Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
csináld úgy, hogy miután fel van húrozva a gitár, szépen behangolod mindegyik húrt a kulcsokkal, úgy hogy nagyjából a keresett hang körül legyenek. Mivel floydos, úgyis rögtön elmászik mind, úgyhogy kezdheted elõlrõl. Megint behangolod mindet, elmászik, újra behangol...egy idõ után már megmarad minden húr a maga helyén, onnantól kezdve behangolod pontosra, aztán mehet a satu rá. Ha utána elmászna, a finomhangolókkal vissza tudod húzni.

Kuss!-magyarázta.

kösz az elõzõre a választ.
még egy kéréds... sikerült újrahúrozni asszem.. vagyis eddig jó.. csupán az nem fasza hogy állandóan elhangolódik. mire a végére érek az utolsó húrnak is már egy teljes hangal el van csúszva az E húr...
tom hogy azzal a lefogólappal le kell szorítani.. de úgy meghúzom ahogy csak bírom... és mégis elmászik.. mi lehet a gond?? a híd teljesen rendben vízszintesen maradt .
lécci segítsetek
köszi a választ
mumpic
Tippre inkább a láda sínylené meg mint a fej, de biztos volt már szó itt róla.

hali! örömteli esemény történt a héten, megérkeztek a cuccaink Thomann bácsiéktól 😊
..és egybõl lenne is egy kérdésem: rendeltem egy Laney LX120r fejet, meg van hozzá egy HB ládám(most erre volt lehetõság 😄DD), aminek választható az impedanciája, és olyan lehetõségek vannak hogy:
a, 2 ohm mono / 4 ohm per side stereoban
b, 8 ohm mono és 16 ohm per cide stereoban..

a fej pedig 120wattot tud adni 4 ohmra, és sztereo(vagyis hát 2 loudspeaker kimenete van 😊
na és akkor az a kérdésem, hogy a 2 ohm / 4 ohm per side választással nem lesz baja a fejnek(csak mert biztos ami biztos alapon most a 8/16os megoldással próbáltam ki(persze csak halkan mert már késõ van..😄

ezzel a dologgal kapcsolatban annyi volt írva a manuálban, hogy 4 ohmnál kevesebbet ne kapjon, mert akkor túlmelegszik meg ilyenek, annak meg most valamiért nme igazán örülnék..😄

elsõre is megköszönök mindennemû helpet!!

mumpic
Húrozd át balkezesre.
A basszusgitárral basszusgitározni lehet megtanulni, gitározni semmiképp. www.gitarozz.hu , de van még sokféle, keress neten, ha már kevés akkor keress tanárt. Sok sikert. 😊

tigeroo
eldöntöttem hogy meg szeretnék tanulni gitározni😄
van 1 akusztikus gitárom,csak az a baj hogy balkezes vagyok :S
akarok 1 basszusgitárt, de nincs idõm oktatóhoz járni...
autodiktata módon szeretnék tanulni, vannak (jó) tapasztalatok ezzel kapcsolatban? vannak "jó" könyvek, oktató programok vagy valami ami segítene?
Hellhammer
Ha nem vízszintes a híd, akkor a feszítõrúgókkal kell variálni. Ha elõrefelé dõl, akkor túl gyengén feszítik a rúgók. Vagy beraksz még rúgót bele, vagy kereszteben akasztod be a rúgót, vagy a testben lévõ akasztót tekered be jobban a testbe. Ha fordítva van a dolog, akkor meg ellenkezõje az egész.

Hellhammer
Király vagy, köszi 😄
Na nekem olyan volt, mint a legutolsó rózsaszínes színû (rosszul emlékeztem a pickup elrendezésre), csak nekem fekete volt.

Hellboy:
Nekem a gépem 2 sávon bírja el ezeket úgy hogy csak gitárok mennek. Ha van dob, basszus, meg a master csatin még néhány effekt, akkor már haldoklik a gépem. A konfigom: sempron 2600+, 1 giga ram, emu 0404 (asio 2.0). Nézd meg esetleg, hogy milyen drivert használ az acid, ha windowsos asio (asio multimedia, asio directx), vagy mme vagy wdm akkor az is lehet gond.
Audio alkalmazásoknál érdemes a procivezérlést a háttérszolgátatásokra beállítani így több prociidõt kap az audio progi (rendszertulajdonságok - speciális - teljesítmény - speciális).
Azt szoktam csinálni, hogy csak az erõsítõ és hangfalszimut használom (meg a curveeq-t), aztán ha megvan egy beállítás, akkor freeze-elem a gitár sávokat és így már nem fogja a gépet.

Hell boy
Hellhammer: mi lehet annak az oka hogy ha több sávra rápakolom ezeket a plugineket (6-8) akkor nem játsza le az acid normálisan hanem így beszaggat az egész progi és a hang. Nálad is van ilyen? pedig a gépnek bírnia kellene.

