Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
már megtaláltam de ha esetleg mást is érdekel akkor itt olvashat róla: Klikk

Hell boy
Valaki meg tudja mondani milyen az a Sustainer elektronika?

Tudna valaki véleményt mondani a HiWatt G40 R12 gitár combóról?
Tudnék most venni egyet 1,5 évesen 30e Ft ért. Még kipróbálás elõtt vagyok, csak infót akarok gyûjteni róla...
HiWatt G40 R12
Gyakorlásra ill. néha próbálásra lenne használva.
nekem cube 30 om van. elégedett vagyok vele 😄
Roland 15 Wattosáról meg nem tok mondani véleményt, de ha olyasmi mint a nagytesó csak kicsiben akkor igen durva szerszám, másik ismerõsömnek a 60 Wattos volt meg, egy faxa Epiphone gityóval... HCt nyomtak, és igen csak durván szólt a cucc... a kistesóról olvasva jóval kevesebbet tud minta 60W os de nem hinném hogy a torzítására lenne panasz...
a Vox PF10 jéhez volt szerencsém, azt valami olcsóbb Strattal tudtam kipróbálni, de az összhatás rémisztõ volt... ok, a gitár se volt nagyszám, de valahogy a Vox se cleanben se torzításban nem jött be. Gyengének éreztem. Nem tom jobban megfogalmazni. De ez egy szubjektív vélemény(meg már rég is volt amikor hallottam a hangját)

még a Kustom SOLO16hoz volt szerencsém, vagy KGA-16hoz? nem emléxem a pontos típusra. Az nekem nem jött be, de csak mert a Fender hangja közelebb állt a szívemhez. De egyébként az eladó ajánlotta(aki nagyon jófej eladó volt), mert nagyon jó, erõteljes, modern hangzása volt. És ebben igaza is volt, csak az én szívemhez másfajta stílus volt közel.

Szóval: ha olcsókell és nem túl durva zene: akkor Behringer,
ha viszonylag egysíkú, de remek hangzású: akkor Kustom
ha sokoldalú, jóminõség de drágább ár: Roland

Persze ez szubjetktív és hallani kell mi áll legközelebb a vevõhöz.
Persze ezek mind torzítósok( sose volt ingerenciám torzító nélküli cuccot venni, néha túl lusta vagyok összerakni a cuccost....)

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

phew... nekem anno 10k körül ajánlottak torzító nélkül asszem Vox -ot, szal lehet kapni(csak én torzitó nélküli kombót vuccnek trtottam), csak sztem nem éri meg, Behringernek van asszem 15W kombója, digitális modellezéssel!!!! 18k ért, csak azt ahol venni akartam anno ott nem tudták hozni, szal lett 20ért egy használt Fenderem, ami ugyan csak egyféle torzitóval van ellátva, viszont eszementen jól szól(cleanben is meg jó magas gainnel is)
A Behringer remek, csak nem a legbrutálisabb zenéhez találták ki(ismerõsöm Pestrõl olyat szerzett be, így volt alkalmam kipróbálni)
hangszeraruhaz.hu -n megnézheted, Behringer GM-108 a pontos neve, 17k jelenleg...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

mumpic
Úristen! Te elleni akarsz a kombón? Menj az ólba inkább! 😛

Froopy
Köszi. És bocs, fáradt is vagyok, meg azt se nagyon tudtam, hogy mit beszélek😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

McGrady
hát nem tudom, hogy kapsz-e csak cleanest, ilyet még csak fullcsöves Orange meg Laney fejeknél láttam 😄 én a helyedbe vennék egy kis tranyós Marshall/Vox/Laney-t, meg hozzá a Korgot, az ideális otthonra, akár próbára is, meg megbízható is. Bár ez a kombináció biztos vastagabb mint egy sima Cube, de többet tud :-)

Kuss!-magyarázta.

Froopy
Egyszerû alatt olyan 15W körüli erõsítõre gondoltam, és otthonra. Tehát amin nincs torzítás, csak clean. (Ha úgy meg lehet oldani, nem értek nagyon hozzá). De érdekelnek megoldások, ötletek.

McGrady
hfeeri, kicsit olvass vissza, több effektrõl is szó van alább 😉
Froopy, attól függ mi az egyszerûbb gyakorló erõsítõ...meg hogy otthonra kell-e (gondolom igen)

Kuss!-magyarázta.

Froopy
Szerintetek mit lenne érdemesebb venni?
Roland CUBE 15X-et overdrive, distortion, metal, metal stack torzításokkal, vagy valami 1×ûbb gyakorló erõsítõt valami multival, pl. KORG AX5G-vel? Köszönöm a segítséget!

tudnátok nekem multi F-ekteket mutatni ugy naggyábol hoyg melyik árkategoriában melyika legjob? elkezdett érdekelni de nagyon nem értek hozzá.

thx
McGrady
jaja, az X-Vampnak jó soundja van, csak tudni kell beállítani...én normálisan be tudtam állítani itthonra (koncertre persze nem), de hallottam már olyan szarul szólni, hogy phû :S
Csak hát tele van idegesítõ kis hibákkal...összerakhatnák rendesen...

