Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Korg topic, Gitáreffektes topic.
Ha van kedved sokat olvasgatni, akkor pedig itt vannak felhasználói vélemények a cuccokról:
Zoom G2
Korg AX3G
De miért muszáj holnap megrendelned? Sztem nem érdemes elsietni a dolgokat, inkább informálódj amennyit tudsz, próbáld ki élõben valahogy. Most sürgõsnek tûnik a vásárlás, de pár hónap múlva már úgysem emlékszel arra, hogy esetleg pár héttel/nappal késõbb jött meg a cucc 😉
Csak van egy nagy gáz most tényleg rátok hagyatkozok mert itt Miskolcon nincs lehetõségem kiprobálni öket.Minden boltot bejártam.Az egyik boltba a zoom g2-öt ajánlották a másikba a korg ac3g-at. De sehol sincs egyik sem.
Tényleg nemtudom eldönteni melyik legyen...
Holnap megkellene rendelnem...
Tényleg nincs olyan köztetek aki véletlenül mindkettõt kiprobálta? Vagy legalább az egyiket?
<#szomoru1>#szomoru1>
MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB
Kuss!-magyarázta.
Elég sürgõs lenne...
mult hetvegen a Cinetrip nevu bulit hangositottuk (lehet persze mondani, hogy ez csak diszko, viszont az igenyes hangzashoz ugyanugy igenyes felszereles es szakertelem kell)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Amúgy szívesen csinálnám én is a hangosításos dolgokat, csak sajna nincs cuccom hozzá, a lóvé meg most inkább megy majd esküvõre meg építkezésre (menyasszonykám kibaszna a lakásból, ha azzal állítanék haza, hogy most pár százat inkább PA cuccra költök 😊).
Lábdobnál hogy megy a dolog? Hangfalnál ugye középen adja a sok magasat és ahogy mész a széle felé úgy lesz egyre fedettebb a hangja. Amit írsz, abból én arra következtetek, hogy dobnál pont fordítva lehet - jól sejtem?
felvételnél persze, ott már csak a sztahanovizmus szab határt a dolgoknak.
(Hidasi Barnáról szerintem már biztosan hallottál; vele beszélgettem egyszer, õ mondta, hogy egy gitárfelvételnél szívbaj nélkül kirak 5-6 mikrofont, és amelyiken a legjobban szól, azt tartja a meg, a többi kuka.)
mikrofonelhelyezést múltkor vizsgáltuk; egy lábdobnál nem volt lyuk az elsõ bõrön, és próbaképpen megnéztük a közepétõl kifelé, hogy hogyan szól; középen egész kellemes, jazz-es alapja van; az átmérõ ~2/3-ánál jött ki az a fain metálos ütése
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
"A másik para ezzel az, hogy csak akkor lehet jól behangolni, ha jobban megfeszítem, úgy viszont lehetetlen bármit is rendesen lefogni."
Miert lehetetlen? Tul magasan vannak a hurok?
Biztos, hogy nem klasszikus gitart vettel? <#rolleyes>#rolleyes>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Szal, nemrég szerváltam be egy használt és elég régi, de azért jó állapotban lévõ akusztikus gitárt. Szereztem hozzá új fém húrokat, amiket ma tettem fel rá. Félek, hogy valamit elkúrtam, mert mintha lehetetlen lenne normálisan behangolni. A bundok hangzásai néhol elcsúsznak meg ilyenek. Egy oldalon azt olvastam, hogy az új húroknak kell egy kis idõ, amíg beállnak, optimizmusom ennek tudja be, de azért szeretnék tisztában lenni mindennel.
Ha valami elronthattam, az esetleg az, hogy a hangolókulcsoknál talán túl rövidre hagytam a húrokat, talán túl sokat vágtam le. Ez ciki lenne, mert akkor dobhatom ki az egészet. 😞
De persze nem túl rövid, teljesen normálisan és feszesen tartja magát kb 3-4x minimum körbe van tekerve. Vagy ez már esetleg para?
