Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!!!Most meg errõl a kicsikérõl kérdeznélek titeket hogy mi a vleményetek róla (Vintage V99CS) Itt a link a gityuról=> http://mezzofortemusic.eu/index.php?&tpl=product&prid=3236 a youtube-on néztem videót és a hangja is jónak tûnik mivel Wilkinson pickup ok vannak rajta.Mi legyen?Klasszikus Les Paul 😄 vagy modern Cort stratocaster?Nagy a dilemmám:S!!!Ja amúgy Digitech Rp-80am van és semmi baja 😄 tökéletes pedig nem mai bárány😄!
Aki esetleg Cortot venne:

"The Bluebucker is good for the neck position but it is not as good for the bridge position.

I advise Cort to use Bluebucker only in the neck position and use Motherbucker in the bridge position instead. Bluebucker is too week and causes sustain loss."

goos
mi a vélemény a harley benton gitárokról?

\"PunK\'s NoT DEAD\"

barnie1990
Többen is írták,de ez nem vitatéma.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Hát konkrétan 1 ember írta, hogy neki beszart. Ilyen alapon akármilyen cuccra lehet találni rossz véleményt, szal 1 állítás alapján sztem hibás dolog általánosítani.
Ha több véleményre vagy kiváncsi, akkor már inkább a Harmony Central oldalát ajánlom, jóval több vélemény alapján lehet döntést hozni (az RP-50 harmony central-os oldala).

barnie1990

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Jaja nekem van RP-50 amit el is adnék ha lenne rá vevõ. Nekem sem volt vele semmi gondom (kb. 3/4 éve pihen a dobozában, mert mást használok már), nemtom miért mondták azt amit mondtak róla, ilyen alapon bármilyen elektronikus kütyüre rá lehetne fogni ezt 😊
Barnie ha érdekel a cucc, akor küldj privát üzenetet és megdumáljuk.

Hell boy
Hellhammernek van RP-50ese eladó (ha még megvan). Nekem RP-80 volt ami szinte ugyan az mint az 50 csak van rajta egy exp. pedál én 2és fél évig használtam de semmi hiba nem volt vele még nem hallottam ilyet róla hogy csak úgy 1ik percrõl a másikra elromlott volna.

barnie1990
Nem tudom ki mondta régebben itt,hogy neki van digitech rp50-ese.Na szóval kicsit utánanéztem,mert nagyon szimpatikus,és nagyon jó hangja van.DE!Egy fórumon többen is írták,hogy egyik napról a másikra elromlik,és akkor cseszheti az ember.Akinek van ilyen,annak mi a tapasztalata?

Zene nélkül mit érek én?

"Vegyetek bátran Cort gitárt mert az jó!"
Csatlakozok ehhez a mondathoz😛😄😄😄

Rockshow
Ezért nem kell úgy gitárt venni hogy nem próbálod ki elõtte! Nekem teljesen mindegy hogy mia pickup neve, csak tegye a dolgát jól! A gitár kinézetének sem az elsõ helyen kéne állnia, vannak ennél fontosabb követelmények egy hangszerrel szemben (persze azért nyilvánvalóan ne nézzen ki szarul, ha már ott lóg az ember nyakában). Az biztos, hogy a Cort jó választás, az X-6-ban a gyengébb (Double locking-III) tremoló van ami azért nem teljesen rossz, de valóban nem Floyd Rose a drágább Cort-ok tremolói (Double locking-II, az X-11-ben már ez van 79.000-ért) viszont tökéletesek, az enyémben is ez van az elõzõben meg egy Ibanez LO-PRO EDGE Satriani mester féle volt, és fostam is (borítékoltam a tremoló cserét) hogy milyen lesz a Cort Double locking-II, de mindenkit csak bíztatni tudok, bírja a gyûrõdést! Vegyetek bátran Cort gitárt mert az jó!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

barnie1990
Szerintem nem éri meg a Floyd Rose (ami nem is eredeti) miatt ráfizetni,akkor már tényleg ott az X-5.
A probléma inkább az,hogy a fene tudja név után eldönti,melyik a jobb pickup:
X-2 : Power Sound
X-5 : Bluebucker
X-6 : Mighty Mike

Akkor most wtf?

