Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beast Machine
A hangkártyádnak kell lennie egy Line In (Vonalbemenet) feliratnak, na oda kell bedugni a gitárt, vagy a pedált. Hi-Finek nem lesz baja, ha nem bömbölteted, nálam is gépen keresztül megy ki HiFire a gitár hangja, és eddig nem volt semmi baj. Persze ha szép hanzást is szeretnél, érdemes egy jobb minõségû hangkártyát is szerválni valahonnan. Ja, és ha multieffekt pedált kötsz a gépre, figyelj rá, hogy valamilyen erõsítõ-szimuláció legyen bekapcsolva, mert HiFi-n nagyon más a hangja a gitárnak, mint egy amp-on.

Szoftvert nem tudok ajánlani, majd a nálam okosabbak<#smile>

...vágod?

R4VII
Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne. Szeretném hozzákötni a gitáromat a számítógéphez, és a felõl érdeklõdnék, hogy hogy megy ez a procedúra?
Mi kell hozzá, nem e romlik el tõle a számítógépem hangfala (Hi-Fi van a számítógéphez kötve) , és nemutolsósorban milyen szoftvereket ajánlotok?

\"Ha Ábrahám gyermekei lennétek,akkor úgy cselekednétek, ahogy Ábrahám....Ti apátoktól, az ördögtől származtok.\"-János 8 [39,44]

forza milan
Hellhammer
forza milan
Nemsemmi...én láttam ilyen kampókezû basszusgitárost is már de már nem emlékszem holvan...😊

nekem már volt több alkalommal is "szerencsém" hasonlót látni itthon is.. nem tudom hogy hallottatok e a trOI! punk/oi zenekarról.. na az õ gitárosuk is elvesztette a kezeit, és hihetetlen módod használja a lábait!

barnie1990
Ez nagyon tanulságos és elgondolkodtató.
Ha ennyi akaratom volna nekem is...

Zene nélkül mit érek én?

bens
errõl a srácról az szokott eszembe jutni amikor a tanítványok panaszkodnak h jajj, nekik már nem olyan mozgékony a kezük, meg öregek már ehhez...
lám, a gitározáshoz kéz sem kell, csak akarat.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

John Cena
Hang erõvel semmi probléma nincs de télleg ki kell tesztelni hoyg melyik a tökkéletes hangzás

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

barnie1990
Akkor te is meg tudod erõsíteni,hogy nem is olyan rosszak,ugye?Valami véleményt írjál már.Fõképp a hangerõ,meg a csatornák hangja érdekelne.

Zene nélkül mit érek én?

John Cena
én most nem rég vettem egy 20Wattosat

a powerstate cuccokról én nem rosszakat hallottam, hanem inkább olyasmiket, hogy kicsit több idõ kell, hogy az ember megismerkedjen velük, és ki tudja belõle tekerni a neki legjobban tetszõ hangzást, onnantól kezdve viszont eljesen jók..

barnie1990
Hát én jövõ héten készülök venni egy 25W-s Powerstatekombót,mert azért elég sok jót is hallottam róla.Alacsony nagyon a limitem,ezért a legjobb ár/érték arányt próbálom összehozni,mint mindig.

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
googli a barátod!

egyébként ilyen

John Cena
GIBSON LES PAUL SLASH SIGNATURE Gitár amúyg miylen linkelne valki egy képet PLS!

Hell boy
Ezt a hangmester fórum adok veszek topikjábanban találtam gondoltam megosztom veletek 😄

SZEWASZTOK JAMPECOK! ELADÓ EGY GIBSON LES PAUL SLASH SIGNATURE GITTYÓ MARHASOK EXTRÁVAL:
-BEÉPÍTETT JUNOSZ TV
-SZIVARGYÚJTÓ A PICKUPVÁLTÓ HELYETT
-HANGOLÓKULCSOK MÉZESKALÁCSBÓL
-A NYAKON "ÉLLJEN GYURCSÁN" FELIRAT 2OKTÁVIG
-KENYÉRPIRÍTÓS PICKUPOK (CSAK ODARAKOD ÉS EHETSZ IS)
-A NYAKFEJRE SLASH 47.ÜKAPJÁNAK A HAJSZÁLA VAN TÉVE
-NEM KELL HOZZÁ ERÕSÍTÕ, A SZOBÁBAN HALLOD SIMÁN IS
-A JAGGBEMENET KIMENETTÉ ALAKÍTVA
-A HEVEDER MELLÉ AJÁNDÉK HORGANYZOTT VEDER
-ÉS VÉGÜL EGY KEMÉNY TOK, ÖNTÖTT ACÉLBÓL
NAGYON OLCSÓN ADOM, TÉNYLEG! ELÁRVEREZTÉK A HÁZAMAT, NÍGY GYERMEKEM VAN, ÉHEZÜNK VALAKI VIGYE MÁR EL DRÁGA ÉDES EGGYETLEN TESTVÉREIM! A TELEFONSZÁMOMAT MINDENKI TUDJA, KÉRJÉTEK EL! HÁ RÁKERÓLL VAN!!!

