Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát magyar zenekarról van szó, szóval nem vagyok benne biztosm hogy találsz tabot, de ha esetleg mégis, akkor dobhatnál majd egy linket.. szeretem a BTS-t..😄

Basszer már csak 14000forint kell a Cort X-2esem hez!!!!!!!!!!!Ha valakinek kell 14000ezerért egy Baltimore by Johnson???Debrecenben eladó az enyém😄!!!!!!!!!!!
barnie1990
Kisbiciklit a seggedbe spammer köcsög...

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
tirpák prosztó <#szomoru2>

PIACKÉPES KERESET FIATALOKNAK és idõsebbeknek!
Sziasztok! én egy egyetemista vagyok és az interneten akadtam rá egy olyan weblapra ami hasznos tanácsokat ad egyetemistáknak és olyanoknak akik ki szeretnék eésziteni fizetésüket. ajánlom mindenkinek nekem nagyon sokat jelentett.
http://elsomillio.smsbase.hu
http://elsomillio.smsbase.hu
Beast Machine
911tabs.com

...vágod?

helló!
valaki tudna nekem segíteni?? remélem... Bridge to solace tab kéne.... the dead and the unknow
kösz csõ
Hellhammer
Elméletileg a pickup két oldalán van 2 csavar (nem a keretében) amivel tudod fel-le állítani. A távolságot úgy nézd, hogy a legutolsó bundnál fogd le a húrt és akkor milyen közel van. Olyan 2-3 mm között ideális (a basszus oldalon kicsit magasabban legyen, a magas oldalon - vékony húroknál, lehet kicsit közelebb), de ez változhat attól függõen is, hogy milyen típusú pickupról van szó.

A passzív pickupokban erõsebb mágnes van, és azon belül is változik a dolog azaz az erõsség (kerámia, alnico, sima ferrit stb.), aktív pickupoknál gyengébb a mágnes ezért közelebb lehet engedni a húrhoz a pickupot.
Ez a dolog azért lehet fontos, mert a húr a pickup mágneses mezejében rezeg, és ha túl erõs a mágneses mezõ, akkor az túlságosan módosíthatja a húr természetes rezgését (például a vékonyabb húrokon magas fekvésben játszva a kitartott hang hangereje gyorsan változik - vibrál - vagy mondjuk túl hamar elcsendesedik a hang). Szal az a jó ha minél közelebb van a pickup, mert erõsebb a jel, viszont a túl közel sem jó, mert akkor a mágnes már csillapítja a húr rezgését -> arany középutat kell megtalálni 😊

Egy gyors kérdés: hogyan tudom megfelelõen beállítani a pickup és a húrok közötti távolságot (mennyi az ideális távolság) ?
barnie1990
Azt tudtam,hogy van gitár,amibe kell elem,de mostmár értem miért.Kösz.

Zene nélkül mit érek én?

Balidani
az aktív hangszedõhöz kell elem (igen, sokan nem tudják de elem kell a gitárba ha aktív a p.u.), de sokkal durvább hangot is ad.

azt nem mondanám, hogy jobb a ragasztott nyak. én jobban szeretem a csavarozottat, jobb állítani rajta, stabilabb.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

barnie1990
Volna két kérdésem,ha megengeditek:
Mi a különbség aktív és passzív hangszedõ között?
Miért jobb a ragasztott nyak,mint a csavarozott?

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
este Soilwork, Dark Tranquillity az A38on jön vki innen?

bens
ilyet még nem próbáltam, de volt már samick gitárom és nagyon szerettem

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Bangyee
Bluesbuckereket egy Cortban hallottam igen igen kellemes karakteres hangzású darabok, kb Guns-metálig bírják a dzidzsit.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hellhammer
Akkor passzolom a dolgot (esetleg egy nagyon vékonyfalú csõkulcs lehet még a megoldás. Próbáld meg ebben a topicban, hátha akad valaki, akinek volt hasonló problémája.

Hell boy
a nyaki pickupnál van egy lyuk belátni nem látok be de valószínûleg van ott valami mert egy vékony csavart se tok belenyomni nemhogy imbuszt szal ez még annyira sem állítható mint a másik vége :-/

Hellhammer
A csavar belseje menetes, szal én azért gondoltam arra, hogy ez lehet a rögzített vége, mert abba a menetes részbe tekerve egy másik cuccot (szerszámot) csak feszíteni lehet ugye.
Esetleg még a nyaki pickup üregének környén próbálj meg szétnézni, valahol meg kell lennie a feszítõpálca másik végnek is.

Match
Nem hiszem hogy egy ilyen új gitárnak le kéne szedni a nyakát egy kis állítgatáshoz, bár ki tudja.
Szvsz ezzel a csavarral kell boldogulni.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
koptatólap nincs. a neck plate-et (vagy mi..) leszedtem de ott sincs semmi.

