Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
911tabs.com-on nézted?
Érdemes még a Guitar Pro 5 programot beszerezni, nagyon hasznos cuccos.
Érdemes még a Guitar Pro 5 programot beszerezni, nagyon hasznos cuccos.
...vágod?
Sziasztok!
Kezdõ gitáros vagyok, nyomatom az újterpeszeket rendesen :-). És annyira meg szeretném tanulni az Americatol a Sister Golden Hair-t gitáron játszani. Kerestem is az accordait neten de sehol sem találtam, youtubon találtam egy oktató videót, de az alapján vhogy nem sikerült megtanulni. :-( Tabot is kerestem, de nem találtam olyat ami a könyvemben levõ tabulatúrához hasonlitana. A könyvemet Andrásik Remo irta.
Kezdõ gitáros vagyok, nyomatom az újterpeszeket rendesen :-). És annyira meg szeretném tanulni az Americatol a Sister Golden Hair-t gitáron játszani. Kerestem is az accordait neten de sehol sem találtam, youtubon találtam egy oktató videót, de az alapján vhogy nem sikerült megtanulni. :-( Tabot is kerestem, de nem találtam olyat ami a könyvemben levõ tabulatúrához hasonlitana. A könyvemet Andrásik Remo irta.
Lehet, hogy már régebben linkeltem, de azért a biztonság kedvéért:
Chronix Radio
Ez egy netes rádió, 3 csatornán nyomnak csak rock/metal zenéket.
Chronix Radio
Ez egy netes rádió, 3 csatornán nyomnak csak rock/metal zenéket.
megnézem én is. htx 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Sziasztok lenne egy peroblémám!az a probléma, hogy használat közben az erõlködõm ami egy (Hiwatt G100 112R) kábé fél óra után érdekes szaga lesz, olyan mint amikor belépsz egy számítógépes terembe kábé. Vmi olyasmi mint amikor egy elektronyos szerkezet nagy áramot vesz fel, csak erõsebb. Na és ilyenkor doboz hangja lesz. Még nyáron besült emiatt a hangszóró (szt monták, hogy túl lett hajtva,de fél hangerõn se volt használva álatlában inkább harmad környékén, és a bandában a másik gitárosnak ugyan ilyen hájvattja van és az jobban volt használva és semmi ilyen jellegûû problémája nincs. Érdekes...)azóta mókáztam, ide-oda vittem, vitték, most újra lett tekercselve és annak jónak kell lennie, a fejre meg nyáron is azt monta a mûszerész, hogy semmi baja de most is bemérették. Ennek ellenére vmi még se jó. kábé ennyi a baja.Szerintetek mi baja lehet?
Nah itt a screenshot arról a visszhangos gitáros részrõl:
Majd ha lesz kis idõm, akkor összegyûjtöm ezeket a gitáros cuccokat amiket írtam és közkinccsé teszem 😉
Majd ha lesz kis idõm, akkor összegyûjtöm ezeket a gitáros cuccokat amiket írtam és közkinccsé teszem 😉
Az a behalkulás valószínûleg az lehet, hogy a kompresszort kicsit erõsre állítottam és ott ugye kicsit csökken a zene "sûrûsége" ezért a kompresszor is kevésbé nyomja ott a fankit. Majd emgpróbálom megfejteni, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a dolgot.
Az a szám amit régebben linkeltem már az sem tudom mi lehet, már jó rég csináltam azt 😊 Azóta azért remélem fejlõdtem valamit (a visszajelzésetek alapján valószínûleg 😊), meg most már sokkal több eszközt használok. Minél jobban belemegyek a témába, annál jobban jövök rá, hogy a Guitar Rig/Amplitube kettõs mennyire korlátolt lehetõségekkel bír.
Most talán már rálellek az ultimate megoldásra 😊 Úgy néz ki a dolog, hogy a Guitar Rig illetve Amplitude erõsítõ szimuláció de a ládaszimulációja ki van kapcsolva, aztán jön a Voxengo CurveEQ amihez sikerült szereznem jóféle spectrum file-okat, aztán impulse-ból rakok mögé hangfal szimulációt, amibõl szintén sikerült találnom pár fasza dolgot.