Hellhammer
Azért Celestion és Celestion között is van ám különbség 😊

Hellhammer
Na megint van tapasztalat, mert a zenekarunkban van 4x12-es Behringer láda egy Peavey 6505 alatt 😊 Sztem hangerõben nincs gond a cuccal, bírja rendesen a strapát (100W-os fej alatt van, meghajtva azt az erõsítõt olyan 8-asra, 3-4 m-re a ládától rendesen fáj a hangnyomás, és még akkor is viszonylag tiszta marad a hangja), viszont kicsit mintha fulladna ha sok a mély. Azaz nem olyan érzése van az embernek ha szemben áll vele mintha püfölnék a mellkasát a játék ritmusára, hanem inkább olyan elkentebb a dolog, szal mintha kisebb lenne a dinamikája a mélyeknél a hangszóróknak és nem tud olyan feszesen szólni (basszerosunk most vett egy 1x15-ös ládát a 4x10-es mellé, na az rendesen megmozgatja már a belsõ szerveket is 😊)
A Powerstate dolgokról meg olyan véleményeket szoktam hallani, hogy inkább kerülje az ember, mint a tüzet, bár személyes tapasztalatom nincs a cuccaikról.
Nekem egy Peavey 412JS ládám van (használtan vettem 70-ért), ránézésre kicsit masszívabb, mint a Behringer, de azt még valamiért nem próbáltuk ki, hogy ugyanazon az erõsítõn A/B próbát csináljunk a két láda között, majd lehet hogy szombaton a próbán felvetem a dolgot.
Sztem láda és láda között az a fõ különbség (hangszórókat nem számítva), hogy milyen anyagból, milyen minõségben van összerakva - na ezzel most kurva okosat mondtam 😊 Nyilván egy 10 milis pozdorja lemezbõl összerakott láda nem úgy szól, mint egy 20-25 milis tömörfa deszkákból készült. Ami minõségnél meg az lehet fontos, hogy ezeknek a ládáknak légmentesen kell zárniuk (már ha zárt rendszerû ládát akarsz venni), ha kicsit szelel valamelyik illesztésnél, az megint ront a hangján. Számíthat a belsõ kialakítás is, hogy hogyan van megtervezve az egész doboz.
Egyébként hangszóró témában régebben volt már itt oksokodás párszor részemrõl, olvass vissza 😊

a powestate is egy jó alternatíva, azokat is néztem, de a 4×12es ládák ott is inkább olyan 80-100-és 100 fölött vannak.. nekik inkább a fejeiket néztem, majd egyszer el is akarok menni meghallgatni egy pgt-120ast..

grr.. a linkek nem sikerültek.. sorry

ahol én utánaolvasgattam, annyira azért nem szokták írni hogy nem lenne olyan nagyon jó..
pl <a href=http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Behringer/BG412S+412+Cabinet/10/1>itt</a>, vagy <a href=http://www.zzounds.com/item--BEHBG412S>itt</a> annyira nincsenek lepontozva, és emiatt(meg ugyebár az ára miatt) nekem eléggé szimpatikusak lennének, csak hát még élõben nem volt hozzájuk szerencsém..

barnie1990
Olcsón kapsz magyar Powerstate ládát Celestion hangszórókkal.Asszem 50 és 60ezer között van.

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
Behringer ládák nem kifejezetten jók, sztem nézz körül használt ládák között nem tudom mennyit szánsz rá de 60 körül már lehet kapni jobb ládákat használtan. Igazából a hangszóró ami benne van a fõ lényeg, egyik legjobb ha celestionnal van szerelve (lásd marshall ládák)

van valakinek tapasztalata 4×12es Behringer ládákkal kapcsolatban??
vagy milyen elfogadható alsóbb árkategóriás ládákat érdemes venni, amik úgy tényleg használhatók?!
meg úgy egyébként is mennyi különbségek tudnak lenni láda és láda között(azért legalább annyi tételezzünk fel hogy valamire való hangszórókkal szerelik õket)?
mondjuk gondolom itt is nagyban érvényesül az a dolog hogy pl egy Marshall "feliratnak" elkérik az árát..

barnie1990
Amiket felsoroltál meg lehet venni külön is,ha valakinek nincs pénze startból kiadni a pénzt.Viszont ezért fontos,hogy a pénzünkért legalább az összeszerelés meg az anyagok legyenek jók.Szerintem.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
Azért azt megjegyezném, hogy az alkatrész árak amiket leírtál a pórnépre vonatkoznak, aki az utcáról bemegy a boltba és:

-Kérek egy floyd rose tremolót!
-Kettõ lett, maradhat? <#nyes>

A gyártóknak ugyanezek szerintem 70%-al olcsóbbak, és így mocskos nagyot kaszálnak vele! Ezt bizonyítja az is, hogy egy kevésbé felkapott márka és egy "nagy név" azonos specifikációjú gitárja között akár 2x-es árkülönbség is lehet pedig nagyjából (1-2 % különbséggel) azonos alkatrészekkel és anyagokkal készülnek, sõt olyat is láttunk már hogy az olcsóbbon jobb cuccok voltak! Sokszor azt a kis feliratot fizetjük ki a gitár fején!

