Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nálam se a forma az elsõ és én se szeretnék zsákbamacskát venni! Ezért is gondoltam kikérem véleményetek de látom hogy rossz döntést hoztam volna ha megvettem volna.. Valakinek volt már a keze között LTD VIPER-400? vagy pedig tudnátok mondani jó gitárok amik megérik az árukat és megállják a helyüket a trashmetálban?

munka_gorilla
Bp. IV. ker. nem jó?

Rockshow
Azért hogy én is kicsit beleugassak, egy gitár vásárlásánál nem a formájának kellene szerepelni az elsõ szempontként! Ez olyan mintha autót csak a színe alapján választanál. Gondolj bele, nem nézegetni fogod, nem szobadísznek veszed hanem zenélni akarsz rajta, így sokkal fontosabb, hogy milyen anyagokból és alkatrészekbõl mennyire jól összerakott és kényelmesen játszható hangszert gazdája leszel! Emellett persze kell hogy tetszen, mert senki nem akar egy "ronda" gitáron játszani, de ne ez legyen az elsõ helyen! Ne dõlj be a mutatós gagyiknak!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

barnie1990
A BC Rich valóban letett valamit az asztalra,sok híres zenész használja,csak egyvalamit nem vettél figyelembe: Õk mind az amerikai custom shop-os BC Rich-eket használják,a legtöbbet például a logóról is felismered (sima R).
Nem feltétlenül szar a kínai Bc Rich (legalábbis ez a név van ráírva),de az árából sokkal jobb gitárokat is kapni.

Nagyon sokat olvastam,meg fórumoztam,mielõtt kiválasztottam a mostani gitáromat (Cort X-5).
Ezeket a gitárokat akartam venni,sorrendben,aztán rájöttem,mennyire szar a legtöbbje:
Cort X-2
BC Rich Metal Master
LTD EX-50
Jackson JS-30RR
Ibanez RG321MH

Ezeket az LTD-ket,Jackson-okat meg BC-ket csak a név adja el meg a forma.
Ezek mind 70.000-en felül vannak,a Cortnál ugyanezeket 50ért megkapod,csak nincs a fasza forma.

maggot666:Annyi pénzbõl már komolyabb gitárt is lehet venni,ha mindenképp BC-t akarsz,nézz inkább használtan amerikait,állítólag ég és föld a különbség,nekem még nem volt dolgom egyikkel sem,de a forma nekem is a szívemhez nõtt.És amit még tudnod kell,hogy egy 150k-s BC ugyanúgy szól,mint a 70k-s,ráadásul a nagyobb szériáknál a fa általában tömör,azt már a vevõnek kell kitalálni,hogy mégis milyen tömör.

Zene nélkül mit érek én?

150.000Ft-ot

Hell boy
hát ez pénztárcafüggõ. mennyit szánsz rá?

Akkor melyik Warlockot ajánlod? Ami úgy egész korrekten van összerakva és nem kínai evõpálca

Hell boy
B.C.Rich egyik cégnek sem másolata. Eléggé nagy név ez így van és ezt kihasználva gyártanak sok alsóbb kategóriás gitárt amelyeknél inkább csak a márkát és a formát fizeted meg. de ez ugyanígy igaz pl a Jacksonra vagy az Ibanezre is vannak cégek akik az alsóbb kategóriás gitárjaikat legalább más névvel látják el pl Fender-Squier, ESP-LTD, Gibson-Epiphone, de vannak akik ráhúzzák ugyanazt a nevet egy olyan gitárra aminek köze sincs az adott cég hirneve által fémjelzett profibb gitárokhoz, ilyen sajnos a B.C.Rich cég is, de pl ha megnézed a mostani Jackson JS-30 gitárt köze sincs a Jackson-hoz. indiai cédrusból készített tüzelõfa, de az emberek sokszor csak azt nézik hogy jujj hát ez Jackson akkor biztos jó, de sajnos ez nem így van.

Beast Machine
És a B.C.Rich melyik cégnek a "másolata"? SZtem elég nagy név, és letett már egykét dolgot az asztalra.

