Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah hi
Aki ismeri a big muffot meg a ds-2-t az mondja mar el nekem hogy mi a kulombseg mindegyiok torzito de van aki mind2-ot hasznalja es miert? mashogy torzit?
Elore is koszke
nm

Ray Z
Nagyszerû... akkor vihetem vissza, már ha kicserélik. Direkt mondtam hogy klasszikus gitárhoz kell, na mindegy. Köszi a segítséget, gitárt mentettél😊

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Az fémhúr és fémhúros gitárhoza való, vigyázz mert ha tiéd tényleg "klasszikus" akkor nincs a nyakában merevítés és befogja húzni a nyakat, de a hangolókulcsok már a felhangolásnál eltõrnek, hamûanyagok.Tapasztalat.....Nézd meg van e merevítés a gitár nyakában ha nincs vidd vissza a boldba és ifejezetten NEJLON-HÚRT kérj az eladótól!

NEEEEEEEEEEE!

Ray Z
Hello
Sürgõsen kéne egy kis segítség, a következõ a problémám: elmentem hangszerboltba húrt venni klasszikus gitárhoz. Hazajövök, és látom hogy ennek az egyik végén ilyen bigyó van, ami gondolom a tesre jön, és akkor nem kell fûzögetni. Csak azt nem tudom, hogy ez elektro-akusztikus gitárhoz van-e vagy simához.(vagy van-e egyáltalán külön húr a kettõre)
Amúgy a húr: d'addario ez910 light. Légyszíves segítsetek, mert már húroznám a gitárom.

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Valaki tud valamit mondani a Firebird szériáról?
Érdekelne mind az Epiphone, mind a Gibson széria.Nem mitha most olyan gazdag lennék de ha esetleg úgy alakul akkor melyikbe érdemes gondolkozni?MIért olyan rohadt nagy az árkülönbség?Meg ugy általában errõl a típusról minden tapasztalat érdekelne.
Köszi

htr93
aham. kössz<#vigyor2>

jut eszembe, iaz h kicsit off: van otthon egy 2×250wattos 16 csatis powermixerünk, amivel van valami gond, mert csak az egyik felébõl jön ki hang(az a hang viszont nagyon szépen).. ilyen javítására nincs esetleg valakinek ötlete, hogy merrefelé lenne érdemes elkezdeni utánanézni?? ahol eddig volt, ott nem nagyon tudtak bele szerezni cuccot(én meg persze nem értek hozzá, azt se tudom h mi kell bele, viszont ha minden igaz akkor azt majd meg tudják mondani..)

Hellhammer
Köszi a felajánlást, de sajna magában mikrofonokkal még nem sokra megyek (az lenne a legegyszerûbb). Kellene pár normális elõfok, meg hozzá sokcsatis audio interface, vagy firewire/usb csatis mixer, amivel legalább 10 sávot lehet beküldeni számítógépbe 😊
Amúgy a saját zenekaromnak csináltunk olyan felvételt amin egy db sm58-al vettük fel a dobot és meglepõen jó lett az eredmény (azért messze van a tõkéletestõl).
Egyébként beszélgettünk most legutóbb a vokál felvétele közben a zenekarral és a dobos mondta, hogy õt annyira nem zavarja, hogy nem élõben lett felütve a dob, inkább az a lényeg, hogy jól szóljon aztán azt otthoni/amatõr körülmények között nagyon nehéz elérni. Ha meg szar a dob felvétel, akkor lehet akármilyen profi a gitár/bassz/vokál minõsége, mégis szar lesz a végeredmény.
Szal hangminõségben a DFHS messze felülmúlja az ilyen otthoni felvételeket meg sztem még az itthoni stúdiók nagy részében rögzített dob minõségét is.
Az más kérdés, hogy gépinek hangzik, az az én hibám, mert nem foglalkoztam eleget az alapot jelentõ midi track programozásával (próbálok majd még fejleszteni rajta).