Mondjuk még jobb megoldás az erõsítõszimulációknál a 2 "nagy" helyett vagy a Dirthead, vagy Voxengo Bogex, vagy a Simulanalog Soldano elõfok szimulációja (ez utóbbit ma találtam, rövid próba után ez az új kedvencem 😊). Mindegyiknek sokkal organikusabb a hangja mint a Guitar Rig-é vagy az Amplitube-é. Aztán jöhet az egészre kis multiband kompresszor, kis eq, meg a BBE Sonic Maximizer és kész a gitárhang 😊
Az a szám amit régebben linkeltem már az sem tudom mi lehet, már jó rég csináltam azt 😊 Azóta azért remélem fejlõdtem valamit (a visszajelzésetek alapján valószínûleg 😊), meg most már sokkal több eszközt használok. Minél jobban belemegyek a témába, annál jobban jövök rá, hogy a Guitar Rig/Amplitube kettõs mennyire korlátolt lehetõségekkel bír.
Most talán már rálellek az ultimate megoldásra 😊 Úgy néz ki a dolog, hogy a Guitar Rig illetve Amplitude erõsítõ szimuláció de a ládaszimulációja ki van kapcsolva, aztán jön a Voxengo CurveEQ amihez sikerült szereznem jóféle spectrum file-okat, aztán impulse-ból rakok mögé hangfal szimulációt, amibõl szintén sikerült találnom pár fasza dolgot.
Mondjuk még jobb megoldás az erõsítõszimulációknál a 2 "nagy" helyett vagy a Dirthead, vagy Voxengo Bogex, vagy a Simulanalog Soldano elõfok szimulációja (ez utóbbit ma találtam, rövid próba után ez az új kedvencem 😊). Mindegyiknek sokkal organikusabb a hangja mint a Guitar Rig-é vagy az Amplitube-é. Aztán jöhet az egészre kis multiband kompresszor, kis eq, meg a BBE Sonic Maximizer és kész a gitárhang 😊
Nemtom melyik tiszta hangzásra gondoltál, ebben sehol nincs olyan 😊 Ha az elején az a visszhangos kicsit dallamos prüntyögés lenne az, akkor az egy sima Guitar Rig 3 preset. Ultrasonic erõsítõmodell matched cabinet ládával, utána van egy Quad Delay meg egy Studio Reverb. Minnyá lövök róla screenshot-ot.
Az ének témára én is kíváncsi leszek 😊 2 énekesük van amolyan metalcore stílusban, azaz az egyikük üvölt/hörög/röfög, a másikuk pedig énekel dallamosan néha meg károg olyan black metálosan (néha kicsit hamiskás, de ugye azt is ki lehet húzni helyesre 😊). Koncerten hallottam már õket párszor, sztem passzol a zenéhez az amit csinálnak.
Az ének témára én is kíváncsi leszek 😊 2 énekesük van amolyan metalcore stílusban, azaz az egyikük üvölt/hörög/röfög, a másikuk pedig énekel dallamosan néha meg károg olyan black metálosan (néha kicsit hamiskás, de ugye azt is ki lehet húzni helyesre 😊). Koncerten hallottam már õket párszor, sztem passzol a zenéhez az amit csinálnak.
2 percnel behalkul az egesz szam egy picit?. aztan lassan vissza is jon a hangero<#bee1>#bee1>
amugy szerintem jo lett.
regen linkeltel egy "szam2b.mp3" nevu felvetelt amit szinten te csinaltal. na ha az jo volt "masterelve" akkor ez qrva jol meg lett csinalva😊
grat<#smile>#smile><#eljen>#eljen>
(szam2b.mp3)
ui. bar vmi remlik ,hogy ott a felvetel korul voltak gazok lehet azert nem sikerult akkor ennyire jol??. lehet rosszul emlekszem<#nemtudom>#nemtudom>
amugy szerintem jo lett.
regen linkeltel egy "szam2b.mp3" nevu felvetelt amit szinten te csinaltal. na ha az jo volt "masterelve" akkor ez qrva jol meg lett csinalva😊
grat<#smile>#smile><#eljen>#eljen>
(szam2b.mp3)
ui. bar vmi remlik ,hogy ott a felvetel korul voltak gazok lehet azert nem sikerult akkor ennyire jol??. lehet rosszul emlekszem<#nemtudom>#nemtudom>
nekem nagyon tetszik, érdekelne, hogy a szám elején a tiszta hangzás hogyan/mivel érted el, illetve milyen programmal dolgoztál.