Vagy esetleg a 80ezres B.C.Richrõl gondolod, hogy hamisítvány? az enyémet is 75-ért vettem, két éve, ráadásul a Bronze Series gitárjaik nem nagyon menne 100.000 fölé.

A B.C.Richnek egy dolgot lehet felróni (de azt nagyon): a gitárjaik ugyanis nem túl sokoldalúak. Én perpill egy Ska-alter zenekarban zenélgetek, és ilyen "hm-hm" szinten illik bele a hangszín, amit a gitárom képvisel. Egyszerûen ezt a gitár elég kemény stílusú játékhoz tervezték, ott viszont tapasztalatom szerint szépen teljesít haveromék Ibaneze és Jacksona mellett is.

...vágod?

Hell boy
én abszolút nem gondolom így, sõt nekem sincs 70ezernél értékesebb gitárom, csak azt rossz nézni hogy az emberek megveszik az ilyen nagy cégek olcsó utánzatait ahelyett hogy inkább keresgélnének utánanéznének dolgoknak. pl ezen az áron amit htr93 írt már egy nagyon jó Cort gitárt lehet venni aminél nem a márkát fizeted meg. vagy ha körülnéz használt gitárok terén szintén ki lehet fogni jó darabokat jó árért, nem kell feltétlen az elsõ boltba a legelsõ falon csüngõ überbrutálmetál kinézetû gitárt megvenni.

w77d
sziasztok! nem tudtok egy jó gitártanárt Bp 14.ker vagy szomszéd kerületek valamelyikében?

Beast Machine
a fogólap és a nyak is rózsafa, külön van írva, de ugyanabból vannak(és direkt odaírtam a MMW-t, mert nekem olyanom van).

a baj, hogy az emberek nagy rész azt gondolja, hogy ami nem 200.000 ezer éves Fender/Gibson/MusicMan és nem kerül 500 csillió HUF-ba, az már szar gitár. De hát ez a magyar mentalitás.

...vágod?

Hell boy
igen van basswood azaz hárs testû is de az se a legjobb. a fogólap a rózsafa a nyak faanyaga változó, attól függ melyik modellrõl beszélünk.

Beast Machine
agathis? a test basswodd, a nyak rózsafa(a metal master warlocknak legalábbis)

...vágod?

Hell boy
ez nem egy meglátás ez így van😊 hidd el, faanyaguk agathis többnyire (ebbõl csinálják a kínai evõpálcikákat) hangszedõjük se ér túl sokat, kulcs és húrlábat nem tudom milyenek. nem tudod véletlenül hogy pontosan milyen típusú az a rich? azon kívül hogy warlock vagy beast

htr93
mer csak?

Beast Machine
ráadásul még csak nem is igaz

...vágod?

htr93
érdekes meglátás

barnie1990
Éppen ez az,hogy nem érnek 80-at,de még 50-et se.Csak a forma az,ami eladja.

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
vannak alsóbb kategóriás BC Richek amiket 80ért is lehet már kapni, de kb annyit is érnek... azt leszámítva hogy jól nézek ki nem sokra mész velük.

John Cena
Warlock jól írod

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

htr93
tegnap megszólal a bátyám:
-tippelj, min játszottam ma!
-na min?
- egy BC rich,vagy mi warlock és egy beast.(nagyon nem biztos,(nem hiszem)hogy ezeket így kell írni).
- Beast? az amelyikkel le lehet szúrni az embereket?
- Hatot!
- És hogy a fenébe?
- 4 a testen, 2 a nyakon...
- ja. és hol? voltál a Simonéknál?(Simon. nemtom a teljes nevét, egy helyi death metal banda gitárosa és énekese.YYEEAH!)
- Nem. Bementem a boltba, mondtam hogy gitárt akarok venni karácsonyra, és körülnéznék, van 80 000 Ft-m....

