Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barnie1990
De legalább valami rendes számokat adna ki.Semmi értelmük nincs,csak tuctuc és rá valami hányadék dallam.
Amúgy láttam egy 2003-as fellépését,akkor még mondtam is,milyen jó számjai vannak.Aztán kiderült,hogy 90%-át csak mixelte,a legszarabbak voltak a sajátjai csak.A Dance 4 Life klipjében amúgy nem szerénykedik azzal,hogy milyen jól keres a szar zenével.
Na jó,ez kicsit fika volt,de annyira irritál,hogy egy ilyen ember szarrá keresi magát,és nem csinál semmit,és én úgy gondolom,hogy azokkal szemben akik igazi zenészek,ez elnyomásnak számít a média által.
Tiesto se lenne sehol,ha nem minden 10. klip az övé lenne.

Zene nélkül mit érek én?

Nd
Mind jó. Talán kezd az Extremist c. albummal

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Hell boy
persze aztán rájött hogy az nem megy neki és Dj lett mert ott csak nyomogatni kell a gombokat (meg tekerni), s lám még keresni is lehet vele.

Bangyee
Ilyenkor azzal szoktak érvelni a tuccerek, hogy pl Dj Tiestonak fiatalon komolyzenei vagy mittomén milyen tanulmányokat végzett... és? attól még szarságot csinál.. 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

köszi szépen a vléeményt 😊
Aquir
😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

hi!
Tudnátok nekem mondani jobb satriani számokat?Vagy ha van esetleg valami "Best of" akkor annak a címét?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

barnie1990
LOL. XDDD

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
hát ha jó a hallásod akkor nem 😄 ha meg nem olyan jó akkor lehet fejleszteni. ha meg teljesen botfülü esetleg süket vagy akkor még mindig elmehetsz Dj-nek 😄

Beast Machine
Emberek! Kinek milyen tapasztalatai vannak a Laney kombókkal? Jók? Megérik az árukat? szemezek egy Laney LX120TWIN-essel, 120 ezer csokitallér...

...vágod?

trogerzsiger
Hallásból gondolom nehéz

Aquir
Ha tudsz mindent hallásból gitározni akkor nem muszáj kottázni 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Bangyee
Greg Bennett design, de valójában a Samick gyártja. Megbízható hangszereket gyártanak, kezdésre jókisgityó lesz az.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
Aha, de nekem annyira nem jön be az SH6 inkább maradnék az EMG-nél.

Match
Megvetted a jackson-t? 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
Eladó egy Seymour Duncan SH6-os pickup. Ha érdekel vkit írjon ide vagy pm-be.

Sziasztok!
Te milyen véleménnyel vagytok a Greg Bennett márkáról? Haver ma vett egy ilyen basszus gitárt, a corsair típust. Most kezd gitározni, 33000 Ft volt. Véleményeket várok 😊
trogerzsiger
Hello!

Én most kezdenék bele egy barátommal a gitárzosba. Kezdõknek ajánlotok valami gitárt? Kottázni meg kell tanulni ugye?

Bangyee
Sztem mindegy melyik húron. Legjobb floydroseal, csutka gainen. Belazítod a húrokat floyddal, majd tolsz egy természetes üveghangot, és feszítesz floyddal atomra. Ez az elmélet, innnentõl már csak gyakorolni kell. Dimebag elég jól megmutatja a vidi végén... http://www.youtube.com/watch?v=A9InHBU30jM

Hell boy
Lenne egy olyan kérdésem hogy ezt a Dimebag féle gitársikítást (nem tom mi rá a magyar kifejezés angolul whammy bar harmonic) szal ezt hogyan kell pontosan? már nem egy videót néztem róla de nekem valahogy nem akar összejönni. valószínû bennem van a hiba. ja és mindenhol úgy magyarázzák hogy a G húron de mivel én le vagyok hangolva 2 hanggal ezér nekem a G húr az E jelen pillanatban.

Hali Hellhammer kösszönöm a segítséget!!

