Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi az a levonó?
„Apámmal néztük a csillagokat, Éreztem illatokat, miket azóta sem...”
Azt szeretném kérdezni,hogy gitárnyakra kaphatók e külön jóminõségû tribál levonók? (Pl.mint Kerry King-nek vagy annak a Depressziós csókának van,igaz nekik gyárilag asszem)
Zene nélkül mit érek én?
Hát szerintem ha abban az árban akarnál gitárt venni,a nagyon alsó kategória...inkább akkor Stagg vagy valami más...a legdrágább Baltimore gitár ha jól tudom 37ezer Ftos "Les Paul kópia kópiának is erõs tulzás",de a forma az..lényeg a lényeg hogy haweromnak olyan van és Roland erõsitõcuccal bivalyt szól...de neki Johnson erõsitõ van azzal nulla...mondjuk a 2 erõsitõ között megintcsak van csepp különbség...de szerintem az a gitár nemrossz...de ha jól tudom ezek a Baltimore Strato cuccok 25 körül vannak,egyik ismerõsömnek 26ért van egy Stagg márkájú kópia és meglepõ hogy árához képest mit produkál...szóval teszem én fel a kérdést h milyen árban akarnál egyátalán gitárt(feltételezem azért kérdeztél rá a Baltimore gitárra mert kinézted)?!
szerintetek a Baltimore az1 megbízható gitár.
A Mightymite mindenféle gitáralkatrészt gyárt, a pickup-juk egészen tisztességes az árkategóriájában. A Bluebucker tudomásom szerint a Mightymite humbuckerjének az egyik típusa/sorozata! Hogy ezek mekkorát szólnak azt meg kell hallgatni egy gitárboltban! Elvégre cipõt sem vesz az ember úgy, hogy ne próbálja fel! Itt a Mighty Mite honlapja
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Szervusztok!!!Szerintetek a Bluebucker pickup-nak van köze a Mighty Mite pickup-okhoz?
Van majd felveszlek mert ismerem haverod😛
annyi is csak a posta meg a behozatal de mondom értem mert szert nem akarok venni azért kérdeztem rá
Hát ja,egy signature eléggé megdobja az árat.Egy Jackson Alexi Laiho Signature is másfél milla,pedig a gitár a felét sem éri meg.
Zene nélkül mit érek én?
Amúgy nemtom milyen gitár lehet, szal nem biztos hogy szar, de ha a szokásos Squier minõség, akkor azt mondom hogy 80-ért lehet jobbat kapni, sztem olyan 45-50 lenne a reális ár érte.
Nem értesz. Amit te megvennél 80-ért annak köze nincs ahhoz a gitárhoz, amit Deryck Whibley használ. Nagyon nem valószínû, hogy Seymour Designed hangszedõket használ, vagy az is tuti, hogy nem a Squier által használt minõségû faanyag, hangolókulcs, szerelési minõség stb. az ami az õ gitárját jellemzi. A Squier gityó maximum csak a festésében és abban hasonlít, hogy 1 db nikkel fedlapos humbucker hangszedõ van benne.
Szal mondjuk ha van egy Ford Focus-od, lefested kékre-zöldre, fehér felnikkel, meg bazi nagy spoilerekkel, attól még az nem az az autó lesz amit Grönholm használ a wrc-ben 😊
Szal mondjuk ha van egy Ford Focus-od, lefested kékre-zöldre, fehér felnikkel, meg bazi nagy spoilerekkel, attól még az nem az az autó lesz amit Grönholm használ a wrc-ben 😊
de itt használta 😄 amúgy akkor mindegy mert ha szar nem veszem meg
Lehet, hogy én vagyok maradi, de nekem a Telecaster humbucker hangszedõvel olyan megerõszakolós fíling.
Nézd meg Cort,Jackson,LTD-ket sztem faszák nagyon
Fõleg a Cort-ok!!!!
Fõleg a Cort-ok!!!!
Biztos Squier-t akarsz venni???
Hangszerdiszkont itt találsz jókat!!!!