A 20.000-es kategórián meg feltételezhetõen minimális a haszon viszont tényleg hitvány hangszerek és évente eladnak belõle csillió darabot a kasza így ugyanaz, csak ráadásul szar a termék, de óccsó! <#wink>

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

"..lerakom a hajam.."

LOL

Hellhammer
Mondjuk olyat is hallottam, hogy némelyik alsó kategóriás gitárnál a festést úgy oldják meg, hogy nem festik, hanem valami fóliát raknak rá. Jobban belegondolva ezen is lehet spórolni, mert mikor megkérdeztem pár szakit, hogy mennyiért vállalná be a gitárom festését és fényezését, azt hittem lerakom a hajam mikor az összeget mondták (50e volt a legalja).

egyébként ja.. tényleg kicsit ijesztõ h az elõzõ(vagyis hát az elsõ) gitárom 20E pénzért vettem, és annyira nem volt az egész gitár-dolog legalja, mert nekem nagyon kényelmes volt rajta játszani(egy sima Johnson JS strato volt)..egész korrektnek tûnõ anyagokból volt, kényelmes nyak.. mindössze az elektronikája volt "kicsit" gyengébb, szóval hiába kapcsolgattam a pickupokat meg tekergettem a potikat(tone vagy volume), nem volt gyakorlatilag semmi különbség a hangjában..😄
de hát akkor még nagyon punkok voltunk, jó volt az bõven..😄DD

Hellhammer
A jó minõségú alkatrészeknek azért megvan az áruk. Csak példának vegyünk egy H-H elrendezésû gitárt:
- hangszedõk darabja olyan 20-25e Ft, kell 2db -> 40-50e Ft
- jó potméterek darabja 2e körül van, a jack aljzat meg a kapcsoló is kb. 2-2,5e, 4db poti + aljzat + kapcsoló -> 12e Ft
- húrláb, híd -> a kettõ együtt olyan 20e Ft
- ha tremolóval nézed, akkor egy normális floyd rose az olyan 50e Ft + 10e Ft a satu
- nyereg kb. 1500 Ft
- hangolókulcsok 15-20e környékén vannak

Ha ezeket összeadod, akkor ott tartunk, hogy kb. 90-100e Ft fix húrlábas megoldással és 130-140e Ft floyd rose tremolóval - ez az összeg úgy jött ki, hogy nem a legjobb minõségû cuccokat néztem, hanem "csak" az átlag felettieket. Ez mellé jön a gitár teste, nyaka és az apróbb "sallangok" mint a koptatólap, húrleszorítók ha kellenek, a kis bütykök amibe a hevedert akasztod (ennél is pl. ha straplock-ot használsz, mert nem szeretnéd, hogy csak úgy kiakad a heveder és a gitár a földre esik, na az olyan 6-7e Ft).
Szal nagyon könnyen el lehet szállni az árakkal, ezért nem is értem, hogy amikor ilyen 20e Ft-ért adnak gitárt, az hogyan lehet nyereséges (vagy ami rosszabb, hogy milyen minõségû cuccokból lehet).

Egyébként régebben úgy voltam vele, hogy nem kell nekem új gitár, hanem szépen felújítom - feltuningolom az Epiphone-omat. Aztán amikor utánanéztem az áraknak, akkor inkább úgy döntöttem, hogy inkább veszek új gitárt ami gyárilag olyan, mint amit szeretnék, mert pénzben ugyanott vagyok, ha beleszámolom az Epiphone eladásából bejövõ pénzt, és azért csak jobban összerakják a dolgokat agyártónál, mint én otthon a konyhaasztal mellett 😊

htr93
pár napja arról beszéltünk, hogy vannak szar b.c. richek,80 ezerér,meg jók, többér.

barnie1990
Vidd ki színpadra.

Zene nélkül mit érek én?

htr93
Sajnos nem.
Szerinted mi érhet egy gitárban 100-150 ezreket? Mármint, pl én egy Johnson Baltimore-n játszok, ami kemény 35 ezer volt, és mégis tökéletesen megvagyok vele elégedve.

Rockshow
Ha a húrláb emelése és/vagy a nyak állítása nem oldja meg a problémát, kicsit szoktak reszelni a bundokból, de ha ilyet még nem csináltál fordulj szakemberhez!

