Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok, szeretném a véleményeteket kérni, hogy milyen húrokat ajánlottok akkusztikus gitárhoz, mert le szeretném cserélni a rajtalévöket. az ár mindegy, köszönöm
Hell boy
Lenne egy olyan kérdésem hogy a floyd rose-ok közül melyik az (márka, típus) ami nem alsó kategória szal nem hangolódik el a gitár 10 perc altt de azért még megfizethetõ árba van és ugyanez a kérdés lenne kulcsokkal kapcsolatban.

Hellosztok a segítségetek kéne egy fasza multi effektet szeretnék csak nem tudom, hogy most a mai piacon mit érdemes venni imádom effektezni a számokat szóval egy olyan kéne amibe jó sok effekt van jó minõségûek és persze olcsó áron. elõre is köszi a segítséget!!!

õszintén szólva én csak a floyd roset hiányolom a Stratokról, következõ gitáromnak valami King V formátumút álmodtam, fasza kis macskanyivákolós floydrózzal 😄

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

😊 amikor azt mondják hogy a Strat nem egy metal-monster mindig mosolyognom kell. No jó, tényleg nem annak szánták, de pl enyim elõzõ gazdája HCt nyomott, én meg elég vegyesen bluestol deathmetalig mindent 😄
és még deathben is megállja a helyét.
persze azt meg kell hagyni hogy leginkább clean+nyaki pickup+blues zene amiben a legjobb a hangja

nem itéletnap metálra fogom használni,hát reményeim szerint jol kiegészitik majd egymást
joleszaz 😄
Bangyee
A Cube alapjában véve jókis darab, de inkább a zúzósabb stílusokban alakít nagyot, a strato meg a finomabb dolgokban állja meg a helyét, szóval ebbõl a szempontból olyan ambivalens a pároítás. De végülis mind kifejezetten jó cuccok az árukhoz képest és jól szolgálnak majd, feltéve ha a gitárt nem ítéletnap-metálra akarod használni. 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Christiansen
78'as vintage Fender Twin Reverb eladó ha valakit esetleg érdekel
(minden eredeti benne, +lábkapcsoló) irányár: 210e

thx 😄

60.400
+ 53.000
Jól néz ki! 😄
Mennyiért veszed?

kedden veszek ilyenet :http://elderly.com/images/fmic/30N/SQST-ATB-MPL_front.jpg

meg roland cube x-30 at 😄😄 vélemény?
R4VII
A haverom rákötötte a Bassgitárját a hifire. Elõször poén volt mert eltorzította a hangját, de utána elkezdett recsegni. Ugyhogy ne kösd inkább rá.

\"Ha Ábrahám gyermekei lennétek,akkor úgy cselekednétek, ahogy Ábrahám....Ti apátoktól, az ördögtől származtok.\"-János 8 [39,44]

Ha a gitárom rákötöm a hifire akkor nemfogja lesütni a hifit???
Szerintetek?

Bangyee
De ha audiban ül, akkor inkább megadják neki az elsõbbséget, meg jobban karmolják majd a csajok. 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
én is használtam vettem az enyim, bár úgylátom a tiéd jobb vétel volt :-))

Kuss!-magyarázta.

Match
Jah, sztem is tök felesleges...
Elvégre ha valaki szarul vezet, akkor egy ladában is szar lesz, meg egy audiban is 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
Igen, sikerült beszereznem 1et, használtan igaz, de ugyanolyan mint az új semmi hibája nincs sõt még adaptrt is kaptam hozzá és fele annyiba fájt mint egy vadi új.

Borgi
mi balyod van a muszályommal? :C
kösszi.
ésmég hasonló tipusu pedált esetleg tudsz ajánlani? ;>

porki fagyok fállalon

McGrady
egyáltalán nem muszáJ bossnak vagy digitechnek lennie...és azt vedd meg ami neked tetszik, az a legfontosabb! a saját füledre hallgass elsõsorban, ne mások okoskodásaira :-)

Kuss!-magyarázta.

Borgi
boss os2-vel szemeztem.
meg talán még a digitech Grunge-val.
tessék kioktatni mert nemértek hozzá!
vagy valami hasonlót szeretnék nem muszály bossnak vagy digitechnek lennie lennie ;>
teccikérteni.

de ugy istenigazából egyik sem gyõzött meg hogy õt vegyem meg ;>
de talán digitech felé húzok... vagy mégse?

porki fagyok fállalon

Hellhammer
Na de a zaudiban ott van a bõõr meg sokkal gyorsabban lehet menni vele. A drága gitár húrjai meg ugyanúgy szétszedik az ujjaid, meg nem fogsz default gyorsabban tekerni rajta, szal tök felesleges sok pénzt kidobni rá.

