Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Szerintem ez egyénre szabott hogy kinek hogy a legkönnyebb megtanulni gitározni. Amikor elõször vettem gitárt a kezembe, az is kihívás volt, hogy rendesen meg tudjam pendíteni, úgy engedjem el a húrt hogy ne adjon ki hangot, ne érjek hozzá másikhoz, stb. KB amikor ezek mentek magamtól, meg egy-két kvint-tologatós darálást el tudtam játszani, akkor mentem tanárhoz, ahol kb másfél évig tanultam. Mikor eljöttem fõiskolára, akkor otthagytam, és azóta sajnos elég keveset gitározom. 😞

dookie
felül van a mély húr, mivel jobb kézbe tartom a gitárt. és balkezes gitár 😊 tehát nem házilag balkezes. az én nyelvtanom szerint a felül, a "játszópozicióban" álló húrok 😊 most ha az ölembõl csúsztatom, béna gyerek léttére csúsztathatom 9 féle képpen is😊

amúgy mibõl, honnét lehet a legkönyebben megtanulni gitározni?

mumpic
Juteszembe hirtelen; mindig macera hogy mi számít "felül"-nek: Öledbe veszed a gitárt, majd lecsúsztatod úgy hogy a húrok az ég felé nézzenek. A hozzád legközelebbi húr a legvastagabb, ez a tabulatúra legalsó vonala.

mumpic
Ácsi! Azért mert balkezes vagy, miért lenne felül a mély húr? Áthúroztad a gitárt egyáltalán vagy csak megfordítottad? 😛

Hellhammer
Jaja más hangolás, hosszabb nyak. Asszem a bariton gitárt egy kvinttel kell a normális gitár alá hangolni.

Aquir
nm

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

dookie
hülyeparasztvagyok,meg se köszöntem

kösszi! 😊

Aquir
mindegy :] annál a hangolónál a classical acoustic hangzik még a legjobban 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

dookie
nekem felülrõl lefelé mert én balkezes vagyok 😄

Aquir

a baritone gitárok miért jok? más hangolás vagy miben más?
dookie
helló. Én vagyok botfülü vagy tényleg nem stimmel valami ?

http://data.hu/get/874422/gitar.mp3.html

tudnátok valami jó hangoló progit? kösszi

Gando
Hello
Bejelentem ország és világ elõtt, hogy szeretnék gitározni, csak hát iszonyatosan vak vagyok a pályán, és valahol elkéne kezdeni a dolgokat, ergó pénzt kéne kezdeni gyûjteni....
Sztetek 60-100 ezres (kitartással csak gyûjtök ennyit 😄) keretben egy Ibanez GRG 270 milyen lenne kezdõ hangszernek?

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

Aquir
ami youtubeon fennvan abból egész csodálatosan lehet hallani a gitárhangokat =)

_chokey_
😊
_chokey_
hello csávókáim....😊
szükségem lenn valaki segítségére, mer má az ideg kiüt.....nincs meg valakinek, vagy nme tudja leírni nekem valaki az altass el címû mester tamás dal tabulatúráját?
fontos lenne, mert be kéne tenulnom, csak annyit melózom, hogy kb annyi idõm van minden nap, hogy kétszer végigjátszom a dalt a felvétellel....
és elég sürgõs lenne...ha lehet.
Hell boy
a flat gomb arra jó hogy ha lejjebb akarsz hangolni pl C-re akkor az ugye 4 fél hanggal van lejjebb tehát megnyomod 4x a flat gombot és máris aszerint mutatja a hangokat a hangoló. akusztikus gitárt ugyanúgy tudsz ahngolni ilyenkor nem kell bedugni semmit csak legyen a gitár közelébe a hangoló és a mikrofonon keresztül õ észleli a hangokat.

a vastag hur van felül?😄

mondjuk ahoz hogy jo legyen tudni kell hoyg meik hang meik meg jol kell behangolni😄
joshua
Hali.
Van egy Korg GA40 hangolóm és ezen van egy olyan gomb h flat. Ez pontosan mire való? Még elég kezdõ vagyok ilyen témában úgyhogy megköszönöm a segítséget.
Ja és még vmi. Egy akusztikus gitárt ugyanúgy lehet ezzel hangolni? Mert van benne mikrofon.
Elõre is köszi a válaszokat!

dookie
helló! Új gitáros vagyok. Nagyon nagy harcokat kellet folytatnom, hogy sikerüljön egy balkezes gitárt találnom ebben a tetû országban, de nagy nehezen sikerült találnom (stagg sw201-es) a 29423. boltban találtam rá.