Ennyi. Durva mi? ja és ki is került volna a warlo(c?)k a beast meg 84 vagy mennyi... kicsit odabasz😊

én BC Rich gitárokat láttam Pesten a MusicMinutes egyik boltjában.. mert van nekik 2, egymás mellett.. az egyikben mindenféle gitárok és erõsítõk meg mindenféle kiegészítõk vannak, a másikban láttam kirakva több BC-t.. ha esetleg arrafelé szoktál járni, akkor érdemes megkérdezni tõlük..

mumpic
pontos lyé? 😊

McGrady
én a baltimore-t nem javaslom.
bocsmár, de a muszáj az j :-)

Kuss!-magyarázta.

barnie1990
Én benne volnék a FAQ-ban,de sajnos ennek a fórumnak nincs nagy látogatottsága,és a kérdések 50 százaléka ilyen jellegû.

Zene nélkül mit érek én?

Nekem 8! Én csak kérdeztem, mert nem értek hozzá, de nem muszály válaszolni! Bocsmár, hogy kérdeztem!!!
még régebben ezt egyszer már felvetettem, akkor a nagyérdemû volt kedves leszólni.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

mumpic
Kéne csinálni ide felülre ilyen GYIK ot, mert szerintem ez a 22000 hozzászólás úgy generálódott hogy minden oldalon valaki kérdezett egy ilyen jellegût, a többiek meg válaszoltak.

Helló! Én most szeretnék megtanulni gitározni, ezért elõsször egy olcsóbb gitárt veszek, de ezek között is van egy pár.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Baltimore BS-2 /by Johnson/Stratocaster szólógitár mennyire alkalmas erre a feladatra?
Elõrre is köszi!
Hell boy
Talán tõlük érdeklõdj: http://www.ifk.hu/hu az árlistáknál megtalálod a B.C Richeket is.

Hellosztok lenne egy kérdésem hogy nem tudjátok véletlenül hogy Bc Rich Dark Arts Warlock-ot hol lehet kapni?? vagy esetleg hol kéne megkérdeznem, vagy netán melyik bolt foglalkozik Bc Rich gitárokkal. Köszi

Hatalmas köszi a részletes leírásért😊 Szerintem boltjárás-próbálgatás lesz.

Hellhammer
Jaja a Behringernek egy saját cucca sincs. Nemrég (kb. 1 hónapja talán) linkelgettem is be Bugera erõsítõket, amiket szintén a Behringer csinál (mondjuk nemtom miért használnak álnevet 😊) és egy az egyben Peavey kópiák - 5150 (6505) és Triple XXX. Mondjuk az hogy másolják a cuccokat annyira nem lenne baj, az a gáz inkább, hogy olcsó alkatrészekbõl rakják össze, így a megbízhatóságuk szarabb. Nekem eddig 50-50% arányban van pozitív és negatív tapasztalatom a Behringer-rõl, szerencsére az pozitív 50% az ami a saját cuccom 😊 (V-Amp 2 és Mic-100).

Hellboy: nemtom mennyi lenne a küldése, a musik-produktiv fixen 30 euro díjat kér a szállításért, de az akkor 4-5 nap alatt itt van. én most a héten kaptam angliából cuccot, olyan 4-5 kiló lehetett, de akkora dobozba rakták, mint egy nagyképernyõs tv-t. Mondjuk 3 munkanap alatt itt volt (csütrötök éjjel rendeltem, kedd reggel itt volt), de 50 font volt a postája. USA-ból anyámnak rendeltem cuccot, az egy bélelt A4-es borítékban jött, kb. 25 deka, egy-másfél hét alatt érkezett és az 29 dodó volt (USPS Express).

Hell boy
esetleg ha lennének vmi ismerõsök ott és ha õk küldik el nekem mint ajándék vagy ilyesmi akkor mennyi lenne kb a szállítási költség?