Zene nélkül mit érek én?

barnie1990
És mi az eltérés a Bronze meg a Platinum változat között az áron kívül?
Mert a pu-k is azonosak,ahogy láttam,a forma is,meg a test is.Akkor ha jó és olcsó,miért nem mindenki ilyet vesz?

Zene nélkül mit érek én?

Beast Machine
tisztán kicsit talán sok a hangjában a mély, de ezt a hamarosan bekövetkezõ pickup csere valamennyire orvosolja sztem.

...vágod?

Szia Róka!

Állítólag a Cort X6 nagyon korrekt cucc, egyik legjobb vétel 60-70 körül, között. Tremolója is bírja a strapát valamilyen szintig, de csodákat ne várj tõle.

Ha nem tetszik/nem kell tremoló, akkor ránézhetsz az X5-re is. Valószínûleg azt fogok venni. Ha ki tudod próbálni, akkor hajráf, kíváncsi lennék a véleményedre.

Sziasztok!!!Eddig egy cort x-2est akartam venni de ma kezembe fogtam egy x-6 ost és nagyon megfogott az a gityu!Csak nemtoom hogy meg ér e 64000huf-ot?!Elég gyengusnak néz ki a FloydRose-a!Mi a véleményetek a gityuról?Ebben az árban esetleg már v.mi más jobb gityut tudtok ajánlani?Ja meg elkezdek szájharmónikázni valószínû és úgy 10000forintig sztetek milyet érdemes venni?Válaszotokat elõre is köszönöm😄!!!
barnie1990
Én Basswood testrõl még nem is hallottam.Tisztán is jól szól az a gitár?

Zene nélkül mit érek én?

Beast Machine
Nekem is ugyanilyen Metal Master Warlockom van. és sztem a srác a kis B-10-es erõsítõt/beépített torzítást/káblet használja, mert nekem Korg AXG-10-esemmel és Cort erõsítõmmel haverom Ibanezéhez képest is nagyon szépen szól.

...vágod?

Hell boy
Korg Hyper Distortion pedálról van vkinek vmi tapasztalata?

Hát igen sztem a BC Rich eléggé extravagánsak de azon belül sztem nagyon nem jók bár gondolom a felsõ árkategóriásak már odaraknak de egy átlag ember úgyse fog felsõ kategóriásra költeni sztem!

barnie1990
A kommenteknél írja,hogy ez nem rossz gitár,de nem is annyira jó.
Kurva jól néz ki,az tény,de ha szar,akkor mit ér vele az ember?

Zene nélkül mit érek én?

BC Rich-rõl se változott nagyon a véleményem:S:S:S

lásd Ibanez 100 alatt

Hell boy
szinte minden gitárgyártó cég ad ki hulladékot a keze közül

John Cena
Bár van benne valami szart nem árul az tuti

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

barnie1990
Na de a BC RICH képes lenne hulladékot kiadni a keze közül?

Zene nélkül mit érek én?

John Cena
Amúgy a mit linkelt barnie1990 ott vettem az é johnsonomat ésegész jó gitárokat árul fõleg a Gibsonokat nagyon szépek

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Hell boy
lehet kicsit eltúloztam a faanyagot igazából a basswood-ot nem ismerem én agathis-ra emlékeztem abból viszont télleg evõpálcikát csinálnak úgy tudom. a másik gitár meg mahagony az már jó faanyag de a hangszedõk továbbra se jobbak sztem ennyi pénzért kapsz jobb gitárt is.

