Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az eladókat ilyen szempontból sose vedd komolyan, nekik az a jó ha minél drágábbat veszel, a gyorsaan elkopik(akármire is mondta) minimum 5, de lehet hogy 10 évet jelent. De szerintem az alapján válassz hogy mennyire tetszik a fogása és próbáld kialkudni hogy adjanak hozzá egy készlet húrt, mert kitudja mióta áll ott a boltban, és nemigen cserélték le rajta a gagyi húrt.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Hellhammer
Hát ha nem kifejezetten az a célod, hogy akusztikus gitáron tanulj meg játszani, hanem olyasmi zenét is szeretnél majd gitározni, amiket hallgatsz, akkor azt mondom, hogy ha a Metallica - Master of Puppets albumot az elejétõl a végéig megtanulod (a szólókat nem muszáj, elég a ritmusgitár), akkor az már nagyon jó alap. Gyakorlatilag ha azt az albumot végig tudod játszani hiba nélkül, akkor már elmondhatod magadról hogy tudsz gitározni (pláne ha csak lefelé pengetéseket használsz közben végig a'la James Hetfield).

Hell boy
hát ezek az együttesek nem kifejezetten akusztikus dalokat tolnak 😄 de Metallica nothing else matters pl jó lenne vagy SOAD-nak is vannak akusztikus gitáros dalai asszem a Roulette is ilyen a többi az már zúzósabb meg nem alaphangoláson játszanak.

Aquir
mi van acélból? a húr? a bund? a nyakmerevítõ pálca?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

xy21
Nu Metal / Trash Metal
Pl.: SOAD, Slipknot, Metallica, Caliban, Disturbed, Slayer...
Ilyeneket hallgatok...

Christiansen
<#wow2>

szerintem menj el inkább egy hozzáértõ ismerõsöddel

csn tamás
nekem azt mondta a srác hogy a 30000 esnek acélbol van a mittudomén milye és sokáig bírja még a másik gyorsan elkopik...

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Nos, ebben az árkategóriában én nemnagyon vennék drágább gitárt, az elsõ gitároddal valószínûleg nem fogsz még fellépni, illetve akárhogyan nézzük ez alsó kategória, ahol egy 20 és egy 30 ezres gitár közt nincs számottevõ különbség, ez arra kell hogy megtudd érdekel e annyira mint amennyire gondolod, mert megeshet hogy nem és akkor tényleg feleslegesen kidobott pénz.
Én egy 20ezres Horával kezdtem, rá egy évre megvettem a mostani Rodriguez gitáromat, mert annyira megszerettem a klasszikus zenét. De van olyan ismerõsöm aki 60 ezerért vett gitárt és pár hónap után abbahagyta és gyakorlatilag alig játszott rajta, ízlések és pofonok.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

csn tamás
javítok: 30000 ft -os gitár a végén

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

csn tamás
voltam ma egy boltban s azt ajánlották ne vegyek olcso 20000ft os gitárt mert hamar vetemedik meg hamar ujra kell bundozni ami 35000ft. tudtok errõl valamit s valoban érdemes jobb 3000ft os gitárt venni?

Beast Machine
ha relatíve hosszú nyakú a gitárod, akkor bátran ajánlom a SOAD - Aerialst, nagyon szép szám.

...vágod?

Hell boy
rengeteg szám van amit akusztikuson lehet játszani, ha mondasz valami konkrétabb stílust akkor könnyebben tudunk ajánlani 😊

sapkafej
the red jumpsuit apparatus - your guardian angel (vagy acoustic song)

na bocs a tripláért

György

sapkafej
james blunt - youre beautiful
green day - poprocks n coke
the calling - wherever you will go
jimmy eat world - hear you me

György

sapkafej
börtön ablakába

György

Aquir
angels fall first

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

RAZOR27
8óra munka!
Nagy Feró ftw!Jófej ember amugy, ismerem.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

xy21
Pls mondjatok már egykét számot amit könnyû megtanulni akusztikuson!
A Keresztapa fõcímdala már megy<#eljen>

Beast Machine
ideges? én? mikor? sokmindent lehet rám mondani, de flémelni itt még nem flémeltem...

...vágod?

sajnos csak egy ,fajdalmas beavatkozas segithet ienkor. egyszeruen ki kell huzni az egesz fejet a testbol
Mi az a emokor, ki lehet kezelni?😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hellhammer
Nem értesz hozzá. Emókóre <#idiota>

sapkafej
de te nem erre a részére lettél ideges

György

Beast Machine
azáltal, hogy kijelentetted, hogy szted semmi különbség az akusztikus és a klasszikus gitárok között (majd pedig kifejtésre került, hogy igenis sok van), te magad árultad el, hogy nem értesz hozzá, szal nyogodtan vegyél csak vissza.

...vágod?

sapkafej
majd visszaveszek, ha nem fogok hozzá érteni, ok? ok.

György

Aquir
persze. A nejlonhúrosnak jellegzetes nejlon hangja van, a fémhúros csilingelõbb.
Tetõled függ hogy melyiket fogod megkedvelni, vagy hogy milyen stílusban akarsz majd játszani.

