Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xy21
Amugy Bass gitározni könnyebb?

xy21
thx

tigeroo
a fejtõl (ahol a hangolókulcsok vannak) a testig
xy21
Hi! Lehet gáz a kérdés de a bundok azok hogy vannak számozva?
Balról jobbra vagy fordítva?

Vegulis 1 Roland Cube 20X lett a befuto. Csutortokon meg is jon. Kivancsi vagyok, mondjuk a setben vett kis mini combonal mindenkepp csak jobb lehet.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Valoszinuleg igazad van, hangzas milyenseget termeszetesen ar kategorian belul gondoltam. Sajnos itt nincs a botlban mind2 igy nem tudom kiprobalni, max a Rolandot, Line6 rendelni kellene, de ugye akor mar meg is kellene venem.😊

Hell boy
elárulom neked hogy mind kettõbe ugyan akkora hangszóró van 😊 Roland Cube 15 volt nekem bár az x nélküli széria volt. Mondjuk kezdésnek jó bár a torzítások nem voltak a legjobbak meg hát olyan doboz hangú de ez nyilván igaz minden kis kombóra. Line 6-et nem próbáltam még de azzal talán jobban ki tudsz hozni valami tetszetõsebb hangzást (reverb, delay stb.) meg abba vannak erõsítõ meg hangfal szimuk szal talán jobban szól mint a Roland. de a megoldás az hogy elmész a bóóótba és kipróbálod mindkettõt amelyik jobban tetszik az lesz a nyerõ.

Meg mindig combo ladan agyalok, mar csak 2 versenyzo maradt a ringben.
Az egyik Line 6 spider III 15W a masik Roland Cube 15x. A Line 6 tobbet tud es kicsit dragabb is mig a Rolandrol azt mondjak szebben szol mivel viszonylag nagy hangszoro van benne. Ezekrol estleg nincs senkinek szemelyes tapasztalata?

barnie1990
Mondjuk en ezert a penzert nevezem gyongyszemnek. <#crazya>
Steve Vai-t sose csiptem, az Ibanez maniajat plane, a sziv alaku gitarja meg a hangszer megcsufolasa. Ez a tulzott muveszieskedes nekem nem jon be.

A hangjaval kapcsolatban eleg bizonytalan vagyok, youtube sem ad egy rendes kiindulopontot, noname pickup-ok mahagoni testtel..nem tudom, hogy szolhat rendesen.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Mondjuk ezek a fogantyús gitárok abban biztos segítenek, hogy ha annyira részegen megy az ember a színpadra, hogy valamibe muszáj kapaszkodnia, hogy ne essen el.

Hellhammer
Ezek az igazi gyöngyszemek <#idiota>

barnie1990
Rossz linket kuldtem, termeszetese meggyszinuben szeretnem.
Na csak adjam el a Cort-omat (sajnalni fogom, de aron felul fogom adni 😄 ), es mar veszem is ezt a gyongyszemet.

Zene nélkül mit érek én?

valóban nagyon megéri, 2 év garival fõleg, nekem az 1etlen kifogásom a szín

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

barnie1990
Jobban tetszik igazan a mostani Cort X-5-osom (nagy szerelem), de a full mahagoni,ragasztott nyak,meg ugy a minosegerzet eleg csabito. Cort is ranezesre siman jo, hangra is, csak nekem valahogy olyan szurke mar, elegge megszoktam(a szine is).Raadasul aron felul tudnek tul adni rajta, ami szinten nem elhanyagolhato. A lenyeg, hogy ha a jovoben egy aktiv EMG-t akarok tenni a gitarba, akkor inkabb mahagoniba teszem.

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
Akkor vedd meg ha tényleg tetszik, azért ne mert megéri 😄

Hell boy
sztem jól jársz vele

barnie1990
Most komolyan:
Ez kib***ottul megeri, nem?
Szerintem veszek egy ilyet.

Zene nélkül mit érek én?

tigeroo
gitartanfolyam.hu

akkord rész.

és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...
mindent meg lehet oldani csak kis kreativítás kell ("most hogy fogjam le h jó legyen?",stb... )
Tábortüzezni meg lehet magadtol talnulni en azt gondolom 2 eve gityozom csak könyvbõl meg netrõl. En most gondolkodok egy gitartanaron mert ugy gyorsabban lehet haladni.
Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

xy21
Hi kéne egy kis help!
Most akarok gitárt venni hogy megtanuljak rajta játszani de egy ismerõsöm azt mondja hogy felesleges, mert tanárhoz kéne járnom mert magamtól nem fogok megtanulni, meg hogy tudnom kéne kottát olvasni meg ilyenek...
Nos inkább azt akarom kérdezni hogy mennyire lehetséges magamtól megtanulni gitározni?

