Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Froopy
Ezzel lehet, hogy jobban járnál, ha a metál érdekel😊 Elírták, mert ez azt hiszem G210, de 34-ért, és humbuckerrel jobban megérné, mint a G200.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Froopy
Nincs vele gondom😊 Asszem itt olvastam, hogy van jónéhány olyan 100e körüli Cort, ami semmivel nem kevesebb egy 200.000-es Ibaneznél. Ha gitárcserére kerülne sor, esélyét látom, hogy Cort-ot vennék😊 Szerintem még érdeklõdj, hátha tud valaki mondani még vmit a Cort-okról.

RAZOR27
Látom te bízol a cort-ban, most találtam (szintén 36k-ért) 2 gitárt is ami megfelelne.
G-200 TR
G200 BK

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

RAZOR27
hát, én egy 10W-s gyakorlóerõsítõre gondoltam egy 10esért xD
nemakarok nagyon beleköltekezi így szárnypróbálgatás képp.
Kezdésnek jó egy Dean Playmate? 36k-ért találtam (tud vki olcsóbban?)
erõsítõnek meg egy Killer G10

Froopy
Kezdetben én is szettben gondolkoztam, de itt beszéltek le róla, hogy nem a legjobb ötlet. Lett belõle egy Cort G200 és egy 15W-os Roland Cube 15X összesen 62.000-ért:S De lehet, hogy más tud ajánlani jó szettet.

RAZOR27
Szerintem akkor majd befektetek valami kissebb elektro-s készletre, valami kis gyakorló-erõsítõvel.Esetleg van ajánlatotok?

Bandew
Sztem nem. A húrok sokkal feszesebbek és a nyak is vastagabb. De egy lapát tenyerûnek az biztos jobb. <#smile>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Froopy
Amúgy sok különbség nincs elektromos és klasszikus közt, biztos menne.😊

AtomHeart
Azt leszamitva, hogy csunya a szine <#vigyor3>, egy jo gitar!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Froopy
helyesítási hibákért bocs

Froopy
Lehet, hogy ezt embere válogatja, de nekem elektromoson könnyebb lefogni a hangokat. De ez is relatív😊 A klasszikus darabokat klasszikuson tudom élvezetesen eljátszani, a rockosabb számokbe meg elektromosnál élem bele magam jobban😊

http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Szologitar/1796-Squier-Std-Strat-RW-SPM.html - ehhez mit szóltok? Bár agathisbõl van. (Rockshow #22551)

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

RAZOR27
Eltaláltad, viszont most -még- csak klasszikusom van, de állítólag nincs sok különbség közte (mármintha megtanulom a klaszikust akkor mennifog az elektro is).Haverjaim mondták, a klasszikust könnyeb lefogni, ez igaz?

Akkor talán a Squier Standard strato lesz a választásom.

Froopy
Én a Cort G200-at tudnám ajánlani. 1 éve vettem egyet 36.000-ért, szerintem megérte. Ijeszthettek azzal, hogy a strato nem való metálra, vagy keményebb rockra. Hát az tény, hogy egy Les Paul-nak jobb hangja van, de szerintem ezzel a modellel még megleszek 1 pár évig. Kezdetben nekem is jelentkeztek problémák, pl. zörgõ húrok, vagy zörgõ tremoló "rugók", de a húrokat orvosolta egy új húrkészlet, és egy nyak beállítás. A tremoló alá került vmi puha cucc, így az sem zavar már😊 Szóval szerintem kezdésnek megfelel. Nekem ezt, és a Squier-eket ajánlották annó.😊

Match
Szvsz a bullett meg az affinity egy kutya...
Ergo ugyan annyira gagyik 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Lehet hogy a 30-40-et benéztem, ha minden igaz, azok a bullet stratok :S

Amúgy köszönönm a tanácsod, de a többiek véleményét is szívesen várom! Köszi elõre 😄

Tehát ezek a 30-40 ezer körüli stratocasterek jobbak, mint a 45-55 közti affinity?

