Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockshow
Ha magyarországi sváb nemzetiség akkor: SÁDLI (Schadl) 😊

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Match
Jah, ez igaz (mármint hogy jobb inkább egy szarabb pickup mint egy szétesõ tremolo).
Az edge tremolók tényleg nagyon faszák...egy rg570-en játszottam, eléggé meggyõzõ volt, pedig nem szeretem az ibanezeket.
A cort-ról viszont azt szokták mondani, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne valami recsegõ ótvar szar pickupset legyen a gitárba, hanem használható, tehát sztem nem nagyon kell attól félni, hogy nagyon szar lesz a hangja az X-11-nek.
Mint írtam, szerintem is mindenképpen jobb választás. Meg szebb is 😊

A áttetszõ festésre meg az áttetszõ festés a legjobb szó 😊 Egyébként annyiról szól, hogy bepácolják a fát valamilyen színre, aztán lakkozzák (így megmarad az erezete).
A lángolt jávornak meg lángolt jávor a neve...ilyen hülyeségek vannak drága szép nyelvünkben 😊 Én a habos jávortól akadok ki nagyon 😊
De a gitáron van sok bizbaz aminek nem tudom magyarul a nevét...vagy úgyis valami hülyeség. Pl a shaddle-t hogy mondják magyarul?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Rockshow
Alighanem rosszul "fordítottam" Transparent Charcoal Grey/red/blue te ezt hogyan fordítanád szavatosan? Pl.: "Lángolt jávor fedlap átmenetes festéssel" ez elég bután hagzik! Na mindegy ne nyelvészkedjünk! Amúgy Floyd ügyben nem értek egyet, ugyanis az Ibanez EDGE tremolók olykor agyonverik az original Floyd Rose-t, vannak továbbfejlesztett verziói is (ha Satriani mesternek jó akkor az magáért beszél). Játszottam már eredeti Floyd-os Jackson-on nem tudott az sem többet egy igényesebb lic.-nél. Lényeg hogy tisztességes anyagból készüljön és jól legyen beállítva. A Cort-nak 2 féle van: a double locking III a szarabb, és a double locking II a profibb ezen már megjelenik a Cort saját márkaneve, amit a Floyd sem enged meg mindenkinek. Az enyém az XT-H-ban az utóbbi és tökéletesen mûködik (bár én is féltem tõle egy kicsit)! Egyébbként egyszerû a képlet: ELV-K4 jobb pickup/gyengébb tremoló, X-11 jobb tremolo/gyengébb pickup, az ár meg közel azonos, ezért írtam: "hangszedõt cserélni nem túl macerás, tremolót már zûrösebb"!

Ibanez GRG 270 BK - két és fél hónapos,kifogástalan állapotú,garanciás elektromos gitár ELADÓ!
Érdeklõdéseket e-mail-ben vagy msn-en.
E-mail: [email protected]
Msn: [email protected]
kép
kép2

Dragon Ball,Gitár,Papírmakett,Vízipipa

Match
Áttetszõ fedlap? What is this?

Hozzászólva a témához: valóban jobbnak tûnik az X-11, bár sztem az EVL is kb ez a kategória (tekintve, hogy fogalmam sincs mi a különbség a double locking III és a double locking II tremolók között...nálam a floydoknak két kategóriája van: original, meg nem original 😄 (és egy floydos gityóm sincs 😊))
Elmenni, kipróbálni, megvenni (ha rendelésre akarják csak hozni, akkor egy hétvégi kiruccanást budapestre megér egy 80 ezres gitár).
Kezdésnek tényleg érdekes választás (az ár miatt), bár sztem a cort-okban bízhat az ember.

Egy régebbi témához is: GHS húrokat használok, jelenleg TNT, de lehet az egyik gitáron váltok CL-re.

Rockshow
A Jackson jó név, de ebben az árkategóriában a nevét fogod kifizetni, és a végeredmény ugyanaz mint az LTD-nél: olcsó anyagokból jellegtelen hangszer! Ezért javasoltam a Cort-ot az X-11 csak ilyen áttetszõ fedlapokkal készül: szürke, vörös és én már kéket is láttam.
Nem mindenkinek jön be ez a felület, nekem nincs vele bajom, szerintem a gitár színe az utolsó szempontok között van, persze ha nagyon nem tetszik az sem jó! Érdemes gondolkodni McGrady által említett RGX szériás Yamahák-on is, azok jó hangszerek. Igazából a határt a pénztárcád szabja meg, de ha kezdõ vagy, ne vegyél nagyon drága gitárt inkább olyat, amit el is tudsz adni pár év múlva, ha már elértél egy szintet és jobb hangszerre lesz szükséged (fontos szempont)!