A másik para ezzel az, hogy csak akkor lehet jól behangolni, ha jobban megfeszítem, úgy viszont lehetetlen bármit is rendesen lefogni. Ha egy picit is kilazítom, már simán elcsúsznak a bundok hangzásai. Remélem csak az újdonságnak tudható ez be és egy kis nyüstölés után már jobb lesz.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
ismert e ez a gitáros,és ha igen,mi a neve?
milyen márkában,mennyiért lehet venni ilyen vagy hasonló gitárt ? 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
A 200W-os végfok (nemtom pontosan mennyi, nem néztem még meg, mert minek) nem hangosításra van, hanem a próbatermünkbe, oda azért elég 😊 (mondjuk van némi parajelenség, de az más tészta)
Amit írsz a mikrofon elhelyezésrõl az totál igaz, nagyon sokat számít hogy hova, hogyan teszi le az ember. Egy neves hangmérnök faszi írta egy cikkben, hogy miért áll sok hangmérnök nagyon konzervatívan az eq-záshoz ("szigorúan csak vágni, és alig-alig emelni" dogma) mikor gyakorlatilag minden eq ami a láncban van. Kezdve a húrtól/bõrtõl, a pengetõn/dobverõn át a kábeleken, a mikrofonon, annak elhelyezésén, az elõfokokon keresztül, a dinamika processzorokig, a végfokik meg a hangszóróig. Szal azt magyarázta, hogy ebbõl a sok hangformáló dologból csak egy kis rész maga a hagyományos értelemben vett equalizer, és hogy nem kell azt feltétlenül hímes tojásként kezelni.
maradva a dobnál, a munkahelyemnél Audix D6 lábdobmikrofont használunk, gyakorlatilag a világ egyik legjobbja, stílusfüggetlenül lehet használni; elhelyezés, zenész, hangszer, hangmérnök meg az effekt határozza meg, hogy hogyan fog szólni.
amúgy komolyabb zenekaroknál 8-10 sáv csak a dob, erre basszusgitár, gitár(ok), billentyû, fúvos(ok), stb; énekes; 24 sávot vígan tele tudunk pakolni :-) <és néha még kevés>és néha még kevés>
a 200 W-os végfok az nem túl kicsi (pláne 4 Ohmon)? én min. 400-500 W-ra ruháznék be
Sztem az, hogy milyen elõadó van (jazz trió vs. ítéletmetál) inkább a mikrofonok kiválasztásánál lehet lényeges (meg a kiegészítõ cuccokban), a mixernél nem sokat számít. Egyébként általában azt mondják a szakik, hogy számold össze, hogy jelenleg hány sávra van szükséged, adjál hozzá 4-et és olyan keverõt vegyél meg amibe az belefér 😊
Gondolkoztunk amúgy a zenekarunkkal (meg bnõm öccsénekzenekarával is), hogy beruházunk minimál PA cuccra így nem lennénk kitéveannak, hogy elmegyünk valahová és vagy nincs cucc vagy odanyomják a somogyi mikrofonokat kontaktos kábelekkel meg ágnes vagy hasonló kaliberû végfokokat használnak.
Azaz legalább mikrofon meg kicsi keverõ(k) szinten meg kellene oldani, mert énekesünk vett énekcuccnak hangfalakat amiben 2x15-ös hangszóró + magassugárzó van meg asszem 200W-os végfok hozzá. Olyan 50-60e Ft körül jött ki a vége nagyon alap (t.bone) miksikkel, nem sokra elég az, de legalább a dobosnak lehetne belõle in-ear monitor cucca.
meg ahogy Match mondta, nem mindegy, hogy milyen zenekar szólal meg; más cucc kell egy jazz trióhoz és más egy svéd death metál bandához :-)
The world's first robot guitar
Sok egyéb reklám készült róla, lásd Youtube-on, de ez a kedvencem!😊
Más a dolog, ha mondjuk szimpla gitár/basszus/dob/ének felállás van ahol a tagoknak megfelelõ hangteljesítményû cuccuk van, mintha mondjuk van még pluszban billentyûs meg mondjuk 1-2 vokalista is, meg mondjuk az egyik gitáros odatolja a fullstacket miközben a basszusgitáros meg a másik gitáros 10"-os gyakorló kombóval próbálja hozni a többit.
