármelyik hangot lefogva létrehozhatod. De nem mindegy hol pengetsz. Ezt ki kell tapasztalnod.
(oka az hogy legkönnyebben az oktáv és kvint felhangot tudod elõhozni, és ezek elhelyezkedése kb a nyaknál illetve nyak pickup környékén van, és minden hangnál kicsit másfele helyezkedik el)

Bocs a hosszú tanmeséért, de remélem így érthetõ volt.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

R4VII
Egy kérdésem lenne. Hogy kell mesterséges félhangot elõcsalni a gitárból?Tudom lehet hogy hülyének néztek, de nem sok ideje gitározok.<#pardon1>

\"Ha Ábrahám gyermekei lennétek,akkor úgy cselekednétek, ahogy Ábrahám....Ti apátoktól, az ördögtől származtok.\"-János 8 [39,44]

McGrady
vettél végül...? :-) vagy másik multi? 😄

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
az enyémen is 😄 egyébként valahol láttam használtan, asszem vaterán

McGrady
a multimon van Big Muff modell, majd kivágjuk 😄D

Kuss!-magyarázta.

Juteszembe, ha valakinek van Kecskemét környékén eladósorban lévõ Big Muffja szóljon feltétlen!<#kacsint>
Christiansen
Ehx metal muff.. használtan húszezee'

Borgi
létezik olyan honlap ahol sok kis effektpedál-ról tlaálok infókat?! (nem csak boss-okról, mert olyat találtam sokat :>, vagy azért találtam sokat mert aza fini?)
Dod-okra, MXR-ekre esetgle ZVEX-ekre lennék kiváncsi, de azis jó lenne ha valaki mondana még jófajta cuccokat, és róluk valami infót.
Flangert szeretnék meg valami disztárzsünperoverdrájvot, olyasmit keresek ami szereti a mélyet, kicsit zuzosabb féle de annyira azért nem mintegy boss mt2-es, olyanom már volt 😊
köszi

porki fagyok fállalon

most az egyszer igazat adok Match-nek 😊

😄 😊 😊 😊 😊 😊

Match
Hülye ötlet, minden zenész hülye, különösen a gitáros, azok közül is kiváltképp a szólós, ilyenekkel ne beszélj, a saját érdekedben.
😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

OMFG nem igaz h nem bírsz annyit kiírni h Young...OMFG

Hát eléggé élvezi a zenét!😄😄😄
De jobb ezt nézni minthogy egy két ember csak áll mint f*** a lakodalomba és dülöngél balra jobbra az már idegesítõ

nemtom, nekem nemjön be angus jáng stilusa
ehhez még szerintem hozzátartozik a közösségi oldalas keresés is...

😊 sose tudtam érteni, hogy a leglassabb szám alatt is hogy tudja annyira bangelni a headjét 😄

mumpic
Majd jól rákattintanak a userinfódra, látják hogy lány vagy és egybõl felvesznek. 😊

úgy szeretnék vki gitárossal msn-ezni?nem vesz föl vki msnre?????????

Maestro
Maestro 2
Valahogy jobban tudom õt nézni és csodálni a szenvedélyét!!

barnie1990
Én nagyon el tudok merülni benne.Imádom nézni az ilyesmit. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Nekem vhogy ez nem jön be amúgy grat nekik de nem jön be😄

McGrady
frappáns videó :-)
bár nekem nem jön be ez a túlzott tekerõgépkedés...számomra ez már monoton...kevés az íze, a stenkje...

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Mellesleg ha ehhez valaki talál tabbot akkor én legyek az elsõ akinek szól. Köszi 😊
Mr_no_NaMe
McGrady
viszont énekelni azt tudott! még a Meola elõtt voltak ilyen japán dobosok, aztán megkérte õket hogy improvizáljanak már a Black dogra, õ meg majd énekel...nagyon jól visszaadta Plant hangját, ki se néztem belõle.

Kuss!-magyarázta.

