Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockshow
Velorex-Jolana Dinky AWD

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Match
With optional "meow-meow" horn!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Christiansen
Hello Kitty Squier Hummer

Hell boy
😄

Match
A Smart-okat meg a daisy rock 😊

Hell boy
Akkor a batman mobilt valószínûleg a BC Rich gyártja 😊

annyira nem vices... mivel sok japán cég csak késõbb kezdett el autógyártással is foglalkozni, és elõtte már remek elektronikai részlegei voltak... szóval inkább az lenne meglepõ ha minden gitárgyártó elkezdene kocsikat is csinálni 😄
egy Gibson terepjáró faszán nézne ki 😄

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Bangyee

<#hehe>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
Moszkvics Explorer Joseph Stalin Signature (limited edition) <#banplz>

Match
Sztem vicces lenne ha minden autógyár csinálna gitárt 😊
Moszkvics Explorer
Renault Les Paul
Kamaz Stratocaster 😄

Bangyee
Én meg olyat, hogy Yamaha. <#idiota> Najó télleg a Suzuki hangszerek kevésbé ismertek, de ma már semmin sem kell meglepõdni. Lehet, hogy unokáink Nike gitáron és nVidia dobszerkón tolják majd a rákenrólt. 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
Akkor a 25k-s johnson pláne jó lesz 😊

CivicMan: suzuki-ból van herfli is, meg ki tudja még miket gyártanak 😊

Mr_no_NaMe
Igen...azt úgy hívják, hogy mûanyag játékgitár
Tudjátok mekkorát röhögtem mikor láttam egy Akusztikus gitár-t és a márkája????

SUZUKI
Mondom mi van?!😊😊😊😊😊😄 lol

Danman
én 7k ért vettem tescoban😄 lol

Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.

Match
gitár válogatja....
Én 60-ért vettem, nem rossz, de azért jobbat is el tudnék képzelni.
De egész korrektet láttam már 20-on valamennyiért is.

akusztikus gitárban mi az a szint ami alá nem érdemes menni? Gondoltam veszek egyet az elektronyos mellé, de nem tudom milyen árszinttõl indulnak ahasználható darabok.

mumpic
és a szokásos: nézesd meg egy hozzáértõvel, hogy ne sózzanak rád valami süket suta gitárt. görbenyak satöbbi..

Match
Meg, bár annyiért nem tudom mennyivel jobbra lehetett cserélve.
De mindenképpen megéri, startolj rá (persze ha jó állapotban van).

Danman
Sziasztok! Én most kezdtem nyár elején gitározni, egyenlõre akusztikuson és most lehet be tudnék szermányolni egy elektromosat. Mivel ti tapasztaltabbak vagytok, megkérdezném szerintetek megéri-e egy Johnson Stratocaster típusú gitár 25k-t? hátsó hangszedõ állítólag jobbra van cserélve.

Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.

Hellhammer
Haveromnak van egy Ibanez SZ520 és abban asszem gyárilag ilyen Duncan Designed hangszedõk vannak (bár nemtom, hogy melyik típus pontosan). Elég faszául szólt neki, de mikor kicserélte egy SH6-ra (amilyet Herllboy is árul) sokat javult a hangja a gitárnak, nem nagyon lehet összehasonlítani a kettõt. Sztem olyasmi lehet ez a Duncan Designed cucc, mint a gitároknál a leánycégek (Squier, Epiphone stb.), szal nem rossz, de jobb az eredeti 😊

Bangyee
Az a baj, hogy nem egy kategória, mert a p-90 lényegében egy nagyméretû singlecoil, az említett Duncan meg humbucker. Alma és körte... igazából csak videón hallottam még p-90es hangszedõket, érdekes, nem is humbucker, nemis single karakter, jazz, blues, country, rock felé érdemes vele menni, szép tónusa lehet, fõleg hogy gibson. Metálra meg nem az igazi, de neked kell eldönteni mire van szükséged.
Egy duncandesigned pickupot hallottam eddig (nemtom melyik típust sajnos)egy samick gitárban, kellemes hangja volt, és elég jól bírta a nagy torzítást, így metálhoz inkább ez lenne való.

Hell boy
A Duncan Designed az ilyen után gyártott és sokak szerint nagyon szar hangú szedõ. A Gibson meg Gibson.. úgy biztos nem fog szólni mint egy Gibson gitárban de biztos jobb mint a D.D.

