Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Erõsítõben meg az ismertebb gyártók modelljei faszák 15W körül is (Orange, Marshall, Roland, Vox meg ilyenek).
Line6 über metal
Kasleder Syco Machine
EHX Metal Muff
+ Orange Crush 15W 😊
PS3 ID: SDani456
ezt a számot 4 napja tanulom, nagyon megteccett, gondoltam aki nem ismeri az hátha eljut a candy rat mûvészeihez
véleményeket szivesen veszek!
köszi😊
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Amúgy mi a véleményetek a föl-le pengetésrõl? Skálában oké... de úgy sima számoknál ahogy kényelmes vagy ott is kéne tartani a föl-le pengetést😊?
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
ahogy kész lehet rá táncolni pogózni emós lányoknak bugyit dobálni és leginkább véleményezni😄
Hamarosan kész lesz a basszgitár felvétel is, aztán jövõ héten a gitárok mennek fel. Úgy tervezzük, hogy március elején-közepén szeretnénk megjelentetni a lemezt, és letölthetõ formában is elérhetõ lesz. (Már ha érdekel ez egyáltalán valakit itt 😊).
Valaki tudna nekem mondani olyan Ibanez gitárt amin van whammy és ár\érték arányban is jó ?
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
A gitárok nyakrésze állítható, válogatott fából készülnek. A húrok hatalmas erõvel terhelik a nyakat. Amikor megfeszíted a húrokat hangolásnál, a növekvõ feszültség következtében a nyak hajlamos elhajolni és eltávolodni a húroktól, de ha bekövetkezik a gitár nyakán belül van egy állítható feszítõpálca.
A feszítõ pálca külsõ részei: csavar, csavar fedele, feszítõpálca
Elvégzés módja:
1.Lazitsd meg a 3. és 4.húrt (de ne távolítsd el a gitárról).Csúsztasd a gitár egyik oldalára a fellazított húrokat, így hozzáférhetsz a feszítõpálca fedeléhez.
2.Távolísd el a fedõlapot, így látható válik a feszítõpálca csavaranyája.
3.Nézd végig a gitárt oldalról a nyaktól kezdõdõen, hogy milyen mértékben domború vagy homorú a gitár nyaka.
Megjegyzés:
Tartod a nyakat a szemmagasságban és húzd végig a fogólap mindkét élén.
4.Ha a nyak (homorú) szorítsd a csavaranyát. Ha a nyak (homorú) nehezen játszható a hangszer, páratlan intonáció.
5.Ha nyak (domború) lazíts a csavaranyát. Ha a nyak (domború) a húr csörgés, beállíthatatlan a hangmagasság.
6.Helyezd a villáskulcsot (impuszkulcs) a csavaranyára és nyakon finoman fordítsd el. Ellenõrizd folyamatosan a nyak íveltségét minden egyes fordításnál. Mikor úgy érzed a nyak egyenes fordítsd még egy kicsit az anyán, mivel ezzel kompenzáljuk a helyére visszakerülõ 3. és 4. húr által keltett feszültséget.
Megjegyzés:
A mûvelet elvégzése alatt célszerû egy egyenes fogólap szélére rakni a tökéletes beállítás céljából. Légy óvatos, hogy ne szorítsd túl az anyát mivel elõfordulhat, hogy tönkreteheted a menetet vagy esetleg eltöröd magát a feszítõ pálcát.
A fogólap végébe szerelt feszítõpálca:
Bizonyos modelleknél elõfordul, hogy a feszítõpálca a fogólap végére kerül. Az eljárás e esetében megegyezik a fentiekkel. Kövesd ugyanazokat a lépéseket.
Ha a húr zümmög miután kiegyenlíted nyakat, próbáld meghatározni a zümmögés helyét. Ha megtaláltad üsd lejjebb az éríntõt, nagyon finom ütésekkel. Ha úgy véled szükséges reszeld meg az érintõt (ezzel óvatosan kell bánni).
