Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És hát igen a másik gitáros elég rendesen visszahúz minket. Nem tcs féle zenét játszunk, sõt.. Elég sok stílust ötvöz a zenekar, de ez a nagy baj, hogy olyan számot kell írnom, amiben a másik gitár nagyrészt csak kvintekkel kísér, ami van amikor végülis egész jó, de van amikor irdatlanul hiányzik, hogy komplikáltabb dolgot játszon, de nem tudok mit csinálni. Ja igen és az a gond, hogy a basszerrel testvérek és õk alakították a zenekart, náluk van a próbaterem és náluk van annyi hangtechnikai cucc, végfokok, keverõk, nagy hangfalak, monitorok egyszóval minden, amivel saját koncertet tudunk adni, akárhol. És ugye a basszer meg ragaszkodik a tesójához, bár õ is belátja a hibáit. Mondhatjuk úgy is, hogy 'övék a zenekar', mert 2n kezdték ezt el még 4 éve, de akkor a basszer járt tanárhoz, míg a gitáros nem és csak jóval utána jöttem képbe, és az énekes még megint csak utánam😊
Azóta már én is elkezdtem egy másik zenekart, ahol basszusozom, annak látok esélyt, mert még a dobos is 8 éve zongorázik és tényleg jók, az énekes is irdatlan jó. Meg van egy másik is, ahol meg egy megasztáros sráccal játszunk, akkor esett ki, amikor a döntõbe juthatott volna és õ mögötte meg komoly emberek állnak, hogy majd felfuttatják. Neki világ életébe szükséges lesz basszusgitárosra, hiába csak õt mutatják mindenhol..😄
Tehát ez van..😊 Lényeg, hogy utálom Cserkót!😄
Amit írtál, abból úgy érzem visszafog a srác.
Vagy meg kell tõle szabadulni, vagy neked kell továbbállnod, mert nem fogsz tudni továbblépni mellette. Ha a Cserkó a példaképe akkor technikailag eleve nincs nála magasan a léc 😊 Tankcsapdából meg már van egy, meg 15 hasonló, úgyhogy annaka farvizén 4 kvinttel befutni már elég nehéz.
Illetve el kell döntened, hogy terveid vannak a zenéléssel, vagy csak idõkitöltõ hobbi. Utóbbi esetben elviseled, oszt nyomjátok még egy darabig kvintben, aztán leteszitek a lantot. Ha viszont titokban többre vágysz a mostaninál, akkor lépned kell. Hiába vagy fiatal ebben a "szakmában" kurvára nincs idõd leragadni.
Vagy persze, ha tuningolni akarjuk az elktromos gitárunkat(ami nekem még nincs).
Jó lenni a zenekarba, mindenki melózik, csak olyan számot írhatok, amiben kvinteket játszik, mert mást nem tud, koncertekre szépen felöltözik és elõadja magát, ha jó a koncert õ a sztár, ha nem akkor meg arrébb áll és azt játssza, hogy neki semmi köze hozzá, rá senki se hallgat és õ csak eljátssza a részét..😊
És ez mind a kurva intelligens cseresznye bácsi miatt.. Legalábbis erre fogja..
de ha ismered a korlátaid, képességeid és jól választod meg a "tanulnivalót" akkor szerintem simán megy autodidakta is
1.Tanárnál gyorsabban(könyebben) megtanulod az alapokat és még egy pár dolgot.
2. Egyedül nagyobb elszántság, több gyakorlás, sok utánanézés kell, de az eredménye is látványosabb.
Én személy szerint azt javasolnám, hogy járj tanárhoz kb. 2 évet, aztán meg folytasd úgy ahogy te akarod.
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!
Közben még gondolkoztam és tényleg, mért ne lehetne tanár nékül is megtanulni? Annyi az egész, hogy nagyobb elszántség kell ahhoz, hogy magadtól tanulj meg(persze segédkönyvvel).
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
utána pedig tanulj akkordokat! a neten találsz egy csomót, van sok magyar weboldal ami segít megmutatni a fogást ,ujjrend meg mittomén!
aztán ha már tudsz pár akkordot akkor keress olyan dalokat amikben használni tudod, pl. 8óra munka stb...
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Kaptam egy kezdõnek való akusztikus gitárt, viszont tanárhoz nem szeretnék járni. Tudtok-e olyan könyvet, vagy gyakorlatokat, amivel meg lehet tanulni normálisan játszani gitáron? Kerestem a fórumon ilyen hsz-t, de nem találtam.
Elõre is köszi.
Üdv,
Wowfan
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
sisteregne ha tekernéd a hangerõt..
arra gondoltam a single hangszedõk vesznek fel sok zajt
(ha jobbra a humbira kapcsolsz és nem pengetsz akkor is nagy alapzaj van?)
lehet túl sok torzítást használsz, vagy gagyi kábeled van
csak nem tudtál róla..
ill. az is lehet még, hogy eleresztett a hangszerben a földelés...
De most már tényleg full tanácstalan vagyok hogy pick up-ot kéne-e vennem vagy potit vagy mittomén mit 😄 :S
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
házi felvétel szal nem a legjobb de ennyit sikerült kihozni 😄 véleményeket szívesen fogadok 😊
kép
ilyen.
Amúgy gerjedést nemtudom normálisabban leírni...játszok valamit és bizonyos hangerõ felett ha megállok akkor sipol, gerjed. Amugy az egyik potim tényleg szar mert ha tekerek rajta fél milit akkoris olyan hangos mintha fullra feltekerem.
Ha single hangszedõvel akarsz metálkodni, akkor ne csodálkozz ha gerjed.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Olyan problémám lenne hogy van egy Ibanez SA szériás gitárom, 1,5 éves és egy Line 6 Spider III (150 W) kombóm. A helyzet az hogy valószínû a pick-upokkal van valami gond, mivel egy bizonyos hangerõ felett gerjed az egész cucc és amúgy sem szól úgy "ahogy kellene". Biztos, hogy nem a kombóval van gond mert más gitárokkal kipróbálva semmi gond nincs, nagyobb hangerõnél sem. Az a helyzet hogy nem tudom milyen pick up-okat kéne vennem, és hogy hogy tudnék kijönni a legolcsóbban. Végülis inkább a minõségre mennék minthogy megint elcseszõdjön az egész, csak kicsit tanácstalan vagyok. Aki tud valami okosat írni légyszi segítsen, elõre is köszönöm.
http://www.thomann.de/gb/fender_squier_bullet_strat_rw_sb.htmû
3-4 hónapja gitározom aktívan akusztikuson. Ezért nem hiszem, hogy kéne ennél jobb.
Csõcserét csak egyszerre, teljes készletcserével érdemes meglépni,
amúgy nem para, 3-4-5 évig simán elfut intenzív használat mellett egy készlet, ha vigyázol szállításnál, nincs hideg nyirkos pincében stb.
Hangfalnál érdemes megnézni magát a tányért, hogy milyen állapotban van a membrán, ha a széle felé egészen "kikopott" meg "ellazult", akkor nem jó, dohogni fog elõbb-utóbb. Ha szakadás vagy ilyesmi van rajta, akkor egyértelmû hogy nem megvevõs.
Gyakorló kombónál meg olyat vegyél meg, amirõl tudod hogy tud olyat ami kell neked 😛. (Effekt-hurok, fejhallgató/vonalkimenet, cd-bemenet, torzított/crunch elõfok, stb)
porki fagyok fállalon
vagy mit kell megnézni? vagy egyáltalán érdemes e ilyen 2-3 évest?