Hellhammer
Az is lehet, hogy a megfejtést a nyak másik végén kell keresni 😉
Ha van koptatólap a gitáron, próbáld meg leszedni és az alatt megnézni. Ha nincs koptatólap, akkor két lehetõség van: ha csavarozott a nyak, akkor lehet, hogy le kell szedni a nyakat, ha ragasztott a nyak, akkor viszont a képen lévõ csavarral kell valahogy boldogulni.

Hell boy
az a baj semmi hely nincs, be sem fér oda a csõkulcs és villás kulcsal se férek hozzá :-/

Match
Villáskulcs? 😄
Ha van alatta hely, akkor sztem egy csõkulcs is megfelel.

Hell boy
na rájöttem hogy tok élesebb képet csinálni: kép1kép2kép3

Christiansen
Csinálj vakuval, messzebbrõl új képeket

Match
Egy élesebb kép sokat segítene. Ebbõl én spec semmit sem látok.

Hell boy
nem boltba vettem az elõzõ tulaj meg állandóan hangszerésznél állítatta be me lusta volt :S

Rockshow
A képeken nem sok látszik! Ha boltban vetted, kérdezd meg tõlük, ha nem akkor az elõzõ tulajtól! Ha specko szerszám kell hozzá a gyártónak olyan biztos van, ha meg csak valami egyedi akkor, nézz körül egy barkácsboltba a csavarhúzófejek (bitek) környékén! Csak van valakinek itt egy Jackson-ja segítsetek már!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Fuuu hát így nem tudom😞😞
Mellesleg gyönyörû Jackson! amennyi látszik belõle😄

Hell boy
itt van 2 fotó róla: kép1 kép2

kicsit homályos de sztem a lényeg látszik rajta

esetleg egy fotót tudsz ejteni arról a lukról! hátha vkinek ihletet kap 😄 😄

Hell boy
próbáltam de nem fér be, semmivel nem férek hozzá egyedül az imbusz lenne jó de nem olyan a menet :s

Székesfehérvári zenekarok figyelem!

Kiadó egy 18m2-es garázs Székesfehérváron a palotavárosi garázssoron zenekari próbateremnek hosszú távra, igen kedvezõ áron!

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/garazs.jpg

-------------------------------------------------

Lehet hogy ez egy kicsit off de azért beteszem hátha...........

Eladó egy egytengelyes, alumíniumbódés UTÁNFUTÓ mûszakival.
Hangcucc szállításához ideális.
(180x110cm az alja 130cm a bódé belmagassága)
Ár: 150.000 Ft

[email protected]
06-20-445-52-42
Krovával próbáltad már

Hell boy
el kezdtem beállítani a floydos gitáromat (új húr, más hangolás miatt) és a nyakat nem lehet állítani :S ill lehetne na de mivel? mert nem a szokásos imbusz kulcsos rés van hanem egy olyan mint egy csavar, kívülrõl 6szög belül meg kör alakú menetes :S ezzel mit lehet csinálni mert se csavarhúzóval semmivel nem férek hozzá.. várok 5leteket.

Na úgylátom befagyott itt az információs sztáda😄!!!Ma EDDA unplugged koncerten voltam😛 és hát mit is mondjak 😄 Pataki újra a régi!!!Fenomenális koncertet adtak!!!Szombaton Nyíregyházán DC/79 koncert!!!Jöjjön mindenki!!!Az AC/DC angliából érkezõ Bon Scott tribute band!!!Ha erre nem akkor még ott a Rocktóber feszt Debrecenben ott is fellépnek és kurva jók lesznek😄 Mintha az igazi AC/DC-t hallanád!!!Nincs meggállás szinte minden napra jut egy koncert😄!!!

A ROCK ÖRÖK!!!<#worship>
mumpic
Peavey kombót cserélném a Vermona kombómra <#idiota>

- Bell hangszórós 200/400 W-os hangfal (40.000 Ft)
- 2 db Electrovoice hangszórós 400/800 W-os 2 utas hangfal (120.000 Ft)
- 2 db Reflex RZ 200 W-os 2 utas hangfal erõs huzattal (100.000 Ft)
- 2 db RZ 400-as Reflex 400/800 W-os, 2utas hanfal erõs vászontokkal.
Maga a láda újonnan 114ezer,és az enyémben a gyárival ellentétben
Beyma mélynyomó van,ami újonnan 68ezer. Mivel mégiscsak
használtcuccról van szó 200.000 Ft a kettõ
- 400/800 W-os Dynacord FE-15.3 hangfalpár erõs huzattal (250.000 Ft)
- Dynacord PowerMate 1600 12+4 csatornás 2x500 W-os keverõerõsítõ
fém fedlappal + puhatokkal(400.000 Ft)
- Peavey Unity Series 1000 12 csatornás keverõ keménytokkal (50.000 Ft)
- Peavey KB 100 3 csatornás tranzisztoros 100W-os kombó (80.000)
- Eladó egy 60x40x10cm-es sínezett, élvédett hordtáska.Belül
szivacsbélés, kívül mûbör borítás(15.000 Ft)
- Sennheiser EW 145 G2 típusu vezeték nélküli mikrofon(100.000 Ft)
Rockshow
VAN! Ha kell a floyd, ha nem kell tremoló és úgyis kicseréled a pickup-ket akkor megteszi az olcsóbb is! Amúgy a KVX10 "csak" 112k itt a hangszerdiszkontban!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