AtomHeart
A squierek eleg jo gitarok, en a Standard Stratocaster/Telecaster modellt ajanlanam, az Affinity sorozat gagyibb, a Bullet meg gagyibb....

mumpic
Én egy korsó sörre gondolok. 😄

Egy Squiert tervezek venni, de nem tudok dönteni. Pár év akkusztikusozá után az elsõ elektromos gitárom lenne. Ti mit gondoltok?

Froopy
Persze nick képedbõl itélve nem klasszkus oktatás érdekel😊

Froopy
Attól függ, milyen stílust szeretnél tanulni😄 Én Pesten zeneiskolában 5000/félév tanulok egy májer oktatónál klasszikus darabokat, itthon meg az elektromost veszem kézbe😄
Hasonló darabokat tanulunk, mint ez.

mumpic
Én két évig jártam a tanárbácsimhoz, azért nem mentem többet mert jött a fõsuli, de akkor õ is azt mondta hogy lényegében amit tanárként átadhatott az megvolt, onnantól már egyedül fejlõdjek tovább.

Függ a fogékonyságodtól és a kitûzött céltól, hogy mennyi idõ míg eléred. Lehet hogy az alapok után tud olyasmit mutatni a tanár ami érdekes, esetleg több sílust is átvesztek. Szóval ha anyagilag nem megterhelõ, érdemes lenne megpóbálni egy tanárt, aztán majd kisül hogy meddig tart.

RAZOR27
aha, én a nyárra terveztem be, valahol Vácon, mert közel van, az egy közepes méretû város. 3 hónap elég az egészre? (gondolom nem)

mumpic
Attól függ hogy hol. Én régebben Kecskeméten havi 2800 ért jártam ha jól emlékszem, ez ugye heti egy alkalom, és akkor is ennyibe került ha 5 óra jött ki egy hónapra.
Ugyanakkor már Pesten 60 percért elkértek egy ezrest, ez szerintem azóta csak drágult.

Rockshow
Az M-esek nem tetszenek, szerintem azok is jo kis gityók!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Hellhammer
Én is most cseréltem húrokat, de még brutálabbra sikerült 😊 Itt nálunk a hangszerboltban elég tré raktákészlet szokott lenni, így megkértem a másik gitárosunkat, hogy hozzon nekem szép fõvárosunkból 12-es húrkészletet.
Hozott is és próbánkon odaadta, egybõl nekiestem hogy áthúrozzam a gityót. Kibontom a csomagot, nézem a vastagságokat, aztán valami gyanús lett. Mondom neki te ez milyen 12-es készlet? Bariton, mé nem olyat használsz? Váá bazze.
Ilyen húrméretekbõl áll: 12-16-22-38-52-68 szal elég vastagok, de azért felpakoltama gitárra, mert miért is ne. Szól mint a disznó, remélem a gitárom is bírni fogja 😊

Rockshow
D'addario EXL110(046-010) ez a gyári szett (nem a legjobb), javaslom cseréld vastagabbra szebben fog szólni és feszesebb lesz, tehát kevésbé zörög majd, mindenek elõtt nyúzd egy pár hétig, lehet hogy a probléma simán elmúlik az intenzív használat során!

Rockshow: köszönöm szépen a tanácsokat!! Igen, hallottam az agathistról. Nem tudtam, hogy a 40es ebbõl van. 😊 De ez király, mert akkor õt hanyagolni fogom 😄 Ha lesz még kérdésem, írok. 😊
barnie1990
X-5 az enyém, én 9-est olvastam a honlapon, ha jól emlékszem. A lényeg, hogy nekem elmúlt magától a zörgés.

Zene nélkül mit érek én?

AtomHeart
Nem csereltem, tudtommal alapbol 10-es szett van rajta.

Neked milyen modelled van? Az enyem KX1Q.

