Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szoftvert nem tudok ajánlani, majd a nálam okosabbak<#smile>#smile>
...vágod?
Egy fontos kérdésem lenne. Szeretném hozzákötni a gitáromat a számítógéphez, és a felõl érdeklõdnék, hogy hogy megy ez a procedúra?
Mi kell hozzá, nem e romlik el tõle a számítógépem hangfala (Hi-Fi van a számítógéphez kötve) , és nemutolsósorban milyen szoftvereket ajánlotok?
\"Ha Ábrahám gyermekei lennétek,akkor úgy cselekednétek, ahogy Ábrahám....Ti apátoktól, az ördögtől származtok.\"-János 8 [39,44]
Ha ennyi akaratom volna nekem is...
Zene nélkül mit érek én?
lám, a gitározáshoz kéz sem kell, csak akarat.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
Zene nélkül mit érek én?
Zene nélkül mit érek én?
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
SZEWASZTOK JAMPECOK! ELADÓ EGY GIBSON LES PAUL SLASH SIGNATURE GITTYÓ MARHASOK EXTRÁVAL:
-BEÉPÍTETT JUNOSZ TV
-SZIVARGYÚJTÓ A PICKUPVÁLTÓ HELYETT
-HANGOLÓKULCSOK MÉZESKALÁCSBÓL
-A NYAKON "ÉLLJEN GYURCSÁN" FELIRAT 2OKTÁVIG
-KENYÉRPIRÍTÓS PICKUPOK (CSAK ODARAKOD ÉS EHETSZ IS)
-A NYAKFEJRE SLASH 47.ÜKAPJÁNAK A HAJSZÁLA VAN TÉVE
-NEM KELL HOZZÁ ERÕSÍTÕ, A SZOBÁBAN HALLOD SIMÁN IS
-A JAGGBEMENET KIMENETTÉ ALAKÍTVA
-A HEVEDER MELLÉ AJÁNDÉK HORGANYZOTT VEDER
-ÉS VÉGÜL EGY KEMÉNY TOK, ÖNTÖTT ACÉLBÓL
NAGYON OLCSÓN ADOM, TÉNYLEG! ELÁRVEREZTÉK A HÁZAMAT, NÍGY GYERMEKEM VAN, ÉHEZÜNK VALAKI VIGYE MÁR EL DRÁGA ÉDES EGGYETLEN TESTVÉREIM! A TELEFONSZÁMOMAT MINDENKI TUDJA, KÉRJÉTEK EL! HÁ RÁKERÓLL VAN!!!
A Powerstate dolgokról meg olyan véleményeket szoktam hallani, hogy inkább kerülje az ember, mint a tüzet, bár személyes tapasztalatom nincs a cuccaikról.
Nekem egy Peavey 412JS ládám van (használtan vettem 70-ért), ránézésre kicsit masszívabb, mint a Behringer, de azt még valamiért nem próbáltuk ki, hogy ugyanazon az erõsítõn A/B próbát csináljunk a két láda között, majd lehet hogy szombaton a próbán felvetem a dolgot.
Sztem láda és láda között az a fõ különbség (hangszórókat nem számítva), hogy milyen anyagból, milyen minõségben van összerakva - na ezzel most kurva okosat mondtam 😊 Nyilván egy 10 milis pozdorja lemezbõl összerakott láda nem úgy szól, mint egy 20-25 milis tömörfa deszkákból készült. Ami minõségnél meg az lehet fontos, hogy ezeknek a ládáknak légmentesen kell zárniuk (már ha zárt rendszerû ládát akarsz venni), ha kicsit szelel valamelyik illesztésnél, az megint ront a hangján. Számíthat a belsõ kialakítás is, hogy hogyan van megtervezve az egész doboz.
Egyébként hangszóró témában régebben volt már itt oksokodás párszor részemrõl, olvass vissza 😊
pl <a href=http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Behringer/BG412S+412+Cabinet/10/1>itt</a>, vagy <a href=http://www.zzounds.com/item--BEHBG412S>itt</a> annyira nincsenek lepontozva, és emiatt(meg ugyebár az ára miatt) nekem eléggé szimpatikusak lennének, csak hát még élõben nem volt hozzájuk szerencsém..
Zene nélkül mit érek én?
vagy milyen elfogadható alsóbb árkategóriás ládákat érdemes venni, amik úgy tényleg használhatók?!
meg úgy egyébként is mennyi különbségek tudnak lenni láda és láda között(azért legalább annyi tételezzünk fel hogy valamire való hangszórókkal szerelik õket)?
mondjuk gondolom itt is nagyban érvényesül az a dolog hogy pl egy Marshall "feliratnak" elkérik az árát..
