Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
Továbbra is eladó egy Boss MT-2 akit érdekel pm.

Hell boy
Köszi a segítséget mindenkinek!

Bangyee
Amúgy a Hangmester fórumon külön Jackson topic van, ott elsõ kézbõl kapott tapasztalatokkal is gazdaghodhatsz. 😉

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hellhammer
Nem ismerem a Jackson gitárokat, de utána olvastam ennek a gitárnak egy kicsit. Nagyjából mindenki azon a véleményen volt, hogy kényelmes a nyaka, szarul szól a gyári humbucker pickup (mondjuk amit írsz abban már ki van cserélve a cucc, de milyen Seymour Duncan-t rakott bele, mert az sem mindegy 😊) és zajos a pickup választó kapcsoló. A tremolójáról megoszlanak a vélemények, valakinek tetszik, valakinek nem 😊

Sztem ha meg akarod venni, akkor mindenképpen csak úgy vidd el, ha elõtte ki tudod próbálni. Sztem érdemes megnézni azt, hogy nem recsegnek-e a potik, a kapcsolója tényleg zajos-e és ha igen akkor mennyire. Ha van hangológéped, akkor azt is jó lehet megnézni, hogy a tremolót megnyúzva mennyire tartja a hangolást, jó-e a finomhangoló rajta, leszedni a hátlapot és minden helyen (a kis eldugott részeknél is) átnézni, hogy nem rozsdásodik-e. Aztán persze a nyakat megnézni, hogy mennyire kopottak a bundok, jól be van-e állítva, nem természetellenesen görbe-e valamerre, a hangolókulcsok mennyire kopottak, lötyögnek-e. A festést is megénzheted, bár engem az abszolút nem zavar, ha van itt-ott karc, csak szóljon rendesen 😊
Aztán ha rendben van a dolog, akkor ennyiért egész jó vétel lehet.

Match
Õszintén szólva fogalmam sincs.
A JS sorozatokon kívül jacksonnál még nagyon rosszat nem találtam (a JS-ek sem nagyon rosszak, csak szvsz annyiért van jobb is).
75-ért nem rossz (amúgy nem 700 euro az új ára, csak az a bolt kurva drágán adja 😊).
ITT van még egy hírdetés a csávótól, itt vannak képek is a gitárról.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
Match, Hellhammer szeretném a ti véleményeteket is kikérni.

mumpic
+ha felezhetõk a humbik, akkor 11 lehetõség van, csak találjon hozzá kapcsolót 😊)

Hell boy
2 humbinál 3 állású kapcsoló van. "lefele" híd pickup középen mind2 "felfele" nyaki pickup

monzta
üdv! lenne egy amatõr kérdésem. azoknál a gitároknál, ahol 2 humbucker van, ott van lehetõség arra, hogy mind a kettõ szoljon? vagy csak az elsõ vagy hátsó szólhat?

Hell boy
Létezik hogy ennek a gityónak 708 euro az új ára?? ITT (kb 180ezer forint) Mert én egy ugyanilyenen gondolkozok használtan csak abba van seymour hangszedõ és kevesebb mint fele ennyi.

Vanek
na szép,azthittem Redeti...100x hála

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Bangyee
Japán performer? Akkor sztem nem lesz gond a floyddal. 😉

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
Miért nem találok olyan magyar oldalt ahol gitár alkatrészek árait tudom megnézni? Keresek vmi jobb floydot de sehol nem találok külön.

megkönnyítem a dolgod:
http://www.xguitar.com/guitar-tabs/van_halen/van_halen/aint_talkin_bout_love.txt

szerintem inkább Van Halen név alatt keresd a címet ugyanis az õ száma eredetileg(legalábbis az elején a riff)
amúgy itt van a bizonyíték😛

Vanek
hi! vki tud tabot Apollo Four Forty - Ain't Talking 'Bout Dub hoz? kerestem 911.tabson,de ott csak text formátumba találtam,és gitárpro kéne igazából... kösz

R U Ready?!?!? ...broken soul...

röviden egy tremoló típus neve,amit a Floyd Rose cég fejlesztett ki.
Lényege, hogy a hagyományos tremolóval szemben, ez sokkal jobban tarja a hangolást, és sokkal jobban lehet hajlítani vele(és valamennyire lehet felfele is). Diving bombhoz, durvább sikíttatásokhoz elengedhetetlen kellék.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

barnie1990
Könyörgöm valaki magyarázza el, mi az a floyd,mert már régóta kíváncsi vagyok és szégyellem hogy nem tudom de vannak ilyen emberek na. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
Pontosabban: Jackson PS2-es elektromos gitár Seymour Ducan Pickuppal Japán, performer szériás, 24 bund, JT500 double locking tremolo.

Hell boy
Valaki aki ismeri, próbált már Jackson PS 2 gitárt az nyilatkozzon hogy mennyire megbízható. Mennyire szar vagy jó a floyd benne hangja milyen stb.

Christiansen
<#help>

Olyan progit keresek, amiben kész dob-grooveok vannak,
és nem másfél gigás meg ilyen-olyan VST szoftverek kellenek hozzá.

