Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Ha egyáltalán használtatok már olyat, mert nem valami világhírû márka...)
Még az lenne a kérdésem, hogy van valami amivel majd több hangszínt "varázsolhatok" a leendõ gitáromba?
Tremoló ügyben: csak akkor vegyél olyan gitárt ami tremolós, ha nagyon-nagyon szükséged van rá (kezdõként nem nagyon hiszem, hogy kihasználnád).
Több buktatója van: az olcsó gitárokban lévõ tremólók szarok. Pont. Egy normális tremolo rendszer magában annyiba kerül, amibõl két belépõ szintû gitárt is simán megvesz az ember. Ebbõl kifolyólag ha nem szánod rá a pénzt, csak szívni fogsz vele. Elhangolódik, nem tudod normálisan beállítani a gitárt (intonáció), hamar tönkremennek a fontos részei (rúgók, csavarok, húrlábak stb.) Másrészt egy egy húrszakadásnál elég nagy szopás kicserélni a húrt és újra behangolni/beállítani a gitárt (kezdõként az ilyen apróságok is azért el tudják venni az ember kedvét). Harmadrészt (bár ez annyira nem fontos még kezdéskor) a tremolós gitároknak elég nagy darabot kimarnak a faanyagból, így kisebb a hangkitartás, kevésbé feszes a gitár hangja mivel nem fix a húrláb, egyszóval kicsit vékonyabban/erõtlenebbül szól, azaz jól megszólalós ritmusgitározáshoz nem túl ideális (de mondom ez akkor lényeges már ha stúdióban veszed fel a zenéidet - ott meg jó esetben tudnak adni valami sziklaszerû masszvíságú fixhidas gityót).
Szal szerintem csak akkor vegyél tremolós gitárt ha már tudod mire jó, látod, hogy a gitárjátékod igényli a tremoló használatát, tisztában vagy az elõnyeivel/hátrányaival, ismered a különbözõ tremoló típusokat, és legvégül van annyi pénzed rá, hogy minõségi darabot vegyél (eredeti floyd rose vagy ibanez edge-pro).
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Máshol azt írták, hogy legyen legalább 20 Wattos, mert másképp alig fog hallatszani.
10 watt, annál kisebb nincs is sztem, max az elemes zseb-erõsítõk.
A tremolóra meg én is azt mondom, hogy nem szükséges, sõt, ha olcsó a gitárod akkor biztos hogy vacak a tremolója, ami csak bosszúságot okoz.
Még lenne valami, már tudom, hogy kombót kell vegyek majd a gitárhoz, de hány wattosat vegyek, ahhoz, hogy otthonra elég leyen?
Fontos, hogy a gitáron legye tremoló, vagy az elhanaygolható?
basszusgitárhoz kéne, és úgy kellene hogy ahogy a gép játsza a zenét felvegye aztis és a gitár hangját is (szoftveresen, nem hangfelvételrõl), nagy-kisjack dugóm van hozzá
meg a videófelvételt is akkor venném fel, de azt sony vegassal vagy valamivel már megtudom oldani (azthiszem)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
vannak videók ,hogy hogyan és hol kell lefogni a cuccokat
GC Tao:-Klea- HM\" (Healer) [Bardofriends League\'s Master] GC Yang:YunkChi GL\" (ck Hyb) [-] Play9D: Orange[HUN] HM\" (Nuker) [Afterlife Hero League]
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
akkor valami converter kéne
Ugye a .pro-s fileokat a ProPresenter nyitja meg. Hol lehet letölteni ProPresenteres fileokat?😊
Amúgy érdekes áthallgatni elég sokmindent közülük, mert némelyik zenekarnál eléggé effektezett a hörgõs/üvöltözõs vokál, némelyiknél meg tök száraz. Szal amit a zene megkíván az a fasza 😄
Amin én meglepõdtem az az, hogy milyen sok zenénél van overdriveos hangzás basszuson, pedig némelyiknél úgy hangzik a mixben, mintha teljesen tiszta basszushang lenne.
http://www.fileinfo.net/extension/pro
Pickupok GFS Premium Texas szettre, az elektronika Fender Higway 1 elektronikára lett cserélve. Sérülésmentes állapotban, új húrokkal, csak szobában használtam.
Kép a galériámban.
Ár: 44.000,-
sza.sa
Azért nem gondoltam, hogy ennyire nem tudok majd rájönni...
Az tévesztett meg, hogy azokona gitárokon, amit effig láttam, mindig ott oldalt kellett bedugni.
Köszi. 😊
amugy most találtam olyat hogy peavy valveking kombók
azok jónak tünnek még ha a ,,kicsi" is
Van a Rock Band nevezetû játék, ebbõl okos srácok kirippelték a zenéket multitrack formában. Ha minden igaz külön vannak a gitárok, a basszusgitár, a fõ és hátttér énekek, és a dobnak a sávjai is. Arra is jó, hogy az ember saját mixet készítgessen magának, de arra is jó, hogy meg lehet nézni, hogy 1-1 számban hogyan is szólnak magukban a hangszerek (okoz meglepetéseket), vagy esetleg feldolgozás megtanulásához is jól használható. Szal itt egy torrent, amiben kb. 7 gigányi ilyen zene van mogg formátumban (multitrack ogg): klikk.
A megnyitásához az ingyenes Audacity nevû progit kell használni, abból aztán lehet külön-külön is exportálgatni másfajta formátumba, ha arra van szükség.
