Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Hát talán itt van némi használható info: klikk.
Meg van egy ilyen torrent is, de nekem nagyon lassan jön, nem tudtam még megnézni, hogy pontosan mi is ez: klikk.

Hellhammer!
Esetleg nemtudsz olyan oldalt ajánlani, ahol levannak írva az egyes effektek beállításához szükséges elnevezések és annak jelentései, hogy mire is jók (hu micsida mondat 😄 )? Jóval könnyebb így állítgatni, ha tudom is hogy mit tekergetek rajta.
Hell boy
Hát én eddig 2 aktív EMG-t szereltem be gitárba az egyiknél farigcsáltam kicsit a másiknál meg a kábelt vágtam el és aztán forrasztottam össze de végeredményben mind2 jól mûködik.

barnie1990
Kösz szépen a válaszokat.
Az aktív hangszedõs dolgot azért kérdeztem,mert állítólag jobb az aktív,mint a passzív metálra és mivel az aktívnak kell elemaljzat,ezért nem vagyok biztos benne,hogy ez milyen áron érhetõ el.
Tehát kell faricskálni a gitárt,vagy megoldható ez másképpen is?

Zene nélkül mit érek én?

Satchfan
Sziasztok!

Rég jártam erre...

A visszatérés örömére egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=uxV8wCSREIY

www.satriani.com

Hellhammer
Hellboy nagyjából leírta a lényeget, de azért én is írok, aztán csak bõvebb lesz a kép 😊

1.
Overdrive: az a fajta torzítás amikor túlvezérlés miatt torzul a jel. A distortion torzítás az pedig olyan, hogy diódával levágják a hullámforma tetejét/alját ettõl négyszögesedik a jel, amitõl lesz zizis vagy dzsidzsis hangja 😊
Kórus: az effekt eredetileg azt csinálja, hogy van egy szólam amit aztán idõben nagyon kicsit eltolnak és a hangmagasságát is módosítják kicsit. Ettõl olyan lesz, mintha több hangszer szólna egyszerre, persze extrém beállításokkal érdekes dolgokat is lehet mûvelni vele.
Kompresszor (limiter is ide jön): ez annyit csinál, hogy leveszi a hangos részek hangerejét, így kiegyenlítettebb lesz a hangszer dinamikája (mivel a halk és hangos részek között kisebb lesz a különbség). Beállítasz egy küszöb értéket (treshold), és az attól hangosabb részeket egy szintén beállított érték (ratio) alapján visszaveszi. Van még olyan paramétere is, ami azt szabályozza, hogy milyen gyorsan vegye le a hangerõt a határérték elérése után (attack), illetve milyen gyorsan térjen vissza az eredeti hangerõre (release). A kompresszor mellett a hangerõ azért felmegy a beállított érték felé, de ha a ratio-t elég nagyra veszi az ember (>20) akkor lesz limiter, ami annyit csinál, hogy a beállított érték fölé semmiféleképpen nem engedi a hangerõt (pl. túlvezérlés védelem).

2. Melyik a jobb a BMW vagy a Mercedes? 😄

3. Lehet, bár nem szerencsés dolog keverni passzív és aktív hangszedõket (más hangerõ, más impedancia, más potik).

4. Nem.

5. Lehet, de tényleg nem fog jól szólni sajna. Az elektromos gitár hangzásában nagyon nagy szerepe van az erõsítõnek és a hangszóróknak is amik paramétereiket tekintve köszönõ viszonyban sincsenek a hifi cuccokkal.

6. Bót.

Hell boy
1. az overdrive a torzításnak egy enyhébb fajtája nem olyan erõs mint a distortion pedálok fõleg rockosabb témékhoz jó brutál metálra nem igazán. kompresszort tudom mit csinál de nem tom elmagyarázni majd vki más XD limiter szintén. a chorus meg egyfajta modulációs effekt magyarázni nem igazán lehet inkább hallgasd meg. a boss oldalán találsz demókat a pedálokról azok között van chorus is.

2. egyik se jobb a másiknál mert mindegyik más más hangzás elérésehez kell. szal attól függ mit akarsz játszani.

3. lehet igen kb ugyanannyi tyúkbél kell bele csak van egy aljzat az elemnek is.

4. nem muszály mûködtetheted elemrõl is de hosszú távon gazdaságosabb egy adaptert venni sztem, sõt még rövidtávon is.

