Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockshow
Jó-jó akkor legyen evõpálcika, de tény hogy ennyi pénzért még kezdõ gitárnak is lehet tisztességesebbet venni!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

tigeroo
hi! úgydöntöttem hogy veszek 1 basszusgitárt.
0 gyakorlattal kb. mennyi idõ lenne míg megtanulnék slappelni + tappelni?

nagyon nehéz amugy?😄
(jazz+funky)
ez nem az én napom..:S

<a href=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=991417227&no=22298> az ohmokkal kapcsolatban valaki tudna kicsit segíteni?? :$ </a>

Nah hella
Csak azt akartam megkerdezni hogy ha valaki igy latasrol felismeri errol a keprol a dolgokat az szoljon:d A BOSS DS 2 azt mar felismertem de a tobbit nem köszi a helpet elore is http://www.onetonnemusic.com/mt-static/archives/pedal_board_002.jpg
kep nincs nagyobb
Azért ez egy kicsit erõs hogy tûzifa. Nem azt mondom, hogy nagyon komoly cuccok lennének de arra hogy valaki tanuljon tökéletesen megfelelõ bármelyik 2 gyártó kicsit normálisabb árkategóriájába tartozó darab (mondjuk 40k környékén).

Rockshow
Vorson, Johnson felejtõs tüzifának való szemét vegyél Cort-ot itt a gyár honlapja:
Cort Guitars
itt kapod meg a legolcsóbban:
Hangszerdiszkont
Ezek a legjobb ár/érték arányú gitárok ma a piacon!

Bár lehet hogy Vorson EDG 45...De én h-s-h pick-up sorra emlékszem...
Új összeállítás: Johnson Blueline 50W, 49e-ért, Vorson nemtommilyen (valszeg EDG...48 talán), 31-ért. Amúgy ismerõsöm ismerõse hallott a Knight-errant-rõl, szerinte kezdõ gitárnak nem rossz.
Vélemény A Vorsonról(errõl nem láttam túl sok jó véleményt a neten) és a Johnsonról?
forza milan
Tényleg...Látok vadiúj Digitech modelleket...Nem tud vki róluk valamit?

forza milan
HI!Ez nem éppen Eldorádó,de már felfigyeltem énis ezekre a Jay cuccokra én itt:Jay turser gitárok

nekem korg ax5g multieffektem van. sztem nagyon jó, ez asszem az ax3as csak expression pedállal. 22,5k volt az eldoradóban. most mikor ott voltam érdekldõtem les paul gityók iránt 60-70rugó környékén és a hapi ajánlott egy les pault asszem jay turser volt piros színben 59papírért. aki gyakran megfordul ott biztos tudja melyikrõl van szó. az én gityómhoz képest nagyon jól szólt. vki meg tudná mondani a pontos nevét, vagy be tudná linkelni másik oldalról?
Köszi az infot az erõsítõvel kapcsoltba. Effekt ügyébe még a zoom g1 -en gondolkoztam de annak kicsit olyan mûanyag a hangzása vagy hogy is mondjam. Persze ennyi pénzért azért az se rossz. Ha meg lesz a Korg írok róla csak most még az erõsítõ meg az effekt között vacilálok mert sajnos csak az egyikre lesz pénzem.

BlastR
Ha beszerezted A Korg AX3-as effektet akkor majd irhatnál rolla valamit,mert en is beakarok szerezni egy multieffektet..

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

BlastR
Nekem ilyen erõsitõm van megvagyok vele elégedve.A hang erejétõl féltem de megnyugtatott a boltos hogy elég erõs lesz.
Csak max 5-Sön nyomatom mert hangos....