Ha esetleg nem menne a torrent-es link, itt egy másik fórum alternatív letölséi lehetõségekkel: klikk.
Nemtom milyen kombóról van szó amúgy, de amiben legalább 12"-os hangszóró van, annak már kellene bírnia (2x12" meg tuti jó). Zenekarunkban a másik gitáros srácnak van egy Peavey Bandit kombója is, amit nem nagyon használunk, mert neki is van fej-láda cucca meg nekem is. Volt hogy azon játszottam, mert erõsítõt cseréltem és a régit már elvitték, az új meg nem jött meg, magában is elég jól megállta a helyét, de rákötöttem a 4x12-es ládámra és akkor teljesen faszán szólt.
Szal ha lehet (van külsõ hangfal rákötésének a lehetõsége), akkor érdemes a kombót is kipróbálni egy nagyobb hangfalon, hátha faszán fog szólni. Amúgy régebben volt már errõl szó itt ezen a fórumon, ahol elég jól körbejártuk a témát (teljesítmény, méret, hangszórótípus stb.), csak már nem emlékszem pontosan mikor.
Mindenesetre elég abba belegondolni, hogy egy 10"-os hangszóróhoz képest egy 12"-osnak már majdnem másfélszer akkora a hangsugárzó felülete, ha meg már egy 4x12-es ládát nézünk, akkor annak meg már majdnem 6-szorosa a felülete, szal hatszor annyi levegõt mozgatnak meg a tölcsérek. Az meg azért nem mindegy, akármekkora teljesítményt nézünk is.
már szervezõdik a zenekar 😄
vélis még nem hangolgatok le csak gondoltam ha már alaphangolásnál nem bijra ez a kis láda akkor vmi olyat nézek ami majd jo lesz mélyebbre is
de lehet az lesz a legjobb ha elmegyek egy hangszerboltba aztán ott megbeszélem meg kiprobálom
vagy nemtom ilyenbõl érdemes használtat venni? bár biztos ez is változó
szóval egy highgain fej-láda kell neki, amin egy egyujjas letekert kvintelést befog és beremeg a gatya😊
Bár a normál hangolásnál a legmélyebb E húr alapharmonikusa ~82 Hz (volt szó drop c hangolásról, ott a legmélyebb hang ~65 Hz), mégsem ezt a tartományt érdemes kiemelni a gitárnál, mert akkor basszusgitárral/dobbal együtt már nagyon kása lesz az egész (konkrétan buhogós mocsárdzsuva hang lesz az egész). Inkább a mélyközepeket (150-300 Hz körül - tehát az elsõ felharmonikusokat) és a közepeket (1000-2500 Hz között) érdemes hangsúlyozni, és 80-100 Hz alatt kivágni a gitár nagy részét.
Sztem a gond inkább a hangszórójával lesz, konkrétan arra tippelek, hogy kis hangerõnél bejátszik a fletcher-munson effekt, szal hogy jobban megemeled a mélyeket/magasakat, mert alacsony hangerõn erre érzéketlenebb a fül, aztán amikor feljebb van tekerve a hangerõ, akkor a hangszóró már fizikailag nem tudja visszaadni a mélyeket és elkezd torzítani meg fulladni amitõl eléggé szarul fog szólni. Szal inkább jobb/nagyobb méretû hangszóró vagy hangfal kéne elsõdlegesen.
Másik megoldás pedig az, hogy a mélyeket visszavenni, de gondolom ettõl meg vékonynak fogja hallani a gitárhangot az illetõ, hisz otthon nincs melletted egy basszusgitáros (és ugye mindenki olyan gitárhangot szeretne alkotni, mint kedvenc elõadójának kedvenc lemezén hallható - függetlenül attól, hogy a lemez egy teljes zenekar hallható), szal mélyekbõl visszavéve -> vékonynak tûnõ gitár. Ezen úgy lehet még segíteni, hogy egy harmonikusokat kiemelõ/generáló effektet kell használni (pl. BBE Sonic Maximizer) de ez meg megint csak félmegoldás, mert fullos környezetben (élõben/felvételen) meg már túl sok lesz megint a mély - szal megint kása van - de még mindig jobb, mint a csutkára kitekert basszus/magas hangszín poti az erõsítõn. Vagy kell valami fasza csöves erõsítõ, vagy overdrive pedál, mert az elektroncsövek torzítása sokkal több harmonikust generál, mint egy félvezetõs megoldás, és hát az lenne a cél, hogy felharmonikusokban gazdag - azaz vastag - gitárhang legyen.
Az ultimate megoldás pedig az, hogy be kell szállni egy zenekarba és ott a basszusgitáros adja a mélyeket 😊
Ebben az esetben jól meg kell gondolni hogy milyen cuccot veszel. Egy normál erõsítõ esetében a fejben lévõ erõsítõfokozat hiába erõlködik, akkor sem tud akkorát erõsíteni rajta, mintha magasabb harmóniákkal kellene dolgoznia. Ugyanez a helyzet a ládával is, mert a benne lévõ hangszóróknak szintén van rájuk jellemzõ átviteli karakterisztikájuk.
fullad a hang...egy 50W fullcsöves ENGL-el is
higain csöves fej+4x12 😛
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Kuss!-magyarázta.
jól megtanulsz vele bontani, meg pontosan-gyorsan váltani
tábortûznél meg alap😊
LZ-Stairway to Heaven, Eagles-Hotel California
nehezebbek de lesz velük sikerélmény is, és fejlõdsz tök jó lesz.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Kuss!-magyarázta.