5. elvileg rá lehet kötni igen de ne várj olyan hangzást mint ha egy gitárerõsítõre kötnéd.

6. sztem bármelyik hangszerboltba

barnie1990
Na megint van egy rakás hülye kérdésem.Bocs érte,de ezek csak úgy jönnek belõlem,mert jelenleg nincs dolog,ami jobban érdekelne a gitározástól.
Szóval nézegettem pár analóg pedált,és soknak nem értem a nevét,meg nem vagyok tisztában vele,hogy mire lehet számítani.
1.Mit jelent az overdrive,kompresszor,limiter,chorus?
2.Melyik a jobb,az EMG vagy a Seymour Duncan?
3.Passzív hangszedõs gitárba lehet aktívot tenni?
4.Egy analóg pedálhoz muszáj venni adaptert is,ha nincs hozzá?
5.Hi-fi hangszóróra is rá lehet kötni analóg pedált?
6.Falra akasztós gitárállványt hol lehet kapni normál nyakra?

Zene nélkül mit érek én?

McGrady! Teszik a Tankcsapda riffre Bikini szólózásod😄!!! Tényleg a hang nem valami tiszta de azt tényleg vehetjük anyagi hiány miatti kevésbé érvenyesülhetõ játéknakhangzásnak (magyarul nincs píz studió cuccra)😄!!!Nekem meg még nincs elég píz megvenni a Vintage V100-ast😞!Tehát ha valakinek kell egy Baltimore by Johnson az írjon nekem bátran 😄!!!
McGrady
minõségileg ennyire tellik :-) én nem értek azokhzoz a progikhoz, amivel lehetne esetleg jobban, úgyhogy ígymarad 😄D

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
a minõség nem a legjobb de maga a játék viszont jó ha tudod csináld meg jobb minõségben és akkor mégjobb lesz! 😊

barnie1990
Azóta már rendesen körbejártam a harmony centralt (jó,tudom,hogy elõbb kellett volna),és sokan szidalmazzák,hogy az RR meg V modelleknek mennyire rossz a súlyelosztása,valamint az összeszerelés minõsége se megfelelõ.Sokan használnak Jackson-t (én is szimpatizálok vele),de valószínû,hogy nem ebbõl az árkategóriából.
Nekem mindig is az ESP-k,Jackson-ok meg BC Rich-ek tetszettek.A többi nem.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
Hogy lehet valaki ekkora büdös nagy tahó! És már nrm elõször!

Barnie! Szerinem Jackson de pusztán szimpátiából!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

barnie1990
Egy quick question:a Jackson-ról vagy az LTD-rõl jobb inkább a közvélemény?Gondolok itt a 70.000 FT-s kategóriára.

Zene nélkül mit érek én?

Beast Machine
Szevasz! Én is egyetemista vagyok, és ezúton elküldlek tégedet a bús pitsába! Ajánlom melegen tanácsom megfogadását, nekem nagyon sokat jelentene!

http://www.hülyeszpemmer.vagyok.hu/
http://www.BANHAMMER.viszlát.hu/

(c)Beast Machine

...vágod?

DummyBoy
Kétlem hogy a saját eszeddel jutottál el az egyetemig ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

PIACKÉPES KERESET FIATALOKNAK és idõsebbeknek!
Sziasztok! én egy egyetemista vagyok és az interneten akadtam rá egy olyan weblapra ami hasznos tanácsokat ad egyetemistáknak és olyanoknak akik ki szeretnék eésziteni fizetésüket. ajánlom mindenkinek nekem nagyon sokat jelentett.
http://elsomillio.smsbase.hu
http://elsomillio.smsbase.hu
© CivicMan
McGrady

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hello
feltettem ide két számomra kedves szólót, amiket én játszottam fel. szerintetek milyenek? jöhet mindenféle kritika :-)

ps.: happy birthday, Róka :-)

Kuss!-magyarázta.

Köszönöm a jókívánságod Hellhammer!!!
Hellhammer
Így utólag bár, de boldog szülinapot kívánok! 😊

Köszönöm a jókívánságokat😄!!!
Sziasztok!

