Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
helló! arra lennék kiváncsi hogy melyik a nehezebb? Basszusgitárról áttérni szólóra vagy fordítva? elõrre is köszi
Valaki aki rendelt már MUSICIAN'S FRIEND-rõl az szóljon mert szeretnék egy kis segítséget kérni!!
Én is ebben reménykedek,volt az elõzõ gitárnál is egy ilyen idõszak,aztán egyszer csak elmúlt magától.
Zene nélkül mit érek én?
vedd feljebb egy kicsivel a húrokat, ha annyira zavar a zörgés, de szerintem ha nagyobb hangerõn nem hallatszik, akkor annyi baj legyen, kényelmesebb közelelebbi húrtávval játszani, még ha kicsit zörög is az elsõ néhány bundon. De lehet hogy csak azért zörögnek, mert még új a húrkészleted, ez esetben néhány nap és elmúlik.
Kuss!-magyarázta.
Tök jó, nekem tetszik. Kíváncsi vagyok a hangjára. 😊
Nekem egy Samickem van, anno 55000-be került használtan, a hangja nem valami jó, de kényelmes és pontos, jó rajta játszani. Ja és ronda is. 😊
Nekem egy Samickem van, anno 55000-be került használtan, a hangja nem valami jó, de kényelmes és pontos, jó rajta játszani. Ja és ronda is. 😊
Itt egy pár instant kép,de úgyse adja vissza,milyen a gitár tapintása.
Kõutánzatú érdes festés (érdekes,de nem rossz),a coil tap is nagyon könnyen jár,az illesztések is nagyon rendben vannak.
Indonéziában gyártják,de minden klappol rajta.Alsó három húron a 4. bundig zörögnek a húrok,azért csak remélem,hogy ez majd elmúlik magától,de ha nem,akkor nem,mert nekem így is megért 49.000 forintot,amihez kaptam Ernie Ball húrkészletet,hevedert meg Dunlop pengetõket.
1
2
3
4
Kõutánzatú érdes festés (érdekes,de nem rossz),a coil tap is nagyon könnyen jár,az illesztések is nagyon rendben vannak.
Indonéziában gyártják,de minden klappol rajta.Alsó három húron a 4. bundig zörögnek a húrok,azért csak remélem,hogy ez majd elmúlik magától,de ha nem,akkor nem,mert nekem így is megért 49.000 forintot,amihez kaptam Ernie Ball húrkészletet,hevedert meg Dunlop pengetõket.
1
2
3
4
Zene nélkül mit érek én?
Sziasztok! Feltennék egy elég fárasztó kérdést, a lelkiismeretetekre bízom, hogy válaszoltok-e (nem mellesleg nagyon fontos lenne).
Úgy gondoltam meglepem magam egy Cort X6-tal. A kérdésem az lenne, hogy max. 50 ezerbõl milyen erõlködõt (10-15W-os is elég..), és milyen multieffektet vegyek hozzá (Korg AX5G-re gondoltam). Mindenféle mûfajt próbálnék játszani (túlnyomórészt keményebbeket). Ez lenne az elsõ vijjanygityóm, 2 éve pötyögetek akusztikuson. A válaszokat elõre köszönöm.
Lecso
Úgy gondoltam meglepem magam egy Cort X6-tal. A kérdésem az lenne, hogy max. 50 ezerbõl milyen erõlködõt (10-15W-os is elég..), és milyen multieffektet vegyek hozzá (Korg AX5G-re gondoltam). Mindenféle mûfajt próbálnék játszani (túlnyomórészt keményebbeket). Ez lenne az elsõ vijjanygityóm, 2 éve pötyögetek akusztikuson. A válaszokat elõre köszönöm.
Lecso
én meg valószínûleg eladom a Jacksonomat <#idiota>#idiota> Beleszerettem egy Epipfone Flying V-be<#szeret>#szeret><#vigyor>#vigyor>
Szal ha vkit érdekel egy PS2es Jackson EMG81-el a hídnál az szóljon 😄
Szal ha vkit érdekel egy PS2es Jackson EMG81-el a hídnál az szóljon 😄
Végre vettem egy Cort X-5-öt magamnak,szóval most örülök. 😊
Hihetetlen,hogy relatíve olcsón ilyen minõségi hangszerhez jutottam.A bundok zörögnek egy kicsit,de ezt úgyse hallani,ha be van dugva a gitár.
Hihetetlen,hogy relatíve olcsón ilyen minõségi hangszerhez jutottam.A bundok zörögnek egy kicsit,de ezt úgyse hallani,ha be van dugva a gitár.
Zene nélkül mit érek én?
Faterom összetörte azt a gitárt, amit a bátyám vett a saját pénzébõl.
ezér vett egy másikat, egy elektromosat 30 ér.johnson Baltimore.