Ui: Kéretik nem komolyan venni 😊

Match
Minek vennél egy audit?
A lada meg a trabant is rendelkezik 4 kerékkel, 3 pedállal, ülésekkel, és még menni is lehet vele.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Christiansen
akkor sima Big Muff😄

Hellhammer
Sztem sok gitáros azért használ LP-t, mert kell az a hang ami csak abból tud kijönni. Sztem lehet akármilyen pickup elrendezéssel, elektronikával, meg anyagokkal variálni, de az igazán odabaszós telt hanghoz csak kell a vastag, nagydarab és tömör mahagóni test, a fix húrláb (ami miatt nem kell nagy üregeket kimarni a testbõl), meg a humbucker pickup.

McGrady
Stratoból meg Telébõl szerintem a régik az igazi hangszerek, az újabbaknak sokkal kevésbé jellegzetes a hangjuk. Épp ezért nem is vonz a mostani Fender...

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Az SG sem szar, bár kicsit vékonyka a teste, de attól még egész gonoszkodós forma 😊
A Strato igazából azért nem tetszik, mert túl finomkodós (Match majd mindjárt jól belinkeli a gitárjáról a képet, hogy nem is 😊). Szal ilyen mindenhol szépen legömbölyített fílingje van, mint hogyha nem lenne elég bátorsága ahhoz, hogy õszinte legyen és mindenre megpróbál megfelelni 😊
Csak, hogy ne legyen az hogy szimplán csak nem csipázom a Fender-t: a Telecaster viszont sztem totálisan eltalált gitár, szeretnék majd egyet beszerezni valamikor, ha még csak kópiára is futja majd a keretbõl. Nem akar szép és bonyolult lenni, "csak" egy egyszerû gitár, semmi több. Emelett baromi jó és jellegzetes hangja van (mondjuk a Stratonak is marha jó a tiszta hangja a nyaki pickup-al).

Nekem se jönnek be az LP alak annyira...
Akkor inkáb már az SG!😄

valahogy sose tudtam megérteni miért pont az LP olyan sok gitáros kedvence... engem valahogy sosem vonzott, de nagyon sok ismerõsöm van hasonló véleményen veled

DummyBoy
Világ életemben a zúzdákat szerettem, de mióta elkezdett érdekelni a gitározás azóta inkább a blues - rock felé hajlok ... majd egyszer jó lenne olyasmit játszani ... 😊

Meg ez kényelmesebbnek tûnk (Nem is beszélve a full mahagóni LP súlyáról 😊 😊 ) ...

Errõl még az LP lesz a kedvenc formám ... Meg az is segitett hogy az LP-k közül nem tudtam eldönteni milyen szinû legyen 😊 😊

Meg ha már meg tudom érdemben szólaltani, akkor majd jó lesz 2 külön karakterû gitár 😊 Tehát az nem kérdés hogy lesz-e, az a kérdés hogy mikor <#hehe>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hellhammer
Szal engedtél a sötét oldal csábításának, és a Strato formát választottad, de ahogy olvasom van még remény <#nevetes1>

DummyBoy
Nagyon jók a Cortok ... én anno úgy kezdtem, hogy havertól kölcsönkértem egy Squier Stratot, pár hónapig ismerkedtem vele ... aztán megtetszett, de nekem kényelmetlen volt és nem is igazán jött be az a gitár ... (Most kényelmi szempontokból offkorz, hangról nem tudok nyilatkozni, még csak hangszertulajdonos vagyok 😊 )

Elkezdtem nézelõdni, olvasgatni, kérdezõsködni mindenfelé, majd bementem egy boltba leültem, és a legkényelmesebbnek tartott gitárt megvettem ... (Epi SG Spec ...) ... de valahogy az sem volt az igazi ... mivel megtetszett haveromnak, ezért eladtam neki, és elkezdtem megint keresgetni ... 2 gitárt néztem ki a végére ...

Cort G260 és Vintage V100 ... strat vagy LP forma ... erõsen az LP volt nyerésben, mert anno a Squier nem esett valahogy kézre ...

Felhivtam pár boltot, és az egyikben simán megrendelték mind a 2 gitárt!!! (Árlistán volt, boltban nem, mondtam, hogy meg szeretném õket nézni, de nem biztos hogy vásárlok!!! Szóval 5*-os hozzáállás volt a bolt részérõl ...)

Elmentem, kipróbáltam õket, az egyik boltvezetõ játszott rajtuk nekem (Emlitettem volt, hangszertulaj vagyok még csak 😊 ) ... utánna 1 órán keresztül tapiztam õket, skálákat amiket addig gyakoroltam, akkordokat próbálgattam, stb ... és végül a Cort lett ...