szerintetek mi érné meg jobban: egy Jackson JS30KV floyd nélkül, amiben pick upot cserélnék félévmúlva(ez lenne 70k majd még 50k pick upra) vagy inkább várjak többet, és egy Jackson KVX10 floydal, duncan designed pick uppal, de lehet idõvel ebben is cserélni akarnám pick upot(ez így viszont 120k+ még esetleg megint 50k pick upra) vélemény? Van annyival jobb a KVX10es hogy megérje többet várni rá?

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Hellhammer
Hát ha igaz ami a leírásában van akkor nem lehet rossz. Ilyen árban nem láttam még olyan gitárt amin ragasztott nyak, fedõlap (nemtom a normális magyar nevét 😊), meg grover kulcsok vannak (egy normál grover kulcskészlet 12-15e Ft körül indul ha jól tudom).
Persze papíron leírva jól néz ki a dolog, aztán élõben megnézve lehet, hogy nem fest olyan rózsásan, szal meg kell nézni, kipróbálni, aztán dönteni.

barnie1990
Huhh,nagyon sajnálom,de mondd már el a kedvemért,hogy sikerült.

Zene nélkül mit érek én?

Mrena
Lopott hangszer!
Segítségeteket kérem ellopott Fehér Ibanez JS 100-asom (Satriani modell)és Boss GT 6-os effektem megtalálásában.

Köszönöm.

Kérlek benneteket, ha láttok ilyen gyanus,eladó dolgot értesítsetek vagy így: 20-952-33-13, vagy így: [email protected]
Budapest.

Lopott hangszer!Fehér Ibanez JS100
barnie1990
Hogy mi mennyire egy cipõben járunk.LOL <#idiota>
Nekem annyira szar gitárom van,hogy fáj (valami no name Tenson strato utánzat,és még át is basztak vele,mert akkor még semmit nem értettem hozzá),viszont ha minden jól megy,holnap eladom,és akkor nemsokára Cort X-2.

EZENNEL IS JÓ NAGY NYOMTATOTT BETÛKKEL KIJELENTHETEM:
SENKI,AZAZ SENKI NE VEGYEN SZAR STRATO MEG LES PAUL UTÁNZATOKAT,MERT BÛN ROSSZAK!

UI:én a pontokról is azt hittem eddig,hogy matrica,csak néztem én,miért nem kopik le egy év használat után sem. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Elõször is a Baltimore gitár enyhén szólva is SZAR!!!!!Elnézést de sajnos ezt kell mondanom mert én is rendelkezem egy ilyennel<#szomoru1> és az én Baltimore feliratom mellé még egy BY Johnson is oda van biggyeszteve😄 ami arra utalna hogy talán jobb egy fokkal.DE nem!!!!Én is most akarok venni Új gigyut és a Baltimore-om valószínüleg falidíszként végzi majd😄 Ehelyett veszek egy Cort x-2-es gityut CivicMan is ajánlott(szerencsére!!!) na ez nagyon jó kis gigyu és sztem meg is bízható!!!
MÁSODSZOR:Azok a matricák valóban gyöngyház berakások és valóban kurva drágák mert általában amit te (barnie) is néztél egyediek!!!Ha valaki esetleg feltalálna mégis az ilyen matricát akkor egybõl szólni nekem😄!!!
Hellhammer
Nézd meg akármilyen gitárnak a nyakán a bundoknál a jelöléseket jó közelrõl, és akkor látod, hogy hogyan van megcsinálva. Ezek a különféle formák is ugyanazzal a módszerrel vannak megoldva, mint a sima pöttyök.

barnie1990
Én egy ilyenre gondoltam,vagy pedig ilyenre gondoltam.
Csak azért mondom,mert nekem valami jó minõségû matricának tûnnek csak,de nem,akkor beletörõdök.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
A fogólapon a bundok között gondolod? Azok nem levonók, hanem berakások amiket mindenféle anyagból csinálnak, de legtöbbször gyöngyházból. Saját magadnak egyedire csinálni ilyet nem kis feladat, profi hangszerkészítõ mester tudná megoldani a dolgot, és az ára is is kb. "profi" 😊 Persze rakhatsz a bundok közé levonót is, de az nagyon hamar ronggyá fog menni, hiszen az ujjaiddal egyfolytában taperolnád játék közben.