Pár napja belerúgott, egyszer még tõbõl letöröm a lábát.
ezér vett egy másikat, egy elektromosat 30 ér.johnson Baltimore.
Pár napja belerúgott, egyszer még tõbõl letöröm a lábát.
õõ
<#fejvakaras>#fejvakaras>
<#fejvakaras>#fejvakaras>
köszönöm szépen. modnjuk anyival nem bazi olcsóbb, de nyilván amgyarországrol szerezve olcsóbb. de ez csak egy fölösleges kekeckedés volt. 😮 😊
porki fagyok fállalon
köszönöm fiuk. mégvalami:
http://www.amazon.com/Dunlop-DCB-10-DC-Brick-Multi-Power-Supply/dp/B0002E4Y06
ilyesmit kapni kis hazánkban? esetleg kicsit másmilyen ilyesmit?
http://www.amazon.com/Dunlop-DCB-10-DC-Brick-Multi-Power-Supply/dp/B0002E4Y06
ilyesmit kapni kis hazánkban? esetleg kicsit másmilyen ilyesmit?
porki fagyok fállalon
jah és audacityvel vettem fel.
Úgy értettem,hogy olcsóbban.Sok mindent pénz szempontjából nézek.
<#wink>#wink>
<#wink>#wink>
Zene nélkül mit érek én?
Hát ez nézõpontkérdése sztem. Én jól elvagyok külön wah és volume pedállal, sõt néha még a gitáromon lévõ hangerõpotival is szoktam variálni 😊
Ha meg játék közben nem váltod akkor meg mi értelme a dolognak? Ne érts félre, nem azt mondom, hogy a wah/volume kombónak nincs értelme, hanem annak, hogy az üzemmód váltó kapcsolót olyan helyre teszik, ahová tették ezen a Morley pedálon, mert így adódhatnak érdekes dolgok a használatából.
Ha meg játék közben nem váltod akkor meg mi értelme a dolognak? Ne érts félre, nem azt mondom, hogy a wah/volume kombónak nincs értelme, hanem annak, hogy az üzemmód váltó kapcsolót olyan helyre teszik, ahová tették ezen a Morley pedálon, mert így adódhatnak érdekes dolgok a használatából.
De még mindig jobb megoldás,mint külön venni egy wah meg egy volume pedált.Azt sehol nem írja,hogy játék közben kell váltogatni,mindössze 2 funkciót lát el a pedál.
Zene nélkül mit érek én?
A ahrmony central-on a cuccról írt értékeléseknél az egyik srác azt írja, hogy a kapcsoló kicsi érdekes megoldás. Pont fordítva írja, mint amit te kérdezel, szal azt írta, hogy ha mondjuk wah használat közben nem teljesen elõrenyomott állapotban váltasz, akkor visszaveszi a hangerõt. Szal valószínûleg az van, hogy halk beállításból wah-ba átmenve visszajön a full hangerõ, illetve a wah mély állásánál váltva halk lesz a gityó. Így jobban belegondolva, ez nem túl praktikus megoldás...
Ennél nem úgy van. Ahoyg Borgi írja, van oldalt egy kis nyomókapcsoló, azzal lehet a wah/volume között váltani (itt látszik). Mongjuk az tényleg jó kérdés, hogy ha lemész halkba, aztán váltasz wah-ra akkor mi történik 😊
ésez buli funkció?
mer nekem ugytünik hogyha átmegyek halkba, utánna átkapcsolom wah-ba akkor az meg üvölteni fog minta ihajj :C
meg e mellet van külön kapcsolo elvileg nem kell tövig nyomogatni. nem-e?
mer nekem ugytünik hogyha átmegyek halkba, utánna átkapcsolom wah-ba akkor az meg üvölteni fog minta ihajj :C
meg e mellet van külön kapcsolo elvileg nem kell tövig nyomogatni. nem-e?
porki fagyok fállalon
Alapesetben wah-pedál, ha "túlnyomod" (amikor lenn van még erõsebben megnyomod hogy benyomjon egy kapcsolót) kikapcsol a wah pedál és hangerõpedálként funkcionál.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
http://www.morleypedals.com/dpwov.html
emberek ez milyen hogy wah meg volume pedál egyben? sehol nemtalálok olyan infót amibõl ez kiderülne világosan számomra hogy mit tesz :$
emberek ez milyen hogy wah meg volume pedál egyben? sehol nemtalálok olyan infót amibõl ez kiderülne világosan számomra hogy mit tesz :$
porki fagyok fállalon
Köszönöm nagyon!
Gitár hangoláshoz van számítógápre program? Elõre is köszi ha van válasz... A neve kellene.
