Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
Ha budapesti vagy, erdekelne az a V-amp!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

kössz a választ 😊
-------
esetleg vki tapasztalatot tud mondani az Dimarzio X2N pickupról?
nekem nagyon bejön, de most sajnos csak ratyi laptop hangszórókon tudtam meghallgatni... majd talán holnap kihallgatom jobban is.. 😛

Hellosztok! Valakinek van tapasztalata vagy véleménye az Epiphone Explorer-rõl megéri az árát?

Hellhammer
Reszelgettem egy kicsit gitáron, itt az eredmény (még nincs meg a vége, de valahogy elszállt az ihlet, majd azért még folytatódik 😊): klikk.
Vélemény? 😊

Ja meg úgy néz ki, hogy a V-Amp 2 is eladósorba kerül, ha valakit érdekel az írjon, 20-ért adom, van hozzá minden (lábkapcsoló, adapter, hordtáska, kézikönyv). Aki nem ismeri: ilyen-e.

ennyi erõvel azt is kérdezhetted volna, hogy trombita vagy fagott...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

RAZOR27
Kösz a helpet!

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

John Cena
akkor elektromos szerintem az leygen

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

RAZOR27
eddig 6húros akusztikussal játszottam

John Cena
sima elektromos 6húros szerintem

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

RAZOR27
Helló!
Kezdõ gitárosnak meik ajánlott inkább? Basszusgitár, vagy sima elektro?

m814
Köszönöm a válaszokat.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

mumpic
Felére tippelnék, de nem akarok hülyeséget mondani, meg nem is volt sosem saját nagyteljesítményû erõlködõm úgyhogy passz.

barnie1990
Szal nem.

Zene nélkül mit érek én?

havernak van JS30asa, õ Panterat meg Metallicat játszik fõképp, rocksulis koncin nyomta Marshall kombóról a Cowboys From Hellt és olyan hangja volt a cuccnak, hogy majd leröpítette az ember fejét. Szal metalra Jacksont.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Rockshow
Egyértelmûen Cort, nem fogsz csalódni!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

jaja.. közben találtam valami lerást, abban is ilyesmi volt rva, hogy tulajdonképpen azt teszek rá amit akarok, csak kisebb ellenállású ládát ne..
akkor az eddigiek szerint jó lesz..
és egyébként mennyivel szól "halkabban" akkor, ha egy 4 ohmos fej egy 4 ohmos láda helyett 8 ohmosat hajt?!

mumpic
hülyevagyok: _párhuzamosan_ kötve, nem sorosan 😊

mumpic
Egyszerû, 4ohmos ládát kell rá rakni, ha nagyobbat raksz rá akkor halkabb lesz tán, ha kisebbet akkor sérülhet is. Ha 8 ohmos ládád van, akkor halkabb lesz elvileg, de még egy 8 ohmos ládával sorbakötve az már 4 ohm, meg tudja hajtani jól.

hogy van ez a dolog az ohmokkal?!😄
vagy annyira nem lényleges, hogy milyen fejhez milyen ládát kötök rá?? mert amit kinéztem fejet(laney lx120.. mi más😄), anál egy röpke adatot láttam h 4 ohm. a láda amit meg gondoltam, az meg valaszthatóan 8, vagy 16 ohm.. akkor ez most így jó, vagy hogy van?! plz help 😊

Froopy
Helló!
Remélem vki tud segíteni😊 Roland CUBE-15x-em van, és valami régies overdrive beállítást szeretnék... (3 sávos EQ ugye)
Elõre is thx😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

erre inkabb nem irok semmit<#nyes>
ez most így mi?! :')

barnie1990
Cort.