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Mondhatni minden 10 percben elõszedem...
meg elpattant egy húrom. holnap veszek azt is. Sztetek ki tudom cserélni egyedül is a húrokat? van pár könyvem ahol le van írva hogy hogy kell.
szal ilyen recsegõ szagadó hang, de csak bizonyos frekvenciákon.
nem a gitár okozza, próbáltam másikkal is.
Gellért, ne aggódj.
12 éve,még énis ilyeneket jáccottam. aztán a zenesuli végére már a tanárommal jameltünk mindig
és olyan 5 éve önoktatás van.
szal majd belejössz. és remélem énis fejlõdök még (van hova).
Én még csak itt tartok:
http://iaro.3dmax.hu/kep/audio004.wav
amugy nem tom pontosan milyen zajra gondolsz ,de ha csak zug azt gerjesztheti valami a gitáron át tv vagy vmi, vagy alap zugás akkor meg csak vmi noise reduction segit
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Jerry's Breakdown
Countrywide
izé
ilyenek😊
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
próbáltam egy könnyebbet választani de valahogy ez se sikerült úgy mint mikor nem veszem fel. valahogy ha csak gitározok akkor az érzés visz, úgy változtatom amit jáccok, a sorrendet kis imprót... de ha veszem akkor gondolkozok hogy most jöjjön ez, és a váltásnál el**baszom.
Az erõsítõnél meg nem tudok segíteni, mert én aemcsak a topicban, hanem a gitározás terén is nagyon új vagyok.
új vok a topikban
kérdésem hogy ez csak hangszer téma, vagy azis belefér hogy ki mit jáccott?
(mostanába tervezem hogy jútúbra feljáccogatok számokat, csak ismerõsõk elõtt szégyellõs vok 😄 😛 )
szal ha hangszer
akkor van egy line6 spider3 15wattos erõsítõm, de ha már kicsit is felveszem a hangerõt (nem hangosra) akkor berezonál valami az elektronikájánál, és elektromos zajt és recsegést ad ki. nem a hangszóró a rossz. meg tudom berhelni? szétszedhetem a fém részét, vagy a garancia vonatkozik rá? egyszer már volta garis és akkor fél évig javították végül kaptam egy újat. most nem akarok ennyit szenvedni.
bocs a floodért.
csoki
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Akkor szoktak ilyen problémák jelentkezni, de nem akarok hülyeséget mondani, ezért várd meg a profik véleményét is. 😊)
E1: a 10-11-ig nagyon zörög. 12-14-ig teljesen ugyanaz a hangja, mintha a 14. érintõnél fognám. akkor lehet mégis az a kis elhajás a gond
B2: 11-nél picit, 12-13-nál nagyon zörög, 13 hasonlít a 14 hangra csak zörög.
G3: 12-13-nál zörög és itt is 13 hasonlít a 14. re.
D4: 12-nél apró zörgés. 13-nál nagyon rossz. 14 jó
A5: 13-nál apró zörgés.
E6: itt nem tapasztalok zörgést és elváltozást.
remélem ebbõl a pár dologból tudtok segíteni.
elõre is köszi
Ahogy nézem a 14. érintõnél kezdõdik a gitár nyaka és ott oldalról látszódik egy kicsi elhajlás a fogólapban. nem tom hogy ez lenne-e a baj, mert ez a 14. érintõnél van nekem meg a 12. el van bajom
van egy kis problémám. Nem rég kicsit fura lett a gitárom (Aria akusztikus). a 12-13. bundoknál ha lefogom a hangokat akkor nagyon zörögnek. Nem tom mi lehet a gondja. az összes húrnál zörög mindegyiknél vagy a 12 vagy a 13. bundnál. valaki tudna segíteni mi lehet a baj? túl feszes esetleg a húr vagy ilyenek? és miért pont csak a 12-13. nál zörög?
elõpre is kösz
Torzitott hangot hirbõl sem ismeri, áhh...tényleg csak rosszat tudok róla mondani. <#szomoru1>#szomoru1>
Zene nélkül mit érek én?