zeneileg nagyon jó, az egyetlen dolog, ami nagyon belekavarhat az összképbe, az az ének - vagy nagyot dob majd rajta, vagy nagyon lesilányítja. Ehhez a számhoz sztem nem menne túl jól az 5 percnyi hörgés, inkább okosan, szépen, jól kéne énekelni hozzá - persze ez csak az én véleményem
zeneileg nagyon jó, az egyetlen dolog, ami nagyon belekavarhat az összképbe, az az ének - vagy nagyot dob majd rajta, vagy nagyon lesilányítja. Ehhez a számhoz sztem nem menne túl jól az 5 percnyi hörgés, inkább okosan, szépen, jól kéne énekelni hozzá - persze ez csak az én véleményem
...vágod?
Nemtom erre gondoltál-e: Guitargeek.
Helló tudnátok segíteni hallottam egy oldalról amin megtudom nézni hogy a híresebb zenekarok mien gitárt ,erösítõt szóval hogy mien cuccokat használnak DE NEMTUDOM AZ OLDAL CÍMÉT SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!
Itt van egy felvétel amit az egyik helyi zenekarnak csináltam, egyelõre még vokál nélkül. Észrevételeket, javaslatokat szívesen várok a hangzással kapcsolatban (a zenei részen nemtok módosítani hisz nem az én zenekarommal csináltuk).
Nah akkor tessék itt van.
Használjátok egészséggel 😊
Használjátok egészséggel 😊
Igaz hogy én eddig csak és kizárólag olvastam ami itt beszélgetés folyt, de most kénytelen vagyok beírni, hogy bíztassalak: töltsd fel! 😊
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Sziasztok húrnyûvõk!
Ismét nyitva kicsi boltom, várom a tanulni vágyók jelentkezését!
Kezdõtõl a haladókig, vagy akár a kihívásokkal küszködõ profikig várok mindenkit sok szeretettel. Felvételi elõkészítés Kõbányára, jazz-tanszékre stb.Jazz-tõl a death metálig, Bach-tól Ferus Mustafovig, alkonyattól pirkadatig...
Tel: 20-534 6165
[email protected]
Üdv
megya
Ismét nyitva kicsi boltom, várom a tanulni vágyók jelentkezését!
Kezdõtõl a haladókig, vagy akár a kihívásokkal küszködõ profikig várok mindenkit sok szeretettel. Felvételi elõkészítés Kõbányára, jazz-tanszékre stb.Jazz-tõl a death metálig, Bach-tól Ferus Mustafovig, alkonyattól pirkadatig...
Tel: 20-534 6165
[email protected]
Üdv
megya
erdekesnek tunik😊
enis kivancsi lennek ra
enis kivancsi lennek ra
Van ilyen oktató programom, hogy Guitar Speed Trainer. Ha esetleg van rá igény, akkor feltöltöm valahová 😉
Még nem nagyon mentem bele a dologba,csak átfutottam rajta. Röviden annyit róla, hogy azzal kell kezdeni, hogy 6 különféle területen (egyirányba pengetés, váltott pengetés, kromatikus menet, skálázás, fix figurák, véletlenszerû figurák) metronómra játszva le kell osztályoznia magát az embernek, így létrejön egy "speed profile", aztán erre építve vannak a leckék mind a 6 területen (+1 "burst" nevû kategória is van). Úgy néz ki, hogy az osztályozás szerint mindenkinek megvan az a sebessége amin gyakorolva tud a legtöbbet fejlõdni, a program csinál ilyen sebesség görbéket és azon haladva megy 1-1 lecke.
Mondjuk a honlapon jobban le van írva, olvassátok el 😊 Én kiváncsi vagyok, hogy mennyire mûködik ez a dolog, de így próbálatlanul is látok benne fantáziát.
Még nem nagyon mentem bele a dologba,csak átfutottam rajta. Röviden annyit róla, hogy azzal kell kezdeni, hogy 6 különféle területen (egyirányba pengetés, váltott pengetés, kromatikus menet, skálázás, fix figurák, véletlenszerû figurák) metronómra játszva le kell osztályoznia magát az embernek, így létrejön egy "speed profile", aztán erre építve vannak a leckék mind a 6 területen (+1 "burst" nevû kategória is van). Úgy néz ki, hogy az osztályozás szerint mindenkinek megvan az a sebessége amin gyakorolva tud a legtöbbet fejlõdni, a program csinál ilyen sebesség görbéket és azon haladva megy 1-1 lecke.