Hell boy
azért ilyen olcsó mert Kerry king gitárját csak a poszteren látta esetleg amit kapsz mellé, igénytelen kínai evõpálcikás fából van valami jellegtelen hagszedõvel ellátva. egy viszont igaz rá hogy kinézetre jó de ha nem csak dísznek szeretnéd a szoba falára akkor semiképp se vedd meg sztem. egyébként a B.C. Rich honlapján megnézheted milyen az eredeti Kerry King Signature gitár de olyat itthon kapni se lehet sztem max rendelésre az ára meg bõven elérheti a fél millát sõt tekintettel arra hogy signature gitár még több is lehet.

barnie1990
Valaki mondja már meg,hogy miért ilyen olcsó a Kerry King-es gitár?
Egy ilyenért inkább várnék még fél évet is akár,nekem a BC RICH a gitárok netovábbja,persze tapasztalatom nincs.

http://www.gitarcentrum.hu/termek_gitar.php?marka=3&jelleg=1#

Zene nélkül mit érek én?

bens

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Hellhammer
Hídnál 81-es van.

Rockshow
Inkább vidd el szakemberhez, ha eltöröd a pálcát (ami azért nem könnyû dolog) akkor az drága mulatság lesz! Ha egyszer hozzáértõ beállítja pontosan és jól tárolod meg ugyanolyan vastagságú húrkészletet használsz következetesen, akkor nem kell mostanában hozzányúlni a nyakhoz. Szerintem ha neked új a hangszer, akkor mindenképpen érdemes áldozni rá egy kis pénzt, mert így egy jól beállított alapról indulsz!

barnie1990
Értem,én pont valamelyik oldalon olvastam,hogy csak ezek számítnak.
Köszönöm a (már sokadik) válaszaitokat.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
Godolkodtam már én is piezo-ban, de arra jutottam hogy nem nyúlnék nagyon hozzá a hangszerhez inkább maradnék az EMG aktívál ezért agyalok a 60 60A és az 58 között, jó lenne valahol meghallgatni sajnos az EMG honlapján a háromból csak a 60-asnak van hangmintája (ez mondjuk elég meggyõzõ), de azért kiváncsi lennék a másik 2-re is! Neked a hídnál milyen van?

Hellhammer
Akusztikus hanghoz piezo pickup lenne a legjobb 😊 A 81-nek valóban nincs sok alja, ettõl metálos, mert elég harapós lesz tõle, nem folyósítja el a sok mély 😊

barnie: teljesen máshogy szól a nyaki és a hídnál lévõ hangszedõ. A hídnál fémesebb, pattogósabb hangú a nyaknál pedig több lesz a mély és közép, olyan folyósabb a hang. Szal ebbõl jönnek olyanok, hogy pl. zúzós reszeléshez a hídnál lévõ hangszedõt érdemes használni, mert a nyakit használva egybefolyik a reszelés, szólóhoz és dallamhoz jobb a nyaki hangszedõ, mert több a közepe így jobban elõjön a zenekarból a dolog. Egyébként meg mindenki úgy variálja ahogy neki tetszik, pont ez a mûvészet a zenélésben, hogy próbálgat az ember aztán vagy jó lesz vagy nem 😊

Rockshow
Csúnya sztereotípia! Most tévedtél, de nagyot: számít a faanyag a tömeg az alak és a pickup helye is! Próbáld pengetni a gitárodat közvetlenül a húrlábnál és a nyaknál, hallani fogod a különbséget! A régi giráromban ugyanaz az EMG 81 volt a hídnál mint a mostaniban, az égerbõl készült ez mahagóni van különbség nem egetrengetõ, de hallható és ezeken a finom különbségeken múlhatnak a gitár hangzásának alapvetõ karakterei!

barnie1990
Miért számít,hogy egy pickup-ot a nyakhoz vagy a hídhoz teszünk,amikor egy elektromos gitárnak úgyis csak a pickup,a húrok meg az elektronika számít a hangzásnál?