Lehet hülye kérdés, de ebben a muszty-dobay könyvben, nem fejjel lefele van "nekem" a kottázás?😄 mert pl a megy a gõzõs, ha kotta szerint játszom akkor nekem fentrõl indul, tehát valami nem stimm 😄

esetleg, aki balkezes úgyszint, felvenné velem a kapcsolatot egy pár kérdés erejéig? köszi!

sorry a hülyeségért, de aludni sem ártana már, de most olyan lázba égek😄

mumpic
Akkor megnyugodtam, jó lesz. ^^

Hellhammer
Általam programozott a dob, és mivel nem vagyok dobos így néhol kicsit esetlenek a témák. Igazából ilyen belassult dobot próbáltam odarakni, amiben van egy kis csavarás, mivel a gitártémát is megvariáltam egy kicsit. A Crowbar-ban van sok hasonló dolog, a dobos ott sem üti szét a számokat, mégis valahogy kurva jó húzása van az egésznek. Majd a dobosunk megoldja élõben, ügyes gyerek õ 😊

mumpic
Dobgép van vagy dobos? 1:00 ig jó a szám, de onnantól kb 1:30-ig olyan mintha a dobos csak alibizne.

Hellhammer
Rég volt már muzsika linkelés. Ehun van egy formálódó szám (még kidolgozatlanok a témaváltások meg nincs befejezés meg bézgitár) amit majd a project zenekarunkkal tolunk remélhetõleg: Sztrapacska.
Ja amúgy pod xt-vel van minden, metal shop-ból a bigbottom modell, annyi trükk van csak, hogy Ibanez TS-9-et raktam a pod elé sound dizájn végett 😊

Hellhammer
Hát metálra talán 1 vagy 2 modell van ami alapból jó, a fasza cuccok a metal shop kiegben vannak. Egyébként Hellboy-al dumálgattunk nemrég a pod hangokról, a #23830 körül. Amúgy nem gáz ha most nincs rajta a metal shop kiegészítõ, azt késõbb (amikor lesz rá lóvéd) akármikor rá tudod tölteni a line6 oldalán megvéve.
Ja azt mondd a tanárodnak, hogy ha regisztrálta a cuccot a line6 oldalán, akkor törölje ki onnan ezt a kütyüt, mert csak úgy tudod saját account-al beregisztrálni (gyári szám kell hozzá, ami elvileg rajta van valahol a cuccon), és ha akarsz hozzá kiegészítõket venni az csak úgy megy (sztem a firmware meg driver frissítéseket úgy is megoldja, ha nincs beregelve a kütyüd).

jajj, de jut eszembe még egy kérdés: mennyire jók az alap modellek metalosabb stílushoz? mert azt mondta gitártanárom hogy metal patchel is tudja adni de az drágább. én viszont se várni nem tudok igazán, se pénzt teremteni 1 héten belül...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

köszi a tanácsokat, asszem kitartok a toneport mellett

Borgi
senki többet harmadszor? ;*-(

porki fagyok fállalon

Hellhammer
Jók azok csak sokat használni nem szabad 😊 Úgy értem nem nagyon bírják a strapát, hamar tönkremennek ha sokat van tekergetve, kapcsolgatva, piszkálva, szállítva stb.
2 dolog van nekik amirõl jókat olvastam: FCB1010 midi lábkapcsoló és ADA8000 elõfok/koverter. Ebbõl az utóbbi van nekem is, eddig nincs vele gond, és tisztán szól (azaz úgy értem hogy totál "átlátszó" elõfok, nem szinezi meg a hangot).
Van még behringerbõl 1 kis keverõnk, meg egy passzív di box, a di boxot alig használjuk, a keverõ meg kezd már befosni, a potik olyanok rajta mintha a levegõben tekergetnéd. Volt még egy v-amp 2 nekem az az árához képest elég jól szól, csak "szintén mûanyag", próbaterembe még talán okés, de koncert stb már komolyan kihathat rá (kicsit belerúgnak, rálépnek és game over), ja meg egy mic100 elõfok, ez szintén az, hogy sok használat után elkezdtek a tekerentyûk lazulni...