Hecker007
ez igaz 😊
az elején tényleg nem kellenek ilyenek, de egy erõsítõ nem árthat

mumpic
Csak csönd kell hozzá. Amp nélkül is hallani, igaz, egész máshogy szól, és erõsítõvel játszva kijönnek a hibák jobban. Viszont én azt ajánlanám, hogy az elején, a gitározás alapjait tanulva ne használjon senki se torzulót, se semmilyen effektet. Szépen el lehet velük darálni meg maszatolgatni, de tisztán kipengetni dolgokat tuti nem. (Skálák, akkordbontások, ujjgyakorlatok, sötöbö)

Hecker007
elektromos gitárt én 40-50k alatt nem vennék, legalábbis ismerõsömnek nem volt vele jó tapasztalata...:S elektromos gitárhoz meg nem árt erõsítõ meg efekt cucc sem, bár otthonra tanulni meg gyakorolni elég egy efect meg egy füles 😊

trogerzsiger
hmmmm ez ismerõs :-) asszem ilyen van az osztársamnak, akkusztikuson tanulok, most de inkább elektromoson tanulnék meg a tanárom is aztmondja nekem azon kéne.

Rockshow
Hát ez tulképpen bármi lehet, próbáld meg az erõlködõt egy másik gitárral, ha azzal is zörög valószínûleg a hangszóróddal lesz gond tehát szakemberhez kell fordulni, ha másik gitárral nem zörög akkor értelem szerûen a gitárral van gáz, de ez is lehet a potmétertõl a pickup-ig minden ami "elektronyos", ha nem értesz hozzá fordulj szakemberhez! Rgo csak annyi dolgod van, hogy megállapítsd a gitár vagy az erõlködõ ment tönkre aztán irány a szaki! <#szomoru1> Amúgy milyen az erõsítõ és milyan a gitár?

McGrady
okés, köszi! én nem vagyok otthon ezekben a mûszaki dolgokban, úgyhogy nekem nem volt értelemszerû :-))

Kuss!-magyarázta.

értelemszerûen igen :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Vanek
vki nekem is válaszoljon pls

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Én ezt találtam ittde szerintem ez nagyon gagyi lehet inkább vegyél mondjuk 25 ért csak egy gitárt aztán ha lesz pénzed veszel egy erõsítõt.

trogerzsiger
Hali!

25 ezer magyar forintból tudok venni elektromos gityót, erõsítõvel?

Hi

Van valakinek ezzel az erõsítõvel kapcsolatba tapasztalata Fender Frontman 15G meg a Korg AX3-g effektel?

McGrady
sziasztok, van az erõsítõmön egy ellenállás-kapcsoló, 4 és 8ohm közt lehet váltani vele. A cuccban lévõ hangszóró ellenállása 8ohm, akkor az helyes, ha a kapcsoló is 8-ra van téve?

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Na, akkor végülis jön még valaki innen erre?
Most csütörtök. 😊
Ha esetleg jöttök, felismertek a gipszemrõl 😊

Hellhammer
Ha már Spider-en gondolkozol, akkor inkább a nemrég kiadott Spider Valve-et érdemes megnézni, vagy mondjuk egy használt HD147-et. Mondjuk nem egy kategória a sima Spider III-al, de sztem érdemes rájuk spórolni 😉

McGrady
ezeknek a kis Marshalloknak nagyon száraz a torzításuk, nekem MG15-öm van, elég strapabíró cucc, meg hangos is (próbára pl. nagyon jó), de az alap torzítás nekem ritkaszar. A multimmal itthoni gyakorlásra kiváló soundot lehet már vele csinálni. Amúgy a 30W az már egyáltalán nem kevés, én pl. a hétvégén vettem egy fullcsöves Laneyt, ami 30-as, most a "gagyibb" bemeneten nem merem 2-ig se föltekerni, mert egyszerûen brutálnagyot szól! Úgyhogy ne watt alapján ítélj, hanem inkább hang alapján :-)

Kuss!-magyarázta.