ha gondolod adok kölcsön pár mikrofont jövõ hétre xDDD
amúgy amit vettünk fel demót, arra 3 mikrofonnal került fel a dob, merthogy legelsõ adandó alkalommal tönkrement a soksokcsatis keverõ, és így nem volt másunk mint egy 2csatornás hangkártya, meg egy sampler amibe lehetett mikrofont dugni..😄DD hát mit mondjak.. majd a következõ jobb lesz 😄

..viszont meghallgatni sajnos nem tudtam. majd otthonról a hétvégén. 😊

Hellhammer
Jaja. Sajna nincs cuccom az élõ dob felvételéhez, így az a megoldás született, hogy elmentem a próbatermükbe és kamerával felvettem, hogy mit üt a dobos, aztán otthon a videó alapján csináltam meg a dob programozását.

Metalcore
Divatos 😊

A dobos gép?

Hellhammer
Lassacskán haladunk a Presage of Insanity demójának felvételével. Itt egy kis részlet: salalala.
Vélemények? 😊

forza milan
Oks,tudom...csak anynira figyelmetlen voltam,és siettem,hogy a nyakaik közti különbséget nemis láttam...😊Szal igen,igymár tiszta sor hogy a drágább széria ha választanom kell a lehetõségek közül...😊Sokat olvastam már itt h az agathis nem igazán jó,szóval tudtam róla...😊Kössz a válaszokat!😊

AtomHeart
Ok, kosz a valaszt, marad a Cort! <#nyes>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
Epiphone PR-100-at csak ajanlani tudom, szep a hangja, es hangos (a basszus egy kicsit tul eros a mahagoni miatt, de elmegy)!

Udv
Tudtok nekem mondani jo minosegu olcsobb akusztikus gitarokat?
Neztem neten a martinokat de 250k-ert vegyen az akinek 6 anyja van 😄 Pedig a 000-15 os nagyon bejon a mahagóni testtel mert olyan szep a hangja 😄
htr93
Tárhely?Hûûû most hülyének érzem magam...<#lookaround>

Rockshow
Ne ringasd magad abban a tévhiben hogy csak a pickup számit a gitár hangjának ahogy Hellhammer kartács is megjegyezte a mahagóni és ragasztott nyak azért nem ugyanaaz mint az agathis testhez csavarozott nyakú konstrukció, egy alapvetõen gyenge anyagokból készült gitárt szerintem nem érdemes tuningolni, jó alapokra érdemes építeni! Ha erõs hasonlattal akarok élni ez olyan mint amikor a trabant 601s-re ráteszed a 17"-os alufelniket drága gumikkal, és kb. annyit is ér! Azt javaslom ha teheted inkább kicsit drágábbat vegyél és azt fejleszd, vagy vegyél egy gyorsan eladható olcsóbb gitárt (ha kezdõ vagy) és ha késõbb igényed lesz jobbra cserélheted!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Hellhammer
Hát sztem meg pont elég jelentõs eltérés az agahis vs mahagóni meg csavrozott vs ragasztott nyak, ami az árban is jelentkezik.

barnie1990
A skandi metál hozzám is nagyon közel áll bár inkább In Flames meg Amon Amarth meg ilyenek pörögnek nálam.
Nem tudom mivel lehet sokoldalúbb a Cort,esetleg jobban össze van rakva,de nyárig még szerintem le fog menni az áruk.

Zene nélkül mit érek én?

forza milan
nemtudom...de tán a Cort sokoldalúbb...bár kitudja az új modellek mit nyújtanak...és ezsincs még annyira nagyon közel legelõbb nyár,ugye a tudás a fontos amivel mnodhatni haladok is szóval annyira nemis sürgetem csak jó tudni pár dolgot azért...a Guns fanatizmus mellett leginkább csakis a heavy metal meg a skandi power a nyerõ,a GUns és metal pont egyensúlyban van de most a metal többet nyom szóval inkább arra forditok több idõt,sokkal többet!Szóval metál terén ez az irányvonal,félhanggal lehangolt skandimetálok leginkább,finn,svéd-power,amellett Judas Priest,Metallica,Manowar ilyenek,mondjuk ezek másra vannak hangolva majd meglátjuk...skandi metál...példának okáért pl.: Hammerfall,Stratovarius...szal ez a vonal

barnie1990
Akkor már vegyél LTD-t vagy Jackson-t azért a pénzért,legalább nem fizeted meg bennük az EMG-t,mivel úgyis cserélni akarsz.Lehet csak a sznobizmus beszél belõlem,mert nincs baj a Cort-tal se.