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
A 85-ös a nyaknál elég kellemes meleg hangú, gyönyörû akusztikus hangzásra képes, torzítva sem rossz: olyan blues-os, de a hídnál dögösebb tud lenni a pozíció miatt, igazából ez nem egy túl jellegzetes karakterû picup, inkább az a hasznos tulajdonsága, hogy minden stílusra jó! Szerintem a nyakhoz is jó választás, csak én nem akarok belõle 2 db-ot 1 gitárba. Én a nyakhoz olyasmit keresek ami a leginkább hasonlít egy jó akusztikus gitár hangra! A 81-est kevesen használják a nyakhoz, mert elveszíti a jellegét! Nekem a 81-es túl fémes hangzású, alig van benne mély, nagyon metálos én hiányolom a hangjából a "dögöt" (Bottom) vagy hogy a francba fejezzem ki magam! Amúgy évekig ilyet használtam az elõzõ gityómban is 81-es volt szerettem, de most már kicsit unom hogy csak metál zenéhez igazán jó! (lehet hogy öregszem #2) És lehet hogy ezt már írtam, na leszaladok kavintonért! 😊

Hell boy
hát sajna az angol tudásom elég hiányos :S

Hellhammer
Itt olvasgass a 7-8. oldalon 😉

Hellhammer
A 85-nek milyen hangja van nyaknál?
Nekem 60-as van, és elég kellemesen szól, mondjuk mintha kicsit sok mély lenne benne meg bizonyos EQ beállításoknál a magas húrok túl harsányan szólnak tiszta csatornán akkordozáskor. Egyébként nemtom miért mondják sokan, hogy az aktív pickup csak zúzásra jó és tiszta játékra használhatatlan, nekem ez a 60-as teljesen fasza, de nemtom egy 85-ös vagy 81-es hogyan szólna nyaknál.

Hell boy
hát kár hogy nem elõbb szóltál mer akkor biztos megvettem volna. a másik gitáromba lenne hely neki de csak a nyaknál mer a hídnál már van egy 81, na meg eléggé alsó kategóriás gitár szal nem hiszem hogy túl jó dolog egy egész szettet beletenni, meg nyakhoz inkább 85 kéne.

más: a nyakat végre tudom állítani de kérnék tanácsot. most elvileg egészségesen megvan húzva a nyak mégis úgy érzem mintha homorú lenne, ha meg a floydot lejjebb állítom hogy kényelmes legyen a húrmagasság akkor az elõs és utolsó bundoknál (inkább az utolsóknál) csörög vagy meg sem szólal, mit csinálok rosszul?

Rockshow
Az én gitáromban van egy 81-es és egy 85-ös, és azon agyaltam hogy a 85-öst lerakom a hídhoz (nekem a 81-es hangja túl "hideg", lehet hogy öregszem?) , a nyakhoz meg veszek egy 58-ast vagy 60-ast vagy 60A-st! Na ez a dilemma, de én is csak úgy vágnék bele, ha nem kell túl sokat ráfizetni! Amúgy kompletten adtam volna a másik elekrtonikájával együtt, mivel az már benne van a gitáromban, kb. 15.000,-re gondoltam ez méltányosnak tûnik, pláne hogy nincs fél éves és karcmentes gyári állapotban van! Ha valaki másnak esetleg kell az írjon, nekem nem sûrgõs! Azért kicsit sajnálom, jó ötlet volt, mindketten jól jártunk volna! Esetleg még egy nem fér bele a gitárodba? 😉

Hell boy
már megvettem igen és nem vetem meg mert jól szól 😄 mennyiért tudtál volna és hol? (had mérgelõdjek 😄)

Rockshow
Egyátalán nem! 😄

Hellhammer
Nem mindegy 😊

Rockshow
Pontosítok: Megvetted... 😊

Rockshow
HELLBOY! Megveted már az EMG 81-et? Ha nem, most tudok neked egyet!

barnie1990
Nekem is gyûlöget a pénz,már csak el kell passzoljam a gitárt és vehetem is.Alig várom.

Zene nélkül mit érek én?