Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát ha a szóló tiszta hangszínû akkor sztem mind2 mehet rá ha viszont torzított akkor inkább csak a reverb. meg delay is mehet mind2re persze csak ésszel 😊
csao. az lenne a kérdésem, hogy szólókhoz reverbet vagy inkább chorus effektet szoktak használni?
50W csöveshez elég necces 60W-os ládát kötni sztem. Az a gáz, hogy a csöves erõsítõknél elõfordul az, hogy ilyen tüskeszerûen vannak teljesítmény csúcsok (pont emiatt nagyobb a csöves erõsítõk dinamikai tartománya), aztán ezek könnyen kibaszhatja a hangszórókat. Torzított hangszínnel kicsit talán jobb a helyzet, mert az csökkenti a dinamikai csúcsokat, de egy igazán dinamikusan játszott tiszta akkordozásnál nem nagyon merném megküldeni az erõsítõt.
Sztem azért az RP200-as eq-ja nem tud annyit, mint egy külön eq pedál. De van nekem itthon egy RP50-es is, abban is van ilyen pickup szimuláció, majd ha lesz kis idõm akkor megpróbálom megfejteni, hogy mivel lehetne utánozni 😊
Hellboy: az össz teljesítményt mindig úgy kapod, hogy összeadod a hangszórók teljesítményét külön-külön (pl. egy 280W-os 4x12-es ládában aegy hagszóró 70W-ot bír). Az ellenállás meg úgy van ahogy mondják a többiek is (meg te is 😊), hogy sorosan kötve összeadódik, párhuzamosan kötve meg felezõdik az impedanciája. Szal kettõ 16-osból párhuzamosan lesz 8 ohm. 4 db-nál lehet variálni úgy, hogy az eredõ kijön ugyanannyira, mint 1 darabé (2-2-t párhuzamosan kell kötni, aztán azokat meg sorosan).
Hellboy: az össz teljesítményt mindig úgy kapod, hogy összeadod a hangszórók teljesítményét külön-külön (pl. egy 280W-os 4x12-es ládában aegy hagszóró 70W-ot bír). Az ellenállás meg úgy van ahogy mondják a többiek is (meg te is 😊), hogy sorosan kötve összeadódik, párhuzamosan kötve meg felezõdik az impedanciája. Szal kettõ 16-osból párhuzamosan lesz 8 ohm. 4 db-nál lehet variálni úgy, hogy az eredõ kijön ugyanannyira, mint 1 darabé (2-2-t párhuzamosan kell kötni, aztán azokat meg sorosan).
köszi, mondjuk probálgattam ürdbe csak eq-t állitani multin de nem igazán volt ugyanaz, messze nem :/
probálok akkor másutt is értetlenkedni ;>
probálok akkor másutt is értetlenkedni ;>
porki fagyok fállalon
pontosítok: 60 W-al lehet terhelni, de oda kell figyelni, hogy a végfok is elvisel-e kétszer akkora kimenõ teljesítményt!
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Úgyhogy hülye vagyok 😛
Nem esett le hogy a 8 ohm az párhuzamolással lesz, azt hittem elõször hogy cserével 😄. De nehogy azt hozd fel hogy egy sorral elõtte válaszoltam rá! 😄
Nem esett le hogy a 8 ohm az párhuzamolással lesz, azt hittem elõször hogy cserével 😄. De nehogy azt hozd fel hogy egy sorral elõtte válaszoltam rá! 😄
tehét akkor a 2db egyenként 16ohm-os és 30Wos hangszóró párhuzamosan kötve 8ohm-ot és 60W-ot ad?
érdemes lenne utánajárni, hogy a Digitechnek árul-e külön adaptert.
lehet próbálkozni külön 9 V / 1.3 A tápegységgel, kérdés az, hogy a cuccod mennyire érzékeny a hálózati felharmonikusokra (feltéve ha a gyári adapterben van ilyen szûrõ). szerintem amúgy mûködnie kell. :-)
lehet próbálkozni külön 9 V / 1.3 A tápegységgel, kérdés az, hogy a cuccod mennyire érzékeny a hálózati felharmonikusokra (feltéve ha a gyári adapterben van ilyen szûrõ). szerintem amúgy mûködnie kell. :-)
a 2 x 60 neked hogy jött ki? :-)
1.) ha 2 ellenállást sorbakötsz, soha nem lesz kisebb az eredõ ellenállás! tehát csakis párhuzamosan kötve lesz 8 Ohm az eredõ ellenállás.