Zene nélkül mit érek én?

forza milan
Most néztem a hangszerdiszkontot,ott találtam pár új modellt...,ott van egy olcsóbb 4 V gitár sorozat,és kinézetre majdhogy' ugyanolyan 100 feletti kategóriában is egy V sorozat,de nem sokban tér el...legalábbis hangszedõket tekintve ha az olcsóbbat nézzük tán csak az egyik Emg Hz,még a drágábbnál mind2...tremoló,stb... ugyanaz...namost a késõbbiekre felvetettem magamban az ötletet,hogy megérné-e,ha az olcsóbb szériából vennék egyet,és abba nyomnék egy aktivat,vagy Duncan Sh-6 cuccot...szerintem kb. ugyanott van árban akkor...az olcsóbb 79.000Ft,a drágább 119.000Ft ha jól tévedek😊Nade itt aztán nagyban számít,hogy az olcsóbb agathis testû,a drágább mahagni..szerintetek?

forza milan
Én csak a V-széria 4 modelljét láttam hivatalos honlapon...te hol nézted árakkal együtt?

barnie1990
A Cort durván jóval többet ér,mint az LTD ennyi pénzért.

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
Levették a giszemet :o)
Igaz, még nem üzemel a kezem teljes biztonsággal (még mindig nincs összeforrva, és csak latinul tudták megindokolni hogy miért rögzít jobban a ragtapasz mint a gipsz..), de a gitárt már meg tudom fogni. 😊

AtomHeart
Szerintetek minosegileg Cort-KX1Q-BCH vagy LTD-H-101FM jobb?

Leginkabb bluest jatszanek rajta. Tudom, hogy hangzas szempontjabol egy Squier STD Strat/Televel jobban jarnek, de nekem modernebb kene, es a cort tiszta hangja eleg meggyozoek...<#miaz>

barnie1990
A Cort is rájött arra sajnos,hogy az emberek többsége elõször kinézet után választ gitárt. <#shakehead>

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
hát tényleg nem a cort-tól megszokott áron adják az új modelleket. mondjuk ha megdobnák egy aktív elektronikával akkor jó ár lenne a 130 de így beáll a Cort is a sorba az árakkal kapcsolatban.

más: Ha érdekel vkit egy Powerstate Classic 503 fullcsöves 60Wos fej akkor szóljon mert van egy nálam eladósorban. 70ért vihetõ.

barnie1990
Gondoltam szólok,hogy megjelentek a 2008-as Cort modellek,viszont szerintem még kicsit túl vannak árazva.Ha lejjebb megy az áruk,akkor van esély a sikerre.
70-ért az ember inkább vesz szerintem LTD-t,mint Cort-ot (mindkettõ agathis,csak a Cort-ban EMG HZ van,ami ugye nem mindenkinek tetszik).
A 130-as kategória viszont jónak néz ki mahagóni testtel és keménytokkal együtt(!) szintén ilyen hangszedõvel.

Az tény,hogy jól néznek ki,de valahogy nem érzek kényszert rá,hogy az X-5-ösömet elcseréljem valamelyikre,hiába néznek ki jobban.

Szvsz kicsit túl vannak árazva, lehet a Cort így akar a nagyok nyomdokaiba lépni?

Zene nélkül mit érek én?