A nejlonhúrosnak a húrjai "puhábbak", nem vágja annyira az ujjat, mint eleinte egy fémhúros (késõbb mondjuk úgyis bõrkeményedés lesz az ujjakon ez ellen), húrjai jobban hajlíthatóbbak, máshogyan szól mint a fémhúros, nagyobbak a húrok közötti távolságok, viszonylag olcsóbbak.
Egy fémhúros húrjai közelebb helyezkednek el egymáshoz, egy kicsivel erõsebben kell lefogni õket, mert erõsebben feszülnek fémhúrok, máshogy szól. Ebbõl és a nejlonhúrosból is létezik elektroakusztikus változat, amivel erõsítõre lehet kötni, de ez mondjuk most nem fontos. Ami viszont fontos hogy melyik hangja tetszik, és hogy ne a legdrágábbat vegyed meg, hogy ha netán mégis ráunnál (reméljük ez nem valószínû), ne dobj ki sok pénzt az ablakon, de azért használható gitárt vegyél. Neked kell kipróbálnod hogy hangzásban meg színben, játszhatóságban stb melyik alkalmasabb neked.

csn tamás
hangzásban van különbség a kettõ között? ill van elõnyük / hátrányuk?

Hell boy
egy kicsit vegyél vissza, ez nem a "hogyan legyünk bunkók" fórum. ha meg nem értesz hozzá akkor inkább maradj csendben.

Aquir
klasszikus: nejlon
akusztikus: az összes akusztikus (nejlon és a fémhúros (western))

sapkafej
sztem semmi, de inkább játssz zenét. háhá

György

csn tamás
Sziasztok! Most kezdtem ill kezdenék gitározni, s szeretnék venni hamarosan egy gitárt, de nemtudom mi a különbség az akusztikus meg a kalasszikus gitár között. Igazából lírikus Ákos dalokat szeretnék majd játszani többnyire.

Köszönöm a segítséget!

nem tudom pontosan milyen megoldás lehet; talán annyi, hogy az egyik kapcsoló csak felfûti az elektroncsövet (sajnos elektroncsöves technikákat mi nem tanulunk..)

amúgy a kérdésre válaszolva; ami "csak" tranzisztoros, ott csak 1 ON/OFF kapcsoló van ;-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
"Megsérült a Lollapalooza fesztivál chicagói állomásán az elsõ amerikai turnéját bonyolító The Enemy frontembere, Tom Clarke. "Sikerült az ujjam végét levágnom gitározás közben, és minden kibaszott véres volt. De nem izgatott fel nagyon - ez még nem a világ vége, ez a foglalkozásommal járó kockázat." Az orvosok azt mondták Clarke-nak, hogy néhány koncertet ki kell hagynia - egyet le is mondtak, de Los Angelesben márpedig akkor is felléptek." () - WTF????!!

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
csöves/elõfokcsöves

az elsõ kérdés olyanra vonatkozott, hogy múltkor olyan basszerkombónk volt, amit volt 2 kapcsoló, hasonló módon mint a csöves gitárcuccokon (hogy csak melegedjenek a csövek vagy mi..nem nagyon volt még dolgom csöves cuccokkal)..
és hát a dolog úgy nézett ki, hogy be volt kapcsolva, de nem szólt.. és (sorry nem bypass hanem standby) volt a másik kapcsoló, és azt elpöckölve már szólt is..
szóval ez egy csöves kombó lehetett, vagy szoktak ilyen 2 kapcsolós megoldást máskor is használni??

igazából mondjuk a kérdésnek semmi jelentõsége nincs is, csak úgy érdeklõdés szempontjából.😄
másrészt meg köszi a választ 😊

"-basszerkombóból van olyan, ami nem csöves, de van rajta külön on/off meg bypass kapcsoló??"

itt már a kérdést se értem; mit akarsz ki/be- és átkapcsolni?

"-a "mostfetes" basszercucc az mivel másabb mint egy tranzisztoros?!"

a MOSFET is egy tranzisztor; hangzásbeli különbséget nem tudom okoz-e, talán kevésbé zajos

xy21
Én is most ilyeneket keztem gyakorolni...

Összhangzatos moll skálák. Jól hangzanak és legalább fejlõdsz.

villámkérdés:
-basszerkombóból van olyan, ami nem csöves, de van rajta külön on/off meg bypass kapcsoló??
-a "mostfetes" basszercucc az mivel másabb mint egy tranzisztoros?!

bocsi, de egyedül jöttem hazafelé a sötétben egy tökéletes nap után, és ilyeneken próbáltam gondolkodni, de hülye vagyok hozzá😊

a fejsze alakú basszusgitár se kutya 😄

m814
Csak nehogy zárlatos legyen.<#wink>

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

skate00
skate00
AZ MIEN durva má az a LED es gitár <#hawaii>

am a zene se rossz

tigeroo
amúgy nekem az ilyen ajánlgatások nem mindíg jöttek be😊

amit szeretek hallgatni azt szoktam megtanulni (lásd: az én flea mániám<#idiota>)
tigeroo
pár hete basszusgitározom

red hot chili peppers - throw away your television
red hot chili peppers - californication

én ezt a kettõt tudom eljátszani, elejétõl a végéig
egy hét alatt már tökéletesen lehet ezeket játszani

plusz:
nirvana - smells like teen spirit , nah ezt viszont kb. 1 óra alatt megtudod tanulni😊

ez még a duality-nál is könyebb😄

metallica - master of puppets
jamiroquai - deeper underground
jamiroquai - cosmic girl

ezeknek is tudom a fõ témáját, nagyon dallamosak<#eljen>

pea (red hot chili peppers) ez pedig...bezt 😄
xy21
Slipknot - duality ez könnyû meg jó is^^

nekem meg basszusgitárhoz mondhatnátok pár kellems dallamos nem túl nehéz számot 😊 amiker szerettek játszani 😊

tigeroo
silverstein - call it karma
hali!
tudnátok mondani pár egyszerû számot akusztikusra?
eddig ezeket tudom: metallica-nothing else matters, oasis-wonderwall, gnr- knockin on heavens door, dont cry

elõre is köszi 😊

... got nothin to share with you...

Beast Machine
nem, nem könnyebb, csak más.

...vágod?