Ibanez GRG 270 BK - két és fél hónapos,kifogástalan állapotú,garanciás elektromos gitár ELADÓ!
Érdeklõdéseket e-mail-ben és msn-en.

Ibanez GRG 270 BK két és fél hónapos,kifogástalan állapotú,garanciás elektromos gitár ELADÓ!
Érdeklõdéseket e-mail-ben vagy msn-en.

és esetleg egy jacksonról mi a vélemény?😄 az a baj hogy teljesen tanácstalan vagyok hogy milyet vegyek.. mert kinézek egyet.. és végül is mindenrõl mondanak roszat is....😄 szóval nemtom....😄
az x-11 valóban jó.. de nekem sima fekete színben lenne igazán tökéletes.

tehát jackson? vagy esetleg egy wasburn x szériás?
McGrady
esetleg RGX szériás Yamahák? vannak 80 körül, meg amit én vettem, a 420-as az 100 péz(néhány helyen olcsóbban is megkapod), és a tremoló nem hangol el, jól is szól, ráadásul kurvára kényelmes, szép hangszer :-)

Kuss!-magyarázta.

Rockshow
Az X-6-ot nem ajánlom még ezen az áron sem, mert a tremolója nem az igazi helyette (ha ez a fazon tetszik)inkább X-11 ez szerintem jó vétel! Amúgy az igaz hogy nem EMG pickup van ezekben, de a Mighty Mite nem olyan rossz mint gondolod (egyébként hangszedõt cserélni nem túl macerás, tremolót már zûrösebb). Az ELV K-4 EMG-je valóban ütõsebb de ebben is a szutyok tremoló van. Tehát én az X-11-re szavazok (késõbbiekben esetleg pickup csere)! Szerintem QWARA mutatós: CORT X-11 Most már tessék szépen eldönteni 😊

McGrady
miért, milyen hangszedõ van benne? attól, hogy nem DiMarzio, Duncan vagy EMG, még szólhat jól :-)
nézegesd az Invasionokat is azok is jók.
http://hu.invmusicgroup.com/

Kuss!-magyarázta.

köszönöm a te válaszodat is.
igen.. szemeztem a cort-okkal is. konkrétan kettõt néztem ki
1 : Cort X-6 BK 62 . 000 -ért : ez az ára miatt tetszik. Viszont a hangszedõje nem a legjobb :S
2 : CORT EVL K-4 BKS 79 . 000-ért ez meg azért tetszik mert egy tudomásom szerint jó hangszedõ van benne. EMG .
melyik éri emg jobban. ha nem az árat nézzük mert ugy természetesen a drágább job.. mondjuk nem minden esetbe de ebben az esetben igen.. tehát melyik?
elõre is köszönöm a választ és a türelmeteket!
Rockshow
Néha megdöglik a fórum, de nem személyes, ne vedd magadra! Én is várok válaszokra tavasszal feltett kérdéseimre 😊! Ebben az árkategóriában az LTD-tõl csak alap gitárt fogsz kapni ami nem rossz, de olcsó anyagokból (agathis=dammarafenyõ=kínaievõpálcika) készült jellegtelen hangszerek! Én kicsit elfogult vagyok mert nekem is ilyen van, de javaslom a CORTgitárokat, jobb anyagokból készült nem annyira ismert márka, pont ezért egy jobb minõséget kapsz a pénzedért (itt meg tudod nézni az árakat)! De csatlakozom az elöttem szóló mumpic-véleményhez kézbe fogni, pengetni, tetszik/nem tetszik... 😊!

kösz a választ😄 mivel tudomásomra jutott hogy a városunkban nyílt egy új hangszerbolt ezért oda mindenféleképpen el fogok menni még ahéten😄 (több is van de nem olyanokra😄 vagyis nincs oylan gitár ami nekem kéne.. szóval csak rendeésre hozzák...)
mégegyszer kössz
mumpic
hûû, szórend rox... :$

mumpic
"Nem segítünk mert gecik vagyunk"

Nézd, örökigazság; ha egy gitár érdekel, akkor menj és próbáld ki. Ebbõl a leírásból nekem sok nem derült ki ami mellette van, talán csak annyit mondanék, hogy az agathis-ról nem sok jót hallottam, és azért a faanyag számít. A hangszedõkhöz nem értek, a többi adat meg szinte mellékes. Magánvélemény hogy nekem az alakja nem jön be. Sok sikert! :-)

nincs senkinek véleménye errõl a gitárról?😄😄😄 lécci segítsetek!
Rockshow
Dean Markley Blue Steel szerintem nagyon jó! Nem olyan tartós mint az Elixir, de gyönyörû hangja van!