Eladó egy Squier Standard Stratocaster Walnut Satin színben.
A gitár 2006-os 4 hónapja vettem újonnan teljesen hibátlan, karcmentes, és alig használt. Ha valakit érdekel írjon: [email protected]

ár:40.000 Ft
Boldog Születésnapot Róka koma!!!!

barnie1990
HAPPY BIRTHDAY! (nekem még van 2,5 hónap,de ez nem gátol meg egy kis alkoholizálástól <#ravasz1>)

Zene nélkül mit érek én?

Froopy
Boldog születésnapot!😛😛

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Na ezt a napot is elértem mikor már legálisan ihatom a sörömet <#nyes>!!!
Nem mintha eddig kicsit is zavart volna😄! Mizujság? Nagyon apadnak az információk?ÜDV MINDENINEK!!!
Bangyee
Még a Jay Turser gitárok tudnak hasonló ár-értéket villantani, egy ligában vannak a Vintagel, igenigen jók.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Köszönöm figyelmesztetésed! Barátnõm is ezt próbálja már egy ideje elérni 😄! Megpróbálok odafigyelni rá 😄! Így legalább tudom, hogy olvassa valaki a mondandómat 😄!<#awink>
Beast Machine
egyáltalán nem piszkálásképpen mondom, de írásjelek ütán légyszi tegyél ki egy szóközt, mert nagyon összefolyik így a szöveged, és nehéz olvasni! 😊 Hátéiksz😄

...vágod?

Asse rossz😄!!!De az már nekem nagy falat lenne:S!Ráadásul mindíg is Les Paul-t akartam a szívem mélyén😄!!!És most itt van és remélem pénz is lesz rá...ha nem most akkor Decemberben😄!Ja ha kell velekinek Debrecenben ELADÓ:egy Baltimore by Johnson stratocaster 😄 Fali dísznek sem rossz😄!!!!
barnie1990
Oooh,nyugi én már LTD AX-50-en töröm a fejem. 😊

Zene nélkül mit érek én?

😄 Nem!Én a Fejeshangszerben Debrecenben voltam és a Tankcsapdás Fejesel dumáltunk a cuccról😄!Mikor elkeztem mondani hogy kurvajó cucc ez a kis Vintage akkor kezte el õ is magyarázni hogy hát vannak olyan felsõbbkategóriájú gitárok amik ehez képest nem érik meg az árukat😄!Ja meg montam neki hogy majd ha oda kerül enged-e elõle.És monta hogy természetesen megbeszélhetjük.Egyre fentebb és fentebb tettem ennél a gitárvásárlásnál a mércét és ennek örülök is mert legalább nem veszek valami bóvli vackot😄!Kezdtem azzal hogy veszek egy Cort X-2est 44000ért majd gondolkodtam az x-5ön azmeg valami 49000körül és folytattam hogy x-6 mert az már floyd roses-os meg jobb benne a pickup 64000ért és végül kikötöttem egy szerdai hangszerbolttúra keretében ennél a kis Vintage gitárnál<#worship> Nagyon tudom ajánlani mindenkinek!!!
Róka: csak nem Musicminutes-ben voltál??
nekem onnan lett a gitár, és teljesen korrekt az eladó arc..😄
volt a falon felakasztva egy Gibson SG..és így ránéz arra meg a Vinatge-re amit vittem el és ilyet szól hogy: "igazából nem is vagyok benne biztos, hogy megéri az a 350.000 forint különbség a 2 gitár között".. LOL

Beast Machine
csak mert lehet, hogy én vékonyabbat használok, mint õ, és most fejbõl nem tudom a Regular Slinky méreteit, és ami nálam mûködik, az lehet, hogy nála nem fog.

...vágod?

Öm nemtoom mire gondolsz Rockfever de most nem a tapasztalatokról van szó hanem a hallásról és nyugodt szívvel mondhatom habár nincs a hátam mögött szakmai múlt, elektronikai szaktudás de a fülem még mûködik és volt már a kezemben Epiphone ami mint már montam nem 1-2forintos volt!!!
forza milan
bocs a láma kérdésért,de ez a bizonyos Ernie szett elõtt mi a szerepe ennek a mondjuknak?(csakmert most Elixir 10es van,az nagyon meggyõzött),de mást is ki akarok majd próbálni...

Froopy
Én inkább nem buzerálom a gitárt😄 Nem értek úgy nagyon hozzá... Nekem Cort G200-am van😊

Beast Machine
húrlábállítással próbálkoztál? Nekem a Warlockom Dropped C-nél sem zörög... Mondjuk én Ernie Ball Regular Slinkyt használok.

...vágod?

forza milan
Jah,sok tapaszalat meg egyebek alapján veri az Epiphone-t...

Szervusztok!!!Kipróbátam a kis Vintage gityut és mondanom sem kell iszonyatosan jó volt😄!!!A drágábbik volt a kezemben de kiderült hogy az is csak 67ezer huf és még az eladóval alkudni is lehet😄!Szal akkora külömbség már nincs is köztük mint amire kezdetben gondoltam!Már csak pénz kell és enyém lesz a kicsike!Csak megjegyzésképpen mondom hogy jobban szólt mint egy 140000ft-os Epiphone!Remek kis gitár és a kezdõknek akiknek van egy kis zséjük azoknak nyugott szívvel tudom ajánlani!!!
Froopy
Sziasztok!
A gitáromon 9-42-es Elixir húr van... Ha az E6-ot lehangolom D-re, akkor már zörög a bundokon egy nagyobb pengetésnél. Ez orvosolható azzal, hogy 9-46-osra cserélem?😄
Köszi

Hellhammer
Hát ha ilyen gitárt szeretnél, akkor próbáld meg a 2 gitár közti 12e Ft különbséget valahonnan összehozni, mert sztem jóval többet ér a két gitár közti különbség mint az a pénz. A V99CS nyárfa-jávor összeállítása és csavarozott nyaka nem fog olyan hangot produkálni, mint egy full mahagóni ragasztott nyakú gitár. Mondjuk nemtom mennyire szeretnéd a Les Paul hangot megközelíteni, de a drágább modell tuti hogy közelebb lesz hozzá.
Egyébként nemtom hogy csinálják, de sztem ezek a Vintage (Wilkinson) gitárok képviselik a legjobb ár/érték arányt ebben a kategóriában (ezzel kicsit lelépek a fórumban lévõ Cort hype ösvényrõl 😊). De tényleg ki kell próbálni a gitárokat és amelyik a legjobban tetszik, azt kell megvenni.

Hellhammer
A kerámia mágneses pickup-nak nagyobb a jelszintje, mint az Alnico mágneseseknek. Más a hangszíne is, jóval több magas van benne, szal tiszta hangszínre nem biztos hogy jó választás, inkább torzított hangzáshoz jó.

Még egy Kérdés!Mi a külömbség a kerámiás pickup és a sima között?
Jó a megfogalmazásod!!!Így gondolom én is!!!Hát itt egy link => http://www.gitarhangtechnika.hu/index.php?menu=2-0&oldal=cikkek/ht_eg_2007_03_22_v100cs&hol=cikk&kategoria=1&honnan=0&mennyit=10
Itt annak a gityunak az egy szintel feletti típusát értékelik amit én akarnék venni!A két típus között annyi külömbség van hogy az egyik mahagóni a másik pedig Eastern Poplar fából készült...tudom hogy valószinûbb hogy a mahagóni a jobb!De ez sajna drágább is!És sztem azért egy Cort Powersound-os pickupjához képest azért jobb a Vintage wilkinsin pickupja!De ahogy te is montad hangzásban másabb viszont minõségben inkább a Wilkinson sztem...
Bangyee
Hát ki kell próbálni, legalább a kényelemérzet miatt. Egy LP és egy Strat közt elég sok különbség van a hangon kívül is. A nykat kell próbálgatni, melyik esik jobban kézre, aztán a súlyelosztás is más és maga a tömeg is eléggé eltérõ. Az LP nehéz, néha fejnehéz, és a nyaka vaskos. Ízlés kérdése innentõl kezdve. A pickupok a két gitárban szintén eléggé különbözõek, az LP wilkinsonjai inkább klasszikus hangot próbálnak hozni, a COrt X meg már formájából is adódóan modernebb hangzásokat támogatja majd jobban.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

én vettem egy Vintage gitárt, és teljesen meg vagyok vele elégedve(igaz, az nem ilyen volt, hanem egy SG formájú).. és bár Cortot nem hallottam még, de ezek a Vintage cuccok szerintem teljesen korrekt ár/érték arányt képviselnek..

McGrady
szerintem hallgass a füledre :-) nemkell ezt annyira túlbonyolítani.

Kuss!-magyarázta.

barnie1990
Én mindenképp a Cort-ot választanám,és nem csak az LP ellenszenvem miatt.

Zene nélkül mit érek én?