összecsukható földi állvány még biztonságosabb, és még próbára meg bulirai is viheted
2e Ft szintén
2e Ft szintén
Tényleg hülye kérdés 😊, nem szabad így gitárt tárolni soha ne támaszd a nyakának (tök mindegy hogy ragasztott vagy csavarozott vagy átmenõ a nyak deformálódhat), a legjobb és legolcsóbb megoldás, (1-2 ezres) ha veszel egy falra fúrható tartót, és erre akasztod, ráadásul igy foglalja a legkisebb helyet is!
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Sziasztok!!! Lenne egy hülye kérdésem 😄! Ha ragasztott nyakú gityómat nekitámasztom a falnak az rosszat tesz neki ha mindíg így tárolom?
nem nehezebb, csak más. akinek va ntehetsége, az meg tudja tanulni ;-)
ha van esetleg kérdésed: Zene fórum -> Bassgitározás
ha van esetleg kérdésed: Zene fórum -> Bassgitározás
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
hát ha ilyen szinten kezdõk vagytok, akkor még a zenekar alapítás kicsit arrébb van..
egyébként ez meg h azon nehezebb megtanulni játszani, azt nem lehet csak így megállapítani.. én pl képtelen vagyok basszerozni, mert kicsi hozzá a kezem és gyengék az ujjaim, mert nem ahhoz vagyok szokva, viszont a basszer jobban a háttérben marad mint a ritmus/szólógitár(tehát nem feltétlenül lehet majd kihallani minden hibád xD)..
mindenesetre ha az elején kicsit punkoskodtok, akkor azzal legalább szokjátok egymást, meg legalább zenéltek😊
de minden alap nélkül azér ne kezdjetek bele(szvsz), mert úgy talán nem olyan élvezetes.
egyébként ez meg h azon nehezebb megtanulni játszani, azt nem lehet csak így megállapítani.. én pl képtelen vagyok basszerozni, mert kicsi hozzá a kezem és gyengék az ujjaim, mert nem ahhoz vagyok szokva, viszont a basszer jobban a háttérben marad mint a ritmus/szólógitár(tehát nem feltétlenül lehet majd kihallani minden hibád xD)..
mindenesetre ha az elején kicsit punkoskodtok, akkor azzal legalább szokjátok egymást, meg legalább zenéltek😊
de minden alap nélkül azér ne kezdjetek bele(szvsz), mert úgy talán nem olyan élvezetes.
helló
Az ismerõseimmel most szeretnénk egy csapatot alakítani, de még mindannyian kezdõk vagyunk. Én leszek a baszusgitáros, de azt hallottam, hogy azzal nehezebb megtanulni játszani. Arra lennék kiváncsi, hogy ez mennyiben igaz?
Elõrre is köszi!
Az ismerõseimmel most szeretnénk egy csapatot alakítani, de még mindannyian kezdõk vagyunk. Én leszek a baszusgitáros, de azt hallottam, hogy azzal nehezebb megtanulni játszani. Arra lennék kiváncsi, hogy ez mennyiben igaz?
Elõrre is köszi!
jelentem, hogy kimentem, megnéztem, és semmilyen káros elváltozás nem látható😄
behringer gitár meg valóban nem tûnt olyan nagyonjónak..😄
hát amikor belenéztünk a belsejébe, akkor egyáltalán nem vettünk észre semmiféle biztosítékot(mi se értettük 😄), de büdösnek se tûnt, és semmi olvadás nem látszódott rajta.. majd még kimegyek aztán megnézem kicsit alaposabban, hátha valamit most észreveszek rajta..
kályhában jól éghet...
A biztosítékokat néztétek? Mondjuk ha elszáll egy biztosíték, akkor az jelentheti azt is, hogy valami egyéb gáz van, nekem akkor nyomogatta ki a biztiket mindenféle variációban, mikor az egyik végfokcsõ zárlatos lett.
Ha szól a füles kimenet, attól még elromolhatott a végfok, mert sztem az az elõfokról van kivezetve. Ha nem büdös, meg nem nagyon látszik olvadás a kimenõtrafón akkor az szerencse, mert ha az száll el, akkor az szopás. De tényleg az is lehet, hogy leszakadt a hangszóró tekercse, vagy az égett le vagy ilyesmi. Esetleg próbáljatok egy másik hangszórót rákötni (figyeljetek a helyes polaritásra és az impedanciára).
Ha szól a füles kimenet, attól még elromolhatott a végfok, mert sztem az az elõfokról van kivezetve. Ha nem büdös, meg nem nagyon látszik olvadás a kimenõtrafón akkor az szerencse, mert ha az száll el, akkor az szopás. De tényleg az is lehet, hogy leszakadt a hangszóró tekercse, vagy az égett le vagy ilyesmi. Esetleg próbáljatok egy másik hangszórót rákötni (figyeljetek a helyes polaritásra és az impedanciára).
a kondenzátorok tetejét kell megnézni, ha kicsit púpos, akkor az sült el.