én is voltam Meolán, sztem is nagy volt, fõleg a perkussziós duó!

a konferansziét meg nem tom honnan szedték, de hihetetlen egy gyökér volt, mintha valami boxmeccs lett volna, úgy konferálta be a mestert...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bangyee
Én meg tegnap szigeti Nevermoreon voltam, eszméletlen egy banda, na. <#wow3> Kicsit érdekes volt a felállás, mert a bassert beugró helyettesítette, a 2. gityóst a régebbi gityós helyettesítette... Nade nemis akármilyen ember játszott Jeff Loomis mellett, ez a tag ugyanis Chris Broderick volt. Szal két ekkora gitárzseni egymás mellett, ihaj! Olyan ikerszólót nyomtak le, hogy leolvadt az arcom. 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

utánna már léptem,Bikinin sem voltam

McGrady
igen, csodaszépen szólt, ellentétben a Bikinivel 😄 azon voltál? Lukács Peta kurvára megkûdte, de olyan fosul szóltak 😄
Meola viszont gyönyörûen szólt, hûûûû
Tátrai-Szûcs Antal is volt utána, õk is odatették :-)

Kuss!-magyarázta.

nagyon nagy volt,kirázott a hideg egy párszor és nem azért mert fáztam😛
amúgy elég profi volt a kihangosítás<#eljen>

McGrady
felvettem 1 órát belõle 😛 eszméletlen volt 😊

Kuss!-magyarázta.

Ha Frusciante nyilatkozatát vesszük alapul, hogy a Stadium Arcadium szólóinak is impro a fele, akkor még az is megeshet, hogy az eredeti sem "hibátlan".<#vigyor0>
Írtam a méledre.
na igen itt is látszik hogy ezt hibátlanul elég nehéz eljátszani,amúgy nagyon jó.
az üzentet megkaptam,majd írok😛

Ittpedig talán a legjobb akusztikus cover. "It´s like john himself came over to ur house,grabbed your guitar n said: This is how it´s done!½ <#vigyor0>
ma fél 9-kor Al Di Meola ingyenes konci a kecskeméti fõtéren,akit érdekel jöhet😛
igaz nem metál de azért tud az öreg

Bangyee
Ez nagyon silány gitár, ne csodálkozz, ha vetemedni, zöldülni kezd a fa, lekopnak a bundok 1 év alatt, és szene-szarrá hangolódik (mint azt egy ismerõsöm tapasztalta a sajt bõrén). Szóval ennek a gitárnak a legkissebb baja az, hogy élettelenül szól, és ez baj.
Igaza van Hellhammernek, szerintem is minden embernek átlag 1-2 ismerõsi kapcsolódáson keresztül már van gitárhoz konyító ismerõse, aki kisegítheti használt vásárláskor. Feleáron lehet így középkategóriás cuccokhoz jutni, és ha jól választ, annyi hátránya származik belõle az embernek, hogy már "nem szûz" a gitár, esetleg helyenként picit sérült.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hellhammer
Nekem a Vintage '52-ben olyan 2-3 éve 60-80e Ft-ot mondtak. Láttam pár airbrush-al dolgozó ember hirdetését is, hogy csinálnak gitárt, de árat egyik sem írt.

Télleg valaki nem tudja h kb mennyiért lehet egyedire festetni a gitárodat??? Csak úgy érdekel nem szándékozok erre

Hellhammer
Hát helyedben mondjuk én valami ilyesmit néznék meg. Mondjuk ilyenbe tényleg csak úgy érdemes belemenni, hogy ha van valaki aki ért hozzá, és meg tudja nézni veled. Jó esetben (meg ha jól tudsz alkudni 😊) egy ilyesmit 50-55-ért is el tudsz hozni.

Hellhammer
De pont azt magyarázom, hogy használtban sokkal jobb ár/érték arányú cuccokat lehet venni.

EZ
a gitár akkor szerintetek semmit se ér??

de újjonnan nem annyi😄

Hellhammer
De azért lenne értelme összehasonlítani, mert látod, hogy én is írtam, hogy 60-ért tudtam eladni ami aztán nem sokkal több mint a 44 ezer.

hát van egy kicsi különbség... Cort X-2 44ezer... Epiphone Les Paul meg 100 felett!
És sok értelme nincs össze hasonlítani mert jóhogy az Epiphone leveri...

Hellhammer
Nem értelek. Mit nem lehet rajtuk összehasonlítani?