Kuss!-magyarázta.

Match
Az elsõ vamp is megszólalt úgy, hogy csak néztem, pedig nekem akkor is gt3 vagy gt6 volt, ami soxor annyiba került.
A srác akié volt, vágta nagyon a beállításokat, és ha kellett, napokat, heteket ült felette, és állítgatta...
Egy ideig volt nálam a cucca (meg én cseréltem pickup-ot a gitárjában), de ahogy próbálgattam a gitárjával, csak néztem hogy mi jön ki belõle...
Az én effektemet bealázta (ami az én hozzánemértésem 😄).

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Ron Ragm
X-vampnak gyönyörû hangja van az árához képest, és a késéssel is meg lehet tanulni együttélni ha olyan sóher az ember mint én 😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Match
Szvsz olcsó kategóriába a legjobb...
A sokak által leszólt vamp még tetszett, de az kb dupla ennyi, akkor már inkább boss me.

RP80-nak meg szar a pedálja 😄
Tehát jó kis effekt az RP50

nah meg is van mit fogok csinálni.. veszek egy multieffektet 😄

Digitech
RP-50

ötleteket ide is várok ebben az árkategóriában bár ezt nagyon dicsérte egyik hawerom.

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

köszi szépen.. msotmár csak valami jó kis kombó kellene... csak azon gonodlkozok hogy vegyek-e mert tesómnak van egy powerstate 20W-os kombója szóval azon itthon ellenék mert zenekarhoz már komolyabb cucc kellene... hmmm
am naon megteccett ez a starto forma meg sun burst gityó.. tudom mindekinek ilyen van de most micsináljak 😄

Hellhammer
Cort.

De ha vissza olvasol a 3-4. oldal környékére pont errõl volt szó (ez az árkategória és satöbbi).

Match
Cort.
Kész. Pont. Vége.

😄

Hello!Tanácsot szeretnék kérni, most eljött az ideje hogy énis gitárt vegyek és elég szûkös a keretem 40ropi..eddig két lehetõséget látok
1.Vorsont veszek
2.Cort ot veszek (ez kicsit jobban csábít 😊 )

Szóval itt a Cort amit kinéztem: Gyártó oldala Bolt oldala

remélem tudtok valami véleméynt mondani vagy tippet esetleg más gitárra.

nekem is audigy2 van,és néha baszakodok vele,alapzaj felvételkor nagy,több vst-nél megdöglik😞
azt hiszem nekem is újítani kell majd

McGrady
Happy birthday, Mr Noname :-)

Kuss!-magyarázta.

Match
Egy haverom most akar venni olcsóér multit.
Mennyi lenne? (akár privibe).

Hellhammer
Ja meg ugye ebbõl adódóan egy jó asio hangkártyánál abszolút nem lényeges a processzor teljesítmény, míg a windowsos drivereknél bejátszik az is.

Hellhammer
Mondjuk itt csak a HDD-t vette bele a latency-be (mondjuk jogos, mert professzionális felhasználásnál tényleg csak az számíthat). Szal az asio azért lényeges, mert az egy olyan protokol, aminek a segítségével az audio program közvetlenül tud kommunikálni a hangkártyával. Szal nem megy át az operációs rendszer (Windows-nál jellemezõ ez) mindenféle ökörségén amíg eljut a hardware-ig a dolog. Ha normlisan van megcsinálva az asio driver, akkor elméletileg valóban csak az írási-olvasási sebesség lehet döntõ ténylezõ, mert az audio programból "kijövõ" jel egybõl ott van a hangkártyánál.

Bangyee
Hm nem mûxõs link akkor innenmazsolázzátok ki a latencyt.
De a többi vidi is kira. Jóarc eza PRS. 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
PaulReedSmith bácsi szerint 10ms késés még az amit nem érzékel a fül zavarónak, onna feljebb már kezd azzá válni. És ezt úgy szemléltette, hogy ha 3-4 m távolságra állunk a dobostól, akkor kb 10ms alatt ér el hozzánk a hang. Szal ha messzebb állsz mondjuk 2szer távolabb, az már zavaró. Azért ez érdekes. 😊

Hellhammer
Az a gáz igazából, hogy ha felvételkor futtat pár vsti hangszert (pl. dob, szinti, basszus), akkor nem fogja tudni kezelni egy nem direkt asio-ra optimalizált kártya, és a gitárt nem tudja már normálisan effektel hallgatni felvételkor, azaz vagy recsegni fog az elveszett hangminták miatt, vagy nagy lesz a késés ha magasabbra veszi az asio buffert.