Hangszerdiszkont itt találsz jókat!!!!
ehhezmit szóltok? 49750 ft ha ezse jó akkor hon nézek szét😄
Segítsetek!!!Meg tudjátok mondani, hogy mi a külömbség a Powersound és a MightyMite Bluebucker pickup-ok között?Esetleg tapasztalazok vélemények amit csak tudtok róluk!!!😄 Elõre is köszi!!!!!!!
meg még sztem...
de azon a pénzen vennél egy kurva jó gitárt + egy 15W-os erõsítõt... így meg veszel egy "szar" gitárt😞😞😞 és megondolnám helyedbe hiába egyedi a gitár!!!
Pl... Cort X-2 44.000FT + egy 15W-os erõsítõ 25.000FT és így jönne ki 70.000bõl és még tudnál venni hozzá tokot vagy vmi mást!
de azon a pénzen vennél egy kurva jó gitárt + egy 15W-os erõsítõt... így meg veszel egy "szar" gitárt😞😞😞 és megondolnám helyedbe hiába egyedi a gitár!!!
Pl... Cort X-2 44.000FT + egy 15W-os erõsítõ 25.000FT és így jönne ki 70.000bõl és még tudnál venni hozzá tokot vagy vmi mást!
sum 41 4ever! Használta párszor!(Szerintem csak a reklám kedvéért)
Ja meg a logódból logikázva gondolom Sum41 rajongó vagy, akkor pláne ne hagyd magad megvezetni azzal, hogy ez Deryck Whibley gitárja, mert kurvára nem az. Köze sincs hozzá (remélem érted mire gondolok 😊).
Hát sztem ez a gitár tipikus példája a marketingnek. Ennyi pénzért legalább egy normális Seymour Duncan pickup-ot nyomhatnának bele, nem pedig Duncan Designed-et (ráadásul 1 db pickupról van szó). Szal sztem sem éri meg.
Squier NEM éri meg a 80.000FT-t!!!!!
Sztem néz körül még Cort,LTD,Jackson esetleg Schecter közül!!!
Sztem néz körül még Cort,LTD,Jackson esetleg Schecter közül!!!
még egy hülye kérdés: odavannak irva a hurokhoz h mivel van bevonva (általában bronz) ezek közül melyik a legjobb?<#nemtudom>#nemtudom>
Én még csak 10es húrt láttam akusztikusra, bár nem nagyon vagyok érdekelt a témában. Amúgy pont azt írta hogy nem biztos hogy elbírja, szóval nem hiszem hogy nagyon jó lenne a 12es.
aham, lehet ki kéne probálni azokat a 12es hurokat, mondjuk elöször kibvéncsi lennék a többiek véleményére. szal biztassatok ha jo ötletnek tartjátok😊 köszi
Nekem nem tetszik ez a Les Paul-típus.
És..most lehet hülyeséget mondok,de számos metál együttesben nem mahagónin játszanak,mégis brutál hangzást tudnak összehozni.Tudom,hogy van felszerelésük is hozzá,de ezzel csak azt akarom mondani,hogy szerintem így hársfával is lehet jó mélyeket produkálni,amellett hogy vitathatlanul szebb.
És..most lehet hülyeséget mondok,de számos metál együttesben nem mahagónin játszanak,mégis brutál hangzást tudnak összehozni.Tudom,hogy van felszerelésük is hozzá,de ezzel csak azt akarom mondani,hogy szerintem így hársfával is lehet jó mélyeket produkálni,amellett hogy vitathatlanul szebb.
Zene nélkül mit érek én?
Nem feltétlenül szebb, hanem másabb (sztem a szépség elég szubjektív dolog, mindenkinek más tetszik). Sztem ilyen EMG-81 vagy 85-höz jobb olyan faanyagú gitárt választani, aminek a hangjában több a mély, mert a hangszedõ maga elég sok magassal és középpel rendelkezik, viszont mély nem sok van benne, ezért talán jól kiegészítik egymást a mahagónival. A Cort általá használt hangszedõkrõl semmit nem tudok, talán a harmony-central oldalán van róluk némi infó (itt az oldal alsó részén a product review databases).
A faanyagokról itt van némi rövid összefoglaló (nem árt angolul tudni hozzá): klikk.
A faanyagokról itt van némi rövid összefoglaló (nem árt angolul tudni hozzá): klikk.