McGrady
én a floydos gitáromat úgy szoktam húrozni, hogy egyenként cserélem ki a húrokat, így mindig kibírja a húrláb, aztán ha kész behangolom, rászorítom a satut, és mehet a menet :-)

Kuss!-magyarázta.

helló!
lenne egy kérésem. aki jártas ebben az írja le nekem lécci amit tud róla...
vettem egy új gitárt még kb 2 hónapja.. cort EVL K-4 . de ez lényegtelen. érdekelne hogy ezt hogy lehet újrahúrozi. mert ugye a hídnak is vízszintbe kell lenni a testel.. meg ugye sok félére kell figyelni.. már egyszer megcsinálták nekem.. jó pénzért.. de szeretném emgtanulni magma is...
szóval amit tudtok róla.. pár jótanácsot írjatok nekem léccives
ezer köszönet elõre is
Köszi az infót az Ibanezrõl.

Esetleg a Stagg-rõl (Stagg i300lh) tud valaki valamit mondani, hangzás például?
Kösziii.
Hellhammer
Az utána következõ gitárom egy Musima Leadstar volt, ha arról talál valaki képet, azt nagyon megköszönném 😉 (Startocaster forma, H-S-S elrendezés, tremolo, satu - ha ez segít 😊)

Hellhammer
Nekem ilyen volt az elsõ villanygitárom:

Már bánom hogy eladtam 😄
(sry ha nagy a kép, nem találtam kisebbet, lementéshez-átméretezéshez-feltöltéshez-linekléshez most lusta vagyok 😛)

Ennek az egyik válfaja annyi a különbség hogy egy oldalon van az összes hangolókulcs.
Az alján amit láttok fémcsík abban van egy nagy szovjet okosság.Rugóü van beleépítve és mikor felpõattintom akkor az fogja a húrt.Valójában tényleg fogalmam sincs mire jó.
Még annyi hogy a nyaka szépen megrepedt ugyhogy ha ki akarok valami hangot húzni akkor ott huzigálom.
<#nyes><#nyes><#nyes>

Beast Machine
nem worn....

VINTIDZS!!!<#idiota>

...vágod?

AtomHeart
Fasza worn kinezete lehet! <#buck>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

nekem van egy "72'-es ukrajnova sztratokaszterova ferdenyakú csodám"

RAZOR27
Lajos a gitárod neve? XD Az enyémnek "A Beteg Hal" <#nevetes1>

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Beast Machine
na, tegnap beújítottam egy készlet Elixir húrral (12-52), délután rakom fle, drukkoljatok, hogy jó hangja legyen a Lajoson!😊

...vágod?

Hecker007
a sima grg170DX-nek nagyon jó hangja van, és szerintem jó is rajta játszani, kényelmes a nyaka is, meg úgy az egész, hangra elég kemény, inkább ilyen keményebb rockos dolgokat jó rajta játszani, lágyabb zenéhez nem biztos hogy jó választás

Elöbbit kiegészitve:

Illetve itt van egy drágább darab Ibaneztõl

Link: Ibanez GRG170DXL

Vélemény? 😊

Helló Pengetõk Serege! 😄

Szeretnék csatlakozni, de elöbb szeretném a véleményeteket kikérni a balkezes elektromos gitárokról, hogy milyet ajánlotok.

Én már kinéztem magamnak egyet a Stagg-tõl, és ha van róla valakinek infója hogy milyen a hangzása és megosztaná velem, azt meg köszönném.

Itt egy link róla: Stagg I300LH-MBK
mumpic
remélem lesz ajándéksorsolás ^^ 😄D
Bár, akkor nem ingyenes lenne.

Beast Machine
ééérdekes lesz, az sicher, függetlenül attól, hogy én inkább Korg-párti vagyok😊

...vágod?

mumpic
engem ez fogott meg:

😄
Viccet félretéve, még az is lehet hogy elmegyek megnézni.

Hello!

Forum

Hi! Robi vagyok
Igazából új gitárt szeretnék venni. Eddig egy nem domborított fekete les paul-om volt de újat szeretnék.
Gondolkoztam már SG formán. Mennyit tudtok az SG-krõl? Hangolódás? Hangzás? Van itt vkinek SG formájú gitárja?

\"És Isten szólt: Legyen világosság! ...Chuck Norris: Talán légyszives!!!...\"

Aquir
htx

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

McGrady
szerintem nagyonkirály! :-)

Kuss!-magyarázta.