Mondjuk vannak kompromisszumos megoldások, hogy pl. lekapcsolja a többi sávot felvételkor és csak takjelre játssza fel a gitárt, a visszahallgatás pedig nem az asio driver-en keresztül megy, hanem valamelyik windows-os driver-en keresztül.

Amit még utána néztem, hogy hátrány lehet hosszabb távon az az, hogy ezeken az újabb multimédiás kártyákon nincs midi port. Lehet, hogy elsõre ez nem nagy dolog, de amikor mondjuk vesz egy olyan multieffektet amit lehet midivel vezérelni, illetve programozni, azért akkor már jól jöhet ha megvan rá lehetõség. Meg az is elõfordulhat, hogy annyira belejön a komponálásba az ember, hogy jó lenne egy midi billentyûzet is már, mert csak kényelmesebb azon bevinni a hangokat, mint egy midi szerkesztõben az egérrel kattintgatni 😊

Ja meg az sem mellékes, hogy megnéztem a legdrágább creative hangkártya jel/zaj viszonyát, és a kimeneten bizony több mint kétszer akkora zaja van a creative cuccnak, mint mondjuk az én alap emu kártyámnak (-109dB vs. -116dB - 6dB különbség az kétszer akkora hangerõt jelent, mert nem lineáris a dB skála). A Creative-nál a bementi jel/zaj viszonyt nem adták meg, de gyanítom hasonló lehet a helyzet. Mondjuk ez nem akkora nagy dolog, mert azért ezek elég alacsony zajszintek, meg otthoni felhasználásnál nem a hangkártya lesz a fõ zajforrás 😉

Egyébként én 16e Ft-ért vettem az az Emu 0404-emet használtan. Szal érdemes figyelgetni ezeket a dolgokat is. Azért írtam ezeket le, hogy legyen képe arról, hogy ilyen dolgok is léteznek, nem csak az amit a számítástechnikai boltokban lehet megtalálni, és ha esetleg meglátja valahol egy M-Audio vagy Emu cucc apróhirdetését, akkor tudja hogy érdemes rá odafigyelni 😊

DummyBoy
Ezért irtam hogy amatõr szinten ... <#worship>

Nekem 2 sáv már professzionális felhasználás ... <#idiota>

De ha mondjuk tényleg csak gitárt akart felvenni, amint játszik arra elég lehet .. nem?

Modnjuk ezelõtt volt egy Terratec Aureon Sky kártyám aminél egy egyszerrû firmware átirással át lehetett verni az XP-t hogy AudioTrak Prodigy-ként ismerje fel, ami annyit jelentett, hogy felment rá az AudioTrak fullextrás drivere, ahol volt ilyen ide-oda kötögethetõ ASIO meg minden ... a két kártya csak annyiban különbözött hogy a Prodigy az 7.1-es és sokszorannyiba kerül 😊

Csak akkor még fogalmam sem volt (Most sincs csak már sejtem 😊 ) mire jó ez nekem 😊

Persze hogy az A2-esek nyomába nem érnek egy EMU0404-nek ... de árban is jóval alatta vannak!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hellhammer
Nekem a gépemben van Audigy 2, alaplapi hangkártya és az Emu 0404. Elhiheted, hogy nem véletlenül vettem meg az Emu-t. A soundblaster asio driver-e finoman szólva úgy szar ahogy van. Egy komolyabb (4-5 sáv) felhasználást már nem bír el a cucc, emelett az asio be és kimeneti csatornák kezelése nem lehetséges (melyik, hova, honnan).
Nem véletlenül vannak külön multimédiás (gamer) meg zenei célokra kitalált hangkártyák. Sztem egy ilyen belépõ szintû "stúdió" hangkártya abszolút nem olyan drága, és tuti nem lehet vele mellélõni felvétel készítés terén (mint ahogy be lehet szívni mondjuk egy X-Fi kártyával ami ugyannnyiba kerül vagy több mint egy belépõ szintû zenei célra szánt kártya).

DummyBoy
Hmmm ... Audigy-k tudnak ASIO-t ... nem? (Na most nézem, hogy az Audigy4 tud ASIO 2-t, de hogy a sima tud-e azt nem tudtam leellenõrizni, és hülyeséget nem akarok mondani, viszont mivel az Audigy 4 és a sima Audigy-k között az 5.1-7.1 kivételével nincs nagy különbség, ezért szerintem azok is tudják ... Fõleg mivel emlékeim szerint csak driverkülönbségek vannak, amik kis hekkeléssel megoldhatóak ...)

Nekem pl.: sima Audigy 2-esem van és 5ms-os késleltetéssel használ(tam)om vele az összes gitáros-zenés dolgot ... Én nem hallottam, hogy késett volna ...