Hell boy
már rájöttem

Hell boy
Egy láma kérdés: Floydos gitárnál a satus húrlábból hogyan lehet a húrt kiszedni?

ok thx .. sztem emgveszem.. msot vehetnék 38ért egy Cort ot is ujjonnan de most az pont annyiba kerül hogy nem lesz pénzem semmi másra szal kicsi bukós
erre veszek egy húrszettet és sztem jólesz ezen megtanulni.. nem metálozni akarok vele 😄

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

Bangyee
Hát ha nincs több pénzed vedd meg. De azért nem ártana még gyûjteni valami jobbra, amit nem "nõssz ki" 1 év alatt. Ez egy rövid menzúrás, lespaul/sg stílusú gitár, ugyanakkor a nyaka nem olyan vaskos, de azért kövérkésebb a szokásos ibanez nyakaknál, elég kényelmes. A súlyelosztása kicsit fejnehéz, de szokható. Ezért az árért egy használható tiszta hangzást és hardrockos torzításra képes tónust kapsz, metálhoz már kevés a cucc, szétesik a hangzás nagy torzításnál. Alapvetõen jól összerakott hangszer, haver úgy vette meg, hogy 12es húrok voltak rajta normál hangolásban - ez iszonyatt nyomást gyakorol az alkatrészekre, de jól viselte a gitár, persze a nyak görbülése árulkodott, hogy ez így nincs rendjén. Összegezve: 10es húrokkal, szépen beállítva egy korrekt kezdõhangszer, megbízható, és tartja a hangolást.

Hi!
Egyik koncerten láttam az egyik ürggénék egy Telecaster gitárt de máshogyan nézett ki a szokottnál! A Koptatója egészen hátranyúlt! Ha valaki látott valahol ilyen gitárt küldjön már linket!! Kössz

http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Ibanez/983-IBANEZ-GAX30-BKN.html

ez 30é? 2éves lesz októberben.

Christiansen
Hátha valaki kap az alkalmon:

1978-vintage Fender Twin Reverb eladó,
minden eredeti benne,+lápkapcsoló
óriási hangerõn is csillogó,telt tiszta & rugós zengetõ
irányár: 210e

John Cena
Amúgy rendesen ment basszuis be állításokkal cska a torzítást fentebb tekertük azt csáá

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

John Cena
Okis vissza vesszük THX

John Cena
megoldottuk haverral én vittem kábelt meg ilyen 6,5es(asszem aynnis) Jack elosztót azt rá nyomtuk az 1 bemenetes erõsítõjére totál egésségesen szólt csak annyi hogy ha be toljuk a basszusnál a torzító effektet akkro mind 2 be torzítja talán ennyi hátránya van de nem si baj mert a gitáron ott lehet rajta finomítani😊

az elofoktol fugg, ha a ketszeres jelet nehezen viseli, akkora gain-t vegyetek vissza

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hell boy
javítás: nekem nagyon NEM tetszik

Hell boy
Nekem nagyon tetszik eleve az amcsi zászló miatt meg a teléket nem szeretem. De ha ilyet veszel akkor metálkodni ne nagyon akarj vele..

Bangyee
És ezt hogy oldottátok meg? 😄 Na mindegy elvileg bírnia kell,max kicsit betorzul a 2szeres jelbemenet miatt... 😊

John Cena
semmi baj nem lehet ugye?

John Cena
Srácok erõsítõnek uyge semmiféle károsodása nem lehet ha 2 gitár egyszerre rá van kötve de iylen pici 15W-os basszus erõsítõre gondolok!

:S:S::S

hopp mégse... inkább egy Johnson AXL modell :S rosszul informáltak

hellobello... nos most kaptam egy ajánlatot egy gitárra állítólag AXL és ilyen amcsi zászlós :S de csaj így ajándékba kapta és nem is hasnálta meg elvileg 70 ezresbe kerülne... csak valamié nagyon nemtalálok róla képet.. halott már vki ilyen gityóról.. mármint az AXL gitáron belül errõl az amcsizászlós gitárrol...

