Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Esetleg nemtudsz olyan oldalt ajánlani, ahol levannak írva az egyes effektek beállításához szükséges elnevezések és annak jelentései, hogy mire is jók (hu micsida mondat 😄 )? Jóval könnyebb így állítgatni, ha tudom is hogy mit tekergetek rajta.
Az aktív hangszedõs dolgot azért kérdeztem,mert állítólag jobb az aktív,mint a passzív metálra és mivel az aktívnak kell elemaljzat,ezért nem vagyok biztos benne,hogy ez milyen áron érhetõ el.
Tehát kell faricskálni a gitárt,vagy megoldható ez másképpen is?
Zene nélkül mit érek én?
Rég jártam erre...
A visszatérés örömére egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=uxV8wCSREIY
www.satriani.com
1.
Overdrive: az a fajta torzítás amikor túlvezérlés miatt torzul a jel. A distortion torzítás az pedig olyan, hogy diódával levágják a hullámforma tetejét/alját ettõl négyszögesedik a jel, amitõl lesz zizis vagy dzsidzsis hangja 😊
Kórus: az effekt eredetileg azt csinálja, hogy van egy szólam amit aztán idõben nagyon kicsit eltolnak és a hangmagasságát is módosítják kicsit. Ettõl olyan lesz, mintha több hangszer szólna egyszerre, persze extrém beállításokkal érdekes dolgokat is lehet mûvelni vele.
Kompresszor (limiter is ide jön): ez annyit csinál, hogy leveszi a hangos részek hangerejét, így kiegyenlítettebb lesz a hangszer dinamikája (mivel a halk és hangos részek között kisebb lesz a különbség). Beállítasz egy küszöb értéket (treshold), és az attól hangosabb részeket egy szintén beállított érték (ratio) alapján visszaveszi. Van még olyan paramétere is, ami azt szabályozza, hogy milyen gyorsan vegye le a hangerõt a határérték elérése után (attack), illetve milyen gyorsan térjen vissza az eredeti hangerõre (release). A kompresszor mellett a hangerõ azért felmegy a beállított érték felé, de ha a ratio-t elég nagyra veszi az ember (>20) akkor lesz limiter, ami annyit csinál, hogy a beállított érték fölé semmiféleképpen nem engedi a hangerõt (pl. túlvezérlés védelem).
2. Melyik a jobb a BMW vagy a Mercedes? 😄
3. Lehet, bár nem szerencsés dolog keverni passzív és aktív hangszedõket (más hangerõ, más impedancia, más potik).
4. Nem.
5. Lehet, de tényleg nem fog jól szólni sajna. Az elektromos gitár hangzásában nagyon nagy szerepe van az erõsítõnek és a hangszóróknak is amik paramétereiket tekintve köszönõ viszonyban sincsenek a hifi cuccokkal.
6. Bót.
2. egyik se jobb a másiknál mert mindegyik más más hangzás elérésehez kell. szal attól függ mit akarsz játszani.
3. lehet igen kb ugyanannyi tyúkbél kell bele csak van egy aljzat az elemnek is.
4. nem muszály mûködtetheted elemrõl is de hosszú távon gazdaságosabb egy adaptert venni sztem, sõt még rövidtávon is.
5. elvileg rá lehet kötni igen de ne várj olyan hangzást mint ha egy gitárerõsítõre kötnéd.
6. sztem bármelyik hangszerboltba
Szóval nézegettem pár analóg pedált,és soknak nem értem a nevét,meg nem vagyok tisztában vele,hogy mire lehet számítani.
1.Mit jelent az overdrive,kompresszor,limiter,chorus?
2.Melyik a jobb,az EMG vagy a Seymour Duncan?
3.Passzív hangszedõs gitárba lehet aktívot tenni?
4.Egy analóg pedálhoz muszáj venni adaptert is,ha nincs hozzá?
5.Hi-fi hangszóróra is rá lehet kötni analóg pedált?
6.Falra akasztós gitárállványt hol lehet kapni normál nyakra?
Zene nélkül mit érek én?
Kuss!-magyarázta.
Nekem mindig is az ESP-k,Jackson-ok meg BC Rich-ek tetszettek.A többi nem.
Zene nélkül mit érek én?
Barnie! Szerinem Jackson de pusztán szimpátiából!
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Zene nélkül mit érek én?
http://www.hülyeszpemmer.vagyok.hu/
http://www.BANHAMMER.viszlát.hu/
(c)Beast Machine
...vágod?
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Sziasztok! én egy egyetemista vagyok és az interneten akadtam rá egy olyan weblapra ami hasznos tanácsokat ad egyetemistáknak és olyanoknak akik ki szeretnék eésziteni fizetésüket. ajánlom mindenkinek nekem nagyon sokat jelentett.
http://elsomillio.smsbase.hu
http://elsomillio.smsbase.hu
© CivicMan
Kuss!-magyarázta.
feltettem ide két számomra kedves szólót, amiket én játszottam fel. szerintetek milyenek? jöhet mindenféle kritika :-)
ps.: happy birthday, Róka :-)
Kuss!-magyarázta.
Eladó egy Squier Standard Stratocaster Walnut Satin színben.
A gitár 2006-os 4 hónapja vettem újonnan teljesen hibátlan, karcmentes, és alig használt. Ha valakit érdekel írjon: [email protected]
ár:40.000 Ft
Zene nélkül mit érek én?
Nem mintha eddig kicsit is zavart volna😄! Mizujság? Nagyon apadnak az információk?ÜDV MINDENINEK!!!
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
...vágod?
nekem onnan lett a gitár, és teljesen korrekt az eladó arc..😄
volt a falon felakasztva egy Gibson SG..és így ránéz arra meg a Vinatge-re amit vittem el és ilyet szól hogy: "igazából nem is vagyok benne biztos, hogy megéri az a 350.000 forint különbség a 2 gitár között".. LOL
...vágod?
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
...vágod?
A gitáromon 9-42-es Elixir húr van... Ha az E6-ot lehangolom D-re, akkor már zörög a bundokon egy nagyobb pengetésnél. Ez orvosolható azzal, hogy 9-46-osra cserélem?😄
Köszi
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Egyébként nemtom hogy csinálják, de sztem ezek a Vintage (Wilkinson) gitárok képviselik a legjobb ár/érték arányt ebben a kategóriában (ezzel kicsit lelépek a fórumban lévõ Cort hype ösvényrõl 😊). De tényleg ki kell próbálni a gitárokat és amelyik a legjobban tetszik, azt kell megvenni.
Itt annak a gityunak az egy szintel feletti típusát értékelik amit én akarnék venni!A két típus között annyi külömbség van hogy az egyik mahagóni a másik pedig Eastern Poplar fából készült...tudom hogy valószinûbb hogy a mahagóni a jobb!De ez sajna drágább is!És sztem azért egy Cort Powersound-os pickupjához képest azért jobb a Vintage wilkinsin pickupja!De ahogy te is montad hangzásban másabb viszont minõségben inkább a Wilkinson sztem...
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"