Hell boy
Egy LTD EX-400at néztem ami MF-en 579 dolcsi ami olyan 105ezer forint körül van, magyar viszonylatba pedig legjobb áron is 160-170rugó. De ahogy nézem music productive-on kb ugyan annyi mint itthon.

barnie1990
Persze,mert a Behringer csak másolatokkal foglalkozik.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Hát ahogy nézem csak pár márkát szállítanak külföldre is, és csak telefonos hívással lehet így rendelni tõlük a weblapjukról nem.
Nemtom milyen gitárt néztél, de sztem nézz szét mondjuk a musik-produktive.de oldalon vagy a thomann.de oldalon. Náluk is elég jó árak vannak, a musik-produktiv-tõl már rendeltem és gond nélkül ment minden. Meg talán ha nem sürgõs a dolog, meg megbízol idegen arcokban, akkor talán az is megoldható, hogy áfa nélkül (az ott lévõ árakat 0,86-al kell beszorozni ez esetben) behozni a cuccot a musik-produktiv-tõl.

Hellhammer
Na még egy utolsó (sry a spam-ért, csak így jutnak eszembe a dolgok) 😊
Szal a Behringer nem csak a Pod-ot nyúlta le a V-Amp-al a Line 6-tõl, hanem a modellezõs erõsítõket is, V-Ampire néven futtatja õket (a V-Amp Pro modellezéseivel és effektjeivel), de ahogy olvasgattam review-kat róla, ezeket annyira nem találták el, mint a V-Amp-ot.

Hell boy
Akkor lehet annak idején én néztem valamit félre mert úgy emlékeztem hogy külföldrõl rendelted. Kinéztem Musician's frienden egy jó kis LTD gitárt ami az itteni árhoz képest iszonyúan olcsó de nem tudom hogy tudnak-e magyarországra szállítani illetve hogy mennyibe kerülne az nekem.

Hellhammer
Ja meg ha bejön a dolog, akkor a Line6 az erõsítõiben is használja ezeket a Pod XT-ban használt cuccokat. A Flextone szériát nézd meg (a Spider-ben nemtom van-e Pod-ból ismert dolog, de arra azt mondják, hogy az új III-as széria elég gyenge), mondjuk az áruk sajna kicsit húzós 😞
A fullos Line6 cuccok meg a Vetta-k, azok meg még drágábbak, de állítólag nagyon faszák. A Meshuggah is Vetta cuccokat használ, és nekem õk azért eléggé mértékadó bandának számítanak 😊

Hellhammer
Igazából a sima Pod sztem szar. A Pod 2 már tûrhetõsebb, de mondjuk arra alternatíva lehet a Behringer V-Amp 2 (kicsivel óccsób, és állítólag van ami jobb benne, mint a pod 2-ben, én is használom a V-Amp 2-t amúgy és nem rossz kütyü az árához képest). A Pod XT meg azért már más kategória, ha sok pénzem lesz, akkor szeretném majd a V-Amp-ot lecserélni rá, a Pod XT Pro (a sima XT rack-es verziója némi extrával) meg egyelõre csak álom 😊
Amúgy nemtom, hogy a Pod 2-vel mûködik-e a dolog, de az XT-hez lehet venni pluszban további effekteket meg erõsítõ modelleket, amivel még több mindent tud a kütyü. Megveszed, neten letöltöd és USB-n lehet a Pod-ra tölteni (model packs). Állítólag ezek nélkül nem 100%-ban meggyõzõ a dolog, ezekkel a model pack-ekkel lesz fullos a cucc.

Nagy köszi a válaszért! Ez a Line6 POD dolog tetszik😊

mumpic
Szerintem meg tök más a két hangszer, szóval nem lehet arról beszélni hogy áttérsz egyikrõl a másikra, max az egyiket abbahagyod, és kezded a másikkal elõrõl. <#bee1>

Hellhammer
Basszusnál meg a szopás, hogy sokkal távolabb vannak egymástól a bundok. Amúgy sztem attól is függ, hogy basszusgitáron ujjal pengetve, vagy pedig pengetõvel tanult meg az illetõ játszani. A mi basszusgitárosunk mindig ujjal penget és totál esetlen mikor pengetõt próbál használni (nem is erõlteti szerencsére 😊), de mondta, hogy vesz egy akusztikus gityót, mert szeretne sima gitáron is megtanulni játszani.

