Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Oh,a mindig korrekt és segítõkész sg-s fórumozók <#vigyor1>

Artae: mit szeretnél játszani? Volt-e már gitár a kezedben? (mondjuk vki másé) Szeretnél-e utána mondjuk elektromos gitáron játszani? Mennyi pénzt szánnál rá?

Match
Most miért? 😊
A gibsont használtan már megkapod 2500 dolcsi alatt 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
Feltéve ha milliomos gitárpalántáról van szó

Match
Egyetértek, sztem is az egyik legjobb kezdõgitár.
Esetleg még szóbajöhet egy gibson doves in flight, az még viszonylag korrekt cucc.

AtomHeart
Martin D-28.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Artae
Hali!

Teljesen kezdõknek milyen akusztikus gitárt ajánlanátok...?

Hell boy
Eladó egy Jackson Performer series PS2 gitár 58ezer és egy Powerstate Classic 503 fullcsõvel fej 68ezer. Vegyétek vigyétek mert mind2 jó kis cucc csak kell a pénz :/ 😊

kraawz
köszi.. elején néztem,mi ez,de átlátom

egy akkordnak ennyi változata van 😮

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

kraawz
valaki linkelne egy oldalt,ahol az akkordok szépen össze vannak szedve és lerajzolva ? 😊 kép is megteszi 😊

barnie1990
Az erõsítõjét mindenesetre meghallgatnám <#idiota>
Ha te kipróbáltad,és amellett,hogy tetszett a hangja,még jónak is találtad,akkor szerintem itt nincs is igazából kérdés.

Zene nélkül mit érek én?

Hopsz, lemaradt a link.
http://www.music.freebiexpress.com/images/rewards/GG1K.jpg
Knight-errant-öt szinte az orrom elõtt vitték el... Na mindegy... Viszont az eladó (mellesleg haverom gitártanára) mutatott egy SX Les Paul másolatot, ilyen csomagban. (a fehér) Errõl mi a véleményetek? Nekem jónak tûnt, bár kicsit csilingelõs volt a hangja torzítással is. (de ez sztem a beállítás hibája, 100 wattos csöves Randallra kötve durva hangja volt...)

Szóval mit gondoltok, megéri 38-ért? Igaz hogy kapok mellé egy erõsítõt is, így már 2 is lesz...

Ja, és ez is sürgõs lenne, mert csak az az egy van.
Hellhammer
Nekem volt több házilag készített erõsítõm is, volt ami szar volt, volt ami jó volt. Sztem igazából attól függ a dolog, hogy aki csinálja az mennyire jó szakember, és mennyire becsületes. Ismerek olyan szakit, akivel simná csináltatnék erõsítõt magamnak, mert tuti hogy jól megcsinálja, de olyat is ismerek, akinek azt sem engedném meg, hogy egy villanykörtét kicseréljen a lakásomban 😊

Szal informálódj utána, hogy csinált-e már az illetõ másnak is erõsítõt, azok milyenre sikerültek, van-e velük gond, mennyire elégedettek vele a tulajok stb.

Amit írtál árat, az nekem gyanúsan olcsónak tûnik (mondjuk nemtom hogy mi lehet az, hogy 100W-os erõsítõ 50-es végfokkal 😊). A legolcsóbb Celestion hangszóró 14-15e Ft(ráadásul többes számban írtad, szal lehet akár 1, 2 vagy 4 db is) - szal 1 hangszóróval is marad kb. 20e Ft amibõl meg kellene oldani a dolgot (az egész cuccot ráadásul be kell tenni egy "dobozba" is, ami szintén nincs ingyen - szal lehet, hogy 10-15e-bõl kell megoldani az erõsítõ részt).
Ebbõl vagy az lesz, hogy gyengébb minõségûek az alkatrészek amikbõl összerakja, vagy esetleg egy végletekig leegyszerûsített kapcsolás minél kevesebb komponensbõl összeállítva (vagy a kettõ kombinációja) - szal hiper hangzást ne várj tõle.
A +15 multieffekt az mi lenne? Mert esetleg lehet olyan megoldás is, hogy a multit használod elõfoknak, és ahhoz csak egy végfokot használsz - ehhez a megoldáshoz azért érdemes egy jó minõségû multit választani, mert nem tud már javítani a hangján semmi, mivel a végfokon már nincs további hangszinelési lehetõség (olcsóbb kategóriában sztem a Bheringer X-Vamp lehet jó megfejtés, nekem volt V-Amp2 ami ennek az "asztali" megfelelõje és meglepõen jól tudott szólni).
Sztem ilyen esetben érdemes csöves végfokot csináltatni (akár 25-30W körülit is 1 db EL34-el vagy 6L6-al), mert az adhat egy kis dögöt a hangba így nem lesz annyira száraz a hangzás (ez olyan 20-25-bõl kihozható). Melléraksz egy jó érzékenységû (100dB körüli) hangszórót amihez magad csinálsz egy ládát (költséghatékonyság + kézügyesség fejlesztés 😊), és szól mint az állat 😊