Hellhammer
Nem a Live-ot mondtam, hanem a sima XT-t, az simán 100 alatt van 2 nagy külföldi cégnél (musik-produktiv és thomann) egész pontosan 290-300 euro-ért (kb 74e Ft) nyomják jelenleg. A GT8 mindkét helyen 100 euroval drágább. Szal én csak javasoltam, hogy nézz meg egy Pod XT-t is, mert az sem szar cucc, nem véletlenül használják sok stúdióban 😊

Nd
Na akkor eddig 2 pozitív visszajelzést kaptam 😊

A POD Xt live azért egy fokkal drágább. 135 alatt nem nagyon láttam sehol, az GT8 meg erõsen a 100 kategória.

Úgyis jönnek a hosszú téli esték, lehet nyomogatni majd a kütyüt, és kísérletezni a hangzásokkal.

Amúgy egy peavey bandit mellé kéne a cucc, remélem nem fogját utálni egymást.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Hellhammer
A kis hangerõn beállított hangzás tuti nem lesz jó nagy hangerõn. Ez a Fletcher-Munson hatás miatt van, azaz az emberi fül sokkal érzéketlenebb a mély és magas frekvenciákra alacsony hangerõn. Szal hogy jól szóljon ezért kis hangerõn tuti több basszust és magasat ad rá az ember, aztán mikor ki van hangosítva, a mélyek nagyon buhognak majd, a magasaktól meg szétmegy az ember feje. Szal sztem érdemes külön patch-eket csinálni más-más eq-beállításokkal otthoni használatra és kihangosított (élõ) használatra.
Az ilyen GT8 jellegû cuccokat meg sztem érdemes a végfokra kötni egybõl, kihagyva az erõsítõ elõfokát, és akkor nagyjából ki lehet küszöbölni ezt a "másik erõsítõn máshogy szól dolgot". Vagy ha az erõsítõ elõfokának a torzítását akarod használni, akkor effect-loop-ba (vagy még jobb a 4 vezetékes megoldás).
Ha GT8-ban gondolkozol, sztem vásárlás elõtt próbálj ki egy Pod XT-t vagy XT Pro-t is, nagyjából 1 árkategória (na jó a Pro az drágább), és van aki erre, van aki arra esküszik 😊 A Pod-hoz kellhet Midi vezérlõpedál, de sztem az árkülönbözetbe belefér az is.

McGrady
nekem ha lenne pénzem, biztos GT8-at vennék. Sok idõ kikeverni egy hangzást...naés? Minden kütyüt idõ kitapasztalni, elõször én is fostam az ME-50el, de mostmár van állandó, normális hangszínem, amihez többé-kevésbé koncerten is lehet tartani magam. Persze, hogy más erõsítõn máshogy szól, erre az a legjobb megoldás, ha van koncertre erõsítõd, amihez szépen kikeverted a hangzást, aztán nincs más dolgod csak összedugni és játszani :-) + a GT8-on erõsítõmodellezés is van, szóval akár vonalból is játszhatsz, csak azt is ki kell tapasztalni, hogy hogy jó. Szerintem jó választás az a GT8, fõleg így, hogy nem csak egy meghatározott hangszínre van szükséged.

Kuss!-magyarázta.

Nd
Alapvetõen kisvasút párti vagyok, nem igazán szeretem ezeket a multikat. Viszont mivel nem vagyok egy Satriani, vagy egy Vai, vagy bárki ilyen nagy név, akinekm van egy kialakult, jellemzõ soundja, ráadásul nem léphetek fel csak saját számokkal, mert egész egyszerûen nem tartok ott, ezért elég sok különbözõ stílusú, hangzású számot játszunk. Amihez viszon nemhogy kisvasút, inkább az egész MÁV kéne.

Nem beszélve arról, hogy már 3-4 pedálnál is meglehetõs gyors steptáncot kell lejteni egy-egy váltásnál, Flatey meg nem vagyok...