ez így ebben a formában abszolúte nem igaz.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hellhammer
Én itt Salgótarjánban vettem a Mezzoforte itteni üzletében. Úgy nézett ki a dolog, hogy kb. a gitár megjelenésekor 2005-beb kinéztem magamnak, hogy "ó jessz, az enyém lesz" 😊 aztán nézelõdtem a neten mindenfelé, hogy hol lehet kapni, mennyiért, mikor stb. Aztán nagyjából már feledésbe ment a gitárvásárlás, amikor 1 évre a nagy kinézést követõen, nemtom már miért beugrottam az itteni hangszerboltba és ott volt felakasztva a Stagg meg hasonló gityók között ez is. Ezen kicsit meglepõdtem, mert nem számítottam rá, hogy pont itt fogom megtalálni 😊
Na egybõl mondtam eladónak, hogy akasszuk le onnan mert meg szeretném nézni. Aztán azt meg sosem felejtem el, hogy milyen lefagyott arcott vágott az eladó amikor mondtam, hogy akkor vinném is el a gitárt, "hol kell aláírni" - bevallom néha elég sittesen tudok kinézni, pláne mikor 1 hete nem borotválkoztam, szal valószínûleg gondolta, hogy a hülye csórója biztos csak szarakodni akar itt, hogy leakasztja a legdrágább gityót az üzletben.
Szal nagyjából ennyi volt 😊

Hell boy
Hellhammer: Te a gitárodat hol vásároltad? honann rendelted?

Hellhammer
Nem teljesen értem a kérdésedet. A Korg effekt olyan 25-ért van, ezen felül szeretnél 50-et erõsítõre, vagy az 50-be bele kell férjen az erõsítõ és effekt együtt (akkor maradna olyan 25 az erõsítõre).

Ha 50 van erõsítõre akkor azt mondanám, hogy próbálj meg keresni egy jó állapotú használt Peavey Bandit-et vagy Roland Cube 60-at. Újonnan meg talán a Roland Cube 30 fér bele, ami sztem még használható is.

Ha 25 van erõsítõre (szal az effekt mellé ki kell jöjjél 50-bõl), akkor azt mondom, hogy az erõsítõt inkább felejtsd el (vagy az effektet felejtsd el, és akkor az elõbbi bekezdés 😊) és gyûjts még hozzá pénzt. Sztem ennyi pénzért nem tudsz olyan erõsítõt/kombót venni, aminél nem kellene jelentõs kompromisszumokat kötni. A kompromisszumok meg általában a szívásokról/lemondásokról szólnak.

Ha nem játszol még zenekarban és a közeljövõben nincs is kilátásban (legalábbis amíg megint nem tudsz olyan 50-60e-et összegyûjteni erõsítõre). Akkor azt mondanám, hogy az 50-bõl vegyél inkább egy Line6 Pod-ot (a Pod2 jön ki ennyibõl, abból inkább az újabb szériát érdemes nézni, volt pár frissítésük). Ha 75 a keret, akkor egy Pod XT-vel nem lehet nagyon mellélõni, az már nagyon profi cucc.
Ezzel a megoldással persze egy idõre ki van lõve az erõsítõ dolog, de otthonra gyakorlásra tökéletes. Mivel van bennük hangfal szimuláció is, így fülhallgatóval vagy hifi cuccra rakva is normális hangzást ad, illetve számítógépre is lehet kötni, és akkor nem kell túl jóféle hangkártya, mert a Pod lerendezi az effektet és elõerõsítõként is használható. Aztán ha meg élõben kell nyomni, akkor egy Pod-ot közvetlenül lehet küldeni PA cuccra (vagy énekcuccra a próbateremben), szal elméletileg az erõsítõ hiány sem gáz.

Pod XT referenciának legyen itt ez a link (nem mellékesen a kedvencem az "amatõr" egy személyes bandát csináló zenészek közül): klikk.

McGrady
szerintem basszusról áttérni szólóra a nehezebb, mivel a szólógitározás alapvetõen finomabb játékot igényel, mint a basszus, így basszerozás után sok idõ, amíg elsajátítod az új játékmódot.

Kuss!-magyarázta.