A Vintage is nagyon jó volt és gyönyörû is + arról is csak jókat hallani, de valahogy elsõre a Cort jött be jobban 😊 De ha egyszer lesz egy ki pénzem, valszeg megveszem a Vintage-et is mellé 😊

Sajnos a nyáron nem sok idõm volt vele foglalkozni, de alig várom hogy kezdõdjön az õsz 😊 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Mire is gondoltál?😛😄
Lehet csak én nem értem😄

Mr_no_NaMe
aza száz jó öccáznak is ^.^
harapós azért szal jó kis választás az X-2!!!😄
Ha kell kép holnap tolok fel😊

Hellhammer
Nekem torzítóból bejött a Marshall Guv'Nor PLus, szeretem a hangját 😊 Régi gitárosunknak Jackhammer volt, az annyira nem tetszett, de azért jól szólt az is. MXR-bõl a Dime Distortiont meg a Zakk Wylde Overdrive-ot próbálnám ki szívesen. Amit meg sztem meg fogok építeni majd kapcsolási rajz alapján, az a ProCo Rat. Egyszer próbáltam és kurva jó hangja volt 😊

csóka!
Szerintetek melyik tulajdonságokban a jobb választás??
Cort x2 vagy Cort G-210
Kössz a segítséget

McGrady
Boss SD-1? Vagy ha van egy jó erõsítõd, akkor talán DS-1 is...bár ebbõl a kettõbõl az igazi jó a régi japán gyártmány 😊

Kuss!-magyarázta.

Borgi
ésvalami méglightosabb de azért harapós? 😊

porki fagyok fállalon

R4VII
Lassan be kellene ruháznom már tényleg valamire. Akár hányszor meghalgatok valami zenét amit nagyon szeretek, mindig elõjön a gitározhatnékom.<#smile>

\"Ha Ábrahám gyermekei lennétek,akkor úgy cselekednétek, ahogy Ábrahám....Ti apátoktól, az ördögtől származtok.\"-János 8 [39,44]

Nah meg van a Cort-om
Nem rossz kis gityó!!
Szép fekete (annyi a baj vele h az újj lenyomat + por nagyon láccik rajta de orvosolható!)
Sztem fasza kis gityó!!!
Csak a csuklóm fájt kicsit tõle😄

egy valami viszont könnyen elõfordulhat az olcsó gitárokkal: beállítási vagy kisebb gyártási hibák, de ez általában csak vásárlás után tûnik elõ :s...(havernak nem volt lecsiszolva rendesen bridge és folyton tépte a húrokat, öcsémnek meg a bund lógott ki picit a gitár nyakán és karcolta az ember bõrét, de ezeket vagy otthon, vagy egy hozzáértõnél meg lehet oldani)

annyi hogy vásárláskot ki kell próbálni 2-3 erõsítõvel(bár hangszerüzletbe általában rányomják valami high.end cuccal, kérd meg eladót,hogy valami kisebb, gyakorlóerõsítõvel is kipróbálhasd hogy szól), vagy legalább pedállal a gitárt. Mert pl a Squierem rohadt jól torzít a Fender kombómmal, de pl a Hughes&Kettner kombómmal már gyengén muzsikál, viszont a pedállal megint jó.

R4VII
ugy is csak tanulgatok majd vele. Meg azt se tom hogy egyáltalán a torzítása hogy megy meg ilyenek. Kezdeten jó, vagyis folytatásnak, mert akus gitáron már kb fél éve játszom napi 4-5 órát.

kezdésnek nem feltétlen rossz választás, azt mondják koncertra vacak, meg soknyûg lehet vele. Környezetemben Vorson, HarleyBenton,J&D gitár is. Van aki leszólja az olcsó gitárokat, de annyira nem rosszak azok. Persze egy rendes zenekarban már lehet nem állja meg helyét a sound, szvsz ha nincs alá zenei tudás akkor hülyeség 70-80at rékölkteni gityóra.

Én 15ért szereztem egy használt!!! Squiere-t, arról is használtam jót rosszat, de pozitívan csalódtam benne: tanulni ideális, sokkal jobban számít milyen a torzító ami alá van rakva.
Inkább az számít, hogy valaki nézze meg hogy az adott példány minõsége milyen. TEhát a nyak kényelmes-e, bundok milyen magasak, meg nem árt kinézni hozzá valami torzít is, hogy azzal hogy szól...

R4VII
Nektk mi a véleményetek a 30-40 ezer forintos kategóriába tartozó szóló gitárokról? Vagy mit ajánlanátok?

barnie1990
Nem értem,miért éri meg valakinek egy 300 ezres gitár (ha mondjuk nem dúsgazdag vagy mániákusan maximalista) ?

Annyit, ha lenne se adnák egy gitárra,de következõ gitárnak mindenképp ESP-t vagy LTD-t szeretnék.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Hát "kicsiben" ott vannak az LTD gitárok, azt is az ESP (vagy valami leányvállalata) készíti. Olyasmi mint a Squier a Fender-nek vagy az Epiphone a Gibson-nak. LTD gitárokat már találsz 60-tól kezdõdõen olyan 300-ig bezárólag.

barnie1990
Pff..hát nem gondoltam volna,hogy ennyire drága. :/

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Kicsit kevés az a 100. Inkább mondanék 250-300-as alsó határt egy ESP-re.