Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kell.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

éneknek kell külön erõsitõ vagy lehet a gitárba is?😄
Hellhammer
Torzítónak a Proco RAT és a Boss DS-1 Keeley moddal fasza nagyon, viszont a Boss Metal Zone-t és a Meta Core-t kerüld, mint a tüzet.
Erõsítõben meg az ismertebb gyártók modelljei faszák 15W körül is (Orange, Marshall, Roland, Vox meg ilyenek).

SD456
Dehogyis 😄

PS3 ID: SDani456

mumpic
kezdõ gitárnak lesz az S470? 😛

Christiansen
keress utána ezeknek youtubeon

Line6 über metal
Kasleder Syco Machine
EHX Metal Muff

+ Orange Crush 15W 😊

schorby
Line six spider 3
vadállat
SD456
Egy multieffekt pedál az egy kicsit drága nem ? Nekem csak distortion kéne.

nem tudom mennyire kell jó minõség a pedálból ,de ha nem kell csúcs akkor sztem jobban megéri egy multieffekt, bár ha csak distortion vagy csak ovedrive kell akkor nem.
SD456
Kicsit jobban utána néztem az Ibanez gitároknak és rájöttem, hogy nekem az S szériából kellene vennem egyet. Az Ibanez S470 az nagyon tetszik és azt olvastam, hogy szólózáshoz nagyon jó. Szereznem kéne még mellé egy jó kis erõsítõt (olyan 15w körül) meg egy metal pedált. Tudnátok ajánlani valami jó kis pedált és erõsítõt ?

kovacsgellert
Nekem nagyon tetszik, bár az én véleményem ne számítson olyan sokat, mert én mindnre azt mondom, hogy jó, ami jobb az én produkciómnál.

schorby
2. felvonás
ezt a számot 4 napja tanulom, nagyon megteccett, gondoltam aki nem ismeri az hátha eljut a candy rat mûvészeihez
véleményeket szivesen veszek!
fõleg a szólók...

mike0013
😄😄😄
köszi😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Christiansen
változó..Dream Theater riffek váltott pengetés,
Metallica szigorúan lelelelelelele...

mike0013
engem is érdekelne😛 majd légyszi írd meg ide mindenképpen, hogyha már le lehet tölteni! Köszi
Amúgy mi a véleményetek a föl-le pengetésrõl? Skálában oké... de úgy sima számoknál ahogy kényelmes vagy ott is kéne tartani a föl-le pengetést😊?

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

.engem mindenkép érdekel mit hoztok össze!!Mi is most vagyunk stúdióban és már a végén vagyunk ..még 2 napunk van ,abból az egyikben felmegy még 1 dalhoz a vokál és már csak a keverés van hátra és master.
ahogy kész lehet rá táncolni pogózni emós lányoknak bugyit dobálni és leginkább véleményezni😄

Hellhammer
Na összevágtam egy videót a készülõ lemezünk dobfelvételérõl. Itten megtekinthetõ.

Hamarosan kész lesz a basszgitár felvétel is, aztán jövõ héten a gitárok mennek fel. Úgy tervezzük, hogy március elején-közepén szeretnénk megjelentetni a lemezt, és letölthetõ formában is elérhetõ lesz. (Már ha érdekel ez egyáltalán valakit itt 😊).

SD456
Hi all!

Valaki tudna nekem mondani olyan Ibanez gitárt amin van whammy és ár\érték arányban is jó ?

Elõre is köszönöm!

kovacsgellert
Ezek hasznos infók voltak(legalábbis nekem).

hinar
Hogyan állítsuk be a gitárnyakat állítható feszítõ pálcával

A gitárok nyakrésze állítható, válogatott fából készülnek. A húrok hatalmas erõvel terhelik a nyakat. Amikor megfeszíted a húrokat hangolásnál, a növekvõ feszültség következtében a nyak hajlamos elhajolni és eltávolodni a húroktól, de ha bekövetkezik a gitár nyakán belül van egy állítható feszítõpálca.
A feszítõ pálca külsõ részei: csavar, csavar fedele, feszítõpálca