2.) elvileg 60 W lenne a leadott zenei teljesítmény, a valóságban nem feltétlenül van így; a hangszórók hatásfoka nagyon kicsi, 5%-os hatásfok már kimondottan jónak számít (a maradék 95% hõ formájában disszipálódik). nem tartom lehetetlennek, hogy a két hangszóró hatásfoka valamennyire eltérõ, szal P <= 60 W-al érdemes gondolkodni.
2.) elvileg 60 W lenne a leadott zenei teljesítmény, a valóságban nem feltétlenül van így; a hangszórók hatásfoka nagyon kicsi, 5%-os hatásfok már kimondottan jónak számít (a maradék 95% hõ formájában disszipálódik). nem tartom lehetetlennek, hogy a két hangszóró hatásfoka valamennyire eltérõ, szal P <= 60 W-al érdemes gondolkodni.
van az én kis multimon (digitech rp200) egyolyan, hogy pickup type, és azon belül hogy humbuckerból single coil hangézst csinál ("and HUM>SC (Gives a humbucker the unique sound of a single coil")
ezt mindig bekapcsolom, mert nagyon tetszik ennek a hangzása.
ezt valamilyen másik úton módon kispedállal eltudom érni?
(hogyha esetleg szereném lecserélni ezt a pedált akkor lehessen ahsonló hangzás 😉
keresgettem gugliba de istanigazából azt se tudom hogy kellene pontosan rákeresni.
Persze gitár/pickup csere kilõve. 😊
porki fagyok fállalon
Ha felére csökken a teljesítmény akkor az áram meg a duplája, vagyis a feszültséget duplaannyival szorszod akkor a teljesítmény is kétszeres, 60W.
Két 16 ohmból szerintem csak párhuzamosan kötve lesz 8 ohm 😊 Ez alapján 2×60W lesz a teljesítmény, de ez csak számolás, nem tudom hogy a valóságban hogy van, majd jön a praksi és jól megmondja.
Két 16 ohmból szerintem csak párhuzamosan kötve lesz 8 ohm 😊 Ez alapján 2×60W lesz a teljesítmény, de ez csak számolás, nem tudom hogy a valóságban hogy van, majd jön a praksi és jól megmondja.
mm 9V kellett a pedálnak, az adapter is 9V-os volt, csak a pedálnak kívül +, belül - os fejû adapter kellett volna, vki meg pont - +-ot tett rá😄
(remélem érthetõ:S)
(remélem érthetõ:S)
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
sztem mûködne, de vigyázz, hogy az adapter polaritása ugyan olyan legyen, mint a cuccé😄 gitártanárom, vagy 1ik ismerõse így tette tönkre a Boss CH-1-ét...😊
Azt mondjátok meg nekem ha már a fizikánál tartunk 😄, hogy ha nekem van egy Digitech Vocal300-am aminek nincs adapterje és aminek az adapterének 9w 1.3A kellene leadni szal én helyettesítettem egy 9w-os 800mA-es adapterrel és ez a cuccot beindította ugyan de mikor arra került a sor, hogy a mikrofont is rátettem akkor tudatosult bennem hogy bár a kijelzõt mûködteti az adapter de szerintem semmi mást. Na szóval ha én szerválok egy normális adaptert hozzá és meg lesz az a 1.3A is a 9w mellé szerintetek mûkszik majd vagy haggyam a francba?
Fizika középiskola 2.osztályos tananyag! Kaparj elõ egy függvénytáblázatot az összefüggések megfejtésért (ellenállás, teljesítmény...)! 😊
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
ha egy hangszóró 16ohm-on 30W teljesítményt ad le akkor mennyit ad le 8-on? ezt ki lehet számolni? ill ha 2db 16ohm-os 30W-os hangszóró van sorba kötve akkor 8ohm és hány watt lesz? (ha nagyon nagy baromságot írok/kérdezek akkor bocsi..)
ó, érdekes. köszi.
Most nézem hogy ezeknek a Morleyeken van direkt ki-be kapcs wah-ra, (ami nem ilyen optikai) mármint nem kell teljesen elõrenyomi.