Match
azért egy C#m7-el el tud szöszmötölni az ember, pedig ha úgy nézzük, elég alap 😊

Ti mennyire bíztok az ilyen házilag összerakott erõsítõkben? Mert kaptam még egy ajánlatot a Spider II(75w) helyett, hogy csinálnak 100 wattos integrált áramkörös erõsítõt, 12" Celestion hangszórókkal, 50w-os bemért végfokkal (hm, jó lenne tudni mi az...) 35-ért. (+15-ért multieffekt) Szerintetek melyik éri meg jobban?

Sürgõs lenne!
RAZOR27
Értem, mindenkinek köszönöm az észrevételeket, megis próbálom, majd megírom, hogy megy.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

McGrady
szerintem nyugodtan lehet nyüstölni az elsõre kicsit bonyolultabb akkordokat is! Különben nem szokik hozzá az ember a folyamatos gyakorláshoz, fejlesztéshez :-)

Kuss!-magyarázta.

mondjuk ha szereted akkor a csapdától az örökké tart lesz neked a jó.
eléggé alap akkordok.E,A.D,C,G...
abban nincs F.

Hellhammer
Hellhammer
Ja bocs ez nem magyar. Abban meg mondjuk a "Börtön ablakába" 😊
C dúr - A moll - F dúr - G dúr (mondjuk kezdõként az F-dúr lehet kicsit macera lesz).

barnie1990
Én magyarok közül a Bikinitõl a Közeli helyeken címû számot ajánlom.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
A legalapabb:
Animals - House of the Rising Sun

AtomHeart
Bar nem magyar, de Led Zeppelin - Tangerine gyonyoru, es konnyu is! Magyarok kozul meg Ossian - Masnapos Dal-t ajanlom figyelmedbe.

Match
Amit ismersz. A magyardalokon van jó sok (lehetõleg ne tankcsapdát). Nem tudom pontosan mi a címe, asszem legutóbb magyardalok.extra.hu volt.

8 óra munka!

RAZOR27
Aha, értem, még annyi kérdésem lenne mien magyar számot ajámlotok ûberkezdõ szintre?

#22412:Thx! majd kipróbálom a tábortüzes mûfajt is 😄

thx

Bocs, utánanéztem tényleg túlzás...

Match
Nahh, megpróbálok válaszolni mindenkinek 😊

Totenknopf: Szerintem minimum az elsõ fender esquire típustól rájöttek, hogy tök mindegy milyen a gitár, merevítés kell, mert nagyon kevés fa bírja el ezt a feszítést stabilan (nem beszélve a különbözõ hútvastagságokról). Valamint fémhúroson belül is van több fajta test típus, nem csak szimplán nagyobb, más alakok is vannak. A kulcs mindenesetre tényleg másabb (apropo, nemrégiben megvettem életem elsõ klasszikus gitárját....hát hogy ezzel mi szopás van....na mindegy).

Razor 22404: Klasszikusnak hívják. A 3 vékonyabb húr mûanyag, a 3 vastagabb belül selyem, kívül egy fém tekercseléssel.

Mumpic: A klasszikusok általában a 12. bund környékén találkoznak a testtel, a fém húrosok inkább a 14-15. bundnál. Ettõl függetlenül nem ez különbözteti meg a két gitárkategóriát. Függ az egész a test alakjától, méretétõl, a fákból, amikbõl készül, ezek ötvözésébõl, a nyak kialakításából, illetve rengetek más dologtól.

Atomheart: Beszéljünk inkább pár kilós húzásokról, azért 80 kilót kb egy 12-es készletes gitár húz.

Razor 22410: tábortûz gitározáshoz alap az összes moll, összes dúr, illetve a 7-esek ismerete (moll, és dúr). Nem tábortûz gitározáshoz is...ezek mindig hasznosak. További információ a "magyardalok" aktuális oldalán.