Elvégzés módja:
1.Lazitsd meg a 3. és 4.húrt (de ne távolítsd el a gitárról).Csúsztasd a gitár egyik oldalára a fellazított húrokat, így hozzáférhetsz a feszítõpálca fedeléhez.
2.Távolísd el a fedõlapot, így látható válik a feszítõpálca csavaranyája.
3.Nézd végig a gitárt oldalról a nyaktól kezdõdõen, hogy milyen mértékben domború vagy homorú a gitár nyaka.
Megjegyzés:
Tartod a nyakat a szemmagasságban és húzd végig a fogólap mindkét élén.
4.Ha a nyak (homorú) szorítsd a csavaranyát. Ha a nyak (homorú) nehezen játszható a hangszer, páratlan intonáció.
5.Ha nyak (domború) lazíts a csavaranyát. Ha a nyak (domború) a húr csörgés, beállíthatatlan a hangmagasság.
6.Helyezd a villáskulcsot (impuszkulcs) a csavaranyára és nyakon finoman fordítsd el. Ellenõrizd folyamatosan a nyak íveltségét minden egyes fordításnál. Mikor úgy érzed a nyak egyenes fordítsd még egy kicsit az anyán, mivel ezzel kompenzáljuk a helyére visszakerülõ 3. és 4. húr által keltett feszültséget.

Megjegyzés:
A mûvelet elvégzése alatt célszerû egy egyenes fogólap szélére rakni a tökéletes beállítás céljából. Légy óvatos, hogy ne szorítsd túl az anyát mivel elõfordulhat, hogy tönkreteheted a menetet vagy esetleg eltöröd magát a feszítõ pálcát.

A fogólap végébe szerelt feszítõpálca:
Bizonyos modelleknél elõfordul, hogy a feszítõpálca a fogólap végére kerül. Az eljárás e esetében megegyezik a fentiekkel. Kövesd ugyanazokat a lépéseket.

Ha a húr zümmög miután kiegyenlíted nyakat, próbáld meghatározni a zümmögés helyét. Ha megtaláltad üsd lejjebb az éríntõt, nagyon finom ütésekkel. Ha úgy véled szükséges reszeld meg az érintõt (ezzel óvatosan kell bánni).

Nitramk
Azanyját, ez durva, jól játszol 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Aquir
hát.. ha egy húr már elszakad, akkor ált. érdemes mindet

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

bens
húrt cserélni kb annyira bonyolult mint megkavarni a levest

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

kovacsgellert
Én is remélem, hogy belejövök de nagyon szorgosan dolgozom, mert nagyon szeretem. 😊
Mondhatni minden 10 percben elõszedem...

spongya
hát jó. holnap elnézek egy hangszerüzletbe. megkérdem mi az ábra. azért köszi a segítséget.

meg elpattant egy húrom. holnap veszek azt is. Sztetek ki tudom cserélni egyedül is a húrokat? van pár könyvem ahol le van írva hogy hogy kell.

mumpic
Ha van benne merevítõpálca (van amelyikben nincs), akkor igen. Akár te is, de nem ajánlom. Nem legó, szal lassan megy, mert a fának vissza kell torzulnia.

spongya
Amúgy ha kicsit meghajlik a gitár nyaka akkor azt könnyen meg tudják javítani?

schorby
Olyan a zaj mintha a hangszóró membránja elszakadt volna, de nem.
szal ilyen recsegõ szagadó hang, de csak bizonyos frekvenciákon.
nem a gitár okozza, próbáltam másikkal is.

Gellért, ne aggódj.
12 éve,még énis ilyeneket jáccottam. aztán a zenesuli végére már a tanárommal jameltünk mindig
és olyan 5 éve önoktatás van.
szal majd belejössz. és remélem énis fejlõdök még (van hova).
kovacsgellert
Ti mind profik vagytok hozzám képest...
Én még csak itt tartok:
http://iaro.3dmax.hu/kep/audio004.wav

nem éri meg szétszedni ,mer akkor nem lesz rá garancia se ,meg nem hinném hogy megjavul tõle😄

amugy nem tom pontosan milyen zajra gondolsz ,de ha csak zug azt gerjesztheti valami a gitáron át tv vagy vmi, vagy alap zugás akkor meg csak vmi noise reduction segit
Aquir
kösz

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

schorby
Ezeket te jáccod? mer akkor sztár.
Aquir
én is akusztikuson játszok, már amennyire tudok, többnyire fingerstyle-t
Jerry's Breakdown
Countrywide
izé
ilyenek😊