Zene nélkül mit érek én?

m814
Sziasztok.
Hosszú (évtizedes)kihagyás után szeretnék ismét gitárt venni.
Három között rágódok.Jackson JS30 Dinky,Cort EVL K4,B.C.Rich ASM.
Amire szükségem volna, egy kényelmes,riffeléshez alkalmas hangszer.
Ha valakinek van tapasztalata a fentiekkel,szívesen venném a véleményét.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

fején találtad a szöget..xDDDD

**Szólógitárost, ///Basszusgitárost
DOBOST és BILLENTYÛST keresünk zenekar alapításhoz!!!
Rock, Funky, Blues, Dögös!!! 😊 **Hívj vagy írj!!
06203975308
[email protected]
Hell boy
sztem Õ is ezt próbálja megtudni azért kérdezte 😊

htr93
Nem. milyen?

laney lx120 fejet ismeritek?

Christiansen
Les Paul-hoz pl. Marshall jól passzol

minden attól függ milyen zenéket szeretsz és mennyi pénzed van a dologra

Oké.köszi.ez lett volna a másik tippem.akkor utánaolvasok.és amugy milyen erõsítõt ajánlotok?
forza milan
Mondhatni bármilyen erõsitõ lehet...nem márkafüggõ...

Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.

Most szeretnék venni egy Epiphone Les Paul Special-II VS-t.
csak az a baj hogy nem találok hozzá erõsítõt.nem találok epiphone erõsítõt sehol.
csak ugyanaz a márka lehet,vagy az lehet más márka is?
A választ elõre is köszönöm.Sziasztok.
Borgi
Boss OS-2 finom lehet? Nekem nem kellene azaz über-gainozott hangzá, egyszerüen csak harapós legyen. Valakinek van ilyen esetleg? Tapasztalat? ;>

porki fagyok fállalon

DummyBoy
Jááááj ... ezt a Vox cuccot nagyon nem kellett volna most feldobni 😊

Utazok külföldre egy hónapra, és unalomûzõként pont a gitárt akartam magammal vinni, picit gyakorolgatni ... egy ilyen cucc + egy füles pont jó lenne hozzá 😊 Csak hogy adom be otthon ... 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Aquir
Egy kis zene ide. enjoy
ja és kicsit halk ugyhogy volume up!

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Beast Machine
hehh, én igen 😊

a neve: Lajos.

...vágod?

Borgi
néhánynak van "gyári" neve, ami nem csak egy szám, ahnem név. De biztos vannak olyan emberkék akik olyan kapcsolatban élnek gitárjukkal, hogy még nevet is adnak kedvesüknek ;>

porki fagyok fállalon

Hell boy
ha szólózáshoz kell MT-2 mellé akkor sztem a delay a nyerõ.

RAZOR27
Ti elneveztétek a gitárotokat? XD hülye egy kérdés, csak a haverjaim húznak, hogy elszokták 😄

Helló

Egy új pickupot szeretnék venni a gitáromba, a dimarzio x2n-t néztem ki. Tud valaki valamilyen véleményt, tapasztalatot mondani?

Ezen felül még 1 pedált is akarok venni a metal zoneom mellé, de nem tudom milyet vegyek. Chorus, reverb és delay közül valamelyikre gondoltam. Szólózáshoz kéne, de csak az egyiket tudom megvennei. Szóval melyiket ajánljátok?
köszönöm a tippeket, a helyzet az hogy jelenleg tudtommal Behringernek nincs ellenfele a kategóriájában, a legolcsóbb Line 6 interfész is 2szer olyan drága(persze könnyen lehet hogy 2x olyan jó is), csak hát szegény ember vízzel fõz... ha nem késik és jobban szól mintha torzítót dugnám hangkártyába az már fél siker.
Még próbálok utánnanézni, meg boltban mit mondanak, de ha megveszem akkor majd elmondom a véleményem a cuccról.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

mumpic
hmm, feamatarnak ment, bocs :$

mumpic
Még bele lehetne venni a konverziós idõt is, mert egyes eljárásokkal bosszantóan sokat késhet a 24 bites AD a 16 biteshez. De ez már tényleg csak beleokoskodás, mert több eljárás is létezik, minden cégnek megvan a saját kedvence, csak azt tudnám hozzátenni hogy ne ragaszkodj a Behringerhez 😊 Amúgy meg hallgasd meg, hallgass meg másokat is, hallgass meg rosszabbakat és jobbakat is, vesd össze a szolgáltatásokat és az árakat, és ez alapán dönts, és ne a marketing vezéreljen. Uff 😄.