Most nézem hogy ezeknek a Morleyeken van direkt ki-be kapcs wah-ra, (ami nem ilyen optikai) mármint nem kell teljesen elõrenyomi.
porki fagyok fállalon
Nem, az a "kikapcsolt állapota"
én egy ilyet próbáltam
én egy ilyet próbáltam
de pont hogy a hátrabiccentett wah pedáltól nem lesz más hangja mint mint wah pedál nélkül?
porki fagyok fállalon
Barnie!!!<#ejnye1>#ejnye1> Beszarok rajtad😄!!! A múltkori offodat sem bírtam felfogni de, hogy még most is beszólsz nekem 😞!!! Egyébként a képek készülõben vannak és a beszámolót természetesen a képekkel együtt gondoltam ha még kicsit is érdekel valakit <#lookaround>#lookaround>!!! Sajnos nekem az idõm nem mint a tenger de még kis pocsoja sem :S +ma is próbáltunk a bandámmal szal sorry de ahogy megtehetem meg lesz a beszámoló a képpekkel együtt😄
Pl. Morley wah pedálokat még ki-be kapcsolgatni se kell,
(mivel optikai) csak taposol és szól is, ha meg nem kell hátrabiccented.
(mivel optikai) csak taposol és szól is, ha meg nem kell hátrabiccented.
Te hallgass! 😊
Hol az a Vintage beszámoló tele képekkel meg mindennel? <#mf1>#mf1><#integet2>#integet2>
Hol az a Vintage beszámoló tele képekkel meg mindennel? <#mf1>#mf1><#integet2>#integet2>
Zene nélkül mit érek én?
Hát a multi több lehetõséget kínál kevésbe igényes hangal, viszont a Boss DS 2 pedál egy hangra koncentrál azt viszont igényesen!!!Én azt javaslom ha nem játszol csak egy stílust és abba pont jó ez a pedál akkor egye fene cseréld el!!! Viszont ha több mindent gityuzol akkor én nem tenném meg ezt a cserelépést 😄!!!
na megint nagyon hosszu kihagyást re all 😄 szorgosan gyakoroltam .. alakul a technikám és a banda is... az érdekelne hogy megérné e eladni a BOSS ME 6 - omat és venni helyette egy BOSS DS 2 -t a 2. al annyi a tapasztalatom hogy mostanába gyakran játszon egyik ismerõsömén és gy gondoltam ilye kéne mert nagyon tetszik csak nemtudom megérnée a boss me e 6 ért cserébe.. mitgondoltok?
nincs, ugy tudom megcsinálni, hogy az egy külön hely/beáálitás amin nicsn wah ;>
porki fagyok fállalon
A Zoom G2-rõl pl. csak jót olvastam eddig,a hangja is nagyon tetszik.Én mindenképp ezt fogom választani,ha arra kerül a sor.
Zene nélkül mit érek én?
errõl a multiról pls írj 1-2 szót, mert ilyet szeretnék😄😄 megéri 23-ért Eldorádóban?
a multieffekt pedálodon nincs ilyen funkciójú pedál? én is kis multieffektet használok (ilyet, e), és azt be tudom állítani, hogy wah-padálként mûködjön.
egyébként nincs mit
egyébként nincs mit
...vágod?
jójo, persze csak érdeköldés képpen irtam,
én kis mezei multiefektemen ugye ez igy nem müködik ;>
köszi amugy
én kis mezei multiefektemen ugye ez igy nem müködik ;>
köszi amugy
porki fagyok fállalon
(röhög) 😊
Persze, simán ki lehet kapcsolni lábbal. Annyit kell csak tenned, hogy teljesen elõrenyomod a pedált, majd amikor elérte a határértéket, még egyet nyomsz rajta erõsen a lábaddal - visszakapcsolni is ugyanígy lehet.
De menj biztosra, és próbáld ki a cuccot az üzletben!
Persze, simán ki lehet kapcsolni lábbal. Annyit kell csak tenned, hogy teljesen elõrenyomod a pedált, majd amikor elérte a határértéket, még egyet nyomsz rajta erõsen a lábaddal - visszakapcsolni is ugyanígy lehet.
De menj biztosra, és próbáld ki a cuccot az üzletben!
...vágod?
emberek, nekem egykis egyszerü multiefektem van, ezért nézzétek el nekem hogy iylwet kérdezek:
nézegettem ilyesmiekt hogy dunlop cry baby, meg hasonló nyalánkségok és az jutott eszembe.
egy wah-pedált, szám közbe ki lehet kapcsolni? nyilván arra gondolok hogy nem kezdek elo közbe a pedálnál a kezemmel nyulkálni 😉 mert én valahogy nemtudom elképzelni. vagy nincs rá szükség? vagyhogy egy egyik végére állitjuk teljesen az számit olyannak mintha ott se lenne? 😊
(nem röhög)
nézegettem ilyesmiekt hogy dunlop cry baby, meg hasonló nyalánkségok és az jutott eszembe.
egy wah-pedált, szám közbe ki lehet kapcsolni? nyilván arra gondolok hogy nem kezdek elo közbe a pedálnál a kezemmel nyulkálni 😉 mert én valahogy nemtudom elképzelni. vagy nincs rá szükség? vagyhogy egy egyik végére állitjuk teljesen az számit olyannak mintha ott se lenne? 😊
(nem röhög)
porki fagyok fállalon
Lehet, hogy nagyobb tudásúak, de sztem nem klasszikus értelemben vett zenészek. Lehet, hogy nekem van hülye felfogásom a zenélésrõl, de számomra az az igazi, amikor valaki úgy zenél, hogy beleteszi a lelkét.