Bangyee
Most nekem is Elixir van 10es, már vagy fél éve olyan a hangja mintha új lenne! Ez egyben lehet a hibája is, mert ha kicsit simulékonyabb, organikusabb hangzást keres valaki a könnyebb mûfajokhoz pl, akkor nem biztos h tetszeni fog neki az Elixir állandó, kompromisszum nélküli fémes dermesztõ hangja. Metálhoz viszont sztem nincs jobb, mert jól bírja a gyepálást és tényleg betonromboló a hangja.
Most viszont majd benevezek 10es hibrid GHSre meglássuk milyen az.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

valaki tudna nekem egy véleményt mondani errõl a gitárról?
LTD F-50
http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/LTD/69-LTD-F-50-BLK.html
elõre is kösz
Beast Machine
Fernandes Sustainer

Vélemények, tapasztalatok? Sztem nagyon jó ötlet, és megvalósítás. Mondjuk kíváncsi lennék, ha az elülsõ single coil-t lecserélném egy humbuckerre, érdekes hangja lenne 😊

...vágod?

Hellhammer
Én 12-es Elixir húrokon nyomom most, és sztem nem is nagyon fogok váltani errõl a márkáról a közeljövõben. Ezelõtt is Elixir volt és nagyon sokáig tartotta a hangját, és abszolút nem korrodálódott el sehol sem. Elõtte Earnie Ball-t használtam, de azzal az volt a gondom, hogy kb. 1,5 hónap alatt elvesztette a hangját, ehhez képest az Elixir-nél olyan 4-5 hónap után éreztem azt, hogy idõszerû a csere.

McGrady
én D'Addariot használok, 9es super lightot. Nagyon érzik egymást az új gitárral :-) volt Earnie-m is, az is jó, de az nem bírja olyan sokáig, 2 hónap után már elég silány hangja volt.
maggot, a Medgyesinél szerintem meg lehet csináltatni.

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Én ilyen húrokat használok,
mert 1000 Ft-ért tudok beszerezni egy készletet

Hellosztok hol lehet átépíttetni a gitárt? gondolok arra hogy most van egy nagyon jó gitárom csak SSS a pick up rendszere és én a hátsó single-t humbuckerre szeretném cserélni nem tudtok olyan helyet ahol ezt megcsinálják?

Beast Machine
Na, emberek, közvéleménykutatás!

Ki milyen húrokat használ? Gondolok itt márka-típus-véleményre.

Szamár elöl, de el kell vkinek kezdenie:

Én Ernie Ball Regular Slinkyt használok, Mert szép tiszta hangja van, és relatíve olcsó is (legdrágábban 2300 HUF-ért vettem).

...vágod?

Froopy
Kössz😊 De nem tervezem😄 Csak eszembe jutott, h mi lenne ha...😊 De szerintem is venni lenne olcsóbb... De az még messze van. Még 1× kössz

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Nem beszélve a slipknotról, ha már említettem 😊
Mondjuk sztem kimondottan hülyén néz ki ahogy people equal shit-et zúznak telecasteren 😊

Mért baj ha Telecasteren zúzzák?😛 úgyan az mintha egy Gibsonon tolnák vagy máson nem? (hülye vok tudom😄)

Match
Ott a kép, fender telecaster van a kezében, de a charvel-ek is tele alakúak (szvsz senki nem említette hogy fenderen nyomja, csak hogy tele alakún).

Asszem 2 charvelen játszottam (alsó kategóriásokon), kellemes kis metálgitárok voltak. Végülis, ha az Eddie Van Halen-nek meg a Jake E. Lee-nek megfelelt, akkor biztos nem lehet rossz 😊

és az elsõ 2-vel szokta tolni!

Amúgy nem tod milyenek ezek a Charvel gityók?

James Root (jobb oldali) gitárjai...