Ha valakit megsértettem, rossz információt adtam, akármi ilyesmi, mentségemre szóljon hogy nem vagyok józan 😊
Akár mit is mondtam, holnap megmagyarázom, vagy részletezem, kérésre 😄

AtomHeart
X, Xm, X7, Xm7, Xsus2, Xsus4, Xmaj7, ugyanezek X# meg Xb-vel, X helyere barmilyen hangot behelyettesitve. Bocs, amiert nem tudom az akkordok szagszerubb megnevezeset! <#lama>

Szerintem inkabb dalokat tanulj, ugy konnyebben megragadnak az akkordok...

RAZOR27
Most lenne egy ûberláma kérdésem, ami miatt biztos elküldtök melegebb éghajlatra.
Az lenne, hogy ügye én most tanulgatom az akkordokat, és azt szeretném megkérdezni az akkorodk közül melyikeket használjátok a leggyakrabban, vagy meikek szerepelnek legtöbször a számokban, mert akkor azokat tanulom be elõször, hogy tudjak valami minimálisat produkálni.

AtomHeart
"A fémhúros emiatt birja el a húrok 4-500 kilogrammos húzását."

Nem-e inkabb 80-120?

SD456
Hi all!

Na így december óta probálkozok gitározni és szerintem elég jól megy. Most a Muse-tól a Knights Of Cydonia-t gyakorlom. 😄 Tök jó ez a gyors pengetés <#vigyor2>

PS3 ID: SDani456

kraawz
ugyanez a helyzet 😊

mumpic
Nem, a felsõ is mûanyag, csak rátekercseltek valami nikkelszálat.
Amúgy nem minden fémhúros nyakában van pálca.
És még azt vettem észre, hogy a netes áruházak által westernnek írt gitároknál a nyak a 14. bundnál találkozik a testtel, de az akusztikusok meg a 12.-nél.

Ron Ragm
Oh. Ettõl függetlenül még mindig nem értem hogy akkor most a western és a fémhúros ugyanaz-e vagy sem. Meg ahogy mondták az hogy akusztikus a western meg a mûanyag meg a spanyol is, mert ugye akusztikusan erõsíti fel a hangot, nám?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

RAZOR27
akkor csak az én gitárom ien korcs, hogy 3 fém 3 nylon húr van rajta? 😄

A western gitárnak általában flat(lapos) a nyak hátoldala, ez nagyban segíti a hüvelykujjas betámasztást, a kemény fémhúrokon valamint a teste is nagyobb.S különbség pedig a fém és a nylon húros gitár között a hangolókulcsokon(mûanyag-fém), illetve a fémhúros nyakában megtalálható merevítõpálcában(?) van.A fémhúros emiatt birja el a húrok 4-500 kilogrammos húzását.

Match
Alapvetõen (legalábbis ismereteim szerint) a mûanyaghúros a klasszikus, a fém pedig az akusztikus/western.
A spanyol gitárok kicsit másabbak, ha jól tudom domborított hátuk van meg ilyesmik.

barnie1990
És a dobro akkor minek számít?

Zene nélkül mit érek én?

Ron Ragm
Mûanyaghúros = spanyol, fémhúros = western gitár nem? (csak más a neve)
Vagy ha nem mi a különbség a kettõ között?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ez egy elég jó oldal az alapokat jól megtanulhatod belõle Link

az akusztikus jelzõ csak a hangképzést módját jelenti; maga a hangszer lehet klasszikus (nylon húros) gitár, fémhúros gitár (ennek van valami konkrétabb neve?), western gitár, esetleg akusztikus basszusgitár.

másrészt: döntsd el, hogy mit szeretnél, gitározni vagy basszusgitározni. a kettõ nem ugyanaz.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

kraawz
egy kis segítséget kérnék:
most szeretnék elkezdeni gitározni. elõször akkusztikus,aztán basszus. Sajnos nyárig az idõbeosztásom nem engedi,hogy tanárt fogadjak,ezért érdeklõdnék,hogy van e,aki netrõl tanult meg,vagy ismer e olyan JÓ és BEVÁLT oldal,ahonnan tényleg meg lehet tanulni egy elfogadható szinten!? 😊

köszi a válaszokat.

Match
Na, ez volt a 666. új üzenet amit nem olvastam 😄
Gondoltam, ha már ilyen szép számra kijött, akkor visszatérek 😊

ájjájáájjjjj, ettõl tartottam... thx

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Hell boy
Elvileg semennyire mert hagyományosba nem fér bele.

a v alakú gitárokat mennyire lehet hagyományos tokokba szállítani? mindenképp kell hozzá spec tok?

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Valakinek nincs eladó LINE6 SPIDER III-a? 75w vagy afölötti?
Amúgy nagy különbség van a Spider II és III között? Jó, tudom, kijelzõ, presetek, ezeken kívül?