Zene nélkül mit érek én?
-Kérek egy floyd rose tremolót!
-Kettõ lett, maradhat? <#nyes>#nyes>
A gyártóknak ugyanezek szerintem 70%-al olcsóbbak, és így mocskos nagyot kaszálnak vele! Ezt bizonyítja az is, hogy egy kevésbé felkapott márka és egy "nagy név" azonos specifikációjú gitárja között akár 2x-es árkülönbség is lehet pedig nagyjából (1-2 % különbséggel) azonos alkatrészekkel és anyagokkal készülnek, sõt olyat is láttunk már hogy az olcsóbbon jobb cuccok voltak! Sokszor azt a kis feliratot fizetjük ki a gitár fején!
A 20.000-es kategórián meg feltételezhetõen minimális a haszon viszont tényleg hitvány hangszerek és évente eladnak belõle csillió darabot a kasza így ugyanaz, csak ráadásul szar a termék, de óccsó! <#wink>#wink>
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
LOL
de hát akkor még nagyon punkok voltunk, jó volt az bõven..😄DD
- hangszedõk darabja olyan 20-25e Ft, kell 2db -> 40-50e Ft
- jó potméterek darabja 2e körül van, a jack aljzat meg a kapcsoló is kb. 2-2,5e, 4db poti + aljzat + kapcsoló -> 12e Ft
- húrláb, híd -> a kettõ együtt olyan 20e Ft
- ha tremolóval nézed, akkor egy normális floyd rose az olyan 50e Ft + 10e Ft a satu
- nyereg kb. 1500 Ft
- hangolókulcsok 15-20e környékén vannak
Ha ezeket összeadod, akkor ott tartunk, hogy kb. 90-100e Ft fix húrlábas megoldással és 130-140e Ft floyd rose tremolóval - ez az összeg úgy jött ki, hogy nem a legjobb minõségû cuccokat néztem, hanem "csak" az átlag felettieket. Ez mellé jön a gitár teste, nyaka és az apróbb "sallangok" mint a koptatólap, húrleszorítók ha kellenek, a kis bütykök amibe a hevedert akasztod (ennél is pl. ha straplock-ot használsz, mert nem szeretnéd, hogy csak úgy kiakad a heveder és a gitár a földre esik, na az olyan 6-7e Ft).
Szal nagyon könnyen el lehet szállni az árakkal, ezért nem is értem, hogy amikor ilyen 20e Ft-ért adnak gitárt, az hogyan lehet nyereséges (vagy ami rosszabb, hogy milyen minõségû cuccokból lehet).
Egyébként régebben úgy voltam vele, hogy nem kell nekem új gitár, hanem szépen felújítom - feltuningolom az Epiphone-omat. Aztán amikor utánanéztem az áraknak, akkor inkább úgy döntöttem, hogy inkább veszek új gitárt ami gyárilag olyan, mint amit szeretnék, mert pénzben ugyanott vagyok, ha beleszámolom az Epiphone eladásából bejövõ pénzt, és azért csak jobban összerakják a dolgokat agyártónál, mint én otthon a konyhaasztal mellett 😊
Szerinted mi érhet egy gitárban 100-150 ezreket? Mármint, pl én egy Johnson Baltimore-n játszok, ami kemény 35 ezer volt, és mégis tökéletesen megvagyok vele elégedve.
viszont gyárthatnának valami übermetál aktív elektronikás SG fazonú cuccot is.. azt bírnám nagyon 😄DDDDD
Itt ni
Zene nélkül mit érek én?
Gitáromon hogyan tudnám házilag megszûntetni a zörgést az elsõ 2 bundon?
Új húrszett segítene?
És,ha vastagabb húrt teszek rá,akkor hogyan kell oktávot állítani?
Zene nélkül mit érek én?
A nyaka elég kényelmes nekem, a Gibson nyakhoz képest nagyon vékony, van akinek már ez a vékonyság nem jön be. Kicsit háklis arra a gitár, hogy jól legyen beállítva, de ezt a beállítást nem kell sokszor megcsinálni (csak elõször, meg amikor húrvastagságot vált az ember). Én úgy vettem észre a 1,5 év alatt, amióta a gitár nálam van, hogy nem megy el a nyaka, szal valószínûleg rendesen kiszárított fából csinálják, nem pedig nálam szikkad 😊
Egyébként egy ismerõs zenekarban a gityósnak meg Epiphone SG-je van (nemtom pontosan melyik modell), totál ledöbbentem, hogy milyen morcosan tud az is szólni, de emellett meg a tisztája is nagyon szép volt.