http://www.myspace.com/caninus
ez de mennyire beteg😄

én ilyen "ének" mellett nem vagyok képes odafigyelni a zenére 😄

Borgi
ez ilyen cock and ball torture feeling (Y)

gyakorlatilag ugyanaz :C

porki fagyok fállalon

bens
szegeden a csermák hangszerüzletben

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Hellhammer
Jaja nemrég voltak itt. A zene sztem még tûrhetõ, de a vokál az megbasz mindent 😄
Mondjuk a grindcoret szeretem, csak kár hogy nagyon kevés olyan banda van akik jól is nyomják (a másik meg, hogy sok magát grindcore együttesnek mondó zenekar abszolút nem is azt játszik). A Napalm Death az egyik etalon nálam, az asszem Guiness-rekord "You Suffer" címû 0,6 másodperces eposzával együtt 😊
Amúgy a zenekarunkra meg az olyan bandák vannak nagy hatással (azaz mondhatnám úgy is, hogy a zenekar tagjai sokat hallgatják) mint pl. Isis, Pelican, Cult of Luna és egyéb hasonló post-metal/experimental bandák, ha már a stílusok és kategóriák az elõbb elõkerültek itt 😊

ez a waking the cadaver most volt nálunk nemrég ugye?!
mert a zenéjüket is meg meghallgattam már, és megmosolyogtam..😊
a zenétek meg zsír 😊)

Hellhammer
Sazl ehhez képest az a másik project elég kontrasztos lesz 😊
Na abbahagyom a floodolást és tépek aludni, már zsibbad az agyam...

Hellhammer
Ja amúgy meg ilyen zenét tolunk mostanság: ehe. Nagyon work in progress még ez a szám, tovább nincs is még kidolgozva, csal felvettük a próba végén, hogy ne felejtsük el. Szal ha valahogy nagyon híresek leszünk és befutottak, akkor ez a felvétel ereklye lesz majd, szal tegyétek el jó biztos helyre 😄
Ja még mielõtt kérdés van, az a sípolós magas hang az nem a szintis srác, õ itt még nem játszott fel rá semmit (azaz közben tolta alá az effektjeit csak azt nem vettük fel), hanem én vagyok a gitárommal meg egy ebow-al 😊

Hellhammer
Faszomé nem alszok már. Reggel 7-kor kelek és megyek dolgozni. Jól kibasztam magammal 😊

Hellhammer
Gitár a hangkártyába témában: az a gáz, hogy mind a line in mind a mikrofon bement kis impedanciájú bement, a gitár meg magas impedanciájú. Vagy kell egy DI Box és akkor mikrofon bement, vagy kell egy kis elõerõsítõ és akkor line in.

Nálunk is lesz új project. A zenekarunkba jött egy új tag, aki ilyen ambient/szinti dolgokat tolna a zenénk alá. Na õ mondta, hogy a nagy pihent világfájdalom zenénk mellé lehetne okozni valami egyebet is. Vesz basszgitárt majd, aztán nyomja a témákat majd, én meg elvileg elgitározom, utána nyom rá vokált. Dobos neve az lesz, hogy Midi+DFHS 😊 Szal ilyen 2 fõs project zenekar leszünk a másik mellett. Na és a lényeg, mutatta hogy mi lenne kb. a referencia, csak ettõl parasztabbra kellene majd csinálni: Waking the Cadaver 😄
Mikor mutatta, azt hittem viccel, de nem. Kiváncsi leszek rá, mi sül majd ki belõle 😊

sapkafej
rajongó vagyok

György

SD456
Hol vetted ? Annyit megér de amennyiért itt van annyit már nem adnék érte.

PS3 ID: SDani456

bens
most vettem ilyen erõsítõt 24ezerért újonnan boltból 😛
kicsit drágállom amennyiért itt kínálják...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Hell boy
basszgitároznék... ha lenne... bár most elvileg kapok egyet kölcsön erõlködõvel együtt úgyhogy kiélhetem magam. meg a felvételeimben megcsinálhatom a bassz gitár részt rendesen feljátszva nem csak ilyen softsynth-es megoldással.

tigeroo
hát ja. most nekiállok egy kis slappes témának (korn - world up)
aztán lazításképpen pár "pengetõs" rock dalt (tankcsapda esetleg)
már tudok 4-5 funky alapot is játszani.

elõtte pár hónapig reszeltem az akusztikus gitáromat, tudok kb. 15 akkordot váltogatni (de 1 dalt sem tanultam meg)

eddig szarakodtam a kottázással de...inkább nyomulok gitártabbal...végülis van egy életem megtanulni bõgõzni😊 majd valamikor bepótolom tanárnál ezt a részét..

hmm tényleg van itt olyan aki azért szokott néha-néha basszusgitározni is? mert szerintem nem annyira egyforma hangszer, az egyik olyan élményt nyújt amit a másik nemtud megadni😊
SD456
Lehet, hogy a hangkari nem tudom. Szétnézek akkor használtan hátha találok egyett, mert így gépen nem az igazi.

