Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Artae: mit szeretnél játszani? Volt-e már gitár a kezedben? (mondjuk vki másé) Szeretnél-e utána mondjuk elektromos gitáron játszani? Mennyi pénzt szánnál rá?
A gibsont használtan már megkapod 2500 dolcsi alatt 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Esetleg még szóbajöhet egy gibson doves in flight, az még viszonylag korrekt cucc.
egy akkordnak ennyi változata van 😮
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
Ha te kipróbáltad,és amellett,hogy tetszett a hangja,még jónak is találtad,akkor szerintem itt nincs is igazából kérdés.
Zene nélkül mit érek én?
http://www.music.freebiexpress.com/images/rewards/GG1K.jpg
Szóval mit gondoltok, megéri 38-ért? Igaz hogy kapok mellé egy erõsítõt is, így már 2 is lesz...
Ja, és ez is sürgõs lenne, mert csak az az egy van.
Szal informálódj utána, hogy csinált-e már az illetõ másnak is erõsítõt, azok milyenre sikerültek, van-e velük gond, mennyire elégedettek vele a tulajok stb.
Amit írtál árat, az nekem gyanúsan olcsónak tûnik (mondjuk nemtom hogy mi lehet az, hogy 100W-os erõsítõ 50-es végfokkal 😊). A legolcsóbb Celestion hangszóró 14-15e Ft(ráadásul többes számban írtad, szal lehet akár 1, 2 vagy 4 db is) - szal 1 hangszóróval is marad kb. 20e Ft amibõl meg kellene oldani a dolgot (az egész cuccot ráadásul be kell tenni egy "dobozba" is, ami szintén nincs ingyen - szal lehet, hogy 10-15e-bõl kell megoldani az erõsítõ részt).
Ebbõl vagy az lesz, hogy gyengébb minõségûek az alkatrészek amikbõl összerakja, vagy esetleg egy végletekig leegyszerûsített kapcsolás minél kevesebb komponensbõl összeállítva (vagy a kettõ kombinációja) - szal hiper hangzást ne várj tõle.
A +15 multieffekt az mi lenne? Mert esetleg lehet olyan megoldás is, hogy a multit használod elõfoknak, és ahhoz csak egy végfokot használsz - ehhez a megoldáshoz azért érdemes egy jó minõségû multit választani, mert nem tud már javítani a hangján semmi, mivel a végfokon már nincs további hangszinelési lehetõség (olcsóbb kategóriában sztem a Bheringer X-Vamp lehet jó megfejtés, nekem volt V-Amp2 ami ennek az "asztali" megfelelõje és meglepõen jól tudott szólni).
Sztem ilyen esetben érdemes csöves végfokot csináltatni (akár 25-30W körülit is 1 db EL34-el vagy 6L6-al), mert az adhat egy kis dögöt a hangba így nem lesz annyira száraz a hangzás (ez olyan 20-25-bõl kihozható). Melléraksz egy jó érzékenységû (100dB körüli) hangszórót amihez magad csinálsz egy ládát (költséghatékonyság + kézügyesség fejlesztés 😊), és szól mint az állat 😊
Sürgõs lenne!
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
Kuss!-magyarázta.
eléggé alap akkordok.E,A.D,C,G...
abban nincs F.
C dúr - A moll - F dúr - G dúr (mondjuk kezdõként az F-dúr lehet kicsit macera lesz).
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
#22412:Thx! majd kipróbálom a tábortüzes mûfajt is 😄
Totenknopf: Szerintem minimum az elsõ fender esquire típustól rájöttek, hogy tök mindegy milyen a gitár, merevítés kell, mert nagyon kevés fa bírja el ezt a feszítést stabilan (nem beszélve a különbözõ hútvastagságokról). Valamint fémhúroson belül is van több fajta test típus, nem csak szimplán nagyobb, más alakok is vannak. A kulcs mindenesetre tényleg másabb (apropo, nemrégiben megvettem életem elsõ klasszikus gitárját....hát hogy ezzel mi szopás van....na mindegy).
Razor 22404: Klasszikusnak hívják. A 3 vékonyabb húr mûanyag, a 3 vastagabb belül selyem, kívül egy fém tekercseléssel.
Mumpic: A klasszikusok általában a 12. bund környékén találkoznak a testtel, a fém húrosok inkább a 14-15. bundnál. Ettõl függetlenül nem ez különbözteti meg a két gitárkategóriát. Függ az egész a test alakjától, méretétõl, a fákból, amikbõl készül, ezek ötvözésébõl, a nyak kialakításából, illetve rengetek más dologtól.
Atomheart: Beszéljünk inkább pár kilós húzásokról, azért 80 kilót kb egy 12-es készletes gitár húz.
Razor 22410: tábortûz gitározáshoz alap az összes moll, összes dúr, illetve a 7-esek ismerete (moll, és dúr). Nem tábortûz gitározáshoz is...ezek mindig hasznosak. További információ a "magyardalok" aktuális oldalán.
Ha valakit megsértettem, rossz információt adtam, akármi ilyesmi, mentségemre szóljon hogy nem vagyok józan 😊
Akár mit is mondtam, holnap megmagyarázom, vagy részletezem, kérésre 😄
Szerintem inkabb dalokat tanulj, ugy konnyebben megragadnak az akkordok...
Az lenne, hogy ügye én most tanulgatom az akkordokat, és azt szeretném megkérdezni az akkorodk közül melyikeket használjátok a leggyakrabban, vagy meikek szerepelnek legtöbször a számokban, mert akkor azokat tanulom be elõször, hogy tudjak valami minimálisat produkálni.
Nem-e inkabb 80-120?
Na így december óta probálkozok gitározni és szerintem elég jól megy. Most a Muse-tól a Knights Of Cydonia-t gyakorlom. 😄 Tök jó ez a gyors pengetés <#vigyor2>#vigyor2>
PS3 ID: SDani456
ugyanez a helyzet 😊
Amúgy nem minden fémhúros nyakában van pálca.
És még azt vettem észre, hogy a netes áruházak által westernnek írt gitároknál a nyak a 14. bundnál találkozik a testtel, de az akusztikusok meg a 12.-nél.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
A spanyol gitárok kicsit másabbak, ha jól tudom domborított hátuk van meg ilyesmik.
Vagy ha nem mi a különbség a kettõ között?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
másrészt: döntsd el, hogy mit szeretnél, gitározni vagy basszusgitározni. a kettõ nem ugyanaz.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
most szeretnék elkezdeni gitározni. elõször akkusztikus,aztán basszus. Sajnos nyárig az idõbeosztásom nem engedi,hogy tanárt fogadjak,ezért érdeklõdnék,hogy van e,aki netrõl tanult meg,vagy ismer e olyan JÓ és BEVÁLT oldal,ahonnan tényleg meg lehet tanulni egy elfogadható szinten!? 😊
köszi a válaszokat.
Gondoltam, ha már ilyen szép számra kijött, akkor visszatérek 😊
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Amúgy nagy különbség van a Spider II és III között? Jó, tudom, kijelzõ, presetek, ezeken kívül?