Hellhammer
Na a Digitech elkelt végre. Valaki vegye meg a számítógépemet gyorsan, mert ebay-en már kinéztem egy PodXT-t magamnak amin 2 nap múlva jár le az aukció 😊

Hellhammer
A Behringer-t szokás fikázni (nem alaptalanul), de ez nem jelenti azt, hogy minden termékük szar 😊
Sztem attól mindenképp jobb megoldás egy ilyen, mint hogy a gitárt simán a hangkártya mikrofon vagy line in bemenetére kötni minden egyéb cucc nélkül. A leírása szerint van hozzá asio driver, szal elméletileg a késése is jobb, mint egy normál hangkártyának (ilyen real time effektezés szempontjából).
A 16 bites felvétel elég lehet, de jobb a 24 bit 😊 Úgy képzeld el mondjuk, mint ha néznél egy 16 vs 24 bites képet. A 16 bites is elég jól néz ki, de bizonyos helyzetekben elveszhetnek részletek a kisebb bitmélység miatt. Leegyszerûsítve audiónál úgy van ez a dolog, hogy van a mintavételezési freki (44,1kHz, 48kHz, 96kHz stb.) ez azt mutatja, hogy egy másodperc alatt hányszor van mintavétel a hangból. A bitmélység pedig arra vonatkozik, hogy 1-1 mintavételnél a jel szintjét (hangerejét) milyen részletességgel tárolják. 16 bitnél durván 65 ezer különféle állapotot lehet rögzíteni, 24 bitnél ez a 256-szorosa azaz 16 millió. Ez annyit jelent, hogy sokkal nagyobb a dinamika tartomány és jobb a jel/zaj arány.Hülye és nem pontos/szakszerû példa következik: mondjuk 0-100dB között tudsz felvenni és az alapzaj szint legyen mondjuk 20dB. Ha 5 állapotban tudod jellemezni a hangerõt, akkor ebbõl 1 állapot lesz zaj, és 4 állapot a tényleges jel leírása (ha megkérdeznek akkor ezeket mondhatod: zaj/halk/normál/hangos/kurvahangos). 20 állapotnál, már csak 4 jut a zajra és 16 a tényleges jelre -> részletesebben tudod jellemezni a hangot (zaj/zaj/zaj/zaj/alig hallom/jajj de halk/elég halk/halk/márminnyájó/kezdem érteni/kicsit halk stb. 😊)
Emiatt kisebb jelszinten is lehet rögzíteni, mert nem vesznek el annyira halk hangok az alapzajban - így több tartalék marad az esetleges hangosabb részeknek -> kisebb az esély a túlvezérlésre (digitalizálásnál ez nem olyan torzítást okoz, mint analóg cumóknál, hanem szimplán levágja a hangos részek tetjét, azaz adatvesztés van - ez elég szarul hangzik, olyan recsegés féle). Mivel kisebb jelszinten tudsz rögzíteni, így nem olyan fontos kompresszort vagy limitert használni a felvételi láncban.
Nah akkor döntsd el, hogy elég-e a 16 bit (sztem elég, de ha van lehetõség 24 bitet használni, akkor azt kell) 😉

Hellboy: passzolom a dolgot, nálam ilyet nem csinált. Nem lehet, hogy valahol be van kapcsolva a host progidban vst automatizálás?

Hellhammer
Hallgasd meg, hogy milyen hangja van. Ha nagyon rossz, akkor talán egy Hughes&Kettner Red Box (ilyen) segíthet még a dolgon, de nemtom ez mennyire jó kütyü, még nem próbáltam (ismerõsömnek van ilyen, esetleg tõle meg tudom kérdezni, hogy mennyire használható).

Hell boy
Hellhammer: az mitõl lehet hogy a Dirthead pluginnál amikor átváltok a 3. csatornára és bezárom a plugin ablakot õ automatikusan visszarakja a tiszta csatornára?