# 1. Gitár: Speciális Charvel Jim Root prototype guitar(Fõ gitár, drop-H-ra hangolva)
Éger test (fekete)
Testen átmenõ jávor nyak (22 Jumbo érintõvel)
EMG 81/60 pickupok
Fekete Hardware
Ernie Ball húrok (Méret: .011 .015 .018plain .028 .038 .058)

# 2. Gitár: Speciális Charvel Jim Root prototype guitar (Ritmusgitár a Heretic Anthem-hez, A-ra hangolva)
Éger test (fekete)
Testen átmenõ jávor nyak (22 Jumbo érintõvel)
EMG 81/60 pickupok
Arany hardware
Ernie Ball húrok (Méret: .012 .016 .020plain .030 .040 .064)

# 3. Gitár: Fender Flat-head Stratocaster (Tartalékgittyó, H-ra hangolva, JR berakással a 12. érintõnél)
Fekete éger test
EMG 81/60 pickupok
Ernie Ball húrok (Méret: .011 .015 .018plain .028 .038 .058)

Match
According: Arról nem beszélve, hogy Jim az a dunlop volt, a charvel meg wayne.

Szal nem tom...

Match

Mert ott nincs is Fender!!!
Jim Charvel-en tolja... igaz nem tom az melyik válalat csinálja...
Mick Ibanez vagy BC Rich-en
Szal nem tom

Match
Nem beszélve a slipknotról, ha már említettem 😊
Mondjuk sztem kimondottan hülyén néz ki ahogy people equal shit-et zúznak telecasteren 😊

Hellhammer
Azért metált lehet tolni Telecaster-en is 😉 Például: Poison the Well, de ha jól tudom, akkor az Isis egyik gityósa is Telecasteren szokta néha nyomni.

Match
Aha, hogyne....van belõle az országban kb 3 IFA-nyi....
Játszottam is ilyenen, egyébként kényelmes, jó kis gityó, meg amúgy is kurvajó poén 😊
(egyszer ha lesz valami slipknot szerû zúzdabandám, tuti ilyenen nyomom 😊)

CivicMan: Egy normál squier 55 ezer, az affinity-t illetve a mai bullet-eket ne számítsd az alap kategóriába. A hello kitty meg egyébként egy full standard stratocaster, csak át van designolva, minden felár nélkül.

Apropo, azért egy poént benyögök miután itt osztom a népet (sorry mindenkitõl, tényleg, másnap, álmosság, meg ilyenek 😊)

Bangyee
Hát a Floydot azért mégse kéne. Bele kéne vágni a gitárba + drága... elég ésszerûtlen lenne na. És sejtésem szerint hogyha ilyen tuningban gondolkodsz, akkor metálosabbra szeretnéd venni a figurát. Akkor viszont nem ez gitár a legjobb tuningalap, megfelelõb lenne ilyen célre két humbuckerese vagy HSH elosztású pl középkategóriás Ibanez vagy Jackson. mert egy ilyen strato gitárt metálosítani az fából vaskarika.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
Tunningolni lehet de sztem abszolút nem éri meg. Inkább vegyél használtan valami alsó-közép kategóriás gitárt amin van normálisabb floyd meg két humbis.

Froopy
*kategóriásat

Froopy
Sziasztok!
Nem igazán tervezgetem, de lehetséges egy Cort G200-at "tuningolni", pl singlebucker neck, bridge, és vintage helyett floyd?😄 Bár sztem olcsóbb venni valami jobb márkájú, jobb kategódiásat😄 Mégegyszer: csak beugrott az ötlet😊 Köszi

Christiansen
de ezen cuky ciklámen berakások vannak -.-

de a Hello Kitty-en csak egy hangszedõ van!!!!!
Normálon meg 3!
És HK 55ezer forint alap szériás Squier meg 30

Christiansen
ha jól tudom 2 db ilyen érkezett Mo-ra (Ebay és ilyeneket leszámítva)
egyik a Dorinácskáé<#nyes>

Danman
hú ilyen kell😄 majd pár év múlva beszerzem😄

Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.

Ez a legpoénosabb...😄
--->LOL<---
Nézzétek meg alaposan, hogy mibe különbözik ettõl --->katt😄<---
Vicces és alapból drága a Hello Kitty-s 😄😄

pontosan. mint a Nokia, az is gumicsizmával kezdte....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Danman
alig várom😊

Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.

Hell boy
Nem is mondtál hülyeséget 😄 katt 😄