Ha valaki "eladja" magát, és beáll a szó szerinti zeneiparba melósnak, akkor az számomra lealacsonyítja magát a lélektelen droid szintre, attól függetlenül, hogy mennyire profi vagy virtuóz az illetõ. Lehet, hogy van egy-két session vagy stúdió zenésznek szóló projectje is, de akkor miért nem _csak_ azzal foglalkozik és abból hozza ki a maximumot? (tudom, a pénz miatt, de a mûvészetek sztem pont az a terület, ahol sok áldozatot kell meghozniuk az embereknek, ha õszintén akarják csinálni)
Ha valaki "eladja" magát, és beáll a szó szerinti zeneiparba melósnak, akkor az számomra lealacsonyítja magát a lélektelen droid szintre, attól függetlenül, hogy mennyire profi vagy virtuóz az illetõ. Lehet, hogy van egy-két session vagy stúdió zenésznek szóló projectje is, de akkor miért nem _csak_ azzal foglalkozik és abból hozza ki a maximumot? (tudom, a pénz miatt, de a mûvészetek sztem pont az a terület, ahol sok áldozatot kell meghozniuk az embereknek, ha õszintén akarják csinálni)
viszont a session zenészek sokkal nagyobb tudásúak, mivel több stílusban kell mozogniuk. A session gitárosok szerintem inkább félkész dalokat egészítenek ki, vagy zenészt kísérnek, de ehhez hallatlan profizmus kell. Ha megfigyeled, sok session zenésznek van valami saját projectje, ahol kiélheti magát :-)
pl. Lukács Peta, Birta Miki, stb...
pl. Lukács Peta, Birta Miki, stb...
Kuss!-magyarázta.
Nekem a session zenész már majdnem a haknizós kategóriába tartozik. Szal amikor valaki ipari szinten nyomja a zenélést az nem lehet túl õszinte a fellépései alatt, meg nemtom hogy egyáltalán zeneszerzõi szinten hogy állnak, de kötve hiszem hogy valaki 15-20 külön zenekarba tudja vinni a saját témáit (vagy ha igen, akkor annak minõségét és sablonmentességét kérdõjelezném meg).
Amúgy tényleg session zenésznek jó a variax, meg stúdiókban is használható sztem, amikor egy hangzást próbálnak megtalálni.
Amúgy tényleg session zenésznek jó a variax, meg stúdiókban is használható sztem, amikor egy hangzást próbálnak megtalálni.
Hellosztok!
A 18.kerben nem tud valaki jó gitártanárt? elektronikuson szeretnék megtanulni.. írjon már légyszi aki tud 😊 kössz
fasza a topik 😉
A 18.kerben nem tud valaki jó gitártanárt? elektronikuson szeretnék megtanulni.. írjon már légyszi aki tud 😊 kössz
fasza a topik 😉
hello az ultimate cannon rock-ot milyen erõsítõbeállítással ajánljátok?
Több formációban dolgozó kísérõzenészt.
megszámolni is nehéz...
megszámolni is nehéz...
Haveromnak a faterjának olyan Line6-je van!! DE sztem nem jó!!! Abba mi a jó h felraksz rá egy hangot és úgy szól akkor már:S
Sztem annyira felesleges gitár azért gitár mert meg van a sajátos hangja!!!
Sztem annyira felesleges gitár azért gitár mert meg van a sajátos hangja!!!
A lin6-os cuccról hallottam valamit,de hogy pontosan mi ez,azt nem tudom.
Szerintem ha elterjed a gitár,az nem lesz jó,mert akkor majd jönnek a touchscreen-es,meg fényképezõs<#idiota>#idiota> gitárok,vagy valami hasonló hülyeségek,és az nem lesz jó.
Amúgy a reklámok is rendesen odab*sznak.
Szerintem ha elterjed a gitár,az nem lesz jó,mert akkor majd jönnek a touchscreen-es,meg fényképezõs<#idiota>#idiota> gitárok,vagy valami hasonló hülyeségek,és az nem lesz jó.
Amúgy a reklámok is rendesen odab*sznak.
Zene nélkül mit érek én?