Behringer cuccot szerintem soha ne vegyél. Nekem csak rossz tapasztalatom van, és nem rég egy 40 éves tapasztalattal rendelkezõ hangmérnök is mondta, hogy olyat nem szabad használni.
Hellhammer
A toneport-hez járó progiban gyakorlatilag ugyanazok a modellek vannak mint a pod xt-ben, ami meg nem igazán hasonlítható a guitar rig-hez (a rig messze elmarad sztem a podhoz képest). Ja meg nem csak a hangminõség ami fontos, hanem a driverek és a támogatottság is. Mondjuk behringer interface-el nincs tapasztalatom, de csak így név alapján azt mondom, hogy a line6 megbízhatóbb ilyen téren (pl. folyamatosan frissítik a drivereket, javításokat, plusz dolgokat adnak hozzá stb.).

hi!
szeretnék gitár interfészt venni, szûkösek az anyagi kereteim, de úgy esett hogy most hozzájuthatnék egy line6 toneport ux1eshez relatíve olcsón. de emellett van a behringernek is egy kis piti interfésze nagyon olcsón(az ux1 valszeg 25k lenne, a behringer 10k). azt tudom hogy a line6 softwaret is ad az interfész mellé, de én guitar riggel szeretném használni bármelyik legyen is az. Hangminõségbeni különbség megéri?

Borgi
még mindig nincs kedve senkinek,
http://www.musik-produktiv.de
innen rendelni? ha 2-en rendelnénk már is csak 10 ojró lenne a posta.
tessékmeggondolni!

porki fagyok fállalon

aki szokott csinálni többsávos felvételeket, az mivel rakja a sávokat egybe?
mert én Audition-nel próbálkozok, de valamiért nem mindig szereti a guitar rig-et.. olyanok történnek, hogy a clean gitárhangra ráengedném a Guitar rig hangját, és néha nem tartja meg a beállított hangot(van hogy a GR komponensei átmennek kikapcsoltba, vagy lecsavarja a hangszínt meg a gain-t amikor elindítom..)
másik kérdés meg az hogy a GRrel lehet e olyat csinálni, hogy ne csak a tiszta hangot vegye fel, hanem az effekteltet(gondolom igen, csak nem jöttem még rá)?!

Ron Ragm
Vagy ha a három húr kettõ-egy elhelyezkedésben van úgy hogy a kettõ csoport között csak egy üres húr van (na ez kicsit nyakatekert, remélem érthetõ) még azt is meg lehet csinálni hogy azt az egy húrt ami köztük van letompítod.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Aquir
nem. fogod a pengetõt ahogy szoktad, az alsó húrokat azzal, a többit a maradék 3 ujjal kell pengetni (persze csak akkor amikor nincs más lehetõség: pl. ha 2 vagy 3 egymás melletti húrt kell csak megszólaltatni, azt ált.-ban a pengetõvel simán meg lehet csinálni, a többit meg a maradék ujjakkal, a számtól függ)

Vagy ha körmöket növesztesz.

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

tigeroo
XD kösz

más: sok tabnál látom (fõleg unplugged számoknál) hogy egyszerre kell több, egymástól távol lévõ húrt pengetni. azt csak flamenco pengetéssel lehet megoldani? mert pengetõvel szerintem lehetetlen kivitelezni
Beast Machine
Fékkjeá, Rokk, és hasonló pozitív jelzõk<#eljen>

tigeroo: sztem egy kis Christian Epidemickel tarolnél 😄

...vágod?

Ez a disturbed zenekar logója, nem saját találmány.
Klemice
zsidócsillag és pentagram .. érdekes 😄

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

tigeroo
szerenádozni akarnék.

miket tanuljak meg?😛 tudtok 1-2 fasza témát?😛
Aquir
hát ezek a képek istenesen néznek ki! 😊

Szevasztok!

figyelmetekbe ajánlanék 1-2 igazi nyalánkságot!
http://www.sg.hu/galeria/1226255783/12262557831226414057.JPG
http://www.sg.hu/galeria/1226255783/12262557831226256905.jpg
http://hcguitars.blog.hu/

Üdv:
A készítõ
Hello mindenkinek!!Ilyenpickupot szeretnék venni,csak az van odaírva hogy hagyományos húrlábakhoz.Na most milyen az a hagyományos húrláb és a les paul-on olyan van-e???Elõre is kössz!Bence
Christiansen
Azért nem olyan magasak azok a gitárhangok.
Zongin is még van vagy két oktáv felfelé..

ha tisztán hallod a fenti fekvéseket is akkor sima ügy.

sz4bolcs
Ugye ezt csak a humorérzék mondatja veled?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

az emberi beszédhang 2 és 5 kHz között van 😉

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

gondolom ezt a sok éves rutin mondatja veled.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

sz4bolcs
Lehet a megoldás a basszer. Ott nem kell a 12-es fölé merészkedni. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.