Elég lenne 10-15 féle dobalap azt annyi

van itt egy 2004-es japán koncert,akit érdekel és meg szeretné ismerni a zenéjüket,stílusukat az letöltheti.nem sok 460mega

hát igen,én szinte az összes nagyobb fellépésüket ládtam elég jó minõségben.az tuti hogy álltalában(de ez a többi ismertebb gitárosra is igaz)torzító,wau és delay/reverbet kapcsolgatnak menet közben.
de pont az egyéni,végsõ hanzás miatt kell ennyi ami elõre be van lõve és kész.
tehát már az alap hangzás is kivan dolgozva nem pedig csak jön az ersítõbõl azt kész.én eléggé ismerem az alkotásait és mondhatom hogy kialakított a gitárosok között egy egyéni hangzásvilágot amely fõleg Hendrix-Zappa-Zeppelin keverék telinyomva funkys rockos hanzással.
elég sok stílusban van benne,egyikben sem profi mint pl.Satriani,mindenbõl tud annyit amennyit megkövetel tõle az együttes ill. amivel ki tudja fejezni magát.
a szóló munkái külön világ,ott kavar igazán az effektekkel de van pár klasszikus(pl.flanger/phaser használata)amivel egy egyéni stílust alakított ki pl:phaser/flanger rulez
itt meg érdemes megfigyelni(fõleg az outroban)hogy mennyire "veszik el" az a jel😊

McGrady
megmondva az õszintét, nekem fogalmam sincs, minek ennyi pedál Johnnak...szerintem fele ennyivel is elõ tudná állítani ugyanazt a soundot...mondjuk én kívülállóként mondom ezt, mert nem ismerem igazán a munkásságát. -> szóval lehet kövezni 😄

Kuss!-magyarázta.

szerintem nem túlzás,inkább maximalistának mondanám.
több mint 20év zenei rutinnal azért csak nem veszik el az a jel😊
amúgy itt egy kép amikor John bûvészkedik,gondolom látott már ilyet😮
talán itt látszik egy kicsit a megszállottság,de nem vészes😛

amúgy egy fórumban ládtam belinkelve Gilmour készletét,az már tényleg túlzás bár az õ eredeti szakmája ha jól tudom hangtechnikus

Hellhammer
Azért ez már túlzás sztem. Kiváncsi vagyok, hogy mi marad a jelbõl a végén, mire végig megy mondjuk a bal felsõ sarokban lévõ soron, mert bármennyire tuti cuccok ezek, meg true bypass, de azért minden pedálnál veszít valamicskét a szintjébõl a jel.
Nem vagyok multieffekt meg digitális feldolgozás párti, de sztem akármennyire analóg ez a sor, ugyanannyira ront a hangon, mint egy multieffekt cucc, és a kezelhetõség azért "kicsit" más.

Hellhammer
Ez sem rossz oldal. Van minden, mint a búcsúban 😊 Köszi.

egy kis Chili effektcucc😛

Hellosztok! a Digitech GNX2-rõl aki már próbálta vagy esetleg olyanja van tudna róla véleményt írni? mert ha jó akkor tervezem hogy veszek egyet.Elõre is kösz!

http://guitartrade.blogspot.com/

bocsi 😄
DummyBoy
Ehmmm ... asszem ez a legjobb ... haverok úgyis gyakran járnak Pestre, majd valamelyiket bezavarom ...

Köszi!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Bangyee
Pesten a nagy eldorádóban is ott figyel a Remo könyv valami 4500ért vagy mennyiért.

DummyBoy
Köszi!

meg most még utánna nézve: a hivatalos oldal!!

http://www.instrumentweb.hu/konyv.htm

http://href.hu/x/3d4l

itt egy hely ahol kapható, de sztem online rendelhetõ valahonnan...

phew, asszem Nyíregyen a musicworldben, scannerhez legkorábban két hét múlva jutok, egyik elsõdleges tananyagom a könyv, meg van még hozzá 5 stílus, most így hirtelen nem tudom kiírta.

basstus, van pár durva pdf

DummyBoy
Add nekem 😊 Vagy szkenneld be ... vagy csak áruld el hogy hol vetted 😊

(Már ha ez az a kézikönyv ...)

mármint a Gitárkéziköny? itt figyel a könyvespolcon 😄

v-vel : ócseny szpaszíva :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

DummyBoy
Nnna azt én is vadászom ... asszem már kapni sem lehet 😞

Nincs meg valakinek véletlenül?

DummyBoy
Az a Szpaszíba lesz <#hehe>

Bangyee
Hmm kár, hogy nincsen fent magyar anyag. Remo könyvét szedtem is volna le egybõl.

John Cena
kösz😄 oroszul😛😄<#worship><#worship>

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

DummyBoy
Hopp ... köszi!

<#worship>

Aquir
htx

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hellhammer
Az. Nincs mit 😉

Christiansen
Elsírom magam..ez egy aranybányaaa<#vigyor2><#taps>

nagyon köszi<#worship>

Hellhammer
Gitározáshoz könyvek letölthetõ formában. Ruszki oldal de ne zavarjon senkit 😉

barnie1990
Ha te tudnád,ezt már hányan kérdezték elõtted,visszaolvasás a kulcs. <#nezze>

Zene nélkül mit érek én?