Köszi a tippet!De ettõl még bizonytalanabb lettem😄!Szal akkor a mahagóni faanyag az szebb hangzást nyújt...És azt nem tudod véletlenül ,vagy nem tudja-e valaki, hogy a Powersound és a Bluebucker(sztem ez elvileg Mightymite de nem toom bisztosra) szal ezek között mekkora külömbség van hangzás terén?
Én helyedben inkább ilyet vennék. A mahagóni és a hárs között azért sok hangzásbeli különbség van, és ha EMG aktívra akarsz majd cserélni (bocs, de már nem vágom ki mire akar cserélgetni 😊) akkor a mahagóni segíthet abban, hogy megmaradjon némi alja és teste is a hangnak. Vagy mondjuk ha még egy kicsit rádobsz akkor egy Z-42 még jobb lehet, ezen már két hangerõ poti van külön a két hangszedõnek ami azért jól jöhet néha.
A vastagabb húrok mindenképp szebben/testesebben fognak szólni, viszont nehezebb a játék rajtuk. Azt nem tudom, hogy akusztikus gitárra mennyire ajánlható az elektromos gitárokhoz készülõ húrkészlet, mert nem biztos hogy hosszútávon elbírja gond nélkül egy 12-es fémhúr készlet feszítését az akusztikus gitár. A nejlon húrokról fingom sincs, de sztem ha van azoknál is méret, akkor abból is a vastagabb az ami szebben szól.
Hát igen,én se úszok a pénzben,de azt mondták az X-2-es hangja alapból is kielégítõ.
Zene nélkül mit érek én?
Én meg inkább hajlok a felé ,hogy 5000ft-ot még ráköltök hisz sajnos a mai világban már nem sûrûn tudja az ember hogy mikor lesz újra pénze.Mert ha már pickup-ot vennék bele akkor már természetesen megpróbálnám a legjobbat beletenni.Ezért is lennék kíváncsi hogy vajon melyik pickup a jobb a kettõ közül...
Nekem azért nem érné meg az X-5,mert késõbb úgyis pickup-ot akarok cserélni,akkor minek fizessek a drágábbért?
Zene nélkül mit érek én?
Sztem az Ernie Ball vagy Elixir megteszi!!!
Ha visszább olvasol akkor volt a húrokkal való tárgyalás!!!
Ha visszább olvasol akkor volt a húrokkal való tárgyalás!!!
Sorry elírtam a másik gityu az nem cort x-6 hanem cort x-5 😄!!!Azért már az x-6 nál nagyobb lenne az árkülömbség, ráadásul nem akarok floydrose-os gityut😄!
Nagy dilemmában vagyok!!!Az tuti fix, hogy Cort gityut veszek<#eljen>#eljen>!!!Az viszont már nem bisztos hogy melyiket😄!Az egyik olcsó (cort x-2 http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Cort/1348-CORT-X-2-BK.html ) és azt mondjátok, hogy nem rosz amiben egyet is értek!Ebben Power sound pickup van!!!A másik drágább (cort x-6
http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Cort/1768-Cort-X-5-SSS.html ) amiben már 5-állású pickup kapcsoló van a Bluebucker pickup-jaihoz!Namost az lenne a kérdésem hogy melyik pickup a jobb és melyik gigyut lenne a jobb megvenni hisz az árkülömbség 5000huf amit nem egy nagy ördöngõsség még megszerezni😄
http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Cort/1768-Cort-X-5-SSS.html ) amiben már 5-állású pickup kapcsoló van a Bluebucker pickup-jaihoz!Namost az lenne a kérdésem hogy melyik pickup a jobb és melyik gigyut lenne a jobb megvenni hisz az árkülömbség 5000huf amit nem egy nagy ördöngõsség még megszerezni😄
sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni, bízom a tapasztalataitokban 😊 akkusztikus gityohoz kéne egy gyönyörüen szóló húrkészlet.. már vagy 4-5 félét kipróbáltam de egyik sem az igazi... ha tudtok egy jo húrkészletet akkor névszerint írjátok le (5-6ezer forintnál többet nem költök rá). ja és még anyi hogy a vastagabb vagy a véknyabb húrkészletek szolnak szebben? elöre is köszi a segítségeteket!😊