Nitramk
Gitározásban én is. Megfogadtam a tanácsotok, elkezdtem tanárhoz járni, és hát egész meglepõ, de tényleg megéri. Azzal kezdte hogy beállított klasszikus tartásba. Megmutatta a helyes ujjpengetést ("x" alak), meg a kottázást, amit 8 általános alatt nem voltak képesek elmondtani.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

schorby
Na akkor itt van az elsõ.
próbáltam egy könnyebbet választani de valahogy ez se sikerült úgy mint mikor nem veszem fel. valahogy ha csak gitározok akkor az érzés visz, úgy változtatom amit jáccok, a sorrendet kis imprót... de ha veszem akkor gondolkozok hogy most jöjjön ez, és a váltásnál el**baszom.
kovacsgellert
Simán belefér minden ami gitárral kapcsolatos. 😊
Az erõsítõnél meg nem tudok segíteni, mert én aemcsak a topicban, hanem a gitározás terén is nagyon új vagyok.

schorby
Hiall!
új vok a topikban
kérdésem hogy ez csak hangszer téma, vagy azis belefér hogy ki mit jáccott?
(mostanába tervezem hogy jútúbra feljáccogatok számokat, csak ismerõsõk elõtt szégyellõs vok 😄 😛 )
szal ha hangszer
akkor van egy line6 spider3 15wattos erõsítõm, de ha már kicsit is felveszem a hangerõt (nem hangosra) akkor berezonál valami az elektronikájánál, és elektromos zajt és recsegést ad ki. nem a hangszóró a rossz. meg tudom berhelni? szétszedhetem a fém részét, vagy a garancia vonatkozik rá? egyszer már volta garis és akkor fél évig javították végül kaptam egy újat. most nem akarok ennyit szenvedni.
bocs a floodért.
csoki
bens
lehet h rosszul tároltad s emiatt elferdült a nyaka. legjobb tartóban, vagy falra fellógatva tárolni. pl letámasztani sose szabad.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

kovacsgellert
Szerintem az a baj, hogy elhajlott/elferdült a gitár nyaka.
Akkor szoktak ilyen problémák jelentkezni, de nem akarok hülyeséget mondani, ezért várd meg a profik véleményét is. 😊)

spongya
Most megnéztem pontosabb melyik húr hol zörög nagyon:
E1: a 10-11-ig nagyon zörög. 12-14-ig teljesen ugyanaz a hangja, mintha a 14. érintõnél fognám. akkor lehet mégis az a kis elhajás a gond
B2: 11-nél picit, 12-13-nál nagyon zörög, 13 hasonlít a 14 hangra csak zörög.
G3: 12-13-nál zörög és itt is 13 hasonlít a 14. re.
D4: 12-nél apró zörgés. 13-nál nagyon rossz. 14 jó
A5: 13-nál apró zörgés.
E6: itt nem tapasztalok zörgést és elváltozást.
remélem ebbõl a pár dologból tudtok segíteni.
elõre is köszi

spongya
Hát nem tudom. amikor megkaptam jó volt, nem volt baja. Aztán nem rég szereztem egy gitárhangoló-t és elkezdtem beállítani a húrokat. Kb fél oktávval el volt hangolva az egész és nagyon sokat kellett rajta tekerni. És asszem talán azután lett ilyen.
Ahogy nézem a 14. érintõnél kezdõdik a gitár nyaka és ott oldalról látszódik egy kicsi elhajlás a fogólapban. nem tom hogy ez lenne-e a baj, mert ez a 14. érintõnél van nekem meg a 12. el van bajom

Aquir
max ha laza akkor zöröghet. Vagy ha rosszul bundozták, vagy ha állítani kell a nyakon

spongya
hali!
van egy kis problémám. Nem rég kicsit fura lett a gitárom (Aria akusztikus). a 12-13. bundoknál ha lefogom a hangokat akkor nagyon zörögnek. Nem tom mi lehet a gondja. az összes húrnál zörög mindegyiknél vagy a 12 vagy a 13. bundnál. valaki tudna segíteni mi lehet a baj? túl feszes esetleg a húr vagy ilyenek? és miért pont csak a 12-13. nál zörög?
elõpre is kösz

Aquir
csak így tovább😊

kovacsgellert
Gondoltam, hogy nem azért dicsérika boltokban, mert tényleg olyan jó, hanem mert senki sem veszi és már szabadulni akarnak tõle... Köszi. 😊

barnie1990
Elsõ elektromos gitárom Tenson volt, csak azt tudom mondani, kerüld el, amennyire csak lehet.
Torzitott hangot hirbõl sem ismeri, áhh...tényleg csak rosszat tudok róla mondani. <#szomoru1>

Zene nélkül mit érek én?

Christiansen
nem gyenge csak nemmetál😊

viszont ottvan pl. az Orange Tiny Terror, az is 15W és Lukács Petának elég volt😊