Hecker007
olyan torzítást vagy torzító pedállal vagy multyeffectel lehet csinálni

Na megnéztem a Marshallt, ki is próbáltam. Pontos neve: Marshall MG30CDR. Egész jó hangja van, bár lehet hogy mi bénáztunk, de "tûrhetõ"(gondolok itt Tankcsapda, AC/DC, Full Diesel stb) szintû torzítást nem nagyon sikerült belõle kihozni... Az ára 36e.
Knight-Errant-rõl még mindig nem tud senki semmit? Bordó szín, Floyd Rose tremoló, 24 bund, 2 strap button, asszem 5 állású pick-up váltó, dupla hangszedõk...
Amúgy kipróbáltam egy Line6 Spider III-at, 75 wattosat... Hát...ez ez ez...kell! Olyan torzítása volt... Ha már jobb leszek, kevés lesz a 30W és lesz fölös 95 ezrem, sztem ilyet veszek.
Van ilyen mûfaj?
Még csak tHrash metalról hallottam.
Ezt játsza a korai Metallica, Slayer, Testament, Kreator, Exodus, Destruction és így tovább.

mumpic
Jól választottál.
Nyugtató hatás megvan? 😊

Az a baj hogy Staggot nem láttam. Volt még Ibanez, de az drága. Erõsítõbõl más is a Marshall-t ajánlotta, úgyhogy sztem az lesz.
Knight-Errant-ról annyit megtudtam, hogy haverom haverjának ilyen pengetõje van😄 Szóval azt gyárt😄 De nekem a gitárjaik minõségét lenne jó tudni...
barnie1990
Inkább SX,mint Stagg,ahogy én tudom,de lehet,hogy mégse 😄

Zene nélkül mit érek én?

BlastR
Nyugtassatok meg hogy jol választottam mert..Az ideg szétvet... :S
A Mega 30w-os 30k volt.. ááá

forza milan
Ha engem kérdezel az Sx annyira nemjó szerintem inkább Stagg bár nem ismerem az Sx-et,a másikat nem ismerem,az erõsitõ meg egyértelmû h Marshall!!!

Hi!
3 dolog érdekelne: Az SX mennyire jó márka? Mert gondolkodom egy Vintage sorozatos SX-en, 25e környékén.
Meg olyan márka van, hogy Knight-Errant? Láttam egy bordószínû gitárt,semmi más nem volt ráírva, csak ez. 30e körül volt.
Erõsítõbõl melyik érné meg jobban? 30W-s Marshall vagy ugyanekorra Powerstate?

Elõre is kösz.
BlastR
Hali hat vettem egy erõsitõt.
Fender G 15 Frontman 15 W. Jó vétel volt? 25k
Volt még egy másik 30 W Mega de nekem nem nagyon tetszett a hangja...
A boltos is ezt ajánlotta mert a Fender jobb...

Vanek
sziasztok!
Van egy lassan 5éves erõsítõm,és most hogy húrtcseréltem,mert már nagyon kásás hangja volt,nem változott semmi. Lehet hogy elkopik egy erõsítõ hangja? vagy a gitárnak lehet baja? mert eddig az szokott lenni,hogy húrt használom pl 2-3 hónapig,amig nem lesz nagyon hamis a hang,és új húrral mindig egy tisztább hangzás jön,mostmeg maradt minden zajos...

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Köszi a tippeket.Amúgy azért mert énekes keresésnél jelentkezett egy ilyen hörgõs stílusú emerke aki monta hogy ezt tudja és ha gondoljuk próbáljuk meg.Namost jöv héten lesz vele elsõ próbánk és mindent tudni akarok errõl a srílusról, hogy úgy mennyek próbára hogy "na ezt hoztam ki magamból oszt kész" 😄
Hell boy
Ha távol áll tõletek a mûfaj akkor hhogy mégis erre esett a választás?

Reszeléshez medium vagy inkább heavy pengetõ a jó bár ez sztem egyén függõ. hallgass meg pár metallica, pantera, slayer...stb. számot és máris kicsit közelebb kerülsz a stílusvilághoz. torzítást meg valami erõteljesebbet keress szal ne ilyen lightos overdrive legyen 😊

na ma kipróbáltam a cuccot mindkettõ beállítással, és az iagazt megvallva nekem gyanús, bár lehet hogy az én gondolataim hibásak..😄D
szóval ha átkapcsolom 16ohm per side-ról 4-re, akkor sincsen semmi különbség.. szóval hogy nem szól hangosabban, szerintem meg kellene(ilyesmit már írt is egyszer valaki, és eléggé könnyen észrevehetõ különbséget várnék..) ilyenkor mi lehet a bibi?? mert így nem volt olyan egetrengetõen irdatlan falbontó hangja, mint amit én igazából elvárnék egy 120wattos fejtõl.. mert ha már egyszer van, akkor bontson...xD
valami tippetek van hogy mi lehet a helyzet??

