Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Az egyik Line 6 spider III 15W a masik Roland Cube 15x. A Line 6 tobbet tud es kicsit dragabb is mig a Rolandrol azt mondjak szebben szol mivel viszonylag nagy hangszoro van benne. Ezekrol estleg nincs senkinek szemelyes tapasztalata?
Steve Vai-t sose csiptem, az Ibanez maniajat plane, a sziv alaku gitarja meg a hangszer megcsufolasa. Ez a tulzott muveszieskedes nekem nem jon be.
A hangjaval kapcsolatban eleg bizonytalan vagyok, youtube sem ad egy rendes kiindulopontot, noname pickup-ok mahagoni testtel..nem tudom, hogy szolhat rendesen.
Zene nélkül mit érek én?
Na csak adjam el a Cort-omat (sajnalni fogom, de aron felul fogom adni 😄 ), es mar veszem is ezt a gyongyszemet.
Zene nélkül mit érek én?
Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.
Zene nélkül mit érek én?
Zene nélkül mit érek én?
akkord rész.
és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...
mindent meg lehet oldani csak kis kreativítás kell ("most hogy fogjam le h jó legyen?",stb... )
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Most akarok gitárt venni hogy megtanuljak rajta játszani de egy ismerõsöm azt mondja hogy felesleges, mert tanárhoz kéne járnom mert magamtól nem fogok megtanulni, meg hogy tudnom kéne kottát olvasni meg ilyenek...
Nos inkább azt akarom kérdezni hogy mennyire lehetséges magamtól megtanulni gitározni?
ez de mennyire beteg😄
Mondjuk a grindcoret szeretem, csak kár hogy nagyon kevés olyan banda van akik jól is nyomják (a másik meg, hogy sok magát grindcore együttesnek mondó zenekar abszolút nem is azt játszik). A Napalm Death az egyik etalon nálam, az asszem Guiness-rekord "You Suffer" címû 0,6 másodperces eposzával együtt 😊
Amúgy a zenekarunkra meg az olyan bandák vannak nagy hatással (azaz mondhatnám úgy is, hogy a zenekar tagjai sokat hallgatják) mint pl. Isis, Pelican, Cult of Luna és egyéb hasonló post-metal/experimental bandák, ha már a stílusok és kategóriák az elõbb elõkerültek itt 😊
mert a zenéjüket is meg meghallgattam már, és megmosolyogtam..😊
a zenétek meg zsír 😊)
Na abbahagyom a floodolást és tépek aludni, már zsibbad az agyam...
Ja még mielõtt kérdés van, az a sípolós magas hang az nem a szintis srác, õ itt még nem játszott fel rá semmit (azaz közben tolta alá az effektjeit csak azt nem vettük fel), hanem én vagyok a gitárommal meg egy ebow-al 😊
Nálunk is lesz új project. A zenekarunkba jött egy új tag, aki ilyen ambient/szinti dolgokat tolna a zenénk alá. Na õ mondta, hogy a nagy pihent világfájdalom zenénk mellé lehetne okozni valami egyebet is. Vesz basszgitárt majd, aztán nyomja a témákat majd, én meg elvileg elgitározom, utána nyom rá vokált. Dobos neve az lesz, hogy Midi+DFHS 😊 Szal ilyen 2 fõs project zenekar leszünk a másik mellett. Na és a lényeg, mutatta hogy mi lenne kb. a referencia, csak ettõl parasztabbra kellene majd csinálni: Waking the Cadaver 😄
Mikor mutatta, azt hittem viccel, de nem. Kiváncsi leszek rá, mi sül majd ki belõle 😊
kicsit drágállom amennyiért itt kínálják...
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
aztán lazításképpen pár "pengetõs" rock dalt (tankcsapda esetleg)
már tudok 4-5 funky alapot is játszani.
elõtte pár hónapig reszeltem az akusztikus gitáromat, tudok kb. 15 akkordot váltogatni (de 1 dalt sem tanultam meg)
eddig szarakodtam a kottázással de...inkább nyomulok gitártabbal...végülis van egy életem megtanulni bõgõzni😊 majd valamikor bepótolom tanárnál ezt a részét..
hmm tényleg van itt olyan aki azért szokott néha-néha basszusgitározni is? mert szerintem nem annyira egyforma hangszer, az egyik olyan élményt nyújt amit a másik nemtud megadni😊
PS3 ID: SDani456
A guitar rig 3 valószínû a hangkártyád miatt zajos, én is használom a progit egy USB-s M-Audio interface-el és tökéletesen szól.
legkedvesebb emlékeim egyiket, amikor még koliban kiderült h egy tarajospunk haver is tudja a basszetémát, én meg a gitárt.. onnantól kezdve egész évben azt küddtük..😄
hülye kérdés következik: van általában a villanygitárokon egy kis csavar, ami azt a foglalatot tartja, amibe a jacket dugjuk.. ilyen kis lapos izé..😄
olyat nem tudjátok h hol lehet venni, ill. mennyibe kerül(mert ha jól tudom, akkor annak a menete kicsit másabb mint ami a "megszokott").
Valaki használja úgy a gitárt, hogy a gépbe van kötve hangkártyán keresztül ? Én így használom a Guitar Rig 3 nevû progi-val amíg nem veszek majd egy jó kis kombót. De az a baj, hogy valami nagyon zavarja, rossz minõségû lenne a kábel ? Vagy mi lehet ? A gitárom se valami nagy márka mondjuk, Crafter. Most egy ilyet néztem ki magamnak: Link De lehet valami olcsóbb kéne. Tudnátok ajánlani egy jó kis kombót 20-30 Ft-ig ?
PS3 ID: SDani456
(btw végre basszeron eltudom játszani a californicationt! cheers<#vigyor>#vigyor>)
En nem vagyok emo ellenes de errol ket dolog jut eszembe. En ugy gondolom hogy az elõadók elfogyasa nem meglepo ha a 13 eves kicsaj aki emonak velte magat addig jutott hogy felvagta az ereit 😄
A masik : Az emberiseg megmenekult..... a homokosok es az emok nem tudnak gyereket nemzeni az egyik az ertheto okok miatt a masik meg nem jut el addig a korig 😄
Meg ne sertodjektek nincs nekem bajom semmivel csak humorosnak talaltam amikor ezt olvastam.
A homofób és az Emofób megjegyzesektõl elhatárolódok más irásbeli anyagok adták az ötletét.
a többirõl tényleg nem tudok még nyilatkozni😄
1: nem nagyon tudok gitározni,
2: fogalmam sincs hogy mennyi idõ lenne rá év közben, de lehet h nem annyira férne bele az idõmbe..
(nem tudom hogy miért cask most írok😄DD)
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"