Hell boy
20-30 Forintért még rágót se kapsz nemhogy kombót 😄 viccet félretéve sztem inkább a használt "piacon" nézz körül mert sokkal jobban kijössz anyagilag és rengeteg jó cuccot ki lehet fogni. de ha nem értesz annyira hozzá akkor vigyél magaddal egy hozzáértõbb embert is ha használtat veszel.

A guitar rig 3 valószínû a hangkártyád miatt zajos, én is használom a progit egy USB-s M-Audio interface-el és tökéletesen szól.

hehe.. californication alap..
legkedvesebb emlékeim egyiket, amikor még koliban kiderült h egy tarajospunk haver is tudja a basszetémát, én meg a gitárt.. onnantól kezdve egész évben azt küddtük..😄

hülye kérdés következik: van általában a villanygitárokon egy kis csavar, ami azt a foglalatot tartja, amibe a jacket dugjuk.. ilyen kis lapos izé..😄
olyat nem tudjátok h hol lehet venni, ill. mennyibe kerül(mert ha jól tudom, akkor annak a menete kicsit másabb mint ami a "megszokott").

SD456
Hi all!

Valaki használja úgy a gitárt, hogy a gépbe van kötve hangkártyán keresztül ? Én így használom a Guitar Rig 3 nevû progi-val amíg nem veszek majd egy jó kis kombót. De az a baj, hogy valami nagyon zavarja, rossz minõségû lenne a kábel ? Vagy mi lehet ? A gitárom se valami nagy márka mondjuk, Crafter. Most egy ilyet néztem ki magamnak: Link De lehet valami olcsóbb kéne. Tudnátok ajánlani egy jó kis kombót 20-30 Ft-ig ?

tigeroo
muszáj ezt itt megbeszélni?

(btw végre basszeron eltudom játszani a californicationt! cheers<#vigyor>)
"de mivel akkoris kiment a divatból (mint ahogy mostis kifog) elfogytak az elõadók"

En nem vagyok emo ellenes de errol ket dolog jut eszembe. En ugy gondolom hogy az elõadók elfogyasa nem meglepo ha a 13 eves kicsaj aki emonak velte magat addig jutott hogy felvagta az ereit 😄

A masik : Az emberiseg megmenekult..... a homokosok es az emok nem tudnak gyereket nemzeni az egyik az ertheto okok miatt a masik meg nem jut el addig a korig 😄

Meg ne sertodjektek nincs nekem bajom semmivel csak humorosnak talaltam amikor ezt olvastam.
A homofób és az Emofób megjegyzesektõl elhatárolódok más irásbeli anyagok adták az ötletét.

más: jól látom hogy ott a képen link-x van?! miért is?!😊)))
a többirõl tényleg nem tudok még nyilatkozni😄

sapkafej
majd megtanulsz. gyere

ja, amúgy elírtam, nem basszusgitáros kell, hanem gitáros

György

egyébként meg még az is lehet h érdekelne ez az emocore dolog, csak
1: nem nagyon tudok gitározni,
2: fogalmam sincs hogy mennyi idõ lenne rá év közben, de lehet h nem annyira férne bele az idõmbe..
(nem tudom hogy miért cask most írok😄DD)

sapkafej
taps

György

RAZOR27
Most írjam le? Keletázsiából indult, aztán amcsik átvették, utána meg mindenki.Elõször a 80as évekbe a punk-ból fejlõdött ki, de mivel akkoris kiment a divatból (mint ahogy mostis kifog) elfogytak az elõadók és eltûntek.Aztán a 90es évekbe is visszahozták, de megint kiment a divatból és nemjátszották.Mostmeg az évenkénti (vagy gyorsabb) divatváltós korszakba megint feltûntek, de ezmár marhára nemaz ami régen volt.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

sapkafej
ja, és én nem vagyok emo, csak szeretem a zenét

György

sapkafej
hát, ez elég sablonduma. erre számítottam

György

RAZOR27
Bevallom a mai emo lényegét nemnagyon értem(utánképzés swung-ba), de úgy a régi dolgokkal, a történetével képbe vagyok, mert 2 emo osztálytársam is van (meg 1 volt) nagy spanjaim és sajnos minda 2 mellettem ül a két oldalamon általában és beszélik tele a fejem a hülyeségükkel, de a lelkük méllyén tudják, hogy õkis divatból csinálják.A Divatmajmokat szánom, az igazi emo-kat (ami 100ból 3 ha...) meg sajnálom, mert így földhözbaszták a stílusukat, de legalább eltûntek a divatrockerek, kösz.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"