Mondjuk a honlapon jobban le van írva, olvassátok el 😊 Én kiváncsi vagyok, hogy mennyire mûködik ez a dolog, de így próbálatlanul is látok benne fantáziát.
Üdv itt! 😊
Most eléggé kihalt itt a fórum, ennél azért nagyobb pörgés szokott itt lenni. Biztos mindenki a szilveszteri fáradalmakat piheni 😊
htr93: a hangzásnak csak egy részét adják az effektek, erõsítõk. A java részt az ember adja (nagyon sokan mondták már, hogy a jó hang elsõsorban a kezekben van), aztán nagyon sokat számít maga a gitár is, de még az olyan dolgok is, hogy milyen pengetõt, kábelt, húrt stb. használsz.
Van egy video sorozat, amiben Paul Reed Smith elmagyarázza ezeket a dolgokat. Itt megtalálod, PRS Good Guitar Sound néven van 3 db video (angolul van, szal kell nyelvtudás hozzá).
Nem azt mondom, hogy kezdõként kell 150-ért gitárt venni, de ne legyen olyan illúziód, hogy nem számít a gitár.
Most eléggé kihalt itt a fórum, ennél azért nagyobb pörgés szokott itt lenni. Biztos mindenki a szilveszteri fáradalmakat piheni 😊
htr93: a hangzásnak csak egy részét adják az effektek, erõsítõk. A java részt az ember adja (nagyon sokan mondták már, hogy a jó hang elsõsorban a kezekben van), aztán nagyon sokat számít maga a gitár is, de még az olyan dolgok is, hogy milyen pengetõt, kábelt, húrt stb. használsz.
Van egy video sorozat, amiben Paul Reed Smith elmagyarázza ezeket a dolgokat. Itt megtalálod, PRS Good Guitar Sound néven van 3 db video (angolul van, szal kell nyelvtudás hozzá).
Nem azt mondom, hogy kezdõként kell 150-ért gitárt venni, de ne legyen olyan illúziód, hogy nem számít a gitár.
miafasznak150 ezer pénzes gitár? oké beztos jó de azér mégis.
a tone meg a többi meg nem feltétlenül a gitár dolga.
Az már effektpad nem???
a tone meg a többi meg nem feltétlenül a gitár dolga.
Az már effektpad nem???
Sziasztok!
Király István vagyok.
Remélem sok hasznos információt kaphatok esetleg adhatok ezen a fórumon.
Zenekarommal 1997 óta játszunk instrumentális zenét ismert elõadóktól illetve saját szerzeményekkel bõvítve programunkat.
Jelenleg egy Fender telecastert (Kotzen modell), illetve egy Ibanez PGM modellt használok.
Üdv mindenkinek!
Kis ízelítõ rólunk:
http://www.youtube.com/watch?v=dF9ZVuqoDg0
Király István vagyok.
Remélem sok hasznos információt kaphatok esetleg adhatok ezen a fórumon.
Zenekarommal 1997 óta játszunk instrumentális zenét ismert elõadóktól illetve saját szerzeményekkel bõvítve programunkat.
Jelenleg egy Fender telecastert (Kotzen modell), illetve egy Ibanez PGM modellt használok.
Üdv mindenkinek!
Kis ízelítõ rólunk:
http://www.youtube.com/watch?v=dF9ZVuqoDg0
A klasszikus (pont a nylonhúrok miatt) puhább az
ujjaknak, Orsika akár fürödhetne is benne😄
A western gityóknak viszont teltebb hangjuk van.
Szerintem próbáld ki mindkettõt, hozzáértõ haverral.
Ja, régen a teniszütõ hálója meg macskabélbõl volt asszem
ujjaknak, Orsika akár fürödhetne is benne😄
A western gityóknak viszont teltebb hangjuk van.
Szerintem próbáld ki mindkettõt, hozzáértõ haverral.
Ja, régen a teniszütõ hálója meg macskabélbõl volt asszem
akor gondolom ez természetes,még anyi hogy 1.nek akusztikus vagy klaszikus gitár ajánlot?