Ezért lenne jó a multi, adott helyre összekínlódom a jó hangzás, aztán csak rá kõ lépni. Tudom, hogy sok idõ, és sok meló beállítani egy nekem tetszõ hangot, ráadásul egyik erõsítõn lehet hogy az jó lesz, egy másikon meg úgy fos ahogy van, de azt hiszem ez egy járulékos szívás. Ráadásul ha beállítom szobában, halk hangerõn a soundot, lehet hogy hangosan már nem is lesz jó.

No mind1, lényeg, hgoy régebben volt egy korg ax1500am, de azt nagyon nem szerettem, viszont a gt8ról eddig csak jókat hallottam, elég jó hangzásokat találtam, ezért gondoltam erre a kütyüre.

Nd
Direktbe gitárkombóba dugva hogy szól?
Mennyiért adod el? Mikori? Milyen állapotban?

nekem most jelenleg az van,el is akarom adni😊
na nem azért mert rossz,(más fórumokon is istenítik)hanem azért mert nekem nagyon bonyolult a programozása.
én nem szeretek ill.nincs idõm hónapokig egy hangzást kevergetni,valszeg én vagyok a béna hozzá.amúgy mindent tud amit egy ilyen kütyünek tudnia kell,amiben kimagasló a többitõl az a dupla sztereó csatorna jobbra/balra lehet panorámázni és külön megadni az értékeket.ki lehet keverni jó hangzást csak idõ meg türelem kell hozzá:/vonalból kicsit furcsa felvenni,egyszerûen nem tudom jól belõni a bemeneti/kimeneti szintet ott is torzít ahol nem kellene.mondom ez egy hozzáértõ kézben etalonnak számít csak tudja az ember a milliónyi beállítás közül hogy most melyiket kell alkalmazni.
most egy egyszerûbb kütyüt akarok,mondjuk egy digitech gnx3000-et.

Nd
Srácok, tapasztalat, vélemény Boss GT-8 ról?

Hellhammer
Attól függ milyen progit használsz. Cubase-ben pl. ott van a vsti-knek egy külön sáv, amiben aztán az ezdrummer részei is külön megvannak.
Én samplitude-ot használok, abban pedig az ezdrummer mixerében be kell állítani az outputnál, hogy külön sávokra küldje ki a hangokat, aztán a samplitude-ban csinálsz plusz egy sávot, és annak az input-jának (vagy output-nak, nemtom most hirtelen, nincs elõttem 😊) pedig megadod az ezdrummer megfelelõ kimenetét (1-16-ig van párban, szal pl. az ezdrummer mixerben a trk 3, az az ezdrummer 5-6 kimenetet jelenti). Emelett az eredeti sávon, amire az ezdrummer alapból be lett rakva érdemes lekapcsolni azokat a kimeneteket, amiket a másik sávon használsz, így nem fog duplán szólni.
Az, hogy az overhead-be ne hallatszódjon be más, azt az ezdrummer mixerében a legfelsõ sorban lévõ bleed control kapcsolóval tudod megoldani.
Az addictive drum dologra nincs nagyon ötletem, talán az lehet, hogy nem jó drum map van beállítva. Ha az ezdrummer midi témáit akarod addictive drum-ban használni, akkor is lehet, mert sajna totál más kiosztást használ a 2 program 😞 Mindkettõ dobos progi help-jében van kép vagy leírás arról, hogy hogyan vannak kiosztva a hangszerek.

Hell boy
Helhammer: a cineket külön hogy tudom renderelni ez drummerbõl? mert egyik régebbi számomnál sikerült de nem tom hogy csináltam. ha mindent lehalkítok és csak az overhead marad hangos akkor abba belehallatszik a többi is egy kicsit. másik kérdés hogy miért van az hogy az addictive drums nekem felcseréli egy csomószor a dolgokat? van amikor lábcin helyett rendes cint játszik van amikor lábcin helyett pergõt. ez mitõl lehet és hogy orvosolható?