Egy sima (Nem Value, és társai ...) Audigy-t elég olcsón lehet már kapni, hozzá a driverhack-eket pedig a neten sok helyen meg lehet találni, de érdemesebb megkérdezni valami nem nagyon sznob zenész-pc-s topikban vagy hardverfórumokon (prohardver, hwsw ...), valakinek biztos van sima Audigy-je hogy kipróbálja neked ...

Ezek természetesen nem a professzionális zenész célokra vannak kitalálva, de amatõr szinten szvsz használhatóak ...

Viszon asio4all-t addig tényleg érdemes lehet kipróbálni, haveromék gépén ezzel megy a Guitar Rig és az Amplitube, és õt nem zavarja, pedig sima alaplapi AC97-es karija van ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hell boy
láttam egyett 80ért is 😊 de azt már biztos elvitték. Gabyee sztem ha felrakod 1-2 helyre akkor hamar elviszik. ennyiér én is elvinném de most gitárba akarok beruházni.

jah és Boss MT-2 továbbra is eladó <#vigyor>

Bangyee
Aztakurva az nem pénz érte! O_o Ha lenne most suskám lecsapnék... 😞

Hellhammer
A lényeg az, hogy rendesen támogassa a hangkártya az asio (mégjobb az asio 2.0) módot. Sajna a legtöbb gamer cucc ezt nem tudja (soundblaster és társai) az erre acélra készült hangkártyákon meg általában "csak" sztereo kimenet van, szal ha fontos az 5.1 akkor gáz (mondjuk meg lehet azt is csinálni, hogy az alaplapi kártyáról menjen a médailejátszás és játékok a felvételezéshez meg az asio-s hangkártya).
Itt találsz pár ilyen hangkártyát, nekem az Emu 0404-es van és teljesen jó ilyen otthoni felvételezésre. Ami még fontos ahhoz, hogy jó minõségû felvételt tudj készíteni az egy elõerõsítõ vagy egy olyan multieffekt ami tud vonal szintû jelet kiadni. Vagy vehetsz mondjuk direkt gitár interfészt, amin van gitár bement (magas impedanciás bemenet, vagy Hi-Z más néven) a linkelt oldalon a külsõ hangkártyák általában ilyenek.

Addig is próbálkozhatsz azzal, hogy a www.asio4all.com oldalról felteszed a driver-t a mostani hangkártyádhoz, az egy ilyen általános asio driver cucc, talán jobb eredményt érhetsz el vele, mint a windows-os driverekkel. Ha felteszed a drivert, akkor a Cubase-ben állítsd át a Devices - Device setup-ban a VST Audiobay-nél a master asio driver-t.

Hali
Szeretnék a gépemmel felvenni a gitárt de az alaplapi hang szar(asus p4p800e asszem), pogim már van jó( cubase sx 3)szoval szar mert valós idejû efektezésnél késik elég sokat és eléggé zajos a felvétel. Ezért mostanában tervezem hogy vennék egy hangkártyát, és érdekelne hogy mely típusok felelnének meg az elvárásaimnak, hogy ne késsen és visz. szép zajmentes felvételt tudjak csinálni. Lehetõleg minnél kevesebb pénzért.

Ja és nagyon szakiknak egy igen fontos kérdésem lenne: egy Abit ab9 pro alaplappal tudnék csúszás mentesen valós idõben feljátszani???
Elõre is köszi, hali!

tudni tud mindent csak egyszerûen nem tudom normálisan kikeverni a hangzásokat.
amúgy az egyik legösszetettebb programozású és tudású szerkezet,mindent tud csak baromi idõigényes vele foglalkozni

De kár hogy szüneteltetem a tanulást, rácsaptam volna az ajánlatra...

sza.sa

Hellhammer
Megpróbálom majd, köszi a tippet 😊

Hell boy
õõõ az elõbbi Hellhammernek ment

Hell boy
Tedd fel gitarshop.hu-ra az én RP-80amat 2 óra alatt elkapkodták.

McGrady
nekem sincs rá pézem, csak kíváncsi vagyok, milyen lehet 😄D
de mért akarod eladni? tud az mindent...esetleg ha valami még hiányzik, inkább vedd meg kispedálba, mint egy másik multit...

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Nekem nincs rá pénzem de elmegyek kipróbálni ok? 😄D

neked jó is lenne mert földik vagyunk nem kéne postázgatni meg ilynek
ki is tudnád prószálni vagy valami😛

85e viheted
tökéletes állapotban van csak most egy Digitech GNX3000 akarok beszerezni és arra kell a lóvé

Hellhammer
Itten meg egy Digitech RP50 van eladó 😉

McGrady
mennyié?

Kuss!-magyarázta.

nekem meg egy Boss GT-8