barnie1990
Youtube-tól szerintem nem kell jobb. <#vigyor2>

Zene nélkül mit érek én?

ja és tranyós fejrõl van szó csak hogy minden meg legyen említve. 😊

köszi szépen!
még annyi hogyha esetleg mégse annyira szeretné a kisebb impedaniciával hajtani a ládát, és jönne ez a túlmelegedés dolog, akkor ez kb mennyi idõ lenne, vagy valahogy lehet ezt érezni rajta? vagy ilyen esetben nem csak a biztosítékot csapja ki a cucc????

Sziasztok!

Segítségeteket ,hozzáértéseteket szeretném kérni!Szal gyors stílusváltás következik be bandánkban és trash metal-t fogunk játszani, vagyis játszanánk mert ez a mûfaj kicsit távolabb áll tõlünk.Nekem olyan kérdésem lenne hogy reszeléshez milyen fajta pengetõt használjak?Hol tudok erre a stílusra okató anyagot találni?Milyen torzítást ajánlotok, szal kb mindent ajánlhattok mert nagyon nem vagyok otthon ebben a témában😄

Elõre is köszi mindenkinek: Róka!!!
köszi.
és ezáltal hogy mindíg húzok rajta híd nem távolodik a testtõl?
Hellhammer
Ha kisebb impedanciájú ládát teszel rá, akkor nagyobb terhelést kap a kimenõtrafó így valóban lehet belõle gond. Tranyós fejeknél ez annyira nem életbevágó, de talán jobb megoldás ha inkább a 8 ohm mono módban használod (vagy ha a fejen van sztereo kimenet akkor a 4 ohm stereo is mehet).

A láda annyira nem sínyli meg amúgy, de a fejnél lehet gebasz. Nemtom a tranyós fejeknél milyen védelem van, vagy hogy megy, de csöves fejnél terhelés nélkül hajtva az erõsítõt könnyen elszállnak a dolgok.

Én a múlt héten kölcsönadtam az erõsítõmet, aztán kicsit elbaltázták a dolgot. Az történt ugyanis, hogy 16 ohmos ládát akartak rátenni de én 8 ohmon szoktam használni. Hátul az impedancia választó gombot tekergetni lehet 4-8-16 ohm álásba, de olyan hogy minden beállításnál bekattan a megfelelõ helyre aztán ahogy tekered kattog a kapcsoló de elõször mindig egy üres állásba ugrik és még egy kattanást tovább tekerve lesz a helyén a dolog. Na a srácok ezt nem tudták, és csak egy kattanást tekertek a 16 ohm irányába, azaz gyakorlatilag nem volt a kimeneten semmi terhelés (az alapból 550-600V ami a végfokcsöven van így simán megszaladhat párezer voltra) . Benyomták az erõsítõt és nem szólt. Az volt a mák, hogy gyorsan kikapcsolták. Visszakerült hozzám, összekraktam ahogy kell és a standby kapcsolót rányomva alapból kurva hangos búgás volt csak úgy is ha nullára tekertem a hangerõt, emellé némi amperszag társult. Elvittem szerelõhöz, és kiderült hogy kurva nagy mákom volt. Annyi történt, hogy az egyik végfokcsõ foglalatánál égett meg és kormolódott el a cucc és az okozott rövidzárat. Kis tisztogatás után jó lett a dolog. Amiért mákom volt az az, hogy az is történhetett volna, hogy leég a kimenõtrafó, elszállnak a végfokcsövek esetleg ez a kettõ együtt. A csövek a kisebb gáz, mert az simán csere és 8-10e Ft-ból megvan. Viszont ha a trafó leég az nagy szopás, mert újat kell tekercseltetni ami nem olcsó mulatság (2-3-szor annyi mint a csõcsere).
Szal erõsítõ fejet soha ne használjatok (mégcsak be se kapcsoljátok) úgy hogy nincs hangfalba bedugva.