AtomHeart
Valoszinuleg ez lesz, koszi!

barnie1990
Akkor te már cserélted a gyári szettet?
Mert nekem még most is (több,mint 2 hónapja) a gyári szett van rajta, és még nem rozsdásodik meg ilyesmi.Elején zörgött picit, aztán elmúlt és most tökéletes.Remélem, ha ráteszem a 10-es Ernie-t, nem lesznek zörgési gondok, mert az nagyon idegesítõ tud lenni.
Amúgy én is hangszerdiszkontról vettem, csak ajánlani tudom.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
Marad a szaki, vidd el, állíttasd be!

AtomHeart
"Nincs nagyon alulhangolva?"

10-es szett van rajta, es egy fel hanggal fel van hangolva, mert lustasagbol csak egymashoz kepest hangoltam a hurokat, es azota nem volt sok idom ezzel foglalkozni...

Rockshow
Lehet hogy be kellene állítatni egy szakemberrel a nyakat, a húrlábat, lehet hogy kicsit polírozni is kell a bundokon, de nem gondolom hogy nagy gáz lehet vele, ha méis garanciában cseréltesd ki! Nincs nagyon alulhangolva? Az új húrok egy darabig jó beállításnál is zöröghetnek, tehát fel a fejjel nem kell elkeseredni inkább mutasd meg egy hozzáértõnek!

RAZOR27
Üdv!
Ha valaki még emlékezne a kezdeteire az megmondaná mostanság kb mennyit kóstál egy gitároktatás, tudom, változó de kb mégis mennyi lehet egy hónap?

AtomHeart
En par napja kaptam meg az uj Cort-omat, es mind a 6 hur a fogolap lehetseges 23 poziciojanak majdnem mindegyiken zorog, es mar igy is eleg magasan vannak a hurok. <#fejvakaras>

Rockshow
Szia!

A Cort alapvetõen jó választás, de sajnos költségkímélõ szempontok miatt õk is elkezdték az agathist mint alapanyagot alkalmazni amirõl tudjuk hogy nem igazán jó (sõt elég hitvány), ezért én inkább a Z42-t javasolnám mert az mahagóniból van, vagy méginkább a Z44-et abban már EMG HZ hangszedõk vannak és mutatósabb kivitelezésû is! A legolcsóbban (szerintem még mindig)ITT kapod meg! A Cort mindenképpen a legjobb ár/érték arányú hangszer a piacon, nem fogsz benne csalódni (nekem is Cort-om van bátran merem ajánlani)!!! <#wink>

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kiváncsi. Ismeri valaki a Cort Z40-41-es szériát? Mi a véleményetek róla?
Klasszikus gitár után elektromos gitár vásárlását tervezem és kb. 50-60 rúpiám lenne rá. A lényeg, hogy olyan hangszer legyen, amin többféle stílust is lehet játszani. Ezt a fajtát ma ajánlották és kiváncsi lennék, hogy tényleg sokat tud-e. Alapból stratocaster és les paul formátumokban gondolkodom. 😊
Köszönöm elõre is a válaszokat!
RAZOR27
énis épp kutatom 😄

tigeroo
háth igen...már keresem a neten😊

(PS ha valakinek megvan...meghálálnám..izé priviben)
McGrady
meg! fõleg ha le tudod másolni nekem is :-D

Kuss!-magyarázta.

tigeroo
mondanátok pár szót alapi istván - gitársuli dvd-jérõl? megéri beszerezni?
Hellhammer
Nagyon tuti vétel lenne, ha lenne rá lóvé. Sajna az ismerõsömnek - akit említettem - sincs lóvéja most, meg sajna nekem meg a zenekarunknak se 😞

PTW
Még mindíg eladó a ládám....
mivel nagyon sürgõs lenne és mivel a kulseje kicsit harcviselt, leviszem az árát 190.000-re. Ennyiért ez szinte már ajándék...

SZOLÓGITÁROST és Billentyûst keresünk újonnan alakuló zenekarunkba!!
Írány: Ötletes, "igényes" rockzene, funky-s, blues-os, enyhén pop-os beütéssel,...
Jelenlegi tagok kor eloszlása: 26-tól 31-ig! **-
Jelentkezés: **
e-mail:
[email protected]
tel.:
06 20 3975308