Aquir
Kisebb felvétel a laptop mikrofonjával, hallgassátok szeretettel 😛 😊
Jerry's Breakdown

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Borgi
nagybõfõ filing (L)(Y)

porki fagyok fállalon

line-inbe dugd a gitárt, emellett van egy audi+midi setup ahol be kell állítani azt hogy mi legyen a használt driver(asiora kell rakni, ha nincs azon) a routingnál meg meg kell nézni hogy az inputok rendben vannak-e, nekem csinált olyat prog hogy mikor nem húztam ki mikrofont, akkor sípolt miatta, majd mikor kihúztam akkor a line inrõl se vette a jeleket és csak újraindítás hozta helyre...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Hellhammer
Mondjuk 8-as húrral érdekes lehet 😊

Hellhammer
Drop C rulez 😉

Letöltöttem a guitar rig 3-as programot, hogy itthon felvételt tudjak készíteni! A bökkenõ csak az, hogy nem szól a gitárom! Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, de én a gitárt már csak szimplán egy kábellel is bekötöttem már a mikrofon bemenetbe és megpróbáltam multival együtt is, hát ha az aktív jelet fogadja csak....sajnos egyik se ment! Nem vagyok annyira ezekben otthon, úgyhogy egy kis segítséget kérnék??
Kössz elõre is!

Borgi
ésmég ha aztis mondom hogy dropC-be vagyok hangolva akkor kiröhögsz? :C

porki fagyok fállalon

Beast Machine
hoppá .-.

akkor megkapod a balszerencsés indián nevét: Szopacs.

...vágod?

Borgi
ésha aztmodnom hogy falábam is van? :C

porki fagyok fállalon

Beast Machine
hát, a faláb cikibb, de azért még szeretünk 😊

...vágod?

hali
örstõl 25 percre saját próbahelyjel rendelkezõ metálbanda keresi basszerját 16-20 éves korig(mi 17-18ak vagyunk)
irány: subscribe, solution szóval ilyen groove-os, slappelõs basszer kéne nekünk!
ha érdekel írj!
cím: [email protected] (msn cím)
Borgi
8as huron zuzok. ciki? >:C

porki fagyok fállalon

Hellhammer
Antares Autotune vagy Celemony Melodyne, meg talán a Samplitude elastic audio részében is van ilyesmi. Valami olyasmi elven mûködik, hogy megadod a hangnemet és annak a skálahangjaihoz igazítja, de lehet, hogy van kromatikus része is.
Még nem próbáltam mert eddig csak üvöltözõs/hörgõs zenekarokkal találkoztam, de majd nemsokára (pár hét) lesz valami dallamos ének felvétel is 😊 Mondjuk gitáron ki lehet próbálni, hogy kicsit hamisan játszol egy skálát, vagy elhangolod az egyik húrt és azzal mit csinál.

Hell boy
Köszi a cuccokat Hellhammer ha jó lesz végre a gépem akkor ki is próbálom õket :/

Még lenne egy olyan kérdésem hogy ha valaki kicsit hamiskásan énekel egy két helyen azzal lehet valamit csinálni? vagy ennyire még nem folytál bele a dolgokba? mert gondolom lehet hisz annyi sok ilyesmit hallani hogy felvételen egész jól énekel élõben meg vérzik a füled ha meghallod persze szerencsére nem az igényes zenei színtéren jellemzõ ez.

SD456
Köszönöm a segítséget!

PS3 ID: SDani456

Hellhammer
Nemtom mire gondoltál az utángyártott húrral, én még nem láttam olyat. Olyat érdemes amúgy venni, ami rendesen nikkelezett, mert az kevésbé korrodál (az Elixir húrokon ezen felül van egy nagyon vékony plusz mûanyag vagy milyen bevonat, és emiatt ez a fajta húr abszolút nem roszdásodik, meg kevésbé koszolódik el a sodrások között, ezért is bírja sokkal tovább, viszont meg is kell fizetni rendesen).
Vastagságban minél vastagabb legyen, de még olyan amin tudsz gond nélkül játszani (meg amit elbír a gitár 😊 - pont mostanában haverom mesélte, hogy valami olcsóbb féle gitárra rakott 13-as készletet és a híd nem bírta és egy nap után konkrétan kiszakadt a testbõl). Kezdésnek jó sztem 9-es készlet, aztán idõvel lehet egyre vastagabbakra cserélni (viszont ilyenkor lehet, hogy a gitáron is állítani kell).
Márkában meg az jó amit BeastMachine írt, amit nem ajánlok azok a Fender, PRS meg a Dean Markley húrok.

Beast Machine
húron nem érdemes spórolni, hisz ettõl szól a gitár.

Ernie Ballt, D'Addariot, vagy Elixirt ajánlok.

...vágod?

SD456
Hi all!

Utángyártott húrt érdemes rendelni? Ha igen akkor honnan? Milyet? és mennyiért?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456