Balidani
Kis szobában lehet, de késõbb ha eljutsz odáig hogy koncerteztek mondjuk egy bandával akkor egy nagyobb teremhez már nem lesz elég. Otthonra persze tökéletes gyakorolni.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Köszi az infot de azt hiszem majd csak köv. hónapba veszem meg mert megvettem azt a Fender Frontman 15g erõsítõt aztán most nincs pénzem. Viszont ezt a gyakoroló erõsítõt tudom ajánlani mindenkinek szerintem jól szól. Nem beszélve arról, hogy ez a 15w az ember nem is gondolná de baromi hangos tud lenni.

http://hangmester.hu/start.php?page=szeria&szeria=81

\"És Isten szólt: Legyen világosság! ...Chuck Norris: Talán légyszives!!!...\"

én a www.hangmester.hu -n vettem mert ott találtam legolcsóbbnak bár ezt te tudod nekem bejött

azért is ajánlom mert sztem az egyik legolcsóbb multieffekt pedig korg

hi nekem korg ax3g-m van és nagyon meg vagyok vele elégedve
egyetlen hiányossága hogy nincs hozzá pedál(volume,wah...)
nekem nem hiányzik belõle

Hellhammer nagyon thx 😄
Meg azt azert megkerdezem hogy sacra mennyibe kerul egy ilyen kisvasut ami a kepen van?
Hell boy
Gratulálok Ön helyesen válaszolt és nyert! A nyeremény átvételével kapcsolatban hívja a...

Tényleg ez volt a hiba lehet elfelejtettem regisztrálni mikor feltettem, de bepótoltam és mostmár nem hagy ki! kösz a tippet!

Hellhammer
Ilyenbe én nem futottam bele. Tipp: demóverzió?

kék úgy lesz, h felteszed egy tárhelyre a mûved és megosztod a linkjét a társasággal

htr93
Tegyik fel, hogy én felveszem gépre a saját költeményemet, és azt akarom hogy EZ kék legyen, és ha rákattintotok, akkor azt nyissátok meg.

Hogy csinálhatnám ezt meg?(még soha nem töltöttem FEL semmit)

Hell boy
Akkor adnék én is egy kis feladványt 😄 ha egy kicsit hosszabb gitársávra rápakolom a cruveEQ-t akkor csinál nálam olyat lejátszásnál hogy kihagy kb 2mp-re a hang :S és akkor is ugyan ez lesz ha renderelem. mi lehet a baj?

Hellhammer
Szal összefoglalva, alsó sor balról jobbra:

?, Boss FV-50, ?, Boss CE-1, Moog MF-103 12-Stage Phaser + expression pedál hozzá, MXR Micro Amp(?), Ibanez WH-10, ?, Boss DS-2, EHX Big Muff, MXR Micro Amp, 2 db moog expression pedál a felettük lévõ cuccokhoz

Felsõ sor:
Line6 DL-4, EHX Electric Mistress, ?, ?, ?, Line6 FM-4, 2 db Moog MF-101 Low Pass Filter, Moog MF-105 MuRF, Moog MF-105B Bass MuRF, Moog MF-101 Low Pass Filter, Moog MF-102 Ring Modulator.

Szal 4 kütyüt kellene még beazonosítani és teljes a bódottá 😊

(ahogy ránézek az órára, azért sikerült 1 órát elbasznom ezzel 😊)

Hellhammer
Meg még Boss CE-1 is, meg Ibanez WH-10, a clean bosst amit írtam elõbb az MXR Micro-Amp, az EHX cucc az nem Memory Man hanem Electric Mistress. A két kék kütyü a 3 fekete kapcsolóval, az mellett a sárga, meg az alsó sor bal szélén lévõ 2 ugyanolyan cucc nemtom mi lehet. A moog-okhoz vannak expreesion pedálok (3 db) meg egy hangerõ pedál is van még.
Lassan csak meglesz minden 😊

Hellhammer
Ja van még ott EHX Memory Man is ha jól sejtem.

Hellhammer
Hát amiket felismertem azok: Big Muff, valamilyen clean booster, Line6 DL-4, Line6 FM-4, egy raklap Moog cucc (MF-102 ring modulator, MF-105 MuRF, MF-101 Low Pass Filter).

mumpic
~ 10 év