\"A gumi kopjon, ne a lelked.\"
Klasszikus gitár, szereti a damilt. 😊 Régen volt egy muksó a musichello fórumon, aki birkabelet rakott a klasszikus gitárjára, állítása szerint szép hangja volt...
meg találtam neten is egyet,vadi uj : JULIA WG 41 (enek is damilból van 3 hurja,számit valamit?agy kikéne cserélnem?)
nekem megvan a gitáriskola,és a gitársuli,nem jpgbe!
amugy az normális ha egy gitárnak, 3hurja damilból van?egyik ismerõsnek olyan van,és eladná...nemtom help me
amugy az normális ha egy gitárnak, 3hurja damilból van?egyik ismerõsnek olyan van,és eladná...nemtom help me
Nekem megvannak, de sajna a Gitáriskola az csak jpg-ekben ...
Ha megtalálom õket felpattintom valahova!
Ha megtalálom õket felpattintom valahova!
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Szintén gitárvásárlás elõtt állok, s nekem sokat segített az alábbi link:
Gitárvásárlási tanácsok
Remélem tudtam segíteni!
czs1
Gitárvásárlási tanácsok
Remélem tudtam segíteni!
czs1
A te kezedtõl függ,hogy milyen nyak passzol bele.Legalább egy pár gitárt próbálj ki,hogy legyen fogalmad róla.A kép nekem nem jön be.
Zene nélkül mit érek én?
mi a véleményetek errõl a gitárról?szeretnék veni egyet,de az elején nem akarok nagyon sok pénzt kiadni érte,nemis értek hozzá még,ugyhogy kéne egy kis segitség.melyik a jobb ha széles a nyak,vagy ha keskenyebb?mit nézzek meg gitárvásárlásnál?
sziasztok. nem tudja valaki, hogy guitar proban hogy lehet bekapcsolni a kotta nézetet? köszi.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Sziasztok!
(Nagyon) kezdõ gitáros vagyok, s a Guitar Pro 5 szoftverhez keresnék magyar nyelvû leírást, amolyan kézikönyv-félét.
Továbbá Muszty-Dobay Gitáriskola vagy Csalamádé kiadványai is érdekelnének.
Tud valaki segíteni?
Elõre is köszi!
p100
(Nagyon) kezdõ gitáros vagyok, s a Guitar Pro 5 szoftverhez keresnék magyar nyelvû leírást, amolyan kézikönyv-félét.
Továbbá Muszty-Dobay Gitáriskola vagy Csalamádé kiadványai is érdekelnének.
Tud valaki segíteni?
Elõre is köszi!
p100
Aki túlélte a beiglimérgezést, annak pengetésben gazdag boldog új évet kívánok, aki nem azt a Jóisten nyugosztalja békében és jó gitározást a túlvilági végtelen színpadokon! 😊
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Az Imhotep magazin 60 metal/hard rock zenészt kérdezett az idei év számukra legjobban tetszõ albumokról. Itt van a lista.
ha jól sejtem az egyik húr nylon (ez biztos) és a másik fém. Ez esetben a gitártól függ, hogy mit tudsz rátenni. Ha tényleg 'klasszikus' a gitár akkor nylon kell rá.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Üdv! <#help>#help> 😊
Nekem egy Fender klasszikus gitárom van. Csak véleményt szeretnék kérni, melyik húr jobb neki, mert 2-félét kaptam... Mindkettõ ugyanaz a márka: Ernesto Palla. Az egyik 'Nylon Ball End' a másik 'Clear&Silver'...
Elõre is köszönöm a segítséget, és Kellemes Ünnepeket!!! Gaby <#wave>#wave>
Nekem egy Fender klasszikus gitárom van. Csak véleményt szeretnék kérni, melyik húr jobb neki, mert 2-félét kaptam... Mindkettõ ugyanaz a márka: Ernesto Palla. Az egyik 'Nylon Ball End' a másik 'Clear&Silver'...
Elõre is köszönöm a segítséget, és Kellemes Ünnepeket!!! Gaby <#wave>#wave>
tudom hogy kicsit megcsúsztam vele, de MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT!
Gitároktatás Székesfehérváron!
06-20-445-52-42
06-20-445-52-42