Rockshow
Elég jól néz ki az új kollekció! És az új X11-be már EMG HZ-ket pakoltak, az XTH meg erõsebb felületképzést kapott, beszarás!

Rockshow
Én meg azt vettem 😊 bõ fél éve, és elképesztõen jó!!! Egyetlen apró kifogás lehet csak, ennek a típusnak a festése (OP😎 elég sérülékeny, viszont ha kicsit kopik akkor is jól mutat, kicsit barnásabb lesz! Amúgy tökéletes pontos, szép, és QWA nagyot szól!

az explorerek tényleg jól néznek ki, meg tetszenek a mindenféle trükkös berakások 😊
viszont gyárthatnának valami übermetál aktív elektronikás SG fazonú cuccot is.. azt bírnám nagyon 😄DDDDD

Hell boy
Na tessék csak kérni kellett és láss csodát... 😄 remélem lesz többféle variációba ez a RR forma és az explorer, úgyértem ami a hardwaret illeti, mert floydra nincs szükségem viszont az aktív hangszedõk jól jönnének bele. kiváncsian várom mikor lesznek kaphatóak ezek kishazánkban.

barnie1990
Bizony beindult nekem is a nyálelválasztásom. <#wow1>

Zene nélkül mit érek én?

forza milan
Itt van végem😄😮Nemsemmi....Komolyan most gondolkodom ennek látszatán...hogy az akusztikus és a msotani Cortom eladásával beujitok ezek közül vmit hogyha ezek között is van alsóbb kategória(100 alatt)😄

barnie1990
Csak neked a Cort várható 2008-as kínálatából<#finom> :
Itt ni

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
Na igen ez már télnyleg igazi metál gitár, aktív elektronikával használható floyddal, mahagóniból és mind ezt ennyiért... azt az egyet sajnálom hogy nem gyártanak Flying V-t. pedig azt hiszem ha belevágnának más fajat formák gyártásába hasonló áron akkor hamar lerugnák a többi konkurens márkát.

barnie1990
Volna itt egy börning kveszcsön:
Gitáromon hogyan tudnám házilag megszûntetni a zörgést az elsõ 2 bundon?
Új húrszett segítene?
És,ha vastagabb húrt teszek rá,akkor hogyan kell oktávot állítani?

Zene nélkül mit érek én?

barnie1990
165-ért pedig ott az X-TH,amely még átmenõ nyakas is!Én azt venném.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
CORT ELV K6 ez szerintem tökéletes metál hangszer, nagyon igényesen legyártva, teljesen megéri az árát, ez modjuk kimeríti a keretet mert 155.000,- de nagyon jó ár/érték arányú! A lent említett LTD-k is tökéletesek de úgy tudom, azok még húzósabbak árban (a 400-as biztosan)!

Hellhammer
Nekem EC szériás LTD-m van ami az LP forma, de nagyjából ugyanaz a specifikáció, mint az SG 😊 Mondjuk nekem EC-2005 van, ami kicsit másabb mint a 400-as sorozat (nincs fedlap, aktív hangszedõ, átmenõ húrozás), de alapjaiban ugyanaz, a zenekarunkban a másik gityósnak van EC-400. Azt tudom mondani, hogy sztem elég megbízható gitár, nem hangolódik el, nem mutatja a kopás jeleit és az elektronikai része is hibamentes. Hangra eléggé metál cucc (mondjuk nekem az aktív hangszedõk miatt ez "természetes" - de a passzív EC-400-asban is van bika). Tisztán is szépen szólnak, a passzív hangszedõs verziónak szép kerek hangja van, az én aktív hangszedõsömnek meg sok a mélye és a közepe a nyaki hangszedõt használva tisztán, szal szépen átszól.
A nyaka elég kényelmes nekem, a Gibson nyakhoz képest nagyon vékony, van akinek már ez a vékonyság nem jön be. Kicsit háklis arra a gitár, hogy jól legyen beállítva, de ezt a beállítást nem kell sokszor megcsinálni (csak elõször, meg amikor húrvastagságot vált az ember). Én úgy vettem észre a 1,5 év alatt, amióta a gitár nálam van, hogy nem megy el a nyaka, szal valószínûleg rendesen kiszárított fából csinálják, nem pedig nálam szikkad 😊
Egyébként egy ismerõs zenekarban a gityósnak meg Epiphone SG-je van (nemtom pontosan melyik modell), totál ledöbbentem, hogy milyen morcosan tud az is szólni, de emellett meg a tisztája is nagyon szép volt.

Hell boy
is-is

Sabcsee
Ti autodidakta módon vagy gitártanárral tanultatok meg gitározni?

kaka

barnie1990
Na az már használható valamire. 😊

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
thrash, nem trash