Nálunk a klubbokban (olyan 2-300 fõs helyek) általában csak éneket/dobot (pergõ+lábdob) szoktak kinyomni, ami általában elég, de ha a fellépõ zenekarnak nem túl jó motyója van, akkor szarul fognak szólni.
Szal sztem a legalja az, hogy 2 mikrofon csati és mellé egy sztereó line-in csati a billentyûnek ha van. Egy viszonylag fullos dolgot meg mondjuk 12 sávon lehet megoldani (2 miksi gitároknak, 1 basszusnak, 1 lábdob, 1 pergõ, 2 overhead a cineknek/tamoknak, 2 vokál, 1(2) billentyû), ilyen konfiggal akár már élõ felvételt is lehet készíteni 😉
Arra érdemes odafigyelni még, hogy vannak-e submix csatornák, aux send-ek, control out-ok, mert a zenekarok (legfõképp énekesek) nagyon háklisak tudnak lenni, ha nincsen normális monitor jelük. Kellhetnek még kompresszorok/limiterek, eq-k (lehetõleg feedback érzékeléssel), effekt procik, crossoverek meg még fasztuggyami 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
KORG AX5G
Remélem van valakinek és megtudja velem osztani a tapasztalatait.
Ha valaki tud rolla valamit mondani jo lenne....
Tudnátok ajánlani nekem egy Multi effektet?
25k körül.
Ez a recto standard 4x12 V30-akkal? Haverom akar majd venni valamikor, mert van dual rectoja, amihez csak valami alap marshall mg ládája van (szal nem igazán optimális párosítás 😊). Megemlítem majd neki, aztán kiderül, hogy van-e most rá pénze.
Eladó: 4x12 es standard, döntött MESA láda. kisebb börhibái vannak de azt kinemszarja le, szól mint egy állat és még kotonja is van, illetve az egyik kereke kitört de azt eladásig kicserélem.
200.000 pénz
nemhiszem hoyg ez annyira célfórum de azért meg kell próbálni mindent 😊
ha esetleg lenne érdeklõdõ akkor priviben vagy a balintszollarKUKACgmailPONTcom r aírjon
csáo
Meg kicsit szedd össze magad fogalmazásilag, mert alig érthetõ amit mondani akarsz (ha zenélni akarsz,akkor pláne, mert hogy fogod magad kifejezni egy hangszerrel, ha még írásban sem tudod?)
Ui: nem szoktam leosztani embereket - még így noname interneten keresztül sem - de neked valahogy sikerült kinyomni a biztosítékot.
Zene nélkül mit érek én?
*mentségemre, az öszes kurva nagy zongorista, haydn, bach, stb , mind elõször a mesterei számához kib.hasonlókat írtak.
legközelebb ha tuok, csinálok majd egy saját gitártémák topicot. és oda megpróbálom felnyomni...
Az alsó vonal a legmélyebb húr, normál hangolásnál E, felül a legmagasabb, normál hangolásnál magas e.
Szoktak még egyéb jelölések is lenni, pl:
~ vibrato
^bend up
\ vagy / slide
H hammer on
T tap
PM palm mute
meg még sok egyéb más, sokszor oda van írva mellé a jelmagyarázat.
Megesik hogy egy szóló mellé pl, odaírják a kíséretet, olyankor a tab fölé írják az akkordokat, vagy a powerchordokat.
Itt meg klasszikusgitárok, 20 - 30 ezrekért
Amúgy nagyon sok tanácsot nem lehet adni, kezdõ gitárnál lényeg hogy szóljon, pontos legyen, és hogy tetszen 😊