De majd jönnek a nálam okosabbak és megmondják melyik jobb 😊

Hi!
Szerintetek melyik a jobb? A Gibson P-90 vagy Duncan Designed HB-102 Chrome Covered Humbucking Pickup

Bangyee
El fog az menni, mert korrekt az ár és ismert a típus, csak idõ kérdése. 😉

Hell boy
Persze de egyelõre nem akadt rá vevõ. Pedig sztem jó kis szedõ csak már megszoktam az aktív EMG-t 😊

Bangyee
Ugye hírdeted másutt is? 😊

Hell boy
Továbbra is eladó egy Seymour Duncan SH6 hangszedõ 15ropi

Rockshow
Semmi gond, a múlt héten engem is kb. 6852 elmebeteg-holdkóros-emberszabású honfitársam akasztott ki! De hát dolgozni kell különben mibõl lesz új húr a gitárra 😊!?!

Rockshow
Egyet értek, nekem ez a számítógépen gitározás egészen új pálya, de ha tetszene szívesen be is fektetnék, nem olyan nagy összeg egy tûrhetõ hangkártya, vagy gitár interface, csak mivel ehhez nem sokat konyítok ameddig el nem döntöm, hogy kell-e ez nekem nem szívesen fektetnék be tízezreket, el tudom én azt költeni más dolgokra is (wah-pedál, vagy régi vágyam egy Boss ME-50, esetleg sör, bor, pálinka <#buck>). Gondoltam arra is, hogy keresek egy zenész kollégát akinél ki lehet próbálni, de ki örülne annak ha napokig a nyakán ülnék? Amúgy ha van ötleted hogy, hangkártya vagy gitár interface, milyen, hol lehet megvenni/utánanézni azt köszönettel veszem! Egyébként a combom line out-jából küldtem a jelet a gépre és a kimeneten meg egy audio erõsítõ van de valahogy elég zajos volt minden. Nem sokat szutykoltam vele, mert nem volt idõm, de majd holnap kicsit beleásom magam a hasznos tanácsok alapján! Az ASIO már fent van de azzal még nem próbáltam, most már nem kezdek el zajongani!

elnézést, csak baromi hosszú napom volt, és "kicsit" fáradt vagyok...

alaplapi hangkártyával nem érdemes foglalkozni (feltéve persze, ha olyanod van); ahogy Helhammer is írta, be kell sajnos ruházni egy komolyabbra, fõleg ha felvételt akarsz készíteni.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hellhammer
Elég sok mindent ki lehet hozni belõlük, sztem egyre jobbak az ilyen szimulátor dolgok, de azért mégis az igazi az igazi 😊
Azért írtam kicsit harapósabb hangvételû hozzászólást, mert már nagyon sokszor elõjött ez a guita rig/hangkártya/stb. dolog itt a fórumon.
Azt nem értem igazából, hogy amíg az emberek tisztában vannak azzal a dologgal, hogy ha mondjuk játszani akarnak számítógépen, akkor ahhoz kell jó videókártya, gyors proci, sok ram stb, akkor az miért nem annyira alapértelmezett, hogy tûrhetõ audio felhasználáshoz pedig ahhoz való hardware kell.
Nem akarok én senkit bántani, csak tényleg végre megértetni azt, hogy ahhoz hogy jól menjen a számítógépen keresztül gitározás dolog, ahhoz bizony kell olyan hangkártya. Szal az ember próbálgathatja ezeket a progikat alaplapi hangkártyával, elõfok/di box/normális illesztés nélkül simán csak a kábelt belenyomva a bemenetre, de nagy valószínûséggel csalódni fog bennük, mert késik/zajos/mûanyag hangú stb.
Kicsit olyan ez, mint mondjuk egy Bogner erõsítõt próbálni 20e Ft-os gitárral, kontakthibás kábellel és aztán megállapítani, hogy szarul szól.

Rockshow
Köszönöm mindenkinek a tippeket, hozzászólást, anyázást! Nem vagyok mazsola 6 év hegedû-, és 14 év gitárnyúzás van mögöttem. Van egy nagyon hálás H&K Blonde Edition combom (QWA jó hanggal), és nem a gitáromat akartam röptetni az ablakon ( az drága és hülye játék lenne), hanem az "informaitkai egységet". Amúgy csak a kíváncsiság hajtott, hogy mit lehet kihozni egy ilyen szoftver effektszimulációiból! Amúgy inkább a drótok-csövek-elõfokok híve vagyok (konzervatív vonal) nem agyonvágni effektekkel a gitár hangját! Mindazonáltal azt gondolom sosem árt új dolgokat felfedezni! Még egyszer köszönöm az elõítélet mentes hozzászólásokat!

Hell boy
sztem a gépre mondta hogy ki akarja dobni nem a gitárra. a gitárnak egyébként sincs köze ahhoz hogy nem szól a progi. a probléma mindenféleképpen csak beruházással oldódhat meg (esetleg az asio4all progival amit Hellhammer írt)

nem a hangszer szar, egyszerûen te nem tudod kezelni, és lusta vagy egy erõsítõt megvenni. pont.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

trogerzsiger
Nemtudtok valami jó kis programot ami segít tanulni? eddig csak guitar prot találtam de abban nem találtam oktató funkciót...

HY
Budapesten gitárost keresünk Hardcore ( Ignite tribute) bandába
jelentkezni: [email protected] e-mail, msn címen
Hellhammer
Bántás nélkül mondom, de azt nem értem, hogy miért akarnak az emberek minden befektetés nélkül eredményeket elvárni? Az egy dolog, hogy warezban megvan a cucc de ha már erõsítõt vagy fülessel használható multit sem adnak ingyen, akkor egy ilyen progi, amihez elméletileg kellene a vele járó hardware is mitõl oldana meg mindent mindeféle befektetés nélkül?

Egyébként aki ilyen alaplapi cuccokkal próbálkozik annak azt tudom ajánlani, hogy tegye fel az asio4all driver-t hátha az segít, de inkább egy normális hangkártya vagy gitár interface lenne a jobb megoldás.

Hell boy
a tesóm ott tanul majd szólok neki hogy kapja el a gépet 😊 Egyébként az alaplapi hangkártyák nem túl jók ilyen célra de hát nem is erre lettek tervezve. ha szánsz rá valamennyit akkor vegyél vmi jobb hangkártyát esetleg külsõ, usb-s cuccot. persze attól is függ hogy gépen csak gitározni akarsz vagy felvenni is, mert ha csak gitározni akkor lehet jobban jársz egy kombóval vagy valami mikro erõsítõvel.

Mi a véleményetek errõl a gitár márkáról: SCHECTER??

Rockshow
Csá! Valami alaplapra integrált 7.1-es Realtec! Az ablakot nyitom irány Pécs!

Hell boy
sztem aki gépen akar gitározni annak megérné egy külsõ hangkártya. van vmi 10en ezer körli kis kütyü ami usb-s az tökéletes lenne erre a célra. sõt még felvenni is lehet vele. majd megkeresem neten és belinkelem ha érdekel vkit.

barnie1990
A hangkártya lehet a baj,én is csak álmodozhatok AC97-tel. 😞
És már a Guitar FX Box se megy. *sírás*

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
milyen hangkártyád van?

ja amúgy ha kidobod elõbb add meg a címed és akkor megyek az ablak alá, és légyszi inkább nyitott ablaknál.

Rockshow
Segítség! Feltettem a Guitar Rig 2.2-t, de nem tudok életet lehelni bele! Ha valaki tud tippeket adni az alapvetõ beállításokra/ csatlakozásra... vagy esetleg birtokol valami jó magyar nyelvû leírást, az jelentkezzen! Ha már megszólal a többit csak kitalálom! SEGÍTSETEK KÜLÖNBEN<#violent> KIDOBOM A ZÁRT ABLAKON KERESZTÜL AZ EGÉSZ SZART!

Mr_no_NaMe
Hirtelen lenyomod a kart tövig (húrok full kilazulnak és kicsit rezegni fognak) aztán odarakod az ujjad az egyik üveghangozható helyre, és elkezded húzni a kart felfele ameddig csak engedi. Mindent a másodperc törtrésze alatt 😊
Match
Hmm...én akkor is egyedi leszek 😊
Pofán basznélek! 😊

tudom de tudom parasztozz le 😄 am mind1 én mindig így mondom úgy pofán b*sznám... nálak 😄

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

..pofán is b*szn-->É<--k egy két embert..
bocsi.. nem hagyhattam ki..:')

NEm védem de errõl nem õ tehet amúgy hanem az a sok igénytelen ember aki ilyet.. hallgat... monnyuk nem szóllóm meg õket mert izlések és pofonok... bár õk ha leigényteleznék Hendrix-et így pofán is b*sznák egy két embert.. de most amíg minden kis csicska hülyegyerek tiestora izgul és csak adja ki magábol a hányadék zenéit addig szarrá is fogja magát keresni... 😞 ez van... bár sok más zenekart említhetnék akik hányadék "rock" zenével keresnek sokat...

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....