Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Ez kurvajó 😊
Láttam már ilyen motoros kütyüt régebben is ami a hangolást megcsinálja, de az automatikus húrfeszítés, meg intonáció állítás az odabasz.

Amire még kiváncsi lennék, hogy hogyan mûködik az a Line6 gitárjai asszem variax a nevük. Számítógépen lehet megtervezni, hogy milyen gitárt akarsz magadnak (faanyag, nyak, hangszedõk stb.), azt usb-n rátölti és kész is 😊 Azon is van valami kapcsoló, amivel a modellek és a hangolások között lehet váltani.

Hell boy
na ez a virtual gitár már kevésbé tetszik 😄

Nagyon jó kis cuccnak néz ki!!! Csak hol marad majd a jövõ új gitárújoncainak sikerélménye hangolásnál mikor már csak megnyomnak egy gombot a gityu meg már saját magát állítja be😄 ?! Amúgy hihetetlen mit ki nem találnak 😄!!! Azért ez se semmi 😄 => virtual guitar itt már gitár sem kell!!! Kifejezetten léggitárosoknak 😄
UI:Meg van a Vintage v100cs gityóm 😄!!! Szépen néz ki 😄, jó hangja van 😄!!! Nagyon megérte megvenni😄!!! Majd dobok fel pár képet ha lesz!!!
Hell boy
Nem semmi mit ki nem találnak és még azt mondják (nem is tom hogy itt mondták vagy másik fórumon) hogy a Gibson meg a Fender nem is fejleszt csak megél a hírnévbõl. Hát azért ez nem kis fejlesztés. én már el is képzeltem a következõ lépést ami a floydos gitároknál lehetne alkalmazható hogy ugyanígy csavarsz egyet a potin és a gitár beállítja a nyakat meg a floydot hogy megfelelõ legyen a húrmagasság. mennyi idõt meg lehetne vele spórolni... én az efél fejlesztéseket addig a pontig támogatom amíg nem kezd el a gitár játszani helyetted, mert az már a ló túlsó oldala lenne.

barnie1990
Figyelem!December 7.-én jelenik meg a Gibson új robotgitár modellje.Aki nem ismerné,az tekintse meg itt az utolsó videót.
Hogy ez kell a gitárostársadalomnak,azt döntse el mindenki magának,én azért támogatom,persze sajnos nem úgy,hogy megveszem. <#szomoru1>

Zene nélkül mit érek én?

várjuk(én legalábbis várom..) a képeket.. én meg az enyémet már régóta be akarnám fotózni, de nincs otthon normális fényképezõ.. na de ami késik nem múúlik..😄

barnie1990
Azért te is elõszeretettel offolsz,szóval pssszt.

Zene nélkül mit érek én?

Szervusztok!!! Ezúton közlöm a linkküldõnek, hogy a jó édes k**va anyucikádat!!! Az egész gépem becsavarodott de nyomtam neki egy rendszer visszaállítást és már minden ok. Még futtatok egy NOD-ot és remélem helyre jön! Hogy lehet valaki ilyen F*szfej?! Á mind1! Holnap meglesz a Vintage gityum ha gondoljátok majd lökök fel pár képet!

Szasztok!!! ÉS NE LÉPJEN SENKI A LINKRE MERT VALÓBAN VÍRUSOS!!!

ÜDV: Az áldozatibárány!!!
Hell boy
nincs szándékomba 😊

NE MENJETEK A LINKRE!!!!!!!!!!! WIN32 VÍRUS!!!!

Beast Machine
reklám, takaroggy.

...vágod?

barnie1990
Kérte valaki?

Zene nélkül mit érek én?

nekem valami oknál fogva beriasztott a NOD...

Sziasztok! Szeretitek a a pikáns Blues-t, a Zeppelin féle Rock N'Roll -t,a szívbemarkoló szájharmónikát? Check Out ArenaBika.Hu!!
Egy kis ízelítõ :

lol..😄
egyébként nekem is ennyi az összes bajom a gitárral, hogy ilyen buta zöld kulcsok vannak rajta és jobban örülnék sima krómozottnak.. de hát ez legyen a legnagyobb baj vele😄

Hell boy
vedd meg mind2õt és rakj össze belõle egy olyat ami tetszik 😄

Sziasztok!!! Segítsetek!Nem tudok tönteni!Vintage v100 cherry színben sima krómozott Wilkinson szerelvényekkel vagy ugyanez Tobbaco színben viszont ezen a már drágább arany szinû Wilkinson cuccok vannak?! Nekem a Cherry szín tetszik kicsit jobban viszont a másik gitáron lévõ aranyozott cuccok😄!
Mrena
magyar linket tudtok adni errõl a gitárról?

McGrady
Custom Shop Paul Reed Smith Single Cutaway Guitar

Kuss!-magyarázta.

Mrena
milyen gitárt mutat be itt dave? (aki nem ismerné: a barna srác)

Rockshow
Meg van, benne a gitárban 😊! Én aktív bolond vagyok ezért nem nagyon érdekel a Duncan pedig az is jó kis cucc! Ha eladtad kérdezz meg újra, nekem nem sürgõs, csak akkor veszek másikat, ha ennek meg van a gazdája!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Hell boy
köszi az infót. Megvan még az EMG 81ed? mert lehet hogy kellene a probléma csak annyi hogy pénzem nem nagyon van ezért kérdezném hogy nem-e érdekelne cserébe egy Seymour Duncan JB hangszedõ?

Rockshow
A Gotoh profi cucc szinte mint az eredeti! Én személyesen csak hangolókulccsal találkoztam, a régi gityómban az volt, jó volt! Az ára is arról tanúskodik hogy nem szar: hangszercenter 40 ropi.

barnie1990
köszi!

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
Gotoh floyd rose mennyire használható?

Szia barnie!!! Én találtam neked egy jó oldalt! Talán skálák is vannak rajta! Nem tudom, hogy ismered-e!Regisztrálj rá!
http://www.gitartanfolyam.hu/

Üdv:Róka!!!
barnie1990
A neten hol lelhetõk fel gitárskálák?

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Sztem az van, hogy nem a general midi hangszer kiosztását használja. Van valami kép, vagy pdf a program könyvtárában (de az is lehet, hogy a help-ben) amin rajta van a hangszerek kiosztása. Meg lehet csinálni, hogy jó legyen de elég macera dolog sajna (drum map-ot kell készíteni, amibe aztán úgy állítod be ahogy akarod).

Hell boy
na úgynézki tárgytalan a dolog mer lecsapták a kezemrõl a powerstate-et 😞

Hellhammer: lehet már kérdeztem de nem tudod az mitõl lehet hogy az addictive drums vmiért nem jól játsza le a guitar proból exportált midit? szal lejátsza de összekever egy csomó mindent. tam helyett kongát használ lábcin helyett meg a pergõ szélét meg ilyesmi. ez mitõl lehet?

Hell boy
a peavey 65Wos de nem tom hogy ez a hangszóróra vonatkozik vagy magára az erõsítõ részre? az impedanciával nincs gond mert a hangszóró 8ohm os a Powerstate fej pedig állítható hogy 4 vagy 8 ohm legyen.

Hellhammer
Két dologra figyelj:
Az egyik a teljesítmény, ami nem árt ha legalább másfélszerese az erõsítõének, szal 75 W-ot bírjon legalább. A másik pedig a hangszóró impedanciája, ezt sztem a hátoldalán megtalálod, ohm-ban van írva. Ha nem azonos az erõsítõ kimenõ impedanciájával (általában az erõsítõkön lehet állítani hátul, hogy milyen impedanciájú hagfal van rákötve), akkor lehetnek gondok. Csöves erõsítõre semmiképp ne rakj kisebb impedanciájú cuccot. Ha nem találod meg az impedancia értéket, akkor egy multiméterrel mérsz rajta ellenállást, és abból kiderül hogy milyen (kevesebbet fogsz mérni, mert a multiméter csak ellenállást tud, de nagyjából stimmel - 13 ohm körüli érték 16 ohm-os impedanciát jelent, 5-6 ohm a 8-nak felel meg, 4 alatt meg 4 ohm impedancia 😊)

Hell boy
lenne egy kérdésem:

van egy 65Wos tranyós (Peavey studio pro 112) kombóm és arra lennék kiváncsi hogy ennek a kombónak a hangszóróját (BlueMarvel) rá tudnám-e kötni egy full csöves Powerstate Classic 503 fejre (50W). szólna-e normálisan ill nem-e lenne baja?

Hell boy
ennyi pénzért szinte ajándék 😄

Sziasztok!!! Jövõ héten megveszem valószínüleg a Vintage v100-ast cherry színben 😄! Valami véleményt tudnátok róla mondani esetleg? Leírás itt!!! Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!Amúgy a gityut sikerült a már így is olcsó 69ezerõl 65re lealkudnom😄
Itt áltlagba Ibanez 100fölöttról szól!!! Alattiakat oltják!!!

mumpic
Steve Morse

Nekem tetszik ez a videjó, bejön a stílusa. Az elsõ gitár bridge pu az micsoda? triplebucker?

barnie1990
Azt olvastam elég sok helyen,hogy az olcsó Ibanezeket nem érdemes venni,mert nincs a nyakon rendesen kiszárítva a fa,és elkezd zöldülni egy idõ után.Ez a gitár speciel nem tudom,hova tartozik.

Zene nélkül mit érek én?

Hellosztok kéne egy kis segítség gitár vásárlás elött vagyok és láttam egy Ibanez RGR321EX gitárt és csak 75.000Ft volt máshol meg 90.000Ft-rt láttam na a lényeg hogy megéri megvenni? Mit tudtok róla?

Rockshow
Volt valaki tegnap Deep Purple koncerten? Szenzációs volt! Bár Gillan hangja sajnos vele együtt öregszik/kopik és az elõadás második felében a tõle megszokott visítások már nem mentek, de ez akkor is QWA jó volt!
Viszont ez a Morse hogy mit küldött gitáron, le a kalappal! Ahogy a "Cotton Eye Joe" county témájából elindította a "Smoke On The Water"-t, az valami beszarás volt, meg a kis egyvelege amúgy "JimmiHedrixACDCSteveMorse..." módra, hát az se volt piskóta. Tudom hogy ez egyes õs-Purple rajongók szemében szentségtörés lehet, és minden tiszteletem Blackmoore mesteré, de ez a Steve gyerek minõségi csere volt és nagyon jót tett a zenekarnak (vérfrissítés)! Remélem még sokáig zenélnek mert szürkébb lenne a világ nélkülük! És aki nem ismeri a gitáros saját bandáját a Steve Morse Band-et annak ajánlom figyelmébe, gitárosoknak kötelezõ, benne van az "alaptantervben"!!!

Jó kis könyv, csak angol:
Guitar Pickups Amps Effect tutorials - Getting Great Guitar Sound
Könyv
Kösz a linket Hellhammer!
barnie1990
Na igen,csak hányan engedhetik ezt meg maguknak?Nekem még 75 rugót is nehéz összegyûjteni..
Hiába,drága dolog ez a gitározás,de aki nem ért hozzá,úgyse tudja,hogy nincs az a pénz,amit egy jó gitárfelszerelés ne érne meg.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
Esetleg egy Boss GT-PRO + ENGL SOUVEREIGN E365 Combo és tökéletes lesz a hangzásod potom 700.000,- ungarische forintból! Ez sem elvetendõ megoldás és nem kell szarakodni a számítógéppel! <#email>

Hellhammer
Legjobb megoldás egy zenélésre való hangkártya vagy valamilyen audio (gitár) interface (M-Auido, EMU, Line6 Tonepoirt stb.) Ezeknek van valódi asio támogatása. Az alaplapi illetve multimédiás/gamer hangkártyák általában nem nagyon támogatják az asio módot, de elméletileg az asio4all driver segíthet a problémán. Az asio driver amúgy az lenne, hogy a progi közvetlenül hozzáfér a hardware-hez, megkerüli az operációs rendszer kernelét, ami általában a késést okozza (asio nélkül talán ezért segíthet egy bikább proci a dolgon).

A zavaró zúgás azért van, mert ezek a modellezõ progik nagyon érzékenyek a bemeneti jel minõségére. A hangkártyákon leggyakrabban alacsony impedanciájú line-in vagy mikrofon bemenet van, a gitárok meg magas impedanciájúak, így a bementi illesztés nem lesz megfelelõ, ami miatt a jel minõsége nem lesz jó. Ezt azzal tudod kiküszöbölni, hogy vagy elõerõsítõt használsz (8-10e Ft körül lehet már kapni), vagy olyan multieffektet amin van vonal szintû kimenet, vagy veszel egy gitár interface-t a cucchoz (amit már az elõbb is említettem). Az aktív hangszedõknek amúgy alacsony az impedanciája, szal pickup cserével is lehet próbálkozni, bár sztem az aktív pickup-nál sem árt egy elõfok.

Azt hogy lehet megoldani, ogy ne legyen késés a hangban? Mellette meg van egy elég zavaró súgás ami hangszínenként változik,de maromira zavaró....
Valami trükk?

az pont erre jo igen😊
Vagy csak nyagyon láma voltam és az a guitar rig cucc az pont ez lenne?

Sziasztok

Következõ lenne a kérdésem: Létezik olyan program PC-re, hogy tegyük fel mikrofonbementre rákötöm a gitárom, és a programmal különbözõ effekteket stb lehetne hozzátenni. Kb egy beépített effektes erõsítõ számítógépre...
Van ilyen? Ha igen mi a neve?

Elõre is köszi

Hell boy
wow meghülyült az sg órája? 0:34 van mér ír a hozzászólásnál reggel fél 9et? 😄

Hell boy
kösz az infót már ki is próbáltam 😊 sztem jobb mint a 2 sõt még az amplitube 2 nél is jobb vmivel bár még éppen csak kipróbáltam 1-2 alap beállítást de nekem jobban tetszik.

Hellhammer
Jah meg ha esetleg valakit érdekel, megjelent a Guitar Rig 3-as verziója. Van